Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czarny. Zwyczajnie ciemny. "Ciemny lud to kupi" - jak mawiał Jacek Bulterier Kurski. No i kupił.

a jak nazwać ciebie , który kupił raport Millera...
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

skoro fizyka jest już podejrzana, einstein żyd, matematykę też be - zatem co nie jest be? no wszystko co nie wymaga trudu myślenia. ci sami ludzie wymordują niedługo miliony - bo ktoś tym bez mózgom powie że bóg tak chce - smutne to ale prawda jest taka że Kaczyński dawno powinien dostać darmową wycieczkę na wakację do.......na zawsze

Gość StaryM

(Konto usunięte)

a jak nazwać ciebie , który kupił raport Millera...

Niczego nie musiałem kupować. Wystarczy znajomość podstawowych praw fizyki, trochę wiedzy o konstrukcjach lotniczych, dobra znajomość polityki (w tym zwyczajów politycznych braci K.), trochę wiedzy z zakresu psychologii.

A na pierwszym miejscu jest brzytwa Ockhama.

Używając poetyckiej przenośni, to ta brzytwa Ockhama odcięła od rozumu wszystkie spiskowe teorie o rzekomym zamachu.

Niczego nie musiałem kupować. Wystarczy znajomość podstawowych praw fizyki, trochę wiedzy o konstrukcjach lotniczych, dobra znajomość polityki (w tym zwyczajów politycznych braci K.), trochę wiedzy z zakresu psychologii.

Używając poetyckiej przenośni, to ta brzytwa Ockhama odcięła od rozumu wszystkie spiskowe teorie o rzekomym zamachu.

Taaa... za mądre to wszysko. Za mądre, za logiczne, za bardzo trzymające się kupy, przy okazji zbyt bolesne po obnażające błędy, słabości, lenistwo, kumoterstwo i jeszcze kilka rzeczy.

Lud tego nie kupi bo po pierwsze nie zrozumie (ta cholerna fizyka) a po drugie i ważniejsze mity są piękniejsze od płaskiej i banalnej prawdy.

Jestem Europejczykiem.

rozumiem , że raport Millera jest dla ciebie rzetelny , oparty na procedurach dotyczących badań katastrof lotniczych...

pomijam już politykę Putina wobec Polski...

Taaa... za mądre to wszysko. Za mądre, za logiczne, za bardzo trzymające się kupy, przy okazji zbyt bolesne po obnażające błędy, słabości, lenistwo, kumoterstwo i jeszcze kilka rzeczy.

Lud tego nie kupi bo po pierwsze nie zrozumie (ta cholerna fizyka) a po drugie i ważniejsze mity są piękniejsze od płaskiej i banalnej prawdy.

wnioski z raportu Millera przeczą niektórym prawom fizyki...ale to trzeba chcieć zauważyć ....

nie mówię , że był zamach , bo tego nie wiem , ale raport Millera i reszta zdarzeń , które wokół tej katastrofy się dzieją świadczą min. o matactwie w tym śledztwie...

wnioski z raportu Millera przeczą niektórym prawom fizyki...ale to trzeba chcieć zauważyć ....

nie mówię , że był zamach , bo tego nie wiem , ale raport Millera i reszta zdarzeń , które wokół tej katastrofy się dzieją świadczą min. o matactwie w tym śledztwie...

Tomuś debilu!

Zapytam jak Linda - co ty k... wiesz o fizyce?!?!?!

Jakim konkretnie prawom fizyki i w jakim miejscu???

Jestem Europejczykiem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

pomijam już politykę Putina wobec Polski...

Co się ograniczać. Nie od rzeczy będzie przypomnieć zabory i wyniszczenie narodu w czasie i po Powstaniu Styczniowym. Wojnę z Bolszewikami 1920 roku i stalinowską zbrodnię w Katyniu. Przecież te wydarzenia są bezpośrednim powodem dokonania "zamachu" w Smoleńsku.

A dlaczego nie przypomnieć zbrodni hitlerowskich, a nawet bitwy pod Grunwaldem. Historia to przecież ciąg splecionych ze sobą wydarzeń. Przecież to Stalin zasadził brzozę w Smoleńsku. ;)

stalin+i+beria+wybieraja+miejsce+do+posadzenia+drzewa.jpg

Moja mama musiała wyjeżdżać z Wilna z jedną walizką. Obaj dziadkowie z bolszewikami walczyli. Nie pisałem o tym do tej pory bo wiadomo, zaraz Putin naśle na mnie i na rodzinę skrytobójców.

Jestem Europejczykiem.

