Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

chcialem zglosic naruszenie netykiety tym wpisem:

Użytkownik jest zalogowany jozwa maryn

*

* Wyślij prywatną wiadomość

* Grupa Moderatorzy

* Postów 12658

* Rejestracja 08.07.2003

Napisano dziś, 11:58

Berberys, mam ciebie dosyć. Nie wstydziłeś się rzucać aluzyjnie bardzo ciężkiego zarzutu, a boisz się go sformułować wprost. Proszony o to bezpośrednio, odmawiasz i kręcisz jak piskorz. Wijesz się jak pannica ekscytowana ogórkiem. W takim razie trudno, sp***dalaj. Nie za to, o co niby to pytasz, tylko za to, co chytrze sugerujesz. Zmuszony jestem stwierdzić, ze jesteś tchórz i krętacz. Jeśli się spotkamy, to masz w zęby, obiecuję solennie. Tyle z mojej strony.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"Poprosiłem" kolegę Jozwę o przeprosiny na łamach zakładki Stereo.

Poprosiłem również, by owe przeprosiny, o ile się ukażą, zostały zamieszczone w dniu dzisiejszym do godziny 15.

Przekonamy się zatem, kto okaże się w ostateczności tchórzem i krętaczem.

A tak poza wszystkim - wyjątkowej klasy to interlokutor, który nabluzgawszy oponentowi, zamyka mu gębę, zamykając temat...

Ku przemyśleniom i przestrodze...

chcialem zglosic naruszenie netykiety tym wpisem:

Użytkownik jest zalogowany jozwa maryn

*

* Grupa Moderatorzy

* Postów 12658

* Rejestracja 08.07.2003

Napisano dziś, 11:58

Berberys, mam ciebie dosyć. Nie wstydziłeś się rzucać aluzyjnie bardzo ciężkiego zarzutu, a boisz się go sformułować wprost. Proszony o to bezpośrednio, odmawiasz i kręcisz jak piskorz. Wijesz się jak pannica ekscytowana ogórkiem. W takim razie trudno, sp***dalaj. Nie za to, o co niby to pytasz, tylko za to, co chytrze sugerujesz. Zmuszony jestem stwierdzić, ze jesteś tchórz i krętacz. Jeśli się spotkamy, to masz w zęby, obiecuję solennie. Tyle z mojej strony.

Patrząc na "pannice ekscytowaną ogórkiem" to "masz w zęby" jest chyba propozycją towarzysko-seksualną - eee to żadne naruszenie netykiety.

Źle to zinterpretowałeś Foxbat.

• Redaktorzy

Moja odpowiedź została sprowokowana wcześniejszymi wpisami kolegi berberysa, które oceniłem jako zarzucające naszym forumowiczom-recenzentom na Audiostereo korupcję, czyli dokonywanie czynów zabronionych. Jest to skrajnie poważny zarzut, zwłaszcza że sformuowała go osoba anonimowa przeciw osobom, które podpisują swoje recenzje włąsnymi nazwiskami. Moje prośby o sprecyzowanie zarzutów, abym mógł na nie odpowiedzieć, nie przyniosły rezultatów, zapewne z lęku przed pozwem sądowym - niektórzy uważają, że inni nic, tylko marzą o obcowaniu z nimi w sądzie. Wcale mnie nie dziwi, ze kolega berberys teraz się skarży i płacze. Właśnie takiej reakcji się spodziewałem po kimś, kto rzuca boczkiem, chyłkiem karalne oskarżenia nie majac po temu podstaw. Oczywiście, ogórek chętnie usunę, z przyjemnością przyznaję, że nie było to eleganckie i służyło tylko ubarwieniu narracji. Co do zębów, to jeszcze się zastanowią, ale akurat to sprawa między berberysem a mną, że tak się wyrażę, honorowa. Można ją zatem potraktować nawiasowo.

Aha, dodam jeszcze, ze nie oczekuję przeprosin od berberysa, bo przeprosiny od kogoś, kto rzuca oskarżenia bez pokrycia są mi zbędne. Natomiast inni forumowicze którzy recenzjują sprzęt na AS, być może będą sie tego od kolegi berberysa spodziewać.

przepraszam, czy to jest ta nowa jakosc AudioStereo? :) "o zesz w morde"*

* cytat zgodny z linia audiostereo, cos o "zębach" czy jakos tak :D

wnoszę o dodanie do regulaminu punktu o mozliwosci logowania sie tylko uzytkownikow "pod krawatem"*!!!

*

– Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił.

– Trzeba dać napis, żeby wpuszczać tylko w krawatach. Klient w krawacie jest mniej awanturujący się.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jozwa!

O honorze możemy mówić wyłącznie w gronie honorowych. Ty - po tym co zaprezentowałeś na forum - nie masz zdolności honorowej. Więc nie wyrzucaj niczego przed lub za nawias.

Po drugie - nie imputuj mi niczego, a w szczególności tego, czego nigdy nie napisałem. Dodatkowo - sprawdź - choćby w necie znaczenie słów korupcja i czyn zabroniony.

