Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Trudno, nie obiecywałem że będę dobry dla każdego, kto mi sra na łeb (to ostatnie to tylko cytat z Młynarskiego, wyjaśniam na wypadek zastrzeżeń). Jednak poza takimi drobnymi incydentami jestem kochane dziecko. Owszem, zauważyłem, że niektórych to chyba nadmiernie ośmiela.

Na marginesie, drogi Yul, może złagodzę twój ból informacją, ze post 601 nie jest chyba mojego autorstwa.

Pozwolę sobie wtrącić 3 grosze do tej fascynującej dyskusji i być może nazwać niektóre rzeczy po imieniu.

Berberys: sugerowanie że ktoś kto pisze recenzje za które otrzymuje pieniądze - i poprzez fakt że otrzymuje za nie wynagrodzenie - sprawia że recenzje są niewiarygodne - jest zwykłym chamstwem. Ten temat był już dyskutowany na naszym forum, jeśli masz w sobie krztynę uczciwości to go odszukaj i się z nim zapoznaj. Niezależnie kto te recenzje pisze, czy robi to na zlecenie i otrzymuje za nie pieniądze, czy też pisze je wyłącznie w ramach własnego wolnego czasu - żadna z tych osób nie pozwoli sobie na sfałszowanie przekazu w celu osiągnięcia jakiś personalnych korzyści - bo jego kariera recenzenta po jednym czy dwóch takich wyskokach byłaby skończona. Recenzja tylko z pozoru jest łatwa do wykonania, w rzeczywistości wymaga dużo czasu i wysiłku. Spróbuj, zrozumiesz. Dlatego mówię tej dyskusji wyraźnie: KONIEC. Jeśli natomiast na tym forum ktoś chce mieć wojnę z moderatorami, to jego sprawa. Rezultat jest łatwy do przewidzenia.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

MLB!

Ty siedziałeś z Jozwą w jednej ławce?

Jeśli masz odrobinę przyzwoitości i honoru (może TY?) to odszukaj jakąkolwiek sugestię z mojej strony, że jakiekolwiek recenzje są/były niewiarygodne.

Jozwa próbował (jak sądzę bez skutku) zmanipulować moje wypowiedzi, nie czyń tego i Ty!

A dzisiejsze zachowanie rzeczonego kolegi, chyba nie tylko w mojej ocenie, powino chyba poststawić pod dużym znakiem zapytania kwestię jego dalszej obecności na forum.

Wielu userów zostało przez Was dożywotnio zbanowanych za dużo mniejsze przewinienia. Warto być konsekwentnym, no chyba, że mottem portalu będzie "Co wolno wojewodzie...".

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dostałem bana na tydzień za zdanie "z głupkami nie chce mi się dalej dyskutować".

Pewnie gdybym pozwolił sobie na tekst w stylu mandaryna groziłaby mi kara śmierci :)

Kolejne brawa dla moderacji!

• Redaktorzy

MLB nie posądzaj berberysa, berberys nie napisał, że są niewiarygodne. Nigdy by sobie na to nie pozwolił. On npisał tylko, ze są "opłacone". Chciał w ten sposób dać do zrozumienia, ze uważa je przeciwnie, za rzetelne. Muszę stanąć tu w obronie kolegi berberysa przed niesłusznym posądzeniam.

Czyli droga moderacjo mlb:

po pierwsze primo - jak chamsko wk***i to mówimy "sp***dalaj"

po drugie primo - dajemy w zęby wcześniej wspominając o ekscytacji ogórkowej

po trzecie primo - jak dalej draży to Ty załatwisz natręta?

Dobrze, będę się stosował.

przepraszam, ja w kwestii technicznej, czy ten fajowy wpis jozwy do berberysa, bedzie na fejsbuku? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Pardon, za sp***dalaj przeprosiłem, mówiłem już, że to było nieładnie z mojej strony. Niestety, nie mogę wymoderować tych niekulturalnych wpisów, bo berberys twierdzi, ze są mu potrzebne jako dowód mojej nieprawości - w tym sensie, ze on może mnie posądzać publicznie o dowolne rzeczy, a ja mam wtedy obowiązek sie uśmiechać i głaskać go po główce. Gryniu, masz rację - sprzeniewierzyłem się temu obowiązkowi, żałuję, ale co się stało to się nie odstanie. Nie jestem godny być oficerem. Mam maniery najwyżej bosmana. Ale to akurat jest łatwe do wyjaśnienia, bo faktycznie jestem podoficerem rezerwy w Marynarce. Cóż poradzę? Mogę dać sobie tydzień bana na pisanie na forum.

A, na fejsbuku będzie tylko wtedy, jeśli berbi sam go umieści (w celu pochwalenia się, jakie udało mu się wzbudzić emocje?) bowiem ja nie posiadam konta w tym ekskluzywnym miejscu.

Ja tam tylko o tym walcu marzę - tak wyrównałby prawa...

Jak raz majtkiem pojechałem dla żółtodzioba to po pięciu dniach odzyskałem świadomość.

