Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o przywrócenie zamkniętej nieregulaminowo przez moderatora "Yamnick" ankiety społecznej na temat możliwości jego dalszej działalności jako moderatora.

grynio - ankieta jest zamknieta zgodnie z wytycznymi z pierwszego postu tego tematu - tak zreszta tam napisalem. Jesli ktos zechce zabrac glos w tej sprawie, zrobi to tutaj.

P.S. Poza wszystkim - zgodnie z regulaminem, za slowa, w ktorych ewidentnie mnie (nie pierwszy raz zreszta) obrazasz otrzymales ostrzezenie, na ktore zareagowales w/w ankieta. Nie chce tego komentowac...

Primodium. Medium. Finis.

berberys - hurtem to przerzucac ? To byloby odpowiednie z punktu widzenia Uzytkownika (nie byloby oskarzen o wybiorczosc). Zaraz puszcze PW do innych modow jak Oni to widza.

Wiesz...

Trudno cokolwiek narzucać. Po prostu stworzenie nowego tematu połączone z zamknięciem wielu innych, mimo wszystko, sprawia wrażenie, że problemy tam poruszane i opisywne są... na śmietnik.

A w mojej opinii, jednak tak chyba nie jest.

Autor Notatka

Yamnick dodana 27 październik 2010 - 19:26

Poziom został podwyższony "Moja rada: wyprowadź jamnika na spacer i ucz się czytać ze zrozumieniem w języku polskim, następnie wróć za 5 lat i zacznij pisać z sensem.

I nie pisz do mnie więcej na ty jako funkcyjny."

Regulamin, ustep II, punkt 5, podpunkt "a" i "b"

Gdzie w moim poście jest obrażanie twojej osoby?

Na twoim profilu jest zdjęcie jamnika zamieszczone poniżej.

Komentujesz obiekt na zdjęciu jako swoją własność więc...?

[Gryniu, to że uważasz wszystkich innych za idiotów nie oznacza, że nimi są. Wpis taki jak powyższy to trolling, kwalifikuje się do usunięcia - jozwa]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Po pierwsze - notoryczne przekrecanie nicka i pisanie go z malej litery.

Po drugie - notoryczne "tykanie" mnie (pomine ze z malej litery a chocby to jest objawem braku szacunku...) podczas kiedy sam wymagasz, by do Ciebie zwracac sie... No wlasnie, jak ?

Po trzecie - "Moja rada: wyprowadź jamnika na spacer i ucz się czytać ze zrozumieniem w języku polskim, następnie wróć za 5 lat i zacznij pisać z sensem.

I nie pisz do mnie więcej na ty jako funkcyjny." - jest to ofensywne, niekulturalne, obrazasz mnie sugerujac ze nie znam jezyka polskiego, obrazasz mnie sugerujac zrezygnowanie z udzialu w forum (przez 5 lat...), obrazasz mnie sugerujac ze pisze bez sensu... Na dodatek stwierdzenie o wyjsciu z psem na spacer tez (niestety) nie jest pozbawione (w kontekscie calej wypowiedzi) agresji...

Wystarczy ?

Cały czas kłania się czytanie ze zrozumieniem, więc to co napisałem jest dobrą radą a nie napaścią.

Na szacunek może kiedyś zapracujesz - jest zawsze taka możliwość.

...

Wyluzuj Yamnick, nie wdawaj sie w głupie dyskusje i rób swoje. :)

Twoje modowanie przywraca nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie tutaj normalnie.

Jesteś jedną z niewielu osób, które zachowują tutaj zdrowy rozsądek.

Hi, hi! Nie mogłem się powstrzymać...

Grynio!

Po lex Foxbat najpierw zapytaj moderacjoadministrację (w skrócie admmod) czy nie jest wbrew regulaminowi, obyczajom, zwyczajom, etykiecie, radom babci Cecylii cytowanie na łamach forum własnych PW.

Bo okaże się, że będziesz odpoczywał 48 godzin, a my będziemy mieć lex Grynio!

berberys, to przecież teksty postów grynio, czytaj wyżej - paranoYa

z moment na własne gumiaki nie będzie można naszczekać bez paragrafów w ustępie

taki parlament nam zwierzyniec funduje

(a jeśli za "zwierzyniec" podrośnie mi niebieski pasek, będę beż żenady pisał Prezesie)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Vice versa...

Yamnicku drogi-nic nie versuj,ani nie wertuj-tylko odpowiedz mi na pytanko-tylko się bój niczego i nikogo

......Czy moderator może mieć coś wspólnego flagą kanadyjską???

......Znam już opowiedż na to pytanie-a PAN??

By nie mnożyć niepotrzebnie wątków i zachować porządek na forum prosimy wszelkie uwagi dotyczące działań moderacyjnych w tym miejscu.

Niech ten wątek będzie miejscem dialogu z moderatorami, rozstrzygania wszelkich nieścisłości itp.

Aktualny spis moderatorów znajduje się w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Temat już był, wystarczyło użyć wyszukiwarki, zgodnie z regulaminem...

