Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Panie Jazz: czy Pan przedstawił się mi jako pierwszy? Egzystujemy w internecie, gdzie powszechnym jest używanie nicków i nie ma obowiązku podpisywania się z nazwiska. Proszę się jasno odnosić do pisanych treści, a nie do tego na kogo jak wołają.

Drugie konto zostalo zupelnie przypadkowo (w czasie) zalozone przez mloda osobe, ktorej uzyczylem czesc swojego domu jako gospodarz, zatrudnilem tez te osoba w swojej firmie i informuje, ze ow mloda osoba jest szczegolnie zainteresowana audio. Dalej wyjasniam, ze posiadanie przez dwie, trzy, nawet dziesiec osob indywidualnych kont, rownoczesnie korzystajacych z tej samej sieci bezprzewodowego dostepu do internetu nie jest nielegalne. Zatem, bardzo prosze o bardziej wyrafinowane metody detektywistyczne, poniewaz sam fakt, ze pijam z rozowego dzbana nie oznacza, ze jestem gejem, chinczykiem, lub eskimosem.

Zgadzam się. Wytłumaczył się Pan, dlatego ban za te konto nie był i nie jest nakładany.

Chce Pani/Panu tez przekazac, ze nie jestem tutaj wcale "z powodu uprzejmosci moderatorow", poniewaz jestem tutaj znacznie dluzej niz jakikolwiek moderator, wiec logicznie jestem tutaj z powodow nie zwiazanych w jakikolwiek sposob z zadnym z Pani/Pana moderatorow.

Tym razem to Pańska logika zawodzi. Może Pan tu być obecny najdłużej ze wszystkich. Odnosimy się jednak do "tu i teraz", a więc do Pańskich obecnych zachowań i nie ma tu związku, czy moderatorzy byli wcześniej czy też później. Z mojej strony to wszystko. Proszę wypowiadać się w merytorycznych wątkach, bez obrażania ludzi jak Pan to ostatnio czyni, a gwarantuję, że nikt Panu ostrzeżenia czy bana nie przyzna. Jeśli coś nadal jest niejasne to zapraszam na PW.

Xniwax: ten wątek dotyczy pracy moderacji, więc w nim można pozwolić na więcej, bo jest do tego celu stworzony.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

"Panie Jazz: czy Pan przedstawił się mi jako pierwszy? Egzystujemy w internecie, gdzie powszechnym jest używanie nicków i nie ma obowiązku podpisywania się z nazwiska. Proszę się jasno odnosić do pisanych treści, a nie do tego na kogo jak wołają."

Droga Pani/Panie Aministratorze:

Nie musialem, poniewaz jestem tutaj tak dobrze znany, ze mam nawet swoich fanow i kilka bylych kochanek. Nastepnie etykieta wskazywalaby, ze jezeli Pani/Pan podchodzi do mnie, ewidentnie wypadaloby sie przedstawic z oczywista p[oprawka, jezeli Pani/Pan okazaly sie kobieta. Dodam, ze gdybym mial psa, a dobrze, ze go nie mam, to bym na niego wolal. Z ludzmi prowadze dialog.

"Zgadzam się. Wytłumaczył się Pan, dlatego ban za te konto nie był i nie jest nakładany."

Droga Pani/Panie Aministratorze:

Czy mialbym sie teraz zwrocic per "tak Panie Sledczy, na rozkaz!" i zasalutowac?

Kolego audiostereo.pl!

Ty pewnie nietutejszy, więc ciebie trzeba za rączkę...

Służę na sam poczętek pomocą - tak się składa, że to forum przez długi czas funkcjonowało jako miejsce spotkań przyjaciół i znajomych połączonych wspólną pasją. I przez ten okres został wypracowany pewien modus vivendi, zgodnie z którym m.in. osoby zajmujące stanowiska funkcyjne były zazwyczaj nie dość, że powszechnie znane to i zazwyczaj szanowane. Nawet po pewnych zmianach na forum osoby funkcyjne nigdy nie pozostawały anonimowe.

