Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jak czytam takie newsy to mnie pusty śmiech ogarnia. Wystarczy mieć jakiekolwiek pojęcie o fizyce i metodach symulacji żeby zrozumieć bezsens takich analiz a raczej ich wyników. Dlaczego? Ano dlatego, że w przeciwieństwie do samolotu takie urwane skrzydło jest układem skrajnie niestabilnym. W związku z tym drobna zmiana warunków początkowych (tu prędkość, kąt natarcia, siły, usytuowanie w przestrzeni, kształt powierzchni) powoduje praktycznie dowolną zmianę wielkości wyjściowych (tu - współrzędne upadku).

Jak ktoś nie wierzy proponuję prosty test: proszę kupić sobie jakikolwiek model samolotu do sklejania i skleić jedno skrzydło. Teraz proszę sobie tym skrzydłem porzucać w jakiś jeden ustalony sposób (pasowałoby jeszcze część odrąbać np. tasakiem). Przy każdym upadku proszę zaznaczać jego miejsce na podłodze (mazak, taśma klejąca, sticker). Gwarantuję, że wielkiego skupienia nie będzie.

Jestem Europejczykiem.

Jak czytam takie ekśperćkie wywody to nawet mi się śmiać nie chce, kręcę głową z niedowierzaniem. "Podziwiam" zadufanie i ograniczenie perspektywy myślowej wynikające z przerostu ego.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jak czytam takie ekśperćkie wywody to nawet mi się śmiać nie chce, kręcę głową z niedowierzaniem. "Podziwiam" zadufanie i ograniczenie perspektywy myślowej wynikające z przerostu ego.

Jak czytam takie pierdoły to żal mi dupę ściska. Możesz ty wiejski proboszczu podyskutować o metodzie zmiennych stanu? A może o stabilności systemów według kryterium Lapunowa?

Masz w ogóle jakiekolwiek pojecie o podstawach fizyki?

Nawet w wątku o Kościele wychodzi na jaw twoja intelektualna mizeria a co dopiero tutaj. Lepiej skup się na kolekcie a Kuria niech tu jakiegoś fachowca przyśle.

Jestem Europejczykiem.

Oczywiście. A jaki tobie ekspert dorówna skoro z tych się wyśmiewasz:

Prof. Wiesław Binieda(University of Akron, członka Grupy Ekspertów ds Wypadków Lotniczych FAA / NASA)Pracujący dla NASA inżynier, dziekan Wydziału Inżynierii Lądowej The University of Akron, specjalista w zakresie wytrzymałości materiałów kompozytowych używanych w lotnictwie, członek zespołu badającego katastrofę promu kosmicznego Columbia

No i jeszcze prof. Kazimierz Nowaczyk z katedry Biochemii i Biologii Molekularnej Uniwersytetu Maryland który tam pare ksiażek wydał:

Selected Publications:

A. Kawski, K. Nowaczyk,

„Concentration Depolarization of the Fluorescence, Delayed Fluorescence and Phosphorescence of Acridine Yellow and Proflavine in Polyvinyl Alcohol Films", Acta Physica Polonica (1990), Vol. A78, No. 3, 379-392.

J. Rak, K. Nowaczyk, J. Blazejowski, A. Kawski,

„Absorption and Luminescence Spectroscopic Analisis of Tautomeric Forms of N,N-Dimethyl-N'-(1-nitro-9-acridynyl)-1,3-propanediamine (Nitracrine) and Its Nitro Isomers in Poly(vinyl Alcohol) Films", Journal of Fluorescence (1991), Vol. 1, No. 1, 57-67.

J. Rak, J. Blazejowski, K. Nowaczyk, A. Kawski,

„Tautomerism and Stereoisomerism of Nitracrine, Its Nitro Isomers and their Protonated Forms in Solutions Examined by Absorption and Fluorescence Spectroscopy", Journal of Photochemistry and Photobiology A: Chemistry (1991), 61, 343-363.