On wierzy w to co mu powiedzą łże-mendia

ładnie to tak zza granicy żółć wylewać ? twój lider nazwał już kiedyś taka postawę - zdradą. uszy masz jednak za krótkie żeby to spamiętać bo pewnie wtedy kończyłeś jakąś marną szkołę... mam tylko nadzieję że na zielonej wyspie nie głosisz wszem i wobec idiotyzmów-kaczyzmów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

idioci, jak Kaczynski nastanie bedziecie budowac pomniki. W ten sposób Jarkas stworzy 1,2 mln miejsc pracy,

Ukryta Zawartość

Ale o co chodzi? Wontek jest o teoriach spiskowych a nie o tym co będzie. Bo to juz jest wieszczenie spisków. Pytią zostań.

Teoria spiskowa mówi o zamachu. Precyzyjniej o bombie. W takim razie trzeba sobie zadać pytanie kto miał mozliwość i kto na tym skorzystał. Wychodzi na to że ekipa Tuska skorzystała a ochrona prezydęta zrealizowała.

Musieli go bardzo nielubić.

Oglądałem niedawno film w Planete+ o spiskach władzy w USA. Tam również zwracano uwagę na mozliwości spisku w pozorowaniu zamachów z 11 września 2001. Używano do tego jednak "fizyki", opinii świadków i zdjęć reporterskich.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Teoria spiskowa mówi o zamachu. Precyzyjniej o bombie. W takim razie trzeba sobie zadać pytanie kto miał mozliwość i kto na tym skorzystał. Wychodzi na to że ekipa Tuska skorzystała a ochrona prezydęta zrealizowała.

Kto miał możliwość i kto skorzystał?

Notowania Kaczyńskiego tuż przed katastrofą - 18% z tendencją malejącą. PiS mial sondaże na poziomie 20% również z tendencją malejącą. Po katastrofie Jarosław Kaczyński uzyskał aż 47% w drugiej turze wyborów prezydenckich, a PiS ma wciąż sondaże na poziomie przynajmniej 25%, czasami dochodzi do 30%. Czyli już wiemy, kto skorzystał.

A kto miał możliwości? Dlaczego Macierewicz nie leciał samolotem, tylko jechał pociągiem? Dlaczego natychmiast po katastrofie wrócił do Polski nie zaglądając nawet na lotnisko, do którego miał kilkanaście kilometrów i jako poseł mógł być od początku na miejscu zdarzenia? takich pytań dotyczących ważnych ludzi w PiS jest więcej.

Jarosław uzyskał 47% poparcia wyborczego z powodu zmiany wizerunku politycznego. Katastrofa nie miała w tym wiele do rzeczy. po prostu przestał wygrazywać piąstkami a zaczął mówić rzeczowo o tym o czym czerwone przefarbowane platfusy od dawna zapomniały.

Oczywiście po wyborach się ta szopka skończyła i sondaże powróciły do "normy" dla PIS. Nie stawiałbym ze to Jarek wykończył Lecha. Ale po Macierewiczu wszystkiego się można spodziewać :-)

Należałoby sprawdzić kto personalnie zyskał na tej katastrofie.

Tak poza tym to teorie spiskowe trzeba "umić" tworzyć. Na razie "towarzystwo smoleńskie" pokazuje, że tego nie potrafi.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

ale rzeczywiście myślę że Jarek wykończył Lecha, bo nie chciał czekać Bordżia pieprzony na swoją kolejkę. to jedyny możliwy motyw. Putin nie miał konkretnego motywu - bo to by przecież wywindowało Jarka w wyborach , Tusk nie bardzo - przecież był premierem. Tylko Jarek miał motyw - ale skurczybyk kocha władzę.

Pierwsze kontrolowane przecieki z USA:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Drodzy pisuarzy i tak pójdę do wyborów i i tak was wytne bo języka goebelsa używać tylko umiećie. Białe jest czarne. To pewnie idol jarka. Jarek tylko zapomniał jak idol skończył

opowieści emerytowanego dziadka z mchu i paproci

Aaaaaaaaa - Pan Cenzor, ulica Mysia. Witamy, witamy! :)

To jest wypowiedź SPECJALISTY. Jak wiesz - ze służb nigdy się nie odchodzi. Nie ma czegoś takiego w przyrodzie jak emerytowany szpieg.

Skoro więc to powiedział, to nie z powodu Alzheimera, tylko dlatego że taki miał prikaz.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Doktorku od momentu blamażu z fazami jesteś jakis dziwny. Sfrustrowany, wulgarny, a co gorsza ograniczony umysłowo. Jakieś magiczne teorie rodem z Wróżki... Nie bawiłes sie aby ostatnio fazami 230V?

Śmiesznie wygląda , gdy ludzie którzy jak młody pelikan łyknęli jawne kłamstwa "zdiełano w KGB " i w Komisji Millera - zarzucają drugiej stronie "wiarę w spiskowe teorie".