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Yamnicku, moze napiszesz nam swoj prawdziwy nick na AS? ladnie to tak moderowac incognito? czego sie boisz? ostracyzmu?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Drogi "witku", adres firmy jest powszechnie dostępny, natomiast istotą wpisu była odpowiedź na twoje wcześniejsze pytanie. A tę znajdziesz w swoim wcześniejszym wpisie w tym wątku, zajrzyj tam i nie używaj więcej publicznie wyrazów wulgarnych.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cytowanie PW jest naganne, nie zgodne z netykieta, w ogóle masakra jakaś... tak?

A jak nazwać edytowanie postów użytkowników przez moderację zmieniając ich treść i często znaczenie?

W głowach chyba się Wam pomieszało.

• Redaktorzy

Masz na myśli udzielenie odpowiedzi w poście? Skrzywdziłem cię tym w jakiś sposób? Proszę, bądźmy poważni. Co to znaczy, poza tym, "często" w tym kontekście? Widzę ze pleple o niczym będzie ulubionym zajęciem na Bocznicy, póki będzie ona istniała. Twoja ostatnia sugestia jest niewłaściwa, i oczywiście, tradycyjnie, nieregulaminowa. Ech, moraliści...

Pewnie powinienem nawet wymoderować tę część postu, powodując tym znowu twe niezadowolenie. Ale weź pod uwagę, ze alternatywą jest usunięcie całego postu.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Masz na myśli udzielenie odpowiedzi w poście? Skrzywdziłem cię tym w jakiś sposób? Proszę, bądźmy poważni. Co to znaczy, poza tym, "często" w tym kontekście? Widzę ze pleple o niczym będzie ulubionym zajęciem na Bocznicy, póki będzie ona istniała. Twoja ostatnia sugestia jest niewłaściwa, i oczywiście, tradycyjnie, nieregulaminowa. Ech, moraliści...

Pewnie powinienem nawet wymoderować tę część postu, powodując tym znowu twe niezadowolenie. Ale weź pod uwagę, ze alternatywą jest usunięcie całego postu.

jozwa, nie wiem czy pamiętasz ale od pewnego czasu nie jesteś jedynym mającym uprawnienia do edycji. W związku z tym, w miejsce swoje powyższego pleple to zdyscyplinuj trochę swoich dozorców. Userów obowiązuje regulamin i netykieta, co obowiązuje moderatorów? własne słabości i widzimisie?

• Redaktorzy

Ponieważ jest to wątek dpoświęcony moderacji, a więc właściwy do tego celu, proszę w takim razie usilnie pozostałych moderatorów, aby zaznaczali w edytowanych (moderowanych) cudzych postach miejsce edycji!

jozwa - moje edycje maja zawsze w opisie powod edycji, a jesli jakas tresc usuwam, to podaje czemu. Cytowac usuwanej tresci raczej nie bedziemy, wiec co wstawiac w miejsce wycinki ? [...] czy [wymoderowano] ?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ponieważ jest to wątek dpoświęcony moderacji, a więc właściwy do tego celu, proszę w takim razie usilnie pozostałych moderatorów, aby zaznaczali w edytowanych (moderowanych) cudzych postach miejsce edycji!

Możliwość edycji postów przez moderatorów powinna ograniczać sie WYŁĄCZNIE do wykropkowania wulgaryzmów. Za tknięcie czegokolwiek innego z miejsca utrata uprawnień moderatorskich. Taka jest norma a nie to co tu sie ostatnio wyczynia.

• Redaktorzy

Yamnick, są zarzuty o zmianę znaczenia wpisów spowodowaną cięciami. Zostawiaj nawias kwadratowy z kropkami lub ze słowem zastępczym [np. zamiast męski narząd rozrodczy - "osoba niesympatyczna"], i będzie jasność. Generalnie modyfikowanie treści wpisów jest sprawą delikatną, bo jest to ingerencja w wypowiedź, warto traktować to ostrożnie i nie rozpędzać się.

Pozostałym wyjaśniam, ze postulat moderowania wewnątrz wpisów, zamiast ich usuwania w całości, był podnoszony w ubiegłych latach parokrotnie przez forumowiczów, można więc darować sobie najazdy w tej kwestii.

Na marginesie - masza, ja tu nie rządzę, mogę natomiast przekonywać.

Yamnicku, moze napiszesz nam swoj prawdziwy nick na AS? ladnie to tak moderowac incognito? czego sie boisz? ostracyzmu?

też już podpadłem, mogę się logować jako BernardYn ???

jozwa - ok, wszelkie nieregulaminowe wpisy bede kopiowal do "Raportuj" i usprawnial w miare mozliwosci "po ludzku"

P.S. Zreszta jestem zwolennikiem wyciecia calosci, czesciowa wycinke stosuje tylko wtedy, kiedy nie zmienia to sensu wypowiedzi, czyli bardzo rzadko...

jozwa - ok, wszelkie nieregulaminowe wpisy bede kopiowal do "Raportuj" i usprawnial w miare mozliwosci "po ludzku"

P.S. Zreszta jestem zwolennikiem wyciecia calosci, czesciowa wycinke stosuje tylko wtedy, kiedy nie zmienia to sensu wypowiedzi, czyli bardzo rzadko...

czyli jak w moim przypadku - gdy nie pojmujesz sensu (nie przepraszaj, już było)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.