To pewnie taka naleciałość po lekturze serii którą polecałeś "HONOR Harrington"

znaczy ten walec

• Redaktorzy

Widzisz dowcip w tym, ze userom generalnie więcej można, niż moderatorom. Ilość obelg, które tutaj zebrałem, wystarczyłoby na ułożenie stu tomów encyklopedii. Tak się przyjęło, że moderatorom nie wypada odpowiadać na podobne ataki i nie bardzo w ogóle wypada występować we własnej sprawie. Słusznie, ale wiele osób niestety uważa to za zachętę. Aż jeden jak widać tak się zachęcił, że wpadł na pomysł, żeby przyłapać Audiostereo na nieuczciwości. Niestety nie wyszło mu, ale pozwoliłem sobie napisać, co o tym myślę. Uważam, ze sie należało, bo nie lubię chytrego kombinatorstwa. Ale oczywiście było to wbrew zasadom. Mea culpa.

MLB nie posądzaj berberysa, berberys nie napisał, że są niewiarygodne. Nigdy by sobie na to nie pozwolił. On npisał tylko, ze są "opłacone". Chciał w ten sposób dać do zrozumienia, ze uważa je przeciwnie, za rzetelne. Muszę stanąć tu w obronie kolegi berberysa przed niesłusznym posądzeniam.

Opłacone, czyli na zamówienie, czyli takie jak sobie klient życzy. Czyli rzetelne. Ma się rozumieć.

Skoro tak świątecznie się zrobiło, to na rozluźnienie wrzuciłem coś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Audiofilskie, a jakże.

Jozwa próbował (jak sądzę bez skutku) zmanipulować moje wypowiedzi, nie czyń tego i Ty!

Daleko mi do manipulacji. Ale insynuacje w Twoich wypowiedziach czuć było na kilometr, tyle że nie znałem powodu - do momentu gdy parę godzin później ujawniłeś rewelację - jak się okazało, która nigdy nie zaczęła funkcjonować. Ja rozumiem, czas przedświąteczny, stres duży. Mimo wszystko - powinny być jakieś granice. Czy nie prościej było po prostu zapytać?

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jak nie manipulujesz, skoro piszesz

Czy nie prościej było po prostu zapytać?

Dwukrotnie, a nawet trzykrotnie pytałem!

Dla twojego forumowego kolegi było to mało... Czy dla Ciebie również?

Jak nie manipulujesz, skoro piszesz

Czy nie prościej było po prostu zapytać?

Dwukrotnie, a nawet trzykrotnie pytałem!

Dla twojego forumowego kolegi było to mało... Czy dla Ciebie również?

Skoro tak świątecznie się zrobiło, to na rozluźnienie wrzuciłem coś:

Ukryta Zawartość

Audiofilskie, a jakże.

Dziękuje

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Widzisz dowcip w tym, ze userom generalnie więcej można, niż moderatorom. Ilość obelg, które tutaj zebrałem, wystarczyłoby na ułożenie stu tomów encyklopedii. Tak się przyjęło, że moderatorom nie wypada odpowiadać na podobne ataki i nie bardzo w ogóle wypada występować we własnej sprawie. Słusznie, ale wiele osób niestety uważa to za zachętę. Aż jeden jak widać tak się zachęcił, że wpadł na pomysł, żeby przyłapać Audiostereo na nieuczciwości. Niestety nie wyszło mu, ale pozwoliłem sobie napisać, co o tym myślę. Uważam, ze sie należało, bo nie lubię chytrego kombinatorstwa. Ale oczywiście było to wbrew zasadom. Mea culpa.

JÓZWA

Będziesz się w piekle ganiał razem z Elbikiem-tak dla ochłody.

Jeteście przeżarci szkorbutem krętactwa niemalże do szpiku kości.

Napisz coś sensownego na co Cię stać,tylko mi nie tykaj z malej litery-ok.

A o co chodzi ci konkretnie, można się dowiedzieć?

Widzisz jest tak-głupi był mój wpis umyslnie-zareagowałeś prawidłowo,jak potrzeba.Życzę Ci zdrowych i wesołych świąt.

Obyś w Nowym Roku rownie szybko i bystro reagował na moje wpisy-tzn.na te które coś wnoszą i wyciągał konsekwencje,wtedy będzie Ci żyło się dużo

spokojniej tzn.przede wszystkim w zgodzie z własnym sobą i ze swoim sumieniem.Pozdrawiam świątecznie.

Ukryta Zawartość

Jeśli link się nie otwiera to proszę szukać wątku pt. "Tolerancja."

Poruszałem ten temat dawno, dawno temu ;-)

Ukryta Zawartość

gutekbull

temat tolerancji zawsze aktualny, bardzo doby wpis otwierajacy watek

głowny problem to komercjalizacja forum i działania marketingowe poszczególnych userów ktorzy czuja sie zawsze świetnie a AS traktuja jak prywatny plac zabaw stad pojawienie sie takich narzędzi jak najnowsza wersja