Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 372 EX-Display

Fryc32

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym wcześniej wiedział poleciłbym ci to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zadbany, sprawny, z pilotem i od forumowego kolegi. A przede wszystkim duża lepszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za pomoc tylko że ja nie mieszkam w Polsce , także TU mi sie trafiła okazja -Co do pilota, jak nie znajdą to dokupie i będzie OK a jak kiedyś najdzie mnie ochota to to wejście naprawie nie spieszy mi i tak go nie mam zamiaru używać no chyba tylko po to żeby poprawić samopoczucie,a i tak mam jeszcze 3 dni do namysłu czyli w każdej chwili mogę go oddać...jeszcze nic straconego

-> Fryc32

"nie mogą znaleźć pilota a jak nie znajdą to za uniwersala chcą mnie skasować"

Oj, targować to Ty się nie potrafisz. Mi się bezproblemowo udało utargować kupę lat temu prawię połowę ceny za brak kartonu ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

:-) byłem sie potargować i nic z tego....mam dwie opcje zatrzymać wzmacniacz taki jaki jest bez pilota i z tym lekkim uszkodzeniem , albo przynieść go z powrotem. Gwarancja tylko rok i nic więcej, na sprzet nowy też jest rok (trochę mało wg mnie). Także jeszcze mam 2 dni do namysłu.

Pozdro

Oddaj. Jesli stal juz tyle to jeszcze postoi i w koncu i tak obniza cena. Sprzet jest powystawowy wiec to go kwalifikuje do obnizenia ceny. Owszem moze nieposiadac opakowania, ale skoro nie ma do kompletu pilota to jest to sprzet niekompletny. Poza tym uszkodzony fizycznie. Nie wiem w jakim kraju obecnie mieszakasz ale nie moge uwierzyc , ze za takie pieniadze sprzedaja wybrakowany wzmacniacz. Sam czesto kupuje powystawowki ale w cenach skalkulowanych z glowa np. Zestaw Harman Kardon HK, CD 970 z kompletem pilotow , do tego gratis kabelek Oehlbacha za 200 euro (jedyny mankament to brak opakowania) gwarabcja 24 miesiace. Za 550 euro mozesz jesli sie nie obawiasz kupic zadbany uzywany egzemplarz wzmaka(niekoniecznei NAD'a).

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Popieram @kichanadeta - Nie wiem gdzie zyjesz, ale w Irlandii klocki ex demo kupilem za ~50% aktualnej ceny sklepowej, tak samo klocki "New Old Stock" czyli swojskie "lezaki magazynowe" + dostalem do nich gratis za ~300E...

Mimo tego, ze pisze o rzeczach z raczej wyzszej polki cenowej niz NAD, to uwazam, ze polityka srzedawcy jest co najmniej dziwna, dla mnie wrecz odpychajaca...y W takim stanie jak jest ten wzmacniacz jest wart MAKSYMALNIE wg. mnie 50% ceny wyjsciowej, a biorac pod uwage, ze jest FIZYCZNIE uszkodzony, to wiecej jak ~35%-40% zwyczajnie bym nie dal...

Jak nie masz parcia - poczekaj. Jak masz - napisz gdzie mieszkasz, moze znajdziemy jakis fajny sklep z normalna polityka cenowa ;) Ew. jak pisze Kolega wyzej - jesli sie nie boisz to za ~500E mozna kupic naprawde fajne uzywki (choc ja osobiscie kupuje nowe/ex-demo/lezaki).

Primodium. Medium. Finis.

Irlandia. Także jak pisałem wyżej chyba im nie zależy na tym żeby go sprzedać. Dzisiaj dobiłem tam jeszcze raz i zagadałem z innym sprzedawcą o ten wzmak i wyszło że on ma około 8 miesięcy a nie jak ten mi powiedział że miesiąc wszyscy lekko ściemniają. Prawdopodobnie jutro idę go oddać może wtedy coś opuszczą, a jak nie to go nie kupię. Jako nowy u nich w cenniku jest 839e a tu z prostego rachunku wychodzi że naprawa w Irlandii w serwisie Nad'a 100e plus 50e pilot = 650e z używkę gdzie 839e kosztuje nówka. Nie ma się nad czym sie zastanawiać.

Jak narazie nie zależy mi na kupnie bo jak pisałem wyżej mam inne wydatki a ten to przez przypadek znalazłem (okazja), ale widzę że to żadna okazja :-)

Dzieki

No to niewiele sobie pogral, pewnie jeszcze inne wady ukryte mial a sklep sciemnial.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

-> Fryc32

Moim zdaniem dobrze zrobiłeś.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Spoko chłopaki. Jak mnie zobaczyli z kartonem to się lekko zdziwili i od razu chcieli mi dać pilota za free, ale powiedziałem ze teraz to za późno i podalem im swoją cenę tzn 300e plus pilot free , wzięli ode mnie tel ale jeszcze nie zadzwonili. Mi się nie spieszy .... ale i tak nie wiem czy go wezmę za 300e... Pozdrawiam

Dobrze zrobiles z tym oddaniem, za maly upust na tekie uszkodzenia. Poczekaj spokojnie, jeszcze się okazja trafi.

Co do zaś zapalania sie wzmacniaczy to moim zdaniem oparlbym sprawe o lokalny oddzial UOKiK. Usterka wygląda na wadę fabryczną mogącą zagrażać życiu i dystrybutor powinien ją naprawić nawet w okresie pogwarancyjnym (patrz akcje serwisowe samochodów). Może zaproponuj dystybutorowi, ze w przypadku negatywnego zalatwienia sprawy przekazujesz ja do UOKiK. Nie sadze, aby oplacalo mu sie z nimi walczyc bo to moze skonczyc sie publiczna informacja o wadzie, ogólnopolską akcją serwisowową i podkopaniem zaufania do marki w Polsce. KIlka juz takich bylo dotyczących narzędzi z supermarketow, CB-radio, zabawek i róznych produktów z Chin.

A to za granica nie ma takiej instytucji ? Na pewno jest tylko inaczej sie nazywa.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 2 miesiące później...

Witam.Odświeżam temat ponieważ za jakiś miesiąc przyjdzie czas na kupno wzmacniacza, z tego co pisałem wyżej oddałem Nad'a 372 który bardzo mi odpowiadał brzmieniowo, może koledzy forumowicze podpowiedzą mi coś jeszcze bardziej ciekawszego , raczej ciepłego z ciepłym nisko schodzącym basem do R&B? 18m2

Aktualnie w dobrych cenach jest Leema Pluse, Arcam a 18,28 , a może do tych kolumn które posiadam wogóle sobie odpuścić tą półkę i pozostać przy np. Nad 355 lub 326? tzn. nie kupować na wyrost ( niestety Leema nie mogę odsłuchać osobiście)

Kolumny MA RS5 jak narazie nie chciałbym ich zmieniać

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.