Ani raport pani generał KGB - Anodiny , ani jego polska wersja - Raport Millera - w normalnym kraju z normalnie działającą władzą - nie były by brane na poważnie .

Dlaczego ? Ano dlatego że i Anodina i Miller - byli sędziami w swojej sprawie .

Już nie mówię o jawnych kłamstwach serwowanych od pierwszych minut po katastrofie - które zostały wszczepione ludożerce poprzez przekaziory - "cztery podejścia , lądowali , pijany Błasik , naciski " . ŻADNE z tych haseł nie było prawdziwe .

No ale swój cel manipulatorzy osiągnęli ... Zaprogramowali co mieli do zaprogramowania ...

Na szczęście coraz więcej ludzi budzi się ze stuporu , w jaki przekaziory wprowadziły ich głowy ...

Mało kto wierzy dzisiaj w raport KGB i Millera - czytelnicy GW , widzowie TVN , czytelnicy Polityki - to grupy które zaakceptowały kłamstwa KGB i Millera .

Zbyt dużo zainwestowali w sferze psychicznej w obronę wiodącej "narracji" , by dzisiaj przyznać sie nawet przed samymi sobą - że te "oszołomy " od Kaczyńskiego - mogą mieć rację ...

Dodać do tego trzeba ciągłe straszenie ich przez przekaziory - że jak zacznie się na poważnie i rzetelnie badać sprawę Smoleńska - to Rosja się wkurzy i będziemy mieć z nią wojnę ...

To że coraz więcej ludzi chce dojścia do prawdy w sprawie Smoleńska - przeraża Tuska .

To że coraz więcej ludzi chce dojścia do prawdy w sprawie Smoleńska - przeraża Tuska .

Co racja to racja.

"Prawda was wyzwoli"... tej władzy nic bardziej nie przeraża, jak wolne społeczeństwo.

Powtarzasz cudze hasełka być może nawet nie zdając sobie z tego sprawy. A głównie jest to propaganda polityczna pomieszana z bzdurami i pseudopsychologicznym bełkotem.

Największy strach przed prawdą o katastrofie jest w PiS bo obnaża ona prowincjonalne oblicze ich wielkomocarstwowego nadęcia.

Jestem Europejczykiem.

Zieeeeeeeew... nudzisz, lemingu. :)

Wy się miotacie i zapluwacie z nienawiści a ja spokojnie czekam na wyniki prac komisji Pana Posła Macierewicza.

Z jakiej nienawiści doktorek, co ty pierdzielisz???

Mnie po prostu szkoda idiotów omotanych przez kilku cwanych politycznych cwaniaków. Tak jak szkoda mi obrzyganego pijaczka siedzącego w krzakach i bełkoczącego coś o bialo-czerwonej (mam takiego w sąsiedztwie więc wiem o czym mówię).

Jestem Europejczykiem.

A mi lemingów nie szkoda. :)

Nie chcecie albo nie umiecie myśleć samodzielnie. Wolicie, żeby ktoś myślał za was i pokaywał wam w co wierzyć a w co nie.

Nie mój problem.

Ty doktporek wbrew pozorom taki sam zaslepiony debil jesteś jak 747 czy tomuś, tylko w garniturku.

Co ty mi ty pierdzielisz o samodzielnym myśleniu skoro nie jesteś w stanie przeanalizować i zrozumieć fizycznych i technicznych aspektów katastrofy i w związku z tym ślepo wierzysz fahofcom typu Antoni i jego naczelny ekspert bedacy z zawodu cukiernikiem???

Zapytam raz jeszcze: co ty k... wiesz o fizyce? Co wiesz o elektronice? Co wiesz o symulacjach komputerowych? Co wiesz o dynamice systemów? Co w ogóle wiesz o ogólnej teorii systemów?

I ty śmiesz mi bredzić o lemingach? Ty - facet który nie ma żadnych podstaw do oceny rzetelności raportów poza pierdolami wyczytanymi w szmatławych agitkach politycznych nieudaczników?

Moja najbardziej optymistyczna opinia jest taka, że schlałeś sie porządną irlandzką whisky. Mniej optymistyczną na razie przez grzeczność zachowam dla siebie.

Jestem Europejczykiem.

Ale się leming zapultał... :)

Widzisz, lemingu, ja wierzę Polakom i ja wierzę ekspertom.

Ty wierzysz ruskim, KGB i ich polskim sługusom.

I to cię stawia na przegranej pozycji już na starcie. :)

Ja sobie spokojnie czekam i ufam, że mimo trudności spowodowanych przez bolszewików zespół Pana Posła Macierewicza wykryje przyczynę zamachu i wskaże winnych.

A ty się miotasz i pultasz.

Biedny leming.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.