A propos anonimowości - myślę, że albo znów zachowujesz się jak osoba niezbyt rozwinięta intelektualnie, albo kolejny raz mataczysz na łamach forum. Moje dokładne personalia znajdują się chociażby w adresie mailowym, a jeśli tylko sobie życzysz - w każdej chwili służę swoim adresem zamieszkania, ot, cobyś nie musiał ustalać przez biuro adresowe adresu zamieszkania (który będzie Ci potrzebny chociażby do wniesienia pozwu).

Nie kompromituj się nadto straszeniem mnie sądem. To jest absolutnie żałosne! Tak samo, jak przypisywanie mi rzekomych skarg i lamentów!

I pamiętaj - czas tyka...

Jozwa - honorowo to powinieneś dać sobie bana na tydzień za takie wyskoki.

Za mniejsze przewinienie dostaje się tu czasowe "wakacje" i bargraf 4ever.

jozwa, tzn, ze od dzis mozna sobie tak, hipotetycznie, tu na forum napisac np. do elba "sp***dalaj"? prosze o dopisanie tego do regulaminu, bo ja tak bez regulaminu to nie moge...

• Redaktorzy

Wiesz gryniu, przeczytaj może jednak to, co napisałem powyżej. Jeśli mam do wybopru zbanować oszczercę, albo odpowiedzieć co sądzę o jego działaniach, to muszę zrobić to drugie. Inaczej byłby to ban z przyczyn osobistych, prawda? Ja liczę, ze berberys po wstrząsie przemyśli swoje postępowanie i odtąd, gdy będzie chciał komuś zarzucić nieuczciwość, zrobi to prosto wo oczy - tak, aby posądzony miał możliwość obrony. O czymś takim, jak przedstawianie dowodów już nawet nie wspomnę. Nie mam racji?

Berberys, widzę, ze masz trudności z czytaniem. Przeczytaj zatem jeszcze raz to, co napisałem i nie bój się sądu, biedaku. A twoje wymigiwanie się z oszczerstw, które rzucasz, nie dziwi: właśnie dlatego żądałem parokrotnie, abyś zamiast stosowania brudnych aluzji sformułował precyzyjnie pytanie i ewentualny zarzut. Twoje manewry, zeby tego jednak nie zrobić, były żałosne. Przykro mi tylko, że swoje scenki odstawiałeś akurat w wątku założonym dla przedsatwienia Stereo Underground - założyciel tego portalu nie ma chyba szczęścia do fanów, przez ciebie będzie musiał założyć go ponownie, za co go przepraszam. Ewentualnie usunę twoje aluzje i otworzę wątek ponoownie.

A, co do honoru, to ja tak tyllko przez grzeczność napisałem, zeby nie sprawiać ci przykrości. W rzeczywistosci nie planuję przecież pojedynku z tobą, nieszczęście ty moje. Tak więc możesz sobie darować dlasze obelgi, które słabo ci wychodzą, a na pewno kosztują cię dużo nerwów.

• Redaktorzy

Mam jednak pomysł, który powinien pomóc nam wyjść z tej żenującej sytuacji. Otóż w wątku, o którym mowa berberys ogłosił, ze recenzje na naszej tutaj stronie są, cytuję, "opłacane". Wpadło mi to przypadkiem w oko i poprosiłem go, aby sprecyzował, co ma na myśli, bowiem w takiej formie wygląda to bardzo brzydko. Zapytałem konkretnie:

"czy pytasz, czy producenci sprzętu płacą za recenzje, czy pytasz, czy autorzy otrzymują honoraria za napisane teksty?"

I obiecałem solennie udzielić natychmiastowej odpowiedzi na tak sformułowane pytanie. Wówczas jednak berberys odmówił uściślenia, forma wieloznaczna bardziej mu odpowiadała. Może jednak teraz zechce je zadać, ja odpowiem, i problem będzie załatwiony? Berberys, można?

Ilość podłości, ewidentnych kłamstw i oszczerstw skierowanych w moim kierunku nie pozwala na jakąkolwiek dalszą dyskusję. I choćbyś stawał na rzęsach nie jeteś w stanie ani mnie zdenerwować, ani obrazić.

Zgodnie z ultimatum - masz 62 minuty.

Ps. Dla informacji Wszytkich forowiczów! Pytanie zostało zadane przeze mnie dwukrotnie z zamkniętym przez Jozwę wątku. O ile oczywiście nie zostały one wycięte - jeszcze tam są!

A Jozwa, QED, łże jak pies, bo nie dość, że kłamie, iż nie pytałem, to jeszcze zamiast udzielić obiecanej odpowiedzi nabluzgał mi niczym ulicznica, po czym "honorowo" zamknął wątek!

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 22 Grudnia 2010 - chamstwo, jak zwykle
Ukryte przez jozwa maryn, 22 Grudnia 2010 - chamstwo, jak zwykle
Jozwa wycofał ogórek?