A. Kawski, K. Nowaczyk, B. Kuklinski,

„Fluorescence Quantum Yields of 2-Substituded 3-Methylquinoxalines in Liquid Solution at Room Temperature", Zeitschrift für Naturforschung (1991), 46a, 700-702.

A. Kawski, I. Gryczynski, K. Nowaczyk, P. Bojarski, J. Lichacz,

„Deactivation of the S1-State of -Substituted 4-Dimethylamino-Trans-Styrenes in Alkaline Solutions", Zeitschirift für Naturforschung, A (1991), 46(12), 1043-1048.

A. Kawski, I. Gryczynski, P. Bojarski, K. Nowaczyk,

„Viscosity Independence of the Ratio of Fluorescence Lifetimes and Quantum Yields of -Substituted 4-Dimethylamino-Trans-Styrenes", Journal of Photochemistry and Photobiology A: Chemistry, (1992), 68, 185-190.

E.M. Sevick, J.R. Lakowicz, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, M.L. Johnson,

„Frequency domain imaging of absorbers obscured by scattering", Journal of Photochemistry and Photobiology, B-Biology (1992), 30, 16(2), 169-183.

E.M. Sevick, J. Frisoli, C. Burch, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, M.L. Johnson, J.R. Lakowicz,

„Time-Dependent Photon Migration Imaging in Two-Dimensions: A Method for Detection and Localization of Absorbers in Tissue-Like Media", Proc. Soc. Photo-Opt. Instrum. Eng. (1993), 1888, 428-439.

E.M. Sevick, C. Burch, J. Frisoli, M.L. Johnson, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, J.R. Lakowicz,

„The physical basis of biomedical optical imaging using time-dependet measurements of photon migration in the frequency-domain", Medical Optical Thomography: Functional Imaging and Monitoring, Ed: I. Müller, Proc. Soc. Photo-Opt. Instrum. Eng. Optical Engineering Press, Bellingham, WA, (1994), 485-512.

J.R. Lakowicz, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, M.L. Johnson,

„Fluorescence Lifetime Imaging of Free and Protein-Bound NADH", Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (1991), 89(4), 1271-1275.

J.R. Lakowicz, I. Gryczynski, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, M.L. Johnson,

„Advances in Frequency-Domain Fluorometry; Gigahertz Instrumentation; Time Dependent Photo Migration and Fluorescence Lifetime Imaging", SPIE (1991), Vol. 1599 Recent Advances in the Uses of Light in Physics, Chemistry, Engineering, and Medicine, 227-243.

J.R. Lakowicz, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, K. Berndt, M.L. Johnson,

„Fluorescence Lifetime Imaging", Analytical Biochemistry, (1992), 202, 316-330.

„Fluorescence Lifetime Imaging of Calcium Using Quin-2", Cell Calcium (1992), 13, 131-147.

„Fluorescence Lifetime Imaging of Ca2+ Using Visible wavelength excitation and emission", SPIE (1992), Vol. 1640, Time-Resolved Laser Spectroscopy in Biochemistry III, 390-404.

J.R. Lakowicz, M.L. Johnson, W.J. Lederer, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, H. Malak, K. Berndt,

„Fluorescence Lifetime Sensing Generates Cellular Images", Laser Focus World, May 1992, 28(5):60-0

J.R. Lakowicz, H. Szmaciski, K. Nowaczyk, K.W. Berndt, and M.L. Johnson,

Chapter 10. „Fluorescence Lifetime Imaging and Application to Ca2+ Imaging."

in Fluorescence Spectroscopy, New Metods and Applications. Edited by Otto S. Wolfbeis, Springer-Verlag Berlin, Heidelberg, New York (1993), 129-147.

H. Szmacinski, J.R. Lakowicz, W.J. Lederer, K. Nowaczyk and M.L. Johnson

„Fluorescence Lifetime Imaging of Intracellular Calcium", Journal of Fluorescence (1993), 3(3), 161.

