Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybyś poświęcił więcej uwagi nie swoim wpisom i wnioskom nie powtarzałbym po sobie

uważam za skuteczną prostacką manipulację porównywanie presji na pilotach do przypuszczenia o presji wywieranej na kontrolerach.Przeczytałem przed chwilą uwagi naszej strony i nie przekonują.Sam mówiący również korzysta z wentylu bezpieczeństwa

"Pytany przez dziennikarzy Grochowski zastrzegł, że jest to jego opinia i nie chciałby, by traktować ją jako wiążącą na obecnym etapie wyjaśniania sprawy. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

Nieważne. GW jest dla wladza jak Nasz Dziennik dla niektórych.

Szczytem braku dziennikarskiego obiektywizmu a chwilami zwykłym chamstwem popisał się dzisiaj niejaki Tomasz Lis. Zresztą u niego to żadna nowość. Ciekawy materiał można było kilka chwil temu zobaczyć w Superwizjerze.

wladz kiedyś nawiązując do meczu piłkarskiego twierdziłeś że jest 10:1 (po tym jak ukazała się wiadomość że pilot jednak chciał lądować). Myślę że to celna analogia. Mecz odbywa się w wielkiej mgle. Kibice nie widzą co dzieje się na boisku. W końcu kibic jednej z drużyn mówi: "z pewnością jest 10:0 dla naszych". Takim właśnie kibicem ferującym wyroki bez dostatecznych danych jesteś. Byle "nasze" było na wierzchu.

przy tak gęstej mgle przepisy nie pozwalają na kontynuowanie meczu...ach ty mój ulubiony bystrzaku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczytem braku dziennikarskiego obiektywizmu a chwilami zwykłym chamstwem popisał się dzisiaj niejaki Tomasz Lis. Zresztą u niego to żadna nowość. Ciekawy materiał można było kilka chwil temu zobaczyć w Superwizjerze.

Wiec zapewne Lis był w formie i załatwił jakiegoś oszołoma. Im ktoś inteligentniejszy tym większa nienawiść PiSSmanów budzi. I zazdrość bo inteligencja to u nich towar wybitnie deficytowy.

Jestem Europejczykiem.

tworczosc nn z netu

-Nam leciec nie kazano, wszedlem do kokpita

-I spojrzalem na pole...trzeba brata spytac,

-Jak przekonac pilota w mglistej atmosferze

-By odwaga pokonal nieprzyjaciol wieze,

-z ktorej Moskal przez radio probuje dyktowac

-Prezydentowi Polski - gdzie ma wyladowac.

-Przez mgle dostrzeze prawde czlowiek wielkiej cnoty

-Co przejrzal dziadow, malpy oraz palikoty.

-I z czystym sercem powie, ze mgly tej przyczyna

-Tkwi w potajemnym spisku Tuska i Putina.

-Chca mnie z drogi zawrocic i wyslac do Minska.

-Juz widze jak sie cieszy pewna morda swinska.

-Lecz ja sie nie ulekne broniac racji stanu,

-Juz raz mnie zaciagneli do Azerbejdzanu.

-wyladujemy tutaj, zeby zbaranieli

-Jak tusk, kiedy wkroczylem na sale w Brukseli,

-A w najgorszym przypadku - smierc na posterunku.

-Przynajmniej caly narod nabierze szacunku.

-Tylko by nie mowili "Lechu-Kamokadze",

-Najlepiej jesli jeszcze brata sie poradze.

-"Jarku, jest pewien problem i wyglada slisko.

-Ruskie chca nas skierowac na inne lotnisko".

-"Alez to oczywista przeciez oczywistosc.

-Ze klamia by nam zepsuc cala uroczystosc.

-Nie bedzie nas kontroler wodzil po manowcach.

-Bo przeciez to samolot na bazie bombowca.

-Nawet gdy walnie w ziemie to sie nie rozwali.

-Powiedz wiezy, ze stoi gdzie zomowcy stali

-Bedziemy postepowac tak jak ,bylo w planie.

