Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Kubek ale zadawanie pytan w tej katastrofie odbierane jest jako tuba propagandowa PIS...

Wiec skoro nie wierzysz w samobojcze zapedy Protasiuka to jestes PiSmanem...skoro nie wierzysz ze pijany Blasik latal po kabinie pilotow to jestes PiSmanem.

Co wiecej - skoro kwestionujesz i nawet wskazujesz ewidentne bledy w prowadzeniu sledztwa... to musisz byc nieslubnym dzieckiem Macierewicza.

I tak wygodnie dla niektorych wersja bedzie tylko jedna. Zupelnie jak w dawnych czasach gdy stonka ziemniaczana z hameryki byla zrzucana...ehh

Niczego nie muszę udowadniać.

Na świecie była już nie jedna katastrofa samolotu, ale tak badanej jeszcze nie było ani jednej poza tymi, które mają miejsce w Rosji.

To wewnętrzna sprawa Rosji, w jaki sposób badają ten przypadek.

Nie trzeba było pchać się prezydentowi do Smoleńska, żeby licytować się z Donaldem T. kto większy efekt medialny uzyska.

Skoro nie było zamachu, to dla świętego spokoju można było wyjaśnić to rzetelnie moherom i Polaczkom.

Ekshumacja Wassermana pokazała jakość śledztwa.

Rozbijanie wraku przez Rosjan nie było konieczne, wystarczyła dobra wola.

Uśmiechnięte i rozradowane buzie funkcjonariuszy rosyjskich usuwające rozbite elementy TU154 są również wymowne, Bronisław Komorowski również jest w serwisie you tube bardzo rozradowany, w oczekiwaniu na samolot z trumnami poległych śmieje się do Donalda T., który pozbył się kłopotu oddając śledztwo Rosjanom, a suwerenność Niemcom.

"Na świecie była już nie jedna katastrofa samolotu, ale tak badanej jeszcze nie było ani jednej poza tymi, które mają miejsce w Rosji."

"Ekshumacja Wassermana pokazała jakość śledztwa."

"Rozbijanie wraku przez Rosjan nie było konieczne, wystarczyła dobra wola."

"Uśmiechnięte i rozradowane buzie funkcjonariuszy rosyjskich usuwające rozbite elementy TU154 są również wymowne,"

"Bronisław Komorowski również jest w serwisie you tube bardzo rozradowany"

prymitywny manipulancie lub chory kolego tylko idiota lub wyjątkowa kanalia na podstawie uśmiechniętej gęby ,zwłok Wassermana i rutynowych czynności związanych z wyciąganiem ofiar wypadku stwierdzi że było to zaplanowane morderstwo Prezydenta Polski.

Przygnębiający kolego szkoda mi człowieka natomiast koniec jego prezydentury był podsumowaniem byle jakości jaką sobą reprezentował.

więc prosiłbym swojego żalu nie rozlewać na innych.Cieszę się ,że już prezydentem nie jest

Kubek ale zadawanie pytan w tej katastrofie odbierane jest jako tuba propagandowa PIS...

Wiec skoro nie wierzysz w samobojcze zapedy Protasiuka to jestes PiSmanem...skoro nie wierzysz ze pijany Blasik latal po kabinie pilotow to jestes PiSmanem.

Co wiecej - skoro kwestionujesz i nawet wskazujesz ewidentne bledy w prowadzeniu sledztwa... to musisz byc nieslubnym dzieckiem Macierewicza.

I tak wygodnie dla niektorych wersja bedzie tylko jedna. Zupelnie jak w dawnych czasach gdy stonka ziemniaczana z hameryki byla zrzucana...ehh

Wyjątkowi pieprzysz głupoty Robert. Widzę że popadasz w typowy dla naszej niedorobionej prawicy masochizm.

Mieszasz różne rzeczy - pytania Macierewicza nie są pytaniami tylko sugestiami lub gotowymi odpowiedziami.

Błędy w prowadzeniu śledztwa nie oznaczają że większość ustaleń jest błędna. Ja np. wierzę w spójność materiału dowodowego ale niektóre wnioski raportu są dla mnie wzięte z kapelusza i nie mają potwierdzenia w obecnie posiadanym materiale. I co? Przecież to nie oznacza że kogoś lubię czy nie lubię! dalej to mi się już nawet pisać nie chce. Pa!