Być może się to zmieniło niemniej nawet wtedy minimum kindersztuby wymaga, by osoba wchodząca do miejsca, gdzie wszyscy się znają przedstawiła się, a nie wymagała tego od zgromadzonych.

Mam nadzieję, że pomogłem!

• Administratorzy

Być może się to zmieniło niemniej nawet wtedy minimum kindersztuby wymaga, by osoba wchodząca do miejsca, gdzie wszyscy się znają przedstawiła się, a nie wymagała tego od zgromadzonych.

audiostereo.pl - profil

Całość postów

199

04.07.2003

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Chodziło mi o to, że konto powstało 7 lat temu, a Ty piszesz o tym, że przychodzi ktoś nowy.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Panowie do wątku została dodana ankieta. Wróćmy do tego tematu.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Jak ktoś ciekaw kto się kryje pod audiostereo - proszę na PW

Widzę, że moderator ciągle loguje się anonimowo - to nie pomaga zachowaniu przejrzystości forum...

Trzeba z dumą nosić tarczę na niebieskim mundurku!!!

Takie jest moje prywatne zdanie.

zostalem zbanowany na rok, ale widze, ze juz moge pisac, dobrze , ze troche zdrowego rozsadku powrocilo....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

mlb, historycznie i slusznie, politycy za tego rodzaju wypowiedzi podawali sie do dymisji, moderatorzy na forach w celu zachowania jakiejkolwiek godnosci tez odchodzili. Manifestowanie niedemokratycznego stosunku do adresatow pytan jest niczym innym jak powiadomieniem o swiadomiej praktyce dyskryminicji. Zrodlem takiego powiadomienia jest glupota, zla cecha charakteru, lub faux pas. Za kazde z nich nalezy publicznie i pokornie przeprosic i odejsc.

Retoryka retoryką - dla mnie barokowy to przerost formy nad treścią, ale fakty - właśnie, faktów niestety brak. Jeśli czujesz się dyskryminowany - napisz to wyraźnie - ale wcześniej sugeruję zapoznanie się z regulaminem który najprawdopodobniej jest praprzyczyną tejże dyskryminacji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 9 Listopada 2010 - Przepraszam, ale bede niestety kasowal takie posty - nie mam zamiaru z Nim dyskutowac, ale i biernie patrzec nie bede... Post zaraportowany, IMO to sie kwalifikuje na odpoczynek od forum, poniewaz mimo wielokrotnych ostrzezen electro ma w dupie to o co chocby Administracja go prosi...
Ukryte przez Yamnick, 9 Listopada 2010 - Przepraszam, ale bede niestety kasowal takie posty - nie mam zamiaru z Nim dyskutowac, ale i biernie patrzec nie bede... Post zaraportowany, IMO to sie kwalifikuje na odpoczynek od forum, poniewaz mimo wielokrotnych ostrzezen electro ma w dupie to o co chocby Administracja go prosi...

Retoryka retoryką - dla mnie barokowy to przerost formy nad treścią, ale fakty - właśnie, faktów niestety brak. Jeśli czujesz się dyskryminowany - napisz to wyraźnie - ale wcześniej sugeruję zapoznanie się z regulaminem który najprawdopodobniej jest praprzyczyną tejże dyskryminacji.