-Wiesz przeciez co masz robic - Wykonac Zadanie.

-A Blasik niech tam dobrze przypilnuje.

-Zadzwon ponownie do mnie jak juz wyladujesz.

-By Ci dodac otuchy - odmowie paciora,

-I masz blogoslawienstwo Ojca Dyrektora".

-Czego nie powiedziano w tej rozmowie braci.

-Zeby wladze odzyskac, trzeba czasem stracic.

-"Gdybys jednak wpakowal reke do nocnika,

-Caly narod Cie uczci jako meczennika".

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wladz jak widzę proste porównanie okazało się zbyt trudne dla Twojej przepełnionej propagandą inteligencji;-) W szalonych latach 50-tych cytowałbyś zapewne Trybunę Ludu:D

Jaro_747 rozumiem że nie odróżniasz inteligencji od chamstwa. Chyba że wychodzisz z założenia że "nasi to mogą nawet po mordzie lać - w sumie niech leją".

Jak przejść po forach internetowych to przypisywanie PiSowi agresji staje się zabawne. Okazuje się że najbardziej agresywni i nienawistni są politycy i dziennikarze sprzyjający PO. I jest jak zwykle: co innego propaganda a co innego życie.

Zaraz zapewne posypią się posądzenia o moje rzekome powiązania z PiS. Odsyłam zatem do moich wpisów o beatyfikacji JPII i opinii na temat KK.

Jaro_747 rozumiem że nie odróżniasz inteligencji od chamstwa. Chyba że wychodzisz z założenia że "nasi to mogą nawet po mordzie lać - w sumie niech leją".

Jakoś kompletnie nie kojarzę Lisa z chamstwem. Kojarzę najwyżej ze złośliwością czy (niech będzie) tendencyjnością. Ale jakoś nie pamiętam, żeby np. napuszczał na siebie rozmówców jak Rymanowski.

Cóż to tak straszliwego Lis powiedział??? Jakoś dziś nigdzie nie widzę głosów oburzenia. Może to chamstwo zaistniało wyłącznie w twojej głowie?

Jestem Europejczykiem.

wladz jak widzę proste porównanie okazało się zbyt trudne dla Twojej przepełnionej propagandą inteligencji;-) W szalonych latach 50-tych cytowałbyś zapewne Trybunę Ludu:D

jaro napisał

" Im ktoś inteligentniejszy tym większa nienawiść PiSSmanów budzi. I zazdrość bo inteligencja to u nich towar wybitnie deficytowy."

disco wyjedź z Nowej Huty upiory przestaną straszyć

Zaraz zapewne posypią się posądzenia o moje rzekome powiązania z PiS. Odsyłam zatem do moich wpisów o beatyfikacji JPII i opinii na temat KK.

To się nazywa uwiawrygadnianie się (trudne słowo)

Mniej więcej co 2 Twój wpis polityczny kończy się podobnym stwierdzeniem.

Ciekawe...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To się nazywa uwiawrygadnianie się (trudne słowo)

Mniej więcej co 2 Twój wpis polityczny kończy się podobnym stwierdzeniem.

Ciekawe...

Ależ ja nie mam na swoim koncie wpisów "politycznych".

jaro napisał

" Im ktoś inteligentniejszy tym większa nienawiść PiSSmanów budzi. I zazdrość bo inteligencja to u nich towar wybitnie deficytowy."

disco wyjedź z Nowej Huty upiory przestaną straszyć

Twoja dewiza: "zgnoimy każdego kto śmie się nam przeciwstawić" jest stara jak świat. Najlepiej posądzić go o głupotę i prowincjonalizm bo przecież "my jesteśmy lepsi". Niestety życie dla takich szczekaczy bywa brutalne a prawda na ogół jest zupełnie inna niż sobie wmawiają.