Jestem Europejczykiem.

No tak Bronisław Komorowski to jest ta jakość, płakać się chce, krzywdę człowiekowi ludzie zrobili wybierając go na głowę państwa.

Przypomni sobie uśmiechniętą twarz Leszka Kaczyńskiego i Jego żony Marii.

Zazdrość blokuje Ci myślenie.

Masz słabszy okres obecnie, nie dziwie się, wszystko się wali, sprawdzają się prognozy normalnych ludzi.

Brakuje sukcesów, dzisiejsze wystąpienie ministra zdrowia, również na konto sukcesów nie da się zaliczyć.

Wyjątkowi pieprzysz głupoty Robert. Widzę że popadasz w typowy dla naszej niedorobionej prawicy masochizm.

A ja widze ze popadasz w coraz wiekszy wir wlasnego EGO i przestajesz sie kontrolowac :)

Gdzie ja napisalem o wnioskach Macierewicza (uzylem go - personalnie tylko w kontekscie)?

Halo pyta sie?

Przygnębiający kolego szkoda mi człowieka natomiast koniec jego prezydentury był podsumowaniem byle jakości jaką sobą reprezentował.

więc prosiłbym swojego żalu nie rozlewać na innych.Cieszę się ,że już prezydentem nie jest

A co za różnica jakim był prezydentem ? Kogo obchodzi Twój stosunek do tej prezydentury ? Był prezydentem Polski, demokratycznie wybranym i w związku z tym okoliczności jego śmierci muszą zostać dokładnie wyjaśnione - bez żadnych domysłów i teorii spiskowych.

Wiesz co Robert?

Napisałem tu parę rzeczy z sensem, na temat i według swojej (i nie tylko swojej) najlepszej wiedzy. Czasem nawet pochylałem się nad najbardziej absurdalnymi pomysłami i tłumaczyłem czemu nie mają sensu. Podpierałem się wiedzą którą mamy już od dawna dzięki takiemu np. Newtonowi.

I co? I nic! Tematy wydawałoby się raz wyjaśnione wracają niczym bumerang, zdemaskowane idiotyzmy wracają ze zdwojoną siłą, insynuacje i zwykłe kłamstwa rozmnażają się.

Nie mam siły powtarzać tych samych banalnych stwierdzeń takich np. że skrzydło samolotu to de facto cienka rura wytrzymująca obciążenia spore ale rozłożone a bezbronna wobec sił skupionych w jednym miejscu.

Wdawanie się w gierki słowne i dzielenie włosa na czworo tez mnie nie bawi, mam lepsze zajęcia.

W związku z tym oświadczam, że wszelkie teorie i wątpliwości mam głęboko w dupie i właśnie otrzymałem galaktyczny przekaz że Putin jest kosmitą który zamordował Kaczyńskiego i resztę. I tego będę się trzymał.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości,że Rosjanie popełnili marginalne w istocie błędy.

Po pierwsze: niepotrzebnie, okazjonalnie i specjalnie dla Polaków, otwierali stare i zaniedbane lotnisko wojskowe.

Po drugie: kategorycznie nie zakazali lądowania.

Działali jednak po presją polityczno-psychologiczną. Bowiem, gdyby tak twardo postąpili to dopiero PiS. a także pozostałe partie (z SLD też) rozpętałyby antyrosyjska nagonkę. Wbrew panującym u nas opiniom, Rosjanom też zależy na dobrych stosunkach z Polską - krajem UE i na dobrej opinii UE (jeszcze więcej). W tym drugim przypadku dodatkowo swoim karygodnym manewrem lądowania, załoga Jak-a 40 wprowadziła w błąd rosyjski personel lotniska i nie tylko. Rosjanie mogli domniemywać, że rządowy Tu-154 ma super przyrządy do lądowania w każdych warunkach pogodowych i to niezależnie od infrastruktury ich lotniska.

Skoro Polacy chcieli i chcą tam latać, to powinni wspólnie z Rosjanami zmodernizować to lotnisko - ponosząc powiedzmy połowę kosztów. Myślę,że nie zaszkodziło by to wzajemnym stosunkom.

Wątpię, aby polskie śledztwo wyszło poza ustalenia strony rosyjskiej. Powód jest prozaiczny. Prawda o katastrofie smoleńskiej obaliłaby rząd Tuska i pokazała marność klasy politycznej oraz faktyczny stan elit rządzących - np. poziom merytoryczny ministrów ON Sikorskiego, Szczygły i Kicha podległych, im ich ekip oraz innych urzędów. Byłby to wstrząs dla systemu.