moderatorami nie powinni byc ludzie bez doswiadczenia, stazu na forum , nekajacy ostzrezeniami na PW i wycinajacy bez potzreby posty, rozumiem , ze chec bycia moderatorem jest czesto dyktowana przez jakies kompleksy i jest jakas forma sprawowania wladzy , ktorej dany osobnik w zyciu osobistym i zawodowym nigdy nie posiadal...cos jest panowie nie tak z ta moderacja i stala sie ona bardzo uciazliwa nawet dla tak tolerancyjnych osób jak ja, oczywiscie zaznaczam , ze pisze to z pewna gorycza bo czuje , ze to nie jest juz moje forum i wiem , ze w kazdej chwili ktos mnie moze znowu za wypowiadanie swojego zdania zbanowac na 7 dni , nastepnie 21dni , a w koncu na caly rok, wszyscy bez wzgledu na swoj wklad troche tutaj zycia zostawilismy mimo roznic politycznych, w statusie materialnym i moze przede wszystkim IQ i wydaje mi sie naprawde niestosowna przyjeta przez niektorych kolegow moderatorow forma dyskusji z innymi kolegami, z pozycji sily, lekcewazaco i drwiaco...abstrahujac juz od wystawiania na moderatorow osob niezorientowanych , nie majacych poczucia misji, nie czujacych tego forum i piszac delikatnie przejawiajacych jednak cechy uposledzenia umyslowego....

no, polecial moj wpisik...zauwazcie, ze w ankiecie Ankieta: Mozliwosc wyboru moderacji, w grupie 'nie' ktos chyba zaglosowal w swojej sprawie? to chyba nieladnie?

No popatrz, to Ty nie wiedziałeś, że między innymi o regulamin chodzi?

O tak napisany, że pozwala moderatorom według własnego widzimisię, banować, ostrzegać, upokarzać w sposób o choćby taki jaki w mojej sygnaturce widać.

Nie, chcę przez to powiedzieć co innego. Moderatorzy to zwykli ludzie, mają swoje sympatie czy antypatie, dobre czy gorsze dni. Wykonując tą funkcję gdy czuję pewien dyskomfort lub niepewność jak w danej sytuacji zareagować - staram się się odnosić do regulaminu, który jednak nie obejmuje każdego możliwego przypadku i scenariusza. W takiej sytuacji według mojej oceny całkiem naturalne są nieco kontrowersyjne decyzje, bo podyktowane subiektywną oceną, na którą składa się doświadczenie, zrozumienie sytuacji, dłuższa znajomość niektórych użytkowników czy umiejętność interpretacji czasami wydawałoby się nieakceptowalnych wpisów, różny poziom tolerancji.

Ale nakręcanie spirali wzajemnych oskarżeń moim skromnym zdaniem nie prowadzi do niczego dobrego. Przecież chyba każdemu z nas zależy na tym aby to forum było miejscem wymiany ciekawych doświadczeń, opinii, sposobem na przyjemne spędzenie czasu. Osobiście swoją rolę widzę właśnie w ten sposób - a rozstrzyganie awantur, wyłapywanie troli itp. - stanowi niekoniecznie przyjemną część tego zajęcia. Niestety bez tych czasami nie do końca akceptowalnych interwencji to forum dość szybko zamienia się w to co widzieliśmy ze 2 lata temu - i chyba nikomu normalnemu taka sytuacja nie odpowiada. Stąd proponuję wykazać też trochę zrozumienia dla moderatorów - nie jesteśmy idealni, też czasami popełniamy błędy - ale i nie jesteśmy wirtualnymi przeciwnikami którzy znajdują przyjemność w uprzykrzaniu życia użytkownikom tego forum, jedynie staramy się utrzymać tu jako taki porządek.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ja ci juz powiedzialem mlb co to dokladnie jest i twoje panoszenie sie kretactwem i paplaniem nie zmienia faktu, ze nie nie jestes na tyle mezczyzna, zeby powiedziec "przepraszam". W swoim jarmarcznym stylu jak arabski zlodziej z mediny, lub protegowany do ZMS'u wykrecasz sie dziewczecym zalotem od elementarnej cywilnej odpowiedzialnosci. Badz czlowieku chociaz przez moment w swojej egzystencji F A C E T E M!! To jest wlasnie to czego nie toleruje w Polsce, kazdy taki mlody wilk jest billboardem tego samego syndromu, ten brak fundamentalnej odpowiedzialnosci i dominujaca chec opierdalania sie jakimkowlwiek kosztem. Zbanuj mnie teraz na nastepnych kilka dni za moja subiektywna opinie o tobie poniewaz powiem prosto: jestes dla mnie nudna baba.