Twoja dewiza: "zgnoimy każdego kto śmie się nam przeciwstawić" jest stara jak świat. Najlepiej posądzić go o głupotę i prowincjonalizm bo przecież "my jesteśmy lepsi". Niestety życie dla takich szczekaczy bywa brutalne a prawda na ogół jest zupełnie inna niż sobie wmawiają.

Czyżbyś chciał przyłączyć się do grona dupków którzy ustawicznie kłamią co to ja niby piszę a proszeni o jakiś cytat siedzą kilka dni cicho albo raptownie zmieniają temat?

No to może poproszę o jakiś cytat?

Jestem Europejczykiem.

Dla mnie zastanawiające jest to, że do pewnego momentu samolot schodził pod normalnym (czyli prawidłowym) kątem, następnie (niestety nie pamiętam w jakiej odległości od pasa) poszedł bardziej stromo. Pamiętam, jak Fiszer mówił, że bardziej płaskie podejście mogło być całkiem rozsądnym pomysłem, bo pozwalało "przymierzyć" się do pasa na dłuższym odcinku. Widząc to wieża ostrzegała że zeszli poniżej ścieżki ale odpowiedzi nie było. Gdyby nie jar może by się udało, ale zadziałał cholerny łańcuch drobnych błędów które zsumowały się w wielką tragedię.

No prosze masz swoj cytat.

Prawidlowa sciezka...wieza ostrzegala...

Podaj kiedy bo komenda horyzont padla jak juz drzewa muskali a sciezka byla zj***na od poczatku i tylko przez chwile lecieli prawidlowo.

No prosze masz swoj cytat.

Prawidlowa sciezka...wieza ostrzegala...

Podaj kiedy bo komenda horyzont padla jak juz drzewa muskali a sciezka byla zj***na od poczatku i tylko przez chwile lecieli prawidlowo.

No mam swój cytat. Czy ustalenia MAK są w tej chwili inne (tak strasznie tego nie śledzę)?

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czyżbyś chciał przyłączyć się do grona dupków którzy ustawicznie kłamią co to ja niby piszę a proszeni o jakiś cytat siedzą kilka dni cicho albo raptownie zmieniają temat?

No to może poproszę o jakiś cytat?

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. To było do wladza.

za twoje odczucia nie odpowiadam i współczuję.....disco to raczej zabawa

wladz ja nie muszę o tym pisać. To widać gołym okiem.

zauważyłeś że nic nie rozumiem z twoich wpisów....przyznaję nie rozumiem nic z ostatniego wpisu.

zgubiłeś ciało i zostało gołe oko?

uwaga odnośnie jara nie na miejscu.Jest autorem cytatu który komentowałeś.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zauważyłeś że nic nie rozumiem z twoich wpisów....przyznaję nie rozumiem ostatniego wpisu.

zgubiłeś ciało i zostało oko?

No proszę a ten elektorat PO to podobno taki inteligentny jest;-)

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. To było do wladza.

W takim razie "jaro napisał" mogłeś sobie darować.

To moze zacznij sledzic...

A kto będzie pracował w tym biednym kraju?

Poczekam aż red. Sakiewicz wszystko pięknie wyjaśni.

Jestem Europejczykiem.

A jednak MAK nie skończył

"MAK zdecydował o upublicznieniu pełnego zapisu wszystkich rozmów kontrolerów lotu i załogi Tu154M. To reakcja na na prezentację MSWiA rozmów kontrolerów lotu z lotniska Siewiernyj. - Rosjanie być może mają więcej niż nam przekazali - to komentarz pułkownika Edmunda Klicha."

"O decyzji komitetu MAK poinformowała agencja Itar-Tass, do której przyszło pismo szefa komisji technicznej MAK Aleksieja Morozowa. "Ze względu na pojawiające się w środkach masowego przekazu informacje o opublikowaniu przez stronę polską zapisów rozmów kontrolerów lotniska Smoleńsk "Siewiernyj", i w celu obiektywnego informowania światowej opinii publicznej, z pozwoleniem organów prowadzących śledztwo, zgodnie z załącznikiem 13 do Konwencji o międzynarodowym lotnictwie cywilnym zdecydowałem się opublikować pełną transkrypcję zapisów wszystkich rozmów zarejestrowanych na magnetofonach kontrolerów" - napisał Morozow.