Od początku powtarzam,ze do katastrofy by nigdy nie doszło, gdyby L. Kaczyński nie wykorzystywał grobów katyńskich do bieżącej wałki politycznej i on ze swoim otoczeniem ponosi moralna odpowiedzialność za jej skutki.

"Jak nieoficjalnie dowiedziała się TVN 24 z kilkudziesięciu nowych słów odczytanych ze skrzynek Tu-154 większość to doprecyzowane zwroty (dotyczące np. wysokości, czy kursu) podawane między załogą.

Udało się również odczytać szerzej fragment rozmowy między załogą, którą prowadzi na początku nagrania - nie dotyczy ona bezpośrednio podchodzenia do lądowania, ale "generała, który latał za wielką wodę".

Biegłym udało się również, poza odczytaniem nowych słów, dopasować zwroty konkretnym osobom. Więcej zwrotów przypisano gen. Błasikowi, stąd dodatkowo udowadnia to, ze był w kabinie w ostatniej fazie podchodzenia do lądowania."

Taaa...

Jestem Europejczykiem.

niepotrzebnie, okazjonalnie i specjalnie dla Polaków, otwierali stare i zaniedbane lotnisko wojskowe.

W szczególności należy podkreślić to cyt...Specjalnie dla Polaków i zaniedbane lotnisko wojskowe...

Jakież to jest.....................wymowne.

obciążenia spore ale rozłożone a bezbronna wobec sił skupionych w jednym miejscu.

Jaro a np.to skupienie to wierzchołek..............brzozy(bardzo gruby)

Przecież to śmierdzi z daleka.............absurdem.Znasz się na roślinach,drzewach itp.?

Uderzenie w górną część drzewa przy takiej prędkości nie powinna wyrządzić szkody dla samolotu a co dopiero......wywrócić go do góry kołami.

Brzoza 15-to metrowa na wysokości 10 metrów ma przekrój ok.12-15cm,jeśli jest jednopniowa ale na takiej wysokości to raczej nie jest możliwe.To już prędzej gałęzie niż pień.

747 tolerancja wobec twojego gdakania się wali.Nawet domy tylko pękają

"Świerklany: po otwarciu autostrady A1 pękają domy "

To nie jest tak, że mam do Ciebie pretensje.

Po prostu stosujesz chwyt uprawiania propagandy sukcesu, ja to rozumiem, toleruję to.

Tego sukcesu nie ma wszyscy to dobrze wiedzą, ale na użytek poprawy humoru wmawiają sobie, że jest dobrze.

Mamy społeczeństwo słabe, nieczułe, zmęczone, bez wizji i celu, nie może być ono inne po takich przejściach z jakimi miało do czynienia ok 300 lat wstecz.

Rozumiem, że propaganda ma tą rolę, aby przywrócić wiarę w siebie /poza czystym oszukiwaniem celem łupienia całych nacji/, ale czasami można przesadzić, E.Gierek przesadził, Donald T. również, a szczególnie jego sztab PR.

Trochę żal mi Ciebie, że nie jest Ci dane napisanie słowa prawdy na jakikolwiek z poważnych tematów.

W tekście o kocie pokazałeś się z dobrej strony, tzn że potrafisz, tylko celowo nie chcesz, bo utrzymujesz określoną postawę, bez względu na fakty i tym gorzej dla faktów, jak się nie zgadzają z Twoją linią.

Nie przejmuj się, wszyscy zostaną zbawieni.

Jaro ale ja lubie z Toba dyskutowac bo przynajmniej wklejasz cos co ma wartosc merytoryczna wiec sie nie obrazaj jak mala dziewczynka :)

Ale mnie piekli jak w momencie w ktorym brak Ci merytorycznych kontrargumentow zarzucac mi znowu "proPiSowskie" nastawienie.

Co do ulamania skrzydla to nie mam zdania na ten temat. Nie znam sie na drzewach na tyle by osadzic czy moglo czy nie moglo odciac plata nosnego. Bywaly przypadki ze glupi golab zalatwil samolot...