Do administracji

Postuluje niniejszym o odebramie mlb jakichkolwiek uprawnien moderatora w trybie natychmiastowym za m.in. dyskryminacje.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wybaczcie offtopa ale nie mogę się powstrzymać od pewnej dygresji.

Od kilku dni da się zauważyć zadziwiającą aktywność w zakładce Stereo nieznanych dotąd kolegów o nominalnie długim stażu i małym dorobku w sensie dokonanych wpisów.

Czyżby jacyś rycerze spod Giewonta zrobili sobie przerwę w drzemce?

Nie da się ukryć, że serwis troszkę podupadł po ostatniej zmianie, face-liftingu forum. Znacząco to utrudniło komunikowanie się, choć podobno do wszystkiego da się przyzwyczaić, jak dla mnie jest jednak za mało czytelny.

hmm kiedyś miałem profil 2005-2006 ale jakoś sam znikł ? no i te posty oczekujące na modera ? nie kumam ktoś z PIS przejął forum ?

Korwin Mikke został prezesem site.

Badz czlowieku chociaz przez moment w swojej egzystencji F A C E T E M!! To jest wlasnie to czego nie toleruje w Polsce, kazdy taki mlody wilk jest billboardem tego samego syndromu, ten brak fundamentalnej odpowiedzialnosci i dominujaca chec opierdalania sie jakimkowlwiek kosztem.

Pokazywanie "jakim się jest FACETEM" to Twój premamentny problem forumowego macho, nie mój. Wiem że Ameryka pod tym względem jest wciąż dzikim krajem, widziałem to wielokrotnie - ale nie musisz nam tego za każdym razem przypominać.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Coraz bardziej zastanawiam się nad tym co jeszcze tutaj robię.

Powiedzcie mi, czy jest jeszcze szansa, że na tym forum będą się toczyć jakieś ciekawe i sensowne dyskusje?

Jeżeli nie, to chyba wreszcie powiem wszystkim dobranoc.

Wg moich obserwacji chyba najciekawsze dyskusje toczą się obecnie w Klubach oraz w innych zakładkach tematycznych, dział Stereo jest często nieco zbyt ogólny. Bocznica zawsze miała to do siebie że była dyskusyjną... bocznicą, z wieloma ślepymi torami.

Jeżeli nie, to chyba wreszcie powiem wszystkim dobranoc.

osobiście zgaszę Ci lampkę przy łóżku i poprawię poduszeczkę :))

Dobranoc, pa, pa :))

A do rzeczy. To jakaś paranoja. Moderatorzy po prostu stosują cenzurę pod pozorem pilnowania "porządku". Kolega mlb był uprzejmy dać bana na 2 dni za to, że odpowiedziałem innemu moderatorowi w innym wątku, bo tamten miał prośbę, żebym mu nie odpisywał... mógł w ogóle nie pisać, wtedy bym nie odpowiadał... oczywiście to był kulturalny post, jak zwykle.

Koledzy moderatorzy czują się jak bogowie: usuwając posty, jak im się podoba i banując ludzi. To idzie za daleko. Ktoś to w końcu musi zatrzymać, bo nikt nie będzie tu pisał.

20 głosów za głosowaniem za moderacją, 2 przeciw, to o czymś świadczy...

Moderacja powinna być TYLKO do usuwania wulgaryzmów i trolli (prawdziwych, a nie zmyślonych). Coś jak sprzątacze.

Moderacja powinna być TYLKO do usuwania wulgaryzmów i trolli (prawdziwych, a nie zmyślonych). Coś jak sprzątacze.

I klonów też?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Alternatywy 4 oglądałeś? Bo mi się wydaje, że Bareja i Wilhelmi ożyli i tu następne odcinki kręcą.

Dzisiaj znów mi dźwignął ciśnienie jeden z miotłą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.