Skocz do zawartości
IGNORED

kondensator na wyjsciu z anody

skolopendra

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie oszczędność ok. 100$ na kondensatorach bo przed i tak duelund musi siedzieć. Teraz trzeba zrobić zasilacz więc znowu z tej oszczędności trochę trzeba odjąć. Jak nie daj Boże coś poleci i pojawi się napięcie na wyjściu to całość na wzmak pójdzie i tam robi się niezły kocioł a koszty w tysiące idzą więc przy wariancie optymistycznym jest oszczędność nie wielka a przy niekorzystnym straty okropne.

Gram w szachy i należy zakładać raczej niekorzystny wariant choć przyznaję, że na elektronikę dosłownie tej zasady nie można stosować

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ciekawie to obliczyłeś. Możesz podać, jak?

Pominąłeś fakt, że zamieniasz duelunda na kondensator lepszy od niego (czyli brak), a sprawiłeś wrażenie, że brzmienie jest dla ciebie najważniejsze.

bardzo prosto: kondensatory na wyjściu kosztują 1uF - 224$/szt więc 448$/parę. Na wejściu siatki nic wstawiamy bo tam jest 0V. Teraz skoro dorabiamy zasilacz i na wyjściu jest 0V więc wywalamy drogiego duelunda 224$/szt. Skoro na siatce pojawia się napięcie to tam niestety musimy wstawić duelunda ale jak obliczyłeś mniejszy tj. 0,1uF a taki kosztuje 185$/szt czyli 370$/parę. Różnica w cenie 80 $ no i zasilacz 20$ więc ok. 100$

Mam nadzieję, że logicznie wyjaśniłem.

Pytanko ciekawe: czy kondensator w torze cyfrowym na wyjściu coax (np. w odtwarzaczu CD) wpływa na dźwięk?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ale ja nie tak napisałem. Zgodnie z "zasadą inżynierską" kond na wyjściu powinien mieć 2,2 uF, a nie 1 uF. Jeśli zakładasz nieco gorsze pasmo i kond wyjściowy 1 uF, to jego odpowiednikiem na siatce będzie nie 100 nF, a 47 nF. Nie chce mi się sprawdzać ceny, ale pojemność wyraźnie mniejsza.

A różnica w cenie między 2,2 uF i 100 nF będzie jeszcze większa, niż między 1 uF i 47 nF.

• 1 miesiąc później...

witam bylem dzis w Akkusie i zaproponowal mi abym sobie te kondzie wyprobowal ? co prawda juz jada do mnie Mundorf srebro/gold .., Deulundy ogladalem ale sa tak wielke ze nie zmieszcze je do transportu :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Takie mam i brzmią jak v-cap.

czy coś Ci zaszkodziło może?..................bo piszesz tu swoje traumatyczne przeżycia może?

podobno jestem taki ładny jak w młodości Alan Delon..........wszystko kwestia gustu))

jak ktoś pisze takie brednie to jest po prostu bardzo niemądry i zakochany w swoich bredniach.

Czuwaj!!.

Do "starego audiofila"

Problemy z osobowością , czy to tak z natury ?

Mam problemy z osobowoscią i to okrutnie wielkie.................widzisz przejrzałeś mnie choć Ty jeden-SYNU

Krzyszfof Bogdan Bęgowski zrobił z siebie Annę Grodzką.............wiedziałeś o tym?.

natomiast chcę zrobić z siebie Elberettę-mam taki kaprys i ogólnie jestem zazwyczaj strasznie mocno podniecony!!

Szczególnie jak niektórzy szukają głupszych od siebie i zwyczajnie grają w członka-zazwyczaj im odpowiadam,że niech grają,ale sami ze sobą.

pozdrawiam.

Gość młody audiofil

(Konto usunięte)
<br />..........widzisz przejrzałeś mnie choć Ty jeden-SYNU<br />

Zaczynam chyba cię lubić .