Sądzę, że może sobie go ponownie wsadzić... :)

to ile zostalo jeszcze minut do zniszczenia ziemi, bo chcialbym sie jeszcze choc kawy napic :)

• Redaktorzy

Pannica została, może niesłusznie. A berbi odlicza. Wyjaśniam na wszelki wypadek, ze poinformował mie, że o 15 wyjawi prawdę o recenzentach naszej strony, która podobno jest nieciekawa, oj, nieciekawa. Sam nawet trochę jestem ciekaw, chociaż nie wiem dlaczego, gdy usilnie, i nawet niegrzecznie prosiłem go o to wcześniej, to odmawiał. Cóż, ja już napisałem powyżej, o co chodzi, z cytatami i w ogóle. Berbi, poprosiłem cię, zebyś uściślił, które pytanie zadajesz. Czy to takie trudne? Czy zarzucasz nam korupcję, czy tylko pytasz o recenzentów zarobki? Wykrztuś to z siebie, raz jeden nie pytaj aluzyjnie i wieloznacznie, tylko powiedz, o co ci chodziło. Ulży ci. Słowo, że od razu odpowiem jak skaut. No? Przeprosisz mnie, ja przeproszę ciebie i sprawa będzie zamknięta. Zatem?

foxbat zrób backup oświadczenia berberysia bo ja muszę po zakupy świąteczne lecieć a coś czuje, że to oświadczenie długo nie będzie wisieć na AS :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Redaktorzy

Smacznego popcornu, foxy. Ja nie mam czasu tu siedzieć, zatem zostawiam póki co interes. Jeśli się berbiemu odwidzi i nie zniszczy świata, tylko zada w końcu to zakazane najwyraźniej pytanie, to niech mu tam ktoś z recenzentów odpowie z łaski swojej. Ja póki co idę odśnieżać podjazd. Jeśli o piętnastej nastąpi jakieś dwatysiącedwanaście, to poznam po błysku na niebie, nawet szuflując.

Na marginesie, dla pozostałych (napisałem to już berbiemu, ale on ma wyrobione poglądy, więc nie zrozumiał): otóż kiedy powstawał magazyn, w którym zaczęliśmy na Audiostereo publikować recenzje, wśród właścicieli domeny pojawiła się koncepcja, że recenzja to taki sam materiał jak inny, i jako taki powinien być płatny przez "zleceniodawcę recenzji" (a nie przez redakcję). Zadałem sobie trud, aby sprostować tę pomyłkę, wyjaśniając że recenzja jest publikacją specyficzną i nigdy pod żadnym pozorem nie może być kupowana przez firmę, która wypożycza sprzęt. Taka jest zasada i Audiostereo nie może być wyjątkiem, w przeciwnym wypadku nasze recenzje będą niewiarygodne. Recenzenci podpisują je własnymi nazwiskami, recenzje stanową ich dorobek i nie zamierzają sie kompromitować, pisząc komplementy na zamówienie. Nasze zastrzeżenie zostało oczywiście uwzględnione. W zwiazku z tym żaden anonim nie będzie mi zarzucał, że recenzje w redakcji, którą kieruję (a kieruję dwoma), są lub były "opłacane". Można to ewentualnie potraktować jako odpowiedź na pytanie nr. 1, którego berbi tak bardzo bał się zadać.

• Redaktorzy

dorzuciłem swoje 3 grosze w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Mam nadzieję, że pozwoli to oczyścić atmosferę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sorki, trochę trwało!

Ukryta Zawartość

Ps. Ciekawe na ile Jozwa i inni będą w stanie zmierzyć się z faktami, czy i kiedy wątek wyleci w kosmos, czy doczekam się przeprosin, czy i kiedy zacznie się odwracanie kota ogonem i wyazywanie, że białę jest czarne i na odwrót! :)

Ukryta Zawartość

* Grupa Moderatorzy

* Postów 12668

* Rejestracja 08.07.2003

Napisano dziś, 13:53

Wiesz gryniu, przeczytaj może jednak to, co napisałem powyżej. Jeśli mam do wybopru zbanować oszczercę, albo odpowiedzieć co sądzę o jego działaniach, to muszę zrobić to drugie. Inaczej byłby to ban z przyczyn osobistych, prawda? Ja liczę, ze berberys po wstrząsie przemyśli swoje postępowanie i odtąd, gdy będzie chciał komuś zarzucić nieuczciwość, zrobi to prosto wo oczy - tak, aby posądzony miał możliwość obrony. O czymś takim, jak przedstawianie dowodów już nawet nie wspomnę. Nie mam racji?

Czytając pierwszą i ostatnią literę wyrazu rozumie się cały - jeden z elementów szybkiego czytania.

Ty Jozwa poszedłeś dalej - czytając pierwszy i ostatni wyraz w poście odpowiadasz na niego.

Cóż rozumiem - brak czasu, romantyczne chwile z łopatą i białym puchem, cudowna krzątanina przed świętami.

Tylko mi chodziło o honorowe traktowanie siebie(jozwy maryna) i nadanie sobie(jozwie marynie) bana za brzydkie zachowanie.

Jak czytałeś cały post to nie mam więcej pytań, makiawelizm pełną buźką.

I oczywiście to jest kura panie redaktorze!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.