J.R. Lakowicz, H. Szmacinski, K. Nowaczyk, W.J. Lederer, M.S. Kirby, M.L. Johnson,

„Fluorescence Lifetime Imaging of Intracellular Calcium in COS Cells Using Quin-2", Cell Calcium, (1994), 15, 7-27.

K. Nowaczyk,

„Przestrzenne pomiary sredniego czasu zycia sensorów fluorescencyjnych", Wydawnictwo Uniwersytetu Gdanskiego, pages 105, 1996.

J.R. Lakowicz, I. Gryczynski, K. Nowaczyk,

„Two-Photon Excitation of Dioxane; Time-Resolved Measurements of Excited State Complex Formation with Water", Spectrochimica Acta – Part A, (1997), 53, 1637-1644.

J. R. Lakowicz, I. Gryczynski, Z. Gryczynski, K. Nowaczyk, and C. J. Murphy,

Time-Resolved Spectral Observations of Cadmium-Enriched Cadmium Sulfide Nanoparticles and the Effects of DNA Oligomer Binding, (2000). Anal. Biochem. 280:128-136.

Gryczynski I., Malicka J., Gryczynski Z., Nowaczyk K., Lakowicz J.R,

Ultraviolet surface plasmon-coupled emission using thin aluminium films (2004). , Anal. Chem., 76, 4076-4081

Gryczynski I., Malicka J., Nowaczyk K., Gryczynski Z., Lakowicz J.R.,

Effects of sample thickness on the optical properties of surface plasmon-coupled emission (2004). J. Phys. Chem. B, 108, 12073-12083

Ignacy Gryczynski, Joanna Malicka, Kazimierz Nowaczyk, Zygmunt Gryczynski, Joseph R. Lakowicz,

Waveguide-modulated surface plasmon-coupled emission of Nile blue in poly(vinylalcohol) thin films, Thin Solid Films (2006), 510, 15-20.

Single-Cell Fluorescence Imaging Using Metal Plasmon-Coupled Probe2: Single-Molecule Counting on Lifetime Image, Jian Zhang, Yi Fu, Dong Liang, Kazik Nowaczyk, Richard Y. Zhao, and Joseph R. Lakowicz, Nano Letters 8 (2008), 4, 1179-1186.

Ale kim oni dla ciebie miszczu... i twoich dośfiadceń z markerami i samolocikami :))

Żałosne.

Nie rozumiesz wiejski proboszczu że to, że ktoś ma 1500 publikacji nie oznacza że określony przypadek przeanalizuje prawidłowo? Może odniesiesz się do faktu niestabilności badanego układu? Nie sądzę, po prostu nie masz na ten temat wystarczającej wiedzy.

A cytowane prace Nowaczyka dotyczą chemii a nie mechaniki, fizyki czy teorii systemów. Pa, goń do kruchty.

Jestem Europejczykiem.

Nie rozumiesz wiejski proboszczu że to, że ktoś ma 1500 publikacji że określony przypadek przeanalizuje prawidłowo?

Ależ skąd, to przecież idiota jest, wszystko mu "wychodzi przez przypadek", a do komisji go wzięli bo w USA kryzys jest i się mu nudzi...zgaduje, że ty oczywiście odpowiednio przeanalizowałeś, masz wiedze i środki ku temu żeby się z panów ekspertów wyśmiewać? Czy też może się tylko wymądrzasz?

Nie sądzę, po prostu nie masz na ten temat wystarczającej wiedzy

Pewnie w przeciwieństwie do ciebie ;p No i...samolocika bez skrzydła nie mam :(

A cytowane prace Nowaczyka dotyczą chemii a nie mechaniki, fizyki czy teorii systemów.

Aaaaa, to on nie wiedział biedak co tam robi? Zagubił się, albo skąpy na kasę i głupa palił! :)

Żałosne jezuickie pierdy nie na temat. Nie masz nic do powiedzenia jacuś i tyle. Ja pytam konkretnie o problem wyników symulacji układu niestabilnego a ty odpowiadasz jakimś bełkotem. Ponieważ widzę że kompletnie nie wiesz o co chodzi rzucę tylko hasło "efekt motyla". Poczytaj sobie o tym (ze zrozumieniem) zanim ponownie zabierzesz głos.