Natomiast ja bym chcial by ktos z rzadzacych wyjasnil mi z sensem i przekonujaco dlaczego wymiary odcietego skrzydla sa rozne w oficjalnych dokumentach panstwowych. Dlaczego Pluskin zeznawal cos co pozniej odwolal.

Jak mozna bylo napisac w raporcie MAK " ze obrazenia pilotow swiadczyly o tym ze siedzieli do konca za sterami" jak nie ma fizycznie KABINY PILOTOW bo wg tej samej komisji rozsmarowala sie w blocie....

Temat watroby Blasika pomine bo to ewidentnie gra pod publike.

To tylko pare zagadnien ktore warto wyjasnic a nie udowadniac wszystki ze prawa Newtona sciagnely niestabilny samolot w dol bo to kazdy wie.

Prawo Newtona w znanej nam postaci tez nie pozwala na zrobienie pol obrotu na takiej wysokosci na jakiej rzekomo byl Tu154 w czasie tak krotkim jak to sie tlumaczy bez zarycia kikutem skrzydla w glebe...

Popatrzcie sobie na KAZDA wizualizacje ostatnich sekund lotu. Powolny ociezaly samolot pasazerski po utracie czesci plata nosnego nagle podrywa sie do gory, robi obrot na plecy i z impetem wywala czescia dziobowa w glebe...

Oczywiscie ciala pilotow nadaja sie do identyfikacji i co wiecej wysnuwa sie takie a nie inne wnioski (powyzej)...

To sie naprawde KUPY NIE TRZYMA

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W szczególności należy podkreślić to cyt...Specjalnie dla Polaków i zaniedbane lotnisko wojskowe...

Jakież to jest.....................wymowne.

(...)

Bądź mężczyzną i wyjaśnij bez niedopowiedzeń o co Ci chodzi!

To nie jest tak, że mam do Ciebie pretensje.

Po prostu stosujesz chwyt uprawiania propagandy sukcesu, ja to rozumiem, toleruję to.

Tego sukcesu nie ma wszyscy to dobrze wiedzą, ale na użytek poprawy humoru wmawiają sobie, że jest dobrze.

Mamy społeczeństwo słabe, nieczułe, zmęczone, bez wizji i celu, nie może być ono inne po takich przejściach z jakimi miało do czynienia ok 300 lat wstecz.

Rozumiem, że propaganda ma tą rolę, aby przywrócić wiarę w siebie /poza czystym oszukiwaniem celem łupienia całych nacji/, ale czasami można przesadzić, E.Gierek przesadził, Donald T. również, a szczególnie jego sztab PR.

Trochę żal mi Ciebie, że nie jest Ci dane napisanie słowa prawdy na jakikolwiek z poważnych tematów.

W tekście o kocie pokazałeś się z dobrej strony, tzn że potrafisz, tylko celowo nie chcesz, bo utrzymujesz określoną postawę, bez względu na fakty i tym gorzej dla faktów, jak się nie zgadzają z Twoją linią.

Nie przejmuj się, wszyscy zostaną zbawieni.

Czy twój zaprogramowany umysł rozróżnia jeszcze na jaki temat i co w ogóle piszesz?!

A co tu dopowiadać?To symptomatyczne jest.........przecież.

A to nie ty napisałeś?No właśnie,tak ci się.....walneło.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Temat watroby Blasika pomine bo to ewidentnie gra pod publike.

(...)

Oczywiście, ze jes- t to ewidentna gra pod publikę inaczej zwana czarnym PR w wykonaniu Rosjan. Od tego była PO-wska dyplomacja z niby angielskim lordem czy polskim księciem (już nie pamiętam za kogo się przedstawiał tu i tam) Radkiem Sikorskim, aby tego nie było.

Nic jednak nie usprawiedliwia pijanego lub tylko na kacu Dowódcy Polskich Sił Powietrznych, który (jak potwierdzają ostatnie badania) był w kabinie pilotów do ostatnich chwil i nie reagował - zresztą od samego początku czyli od startu w Warszawie - na łamanie regulaminów lotnictwa wojskowego!

A co tu dopowiadać?To symptomatyczne jest.........przecież.

A to nie ty napisałeś?No właśnie,tak ci się.....walneło.

Oczywiście, że ja - tylko zrobiłeś manipulację, wypaczającą sens mojego pisania. Wymowa całego mojego wpisu jest inna od tej, którą chciałeś osiągnąć!