Wladz przeciez nie jestes juz mlody...doskonale wiesz ze MAK nie skonczy.

Oddano im prowadzenie calego sledztwa, wszyskie elementy ukladanki sa w ich rekach. My mamy ochlapy ktore rzucili na poczatku albo zle przefiltrowali.

Nie mamy czarnych skrzynek, nie mamy wraku, nie mamy kokpitu (chociaz ciala sie ostaly w stanie widac dobrym), nie mamy dokumentacji dotyczacych lotniska, nie mamy dokumentacji dotyczacych sprzetu na wiezy.

Cos czuje ze uslyszymy ze teraz jak Protasiuk mowi do Pluskina "Tak laduja debesciaki"

To bardzo wzmocni wydzwiek raportu MAK

Po pierwsze... propaganda.

Promile Blasika i brak odczytania tak waznej komendy "Odchodzimy" wyraznie swiadcza ze to MAK chce jednostronnie ustawic wine za katastrofe. Nie ma to nic z profesjonalizmem ani niezaleznoscia. Raport byl tendencyjny, a poniewaz sledztwo jest prowadzone jednostronne mozemy sie cmoknac w d...

Po drugie... " Rosja to kraj wielki a polska maluczki"

Ta sucz Anodina relikt z czasow ZSRR wyraznie okreslila nasze miejsce w szeregu. PiSmani zapomija czesto ze z szabelkami na czołgi sie nie jedzie. Dalismy dupy 2 razy, pierwszy raz podchodzac do ladowania w warunkach co najmniej dziwnych a pozniej oddajac sledztwo MAK.

Po trzecie... juz miedzynarodowy komitet sie wypowiedzial.

Dalismy ciala nikt nam nie pomoze...

Nieprawda! Wciąż możemy pomóc sami sobie! Gdyby energię marnowaną na czczych pyskówkach spożytkować np. na solidną organizację, szkolenia, sprzęt dla jednostki lotnictwa dla VIP-ów, mielibyśmy jakiś realny pożytek z tej tragedii. Ale pewnie znów nam, jako wspólnocie, zostanie kolejny nic nie warty mit do dźwigania.

zwolennik łagodności

Ty Robert z wladzem i z jaro nie pogadasz...mają najwyższe IQ na forum,wiedzę też.Wysokość IQ to,gdzieś około szczytu Babiej Góry...jeśli posadzą na niej swoje d.pska.

Daliśmy d.py (patrz mój przedostatni wpis).

Ruscy zachowali się tak jak uczy historia (patrz mój ostatni wpis na temat ich zakłamanego raportu).

Dziś uważnie studiowałem polski raport i posiedzenie komisji sejmowych.

Jakie wnioski?

Mimo, że brzydzę się PIS`makami, to stwierdzam, że kilku gamoni z PO (ministrów) powinno zapłacić dymisjami za tą jatkę.

Ciężko żyć w państwie, w którym rząd popełnia kardynalne błędy a ministrowie swoją pracę traktują jak portier wyjście do pracy na portiernię. O przepraszam, przeciętny portier ma chyba większą odpowiedzialność, za mienie chociażby…

Nie ma co dyskutować z faktami. Ale jak długo będziemy w Polsce pozwalać aby poważne urzędy pełnili gamonie?

Moja żona przed chwila powiedziała, że skandalem jest aby Prezydent kraju leciał lądować na jakimś klepisku.

Czy bekną też doradzający takie ułańskie wypady?

Wladz przeciez nie jestes juz mlody...doskonale wiesz ze MAK nie skonczy.

Oddano im prowadzenie calego sledztwa, wszyskie elementy ukladanki sa w ich rekach. My mamy ochlapy ktore rzucili na poczatku albo zle przefiltrowali.