Jestem Europejczykiem.

Żałosne jezuickie pierdy nie na temat

To ci profesorowie to jezuci? Bo rozumie, że z nimi chcesz się "pojedynkować" w koncu to nie ja napisałem ten raport w sprawie katastrofy. Widzę, że trochę zagubiony jesteś.

Ci amerykańscy naukowcy polskiego pochodzenia to chyba dobrzy kolesie Maciarewicza i pisza co tylko ślina na język przyniesie byle w zgodzie z zamówioną tezą. Chyba chęć udowodnienia spisku i zacietrzewienie bierze u nich górę nad troską o reputację , albo to jakaś demencja.

Jeszcze miesiąc temu Macierewicz oświadczał triumfalnie że tenże amerykańsko - polski profesor udowodnił że ta marna brzoza nie mogła poważnie zaszkodzić potężnemu tupolewowi ze względu na ogromną róznicę mas. Ponieważ jednak zbyt wielu ludzi poprosiło przytomnie żeby sobie oni wszyscy w swoje ciężkie łby strzelili kilkuset razy lżejszą kulą z pistoletu celem udowodnienia swoich naukawych rewelacji w praktyce to nastapił zwrot akcji. Panowie doszli do wniosku że wiarygodniej bedzie zająć się udowodnianiem że samolot nie zderzył sie z brzozą.

Wiadomo że polonia w stanach zawsze była w większości narodowo-prawicowa ,ale żeby poświęcać autorytet profesorski na ołtarzu politycznego zacietrzewienia to dramat jest . I farsa zarazem.

czy dobrzy to nie wiadomo, ale kolesie niewatpliwie.nie ma to znaczenia bo te kolesie piszom dla wybrancow takich jak jacus czy maciarek....i reszta.reszta sie bawi.

ah cóż to za honor połozyc swoj profesorski leb na piersi naszej pospolitej.

Dla wiejskiego proboszcza jacusia jeszcze raz zwrócę uwagę na prosty fakt, że urwane skrzydło jest systemem skrajnie niestabilnym. W związku z tym minimalna zmiana warunków początkowych prowadzi do nieprzewidywalnie dużych zmian wartości wyjściowych (takich jak np. współrzędne upadku, ale też kąt czy prędkość uderzenia).

Jako przykład zachowania niezgodnego z "logiką prostego człowieka" podam wypadek American Airlines lot 191 gdy urwany silnik poleciał sobie dokładnie w odwrotną stronę niż samolot. A przecież na chwilę przed awarią leciały sobie zgodnie razem :-).

Jestem Europejczykiem.

perspektywa myślowa podpowiada ,że bez Jacchusia Sakiewicz nie miałby za co kredytów spłacić...to już trzeci ,który swoje popierdy opiera o ego.

zaczyna komicznie wyglądać.Jacchusia wszelkie narodowe pierdnięcia są wynikiem wybujałego ego....kolego bez ego nie byłoby niczego.

swoja droga zawsze i wszedzie mozna znlezsc eksperta ktory wyjasni wszystko i wszedzie.mamy tu takich skynkow i numerkow,gdanskich i kieleckich.na cale szczescie bo przynajmniej cós sie dzieje.

Dla wiejskiego proboszcza jacusia jeszcze raz zwrócę uwagę na prosty fakt, że urwane skrzydło jest systemem skrajnie niestabilnym

Choć twoja odpowiedź jak zawsze jest kondensatem rzeczowości ponownie przypominam, że powinieneś się raczej odnieść do raportu profesorów, a nie do mnie, czarnego,wiejskiego proboszcza z kruchty. Domyslam sie, że dla ciebie to to mają być epitety w moją stronę, ale muszę cię zmartwić, są niecelne. Jeśli zamiast nich użyjesz słowa "pięć" lub "cztery" dla mnie będzie to miało ten sam wydźwięk, grupa wtajemniczonych będzie wiedziała o co chodzi ty natomiast wypadniesz w oczach reszty b.elegancko, zastanów się nad tym.