Czy twój zaprogramowany umysł rozróżnia jeszcze na jaki temat i co w ogóle piszesz?!

Euro upadnie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Manipulacja jest wtedy,kiedy zmieniasz słowa a ja cytowałem tylko.

Niekcący napisałeś prawde.

Rozczaruje Cię - napisałem to z premedytacją! Tak samo jak Ty to: "Manipulacja jest wtedy,kiedy zmieniasz słowa a ja cytowałem tylko." Zapomniałeś tylko dodać ";-)"!

Euro upadnie.

Kiedy ostatnio brałeś elektrowstrząsy?!

Oczywiście, ze jes- t to ewidentna gra pod publikę inaczej zwana czarnym PR w wykonaniu Rosjan.!

Wybacz ale jak mogli zbadac watrobe osoby ktora byla w kokpicie jak kokpitu BRAK (nie zostalo nic)!!!

Na zadnym zdjeciu, na plycie lotniska na ktorej rzekomo wszystko lezy z ziemi przekopanej na 3m w dol nie ma czesci dziobowej

wiekszej niz 20cm !!!!

Jak sie watroba zachowala? Pagony miala wbite? Popatrz logicznie...albo kokpit za***ali i schowali (czemu - to mozna sie domyslac) ale ta sekcja

zwlok to farsa!

Te "Ciala" w kokpicie powinny byc konsystencji budyniu...rosmarowanego na kilkudziesieciu metrach.

Rozumiesz teraz czemu wkurwiam sie na bezkrytyczne lykanie raportu MAK?

Zapomniałeś tylko dodać ";-)"!

Napisałem dobitniej:Cytuje a konkretnie w skrócie cyt.cudzysłów jest wtedy niepotrzebny.

Im możesz sprzedać każdą bajke a przyjmą ją za prawde,najprawdziwszą i niepodważalną.Tacy som.

Dziadekwlodek a wiesz co to znaczy Cytuj selektywnie?Jest z boku zawsze po prawej stronie pod każdym wpisem i pod twoim też było a ja użyłem aaaaa to jeszce mało...pewnie,bo to nie najprawdziwsza prawda?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wybacz ale jak mogli zbadac watrobe osoby ktora byla w kokpicie jak kokpitu BRAK (nie zostalo nic)!!!

Na zadnym zdjeciu, na plycie lotniska na ktorej rzekomo wszystko lezy z ziemi przekopanej na 3m w dol nie ma czesci dziobowej

wiekszej niz 20cm !!!!

Jak sie watroba zachowala? Pagony miala wbite? Popatrz logicznie...albo kokpit za***ali i schowali (czemu - to mozna sie domyslac) ale ta sekcja

zwlok to farsa!

Te "Ciala" w kokpicie powinny byc konsystencji budyniu...rosmarowanego na kilkudziesieciu metrach.

Przypomnij sobie, ze strona polska tego nie zanegowała. Wyraziła tylko oburzenie przeciwko upublicznieniu tej informacji.

Nie bardzo. Bo ja denerwuję się na indolencję mojego państwa i na wykorzystywanie martyrologii narodowej do rozgrywek politycznych.

Przypomnij sobie, ze strona polska tego nie zanegowała. Wyraziła tylko oburzenie przeciwko upublicznieniu tej informacji.

Nie bardzo. Bo ja denerwuję się na indolencję mojego państwa i na wykorzystywanie martyrologii narodowej do rozgrywek politycznych.

Dokladnie tak samo mnie to denerwuje...

A co do polskiej strony to przypomina czlowieka ktoremu gwalca zone a on jeszcze im kurtki trzyma.

Uderzenie w górną część drzewa przy takiej prędkości nie powinna wyrządzić szkody dla samolotu a co dopiero......wywrócić go do góry kołami.

Brzoza 15-to metrowa na wysokości 10 metrów ma przekrój ok.12-15cm,jeśli jest jednopniowa ale na takiej wysokości to raczej nie jest możliwe.To już prędzej gałęzie niż pień.

Nieee, pewnie że nie powinna. Ale skoro twierdzisz że to niby brzoza wywróciła samolot to znaczy że kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz.

A tu zdjęcie tego "czubka".

c16c70fb47.jpg

Na 12-15 cm to mi nie wygląda. Coś mi się zdaje że nawet nie widziałeś tego zdjęcia.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.