Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, kostropaty napisał:

to u mnie pod domem bus spakowany i gotowy do podróży, wystarczy wsiąść i jechać 🙂

Campera też trenowałem. Lepiej niż ten spontan, ale też to takie miodne i bezstresowe nie jest.

2 godziny temu, TomekL3 napisał:

Z takim ,,optymizmem,, nie mogło się udać

To nie kwestia optymizmu, a jedynie limitu na karcie...

Gość

(Konto usunięte)
To nie kwestia optymizmu, a jedynie limitu na karcie...

A także, być może, kwestia charakteru wyjazdu.

Ja sobie, z okazji wejścia do EU, zrobiłem taki challenge - czyli podjąłem się wyzwania

Stara PRL-owska 120-ka na grzbiet, kilkaset funtów w gotówce i jazda... do Szkocji - tak, to było prawie dwadzieścia lat temu
14 godzin temu, Adalbert95 napisał:
W dniu 1.05.2024 o 13:47, il Dottore napisał:

Szybki wóz, karta kredytowa i szczotka do zębów. I wystarczy.

Rozwiń  

Nie, to tak nie działa

Działa, ale w Monte Carlo, a nie kurorcie na zadupiu. 😁

7 minut temu, porlick napisał:

a nie kurorcie na zadupiu.

O przepraszam, kurwort był niby znany i renomowany i owszem daleko, ale wcale nie zadupie - w kategoriach turystycznych naturalnie.

Monte Carlo to nie kurort, nawet nie atrakcja turystyczna. To tylko miejsce w którym spotykają się ci którzy już kart nie noszą. Mają od tego swoich przydupasów 🙂

Co więcej, całe Lazurowe Wybrzeże w sezonie niespecjalnie nadaje się na takie spontany. Choćby dlatego, że ci od tych przydupasów porezerwowali wszystkie hotele i znalezienie noclegu, ot tak z ulicy, nawet w przybytkach po 500E za noc graniczy z cudem. A w takim Porsche ciulowo się śpi. Mimo to przejażdżkę, od powiedzmy Tulonu do Genui, oczywiście kabrioletem, byle nie w czerwcu-sierpniu, każdemu szczerze polecam.

O wszystko można obwinić "złe życie". Można obwinić złą pogodę o przeziębienie siebie przez nią na sankach. Można też zaobserwować pewną zależność pomiędzy dobranym ubiorem a termodynamiką ciała i wprowadzić korektę w podejściu do ubioru na przyszłość. BTW, przegrzać się można tak samo, dzisiaj z resztą tego częściowo doświadczyłem. Nie tylko ciepło od powietrza, ale i promieniowanie słońca przenika tkanki podgrzewając je jakby od środka.

8 godzin temu, kostropaty napisał:

to u mnie pod domem bus spakowany i gotowy do podróży, wystarczy wsiąść i jechać 🙂

Nie rozkodowano.

Takiego wypasa zięciowi kupiłem. Nie w moim guście ale on uwielbia złote Casio. 🙂 Film z neta bo dałem mu zafoliowane pudełko.

I jeszcze ciekawostka! Casio postanowiło zrobić sobie jaja z Apple. 😄

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Skromna codzienność z zegarkiem Casio (poranna kawa). Dzisiaj zauważyłem że pasuje mi także do ciemnej marynarki "codziennej", nieeleganckiej. Buty to stare, mocne trampki Adidas z serii skate, całe czarne.

Jak kupisz szmart-wocza, to ci sie dopasuje kolorystycznie do marynarki, koszuli i krawatki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4651.thumb.jpg.41badc8c0126712faa90fd434dbb8335.jpg

A jesli zajdzie potrzeba, to nawet do koloru torebki, bucikow i lakieru do paznokci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma lepszego dizajnu (i haptyki) niz Apple

Tylko jeden objekt ewentualnie dorownuje Applowi: Eames Lounge Chair

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porównaj sobie obiektywnie z tradycyjnymi zegarkami, to ten apple wartch jest zwyczajnie brzydki, ta wyświetlana grafika nawet na małej fotce wydaje się kiepskiej jakości, nie mówiąc o jej dizajnie 🙂

Serio nie ma się czym zachwycać tylko dlatego, że to apple. Ich oryginalny dizajn już dawno się skończył. 

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Takiego wypasa zięciowi kupiłem. Nie w moim guście ale on uwielbia złote Casio. 🙂 Film z neta bo dałem mu zafoliowane pudełko.

Hah, ciekawe, bo ja wczoraj spotkałem szwagra ze siostrą na plaży i kupił złotego Casio takiego jak ja, a właściwie trzy różne złote. Podłapał vintage temat. Na plażę złoty lepszy. Mój srebrny plus same spodenki plażowe to jak 10 letni chłopiec świeżo po "komunii".

22 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Campera też trenowałem. Lepiej niż ten spontan, ale też to takie miodne i bezstresowe nie jest.

campervan - wygodniejszy niż kamper i nie rzuca się w oczy 😉 

14 minut temu, xajas napisał:

Jak kupisz szmart-wocza, to ci sie dopasuje kolorystycznie do marynarki, koszuli i krawatki.