P.S.

Nie sprowadzajcie się do poziomu tumanów...takimi nędznymi wywodami w obliczu autorytetów prof.

wspomagaczu i naganiaczu Sakiewicza jedynym profesjonalnym odniesieniem się do twojego linku jest śmiech.My z sekcji potwora Loch Ness podobnych tobie podziwiamy....masz tylko psychicznego Macierewicza i uparcie poważnego traktowania oczekujesz.

wspomagaczu i naganiaczu Sakiewicza

Cóż ci mogę napisać? Widzę, że czas nie uleczył twoich ran, udaj się po poradę do lekarza bladźu.

haha powiedz oświecony komu zależy na ciągłym pisaniu o smoleńsku,kto czerpie korzyści z publikowania podobnych bredni.....perspektywa myślowa wskazuje na kredyty Sakiewicza.

pytasz cóż możesz napisać?...jak widzę wszystko możesz napisać,dziwne rozterki.

więc ja bladź..

Muls - Ty lubisz wszędzie puścić bąka>>>>> jasne skynek a jak jeszce da sie ciebie podtruc to podwójnego.zwykle potem przez dwa dni masz zakrecone... wpisy.

więc ja bladź..

To nie ulega wątpliwości, jesteś dziwka słowną...dajesz d...py buzią i to od dawna.

W politykę mnie nie mieszaj , już dawno zauważyłem że wątek o niej traktujący w poziomie zacietrzewienia i debilizmu osiągnał zenit.

Prosze mnie w to bagno nie zanurzać, a moich wpisów w tym kontekscie nie postrzegać, chyba, że musisz, wiec jak psałem wcześniej udaj się po porade do odp. specjalisty, a z odpowiedzią się wstrzymaj do momentu zażycia leków.

"haha powiedz oświecony komu zależy na ciągłym pisaniu o smoleńsku,kto czerpie korzyści z publikowania podobnych bredni.....perspektywa myślowa wskazuje na kredyty Sakiewicza. pytasz cóż możesz napisać?...jak widzę wszystko możesz napisać,dziwne rozterki."

i otrzymałem odpowiedź

To nie ulega wątpliwości, jesteś dziwka słowną...dajesz d...py buzią i to od dawna.

W politykę mnie nie mieszaj , już dawno zauważyłem że wątek o niej traktujący w poziomie zacietrzewienia i debilizmu osiągnał zenit.

Prosze mnie w to bagno nie zanurzać, a moich wpisów w tym kontekscie nie postrzegać, chyba, że musisz, wiec jak psałem wcześniej udaj się po porade do odp. specjalisty, a z odpowiedzią się wstrzymaj do momentu zażycia leków.

inteligencją i osobistą kulturą nie grzeszysz.Chłopinko pozostań przy bredniach Macierewicza bowiem twoje własne wnioski bardziej kompromitują...cholera ustrzeliłem prostaka

Ja tylko zamieściłem raport ekspertów, resztę dopisałeś sobie sam.

I jeszcze raz - nie mieszaj mnie w twoje bagienko, kąpiele błotne to ni moja specjalność...bladźu.

hmmm...to napisałeś

"To nie ulega wątpliwości, jesteś dziwka słowną...dajesz d...py buzią i to od dawna."

a link wskazuje na "ekspertów" Macierewicza.

Choć twoja odpowiedź jak zawsze jest kondensatem rzeczowości ponownie przypominam, że powinieneś się raczej odnieść do raportu profesorów, a nie do mnie, czarnego,wiejskiego proboszcza z kruchty.

Chętnie się odniosę. Gdzie go mogę znaleźć?

Jestem Europejczykiem.

Gdzie mogę znaleźć raport???

W pamiętniku mamy ;p

Jezuickie czy czarno-wiejsko-parafialne?

a link wskazuje na "ekspertów" Macierewicza.

/coś ty, to Putinowska młoda gwardia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.