Nie mamy czarnych skrzynek, nie mamy wraku, nie mamy kokpitu (chociaz ciala sie ostaly w stanie widac dobrym), nie mamy dokumentacji dotyczacych lotniska, nie mamy dokumentacji dotyczacych sprzetu na wiezy.

Cos czuje ze uslyszymy ze teraz jak Protasiuk mowi do Pluskina "Tak laduja debesciaki"

To bardzo wzmocni wydzwiek raportu MAK

Po pierwsze... propaganda.

Promile Blasika i brak odczytania tak waznej komendy "Odchodzimy" wyraznie swiadcza ze to MAK chce jednostronnie ustawic wine za katastrofe. Nie ma to nic z profesjonalizmem ani niezaleznoscia. Raport byl tendencyjny, a poniewaz sledztwo jest prowadzone jednostronne mozemy sie cmoknac w d...

Po drugie... " Rosja to kraj wielki a polska maluczki"

Ta sucz Anodina relikt z czasow ZSRR wyraznie okreslila nasze miejsce w szeregu. PiSmani zapomija czesto ze z szabelkami na czołgi sie nie jedzie. Dalismy dupy 2 razy, pierwszy raz podchodzac do ladowania w warunkach co najmniej dziwnych a pozniej oddajac sledztwo MAK.

Po trzecie... juz miedzynarodowy komitet sie wypowiedzial.

jeszcze kilka wierszyków baloników.Zaplecze ,doświadczenie ,współpraca z niezależnymi instytutami badającymi przyczyny wypadków mam porównać do pracy wojskowych ekspertów którzy ponoć tajemnie na laptopy zgrali rozmowy w wieży i niestety tylko jeden kanał z kilku czy kilkunastu.Prezentuje strzępy słów z którymi można wszystko mam poważnie traktować?.To jest scenariusz filmu szpiegowskiego a nie konferencja o raporcie przyczyn tragedii.

Tam swetry u nas mundury na konferencji,świat się zmienia

Wladz szybko odpowiedz mi na pytanie czy raport MAK jest bezstronny i kompletny oraz czy wyjasnia calosc tragedii???

oczywiscie wg Ciebie

Chyba nie chcesz mi powiedziec ze wstepny raport Milera ktory wyraznie zaznacza nasza wine i tylko doklada zaniedbania ze strony rosyjskiej jest mniej rzetelny od tego z MAKu?

Zreszta narazie tylko mamy przecieki a nie raport Milera wiec moze warto poczekac co ?

Wladz szybko odpowiedz mi na pytanie czy raport MAK jest bezstronny i kompletny oraz czy wyjasnia calosc tragedii???

oczywiscie wg Ciebie

NIe wiem czy mogę... Oczywiście że nie jest i nie wyjaśnia. Ale czy takie ważne? Przecież wiemy, że Rosja to wciąż biedny kraj. W Danii raczej by się coś takiego nie wydarzyło. Zresztą, Rosjanie lojalnie informowali, że to lotnisko to klepisko...

Naprawdę ważne jest to, żeby nigdy więcej polski prezydent nie latał w takie miejsce z tak wyszkoloną załogą w takich warunkach przy takiej organizacji.

Nawet gdyby ktoś chciał dokonać zamachu, my mamy być lepsi i do tego nie dopuścić.

zwolennik łagodności

Nie spotkałem się z podważeniem przyczyn katastrofy przedstawionych w raporcie MAK.Jedną z przyczyn może być brak podstaw lub zbyt krótki czas na dokładne przeanalizowanie raportu.Jednak obawiam się że żadna prestiżowa niezależna międzynarodowa organizacja nie poświęci czasu a tym bardziej środków mając przed oczami kompletną dokumentację przyczyn w raporcie.Tym bardziej gdy nasza komisja nie podważa wniosków z raportu.

Konferencja wojskowych w obronie wojskowych często kolegów w "kraju z zagrożoną demokracją" nie wzbudza zaufania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.