Ja uciekam od cyfryzacji. Jak są święta czy wolne, wychodząc na spacer, smartfona zostawiam w aucie. Bardziej mnie pociąga żeby obserwować życie, czy jego doświadczać, niż ciągle być "online" nie wiadomo po co.

Teraz, kostropaty napisał:

campervan - wygodniejszy niż kamper i nie rzuca się w oczy 😉 

Tak jak Caravelle?

Porównaj sobie obiektywnie z tradycyjnymi zegarkami, to ten apple wartch jest zwyczajnie brzydki…

Porownuje i ten tradycyjny zostaje w szufladzie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są też bardziej terenowe campervany. Wizualnie Casio do takiego już nie pasuje, ale teoretycznie są pojazdy gdzie mocna kabina powinna ochronić pasażera i zegarek przed wpływem wycieczki w mocniejszy teren. Jak u Jamesa Bonda.

mercedes-benz-campervan-terrain-turniej-

Ukryta Zawartość

Ja ucieklem od garniturow i krawatow. I to nie tylko jak sa swieta i wolne. Nie mam ani jednego. Nie wiadomo po co

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Piotr_1 napisał:

Są też bardziej terenowe campervany.

ziomek ma coś takiego, kawał maszyny :)

Ukryta Zawartość

5 minut temu, xajas napisał:

IMG_3139.thumb.jpg.52440d76f437f44a2432737a8ef14e05.jpg

Ja ucieklem od garniturow i krawatow. I to nie tylko jak sa swieta i wolne. Nie mam ani jednego. Nie wiadomo po co emoji6.png

też nie cierpię, ale czasami trzeba :) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

38 minut temu, xajas napisał:

Porownuje i ten tradycyjny zostaje w szufladzie

Ukryta Zawartość

IMG_4659.thumb.jpg.aced2e42f47fe6198357aa27984056fa.jpg

Ładny ten po lewej 😋

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

41 minut temu, Piotr_1 napisał:

Wizualnie Casio do takiego już nie pasuje

To już musi być G-Shock.

37 minut temu, xajas napisał:

Nie mam ani jednego.

A u mnie w robocie - wymóg. Cierpię już tak długie lata. 😞 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A u mnie w robocie - wymóg. Cierpię już tak długie lata.  

Na temat wymogu.

Wielu przyjaciol/znajomych to Big Boss. Przed Corona ciagle w podrozach po calym swiecie, ciagle w meetingach ciagle w anzugach i krawatach, w biurze i w podrozy, bo to „wymog“. Wszystko inne bylo nie do pomyslenia.

Potem przyszla Corona. Nie mozna bylo podrozowac, nie bylo biura (remote work), tylko telekonferncje. Wszyscy powoli przestawili sie na casual wear. Przed kamera siedzieli w t-shirtach i adidasach.

A dzisiaj?

Korona sie skonczyla. Zaczeli znowu chodzic do biura, w tych samych t-shirtach i adidasach jak za czasow Corony, a wczesniejsze podroze zastapili telekonferencjami.

I co? Czy firma sie zawalila? Nie, business dalej leci.
Czy kogos za to wywalili? Nie, dalej robia kariere.

No to co jest z tym „wymogiem“?
To blokada w naszej glowie, robimy sie wazniejszymi niz jestesmy

PS.
Corona niewatpliwie byla dla wielu syfem i ciezkim czasem. Ale dobra strona Corony bylo to, ze pokazala jak absurdalne sa takie „wymogi“ i udowodnila ze mozna tez inaczej ignorujacvte takie bzdury

Czasami wystarczy troche wiecej charakteru i odwagi, a mniej oportunizmu i „ooddanstwa“
19 godzin temu, romeksz napisał:

nocując w hostelu?

Napisałem, że nawet w takich po 500E. O jakimkolwiek, nawet siedzącym miejscu w hostelu, w szczycie sezonu, na Rivierze francuskiej, a szczególnie włoskiej, możesz zapomnieć. Postawienie namiociku w jakiś przyjemnych okolicznościach przyrody też nie wchodzi w grę. Ci co płacą za te hotele i pensjonaty po 500 za noc, nie chcą mieć w zasięgu wzroku pospólstwa pod ortalionem... Choć ładnych parę lat temu paryski w MC w swoich ogrodach/tarasie postawił kilka bardziej pawilonów niż namiotów, od Hermesa naturalnie (bo pod tym tarasem jest jego sklep) i wynajmował spragnionym nowych wrażeń, zblazowanym miliarderom w cenie wyższej niż apartamenty czyli ok. 10kE za noc. A co...

4 godziny temu, xajas napisał:

Tylko jeden objekt ewentualnie dorownuje Applowi: Eames Lounge Chair

Ekornes nie gorszy, a z pewnością wygodniejszy.

3 godziny temu, xajas napisał:

Nie mam ani jednego. Nie wiadomo po co

Ukryta Zawartość

Jeden trzeba mieć. Do trumny 🙃

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.