Z tą Elberettą to chyba żartujesz ?

I nie używaj więcej niż trzech wykrzykników i pytajników , bo to wskazuje na osobę z zaburzeniami z własną osobowością .Tak pisze Terry Prachtett.

Będę Cię obserwował , miej się na baczności "Harcerzu"

Czuwaj !!!

Zaczynam chyba cię lubić .

Z tą Elberettą to chyba żartujesz ?

I nie używaj więcej niż trzech wykrzykników i pytajników , bo to wskazuje na osobę z zaburzeniami z własną osobowością .Tak pisze Terry Prachtett.

Będę Cię obserwował , miej się na baczności "Harcerzu"

Czuwaj !!!

Mi ręka się trzęsie nie z chytrości.............tylko ze starości-stąd ta przerażająca Cie ilość znaków interpunkcyjnych u mnie.

Teraz jestem na rauszu i widzisz jak pięknie piszę)).........natomiast co pisze jakiś zagraniczny Samson -to mam gdzieś głęboko i daje na luz.

Czuwaj druhu!

ps.

Zauważyłem ,że u Ciebie po słowie czuwaj tez coś z wykrzyknikami przesadziłeś,więc poczytaj se tego Terry Prachtetta-bądż zdrów

Na czym słuchasz i skąd klikasz?

Gość młody audiofil

(Konto usunięte)
<br />Zauważyłem ,że u Ciebie po słowie czuwaj tez coś z wykrzyknikami przesadziłeś,więc poczytaj se tego Terry Prachtetta-bądż zdrów<br />

Przejrzyj wszystkie swoje posty , nie tylko zamieszczone w tym wątku , a będziesz wiedział (zrozumiesz) o co chodzi . I proszę , czytaj ze zrozumieniem i nie bądż taki sarkastyczny.

Chyba , że trzeżwość , to coś co jest dla Ciebie w ostatnim okresie nieosiągalna .

Słucham na takim sprzęcie , że nie muszę już gonić za zmianą , a już na pewno nie mam parcia na lansowanie się i chwalenie tu na forum jak to większość robi .

Klikam niedaleko Ciebie Piotrze , bliżej niż sobie wyobrażasz :)))

I pamiętaj , nie ma głupich pytań , są tylko głupie odpowiedzi .

Mi ręka się trzęsie nie z chytrości.............tylko ze starości

widzę Pietrek żeś się wnuczka audiofila dochował i to nawet o tym nie wiedząc, jak wykapany :)

tak samo czupurny, i sprzęt ma dobry,

dobrze chociaż, że takiego parcia na lans nie ma :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Przejrzyj wszystkie swoje posty , nie tylko zamieszczone w tym wątku , a będziesz wiedział (zrozumiesz) o co chodzi . I proszę , czytaj ze zrozumieniem i nie bądż taki sarkastyczny.

Chyba , że trzeżwość , to coś co jest dla Ciebie w ostatnim okresie nieosiągalna .

Słucham na takim sprzęcie , że nie muszę już gonić za zmianą , a już na pewno nie mam parcia na lansowanie się i chwalenie tu na forum jak to większość robi .

Klikam niedaleko Ciebie Piotrze , bliżej niż sobie wyobrażasz :)))

I pamiętaj , nie ma głupich pytań , są tylko głupie odpowiedzi .

niestety Piotr nie pogada juz z tym klonem ,na koncie własciwym klona jest podany aktualny sprzet może sam się zgłosi

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• 1 rok później...

a ciekawe ja brzmią dueludy Pure Silver Fiol (0,47uF-750$/szt) jak już Cu tak czaruje?

Chyba nikt nie porównywał?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kim jest twórca tego blogu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

kim jest twórca tego blogu?

Ukryta Zawartość

Mną

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Jeszcze nie kupiłem narazie testuję, mam pożyczone, mogę je mieć za 2 tysie ,kosztowały 3,w stosunku do moich tru coperów sporo na plus

Są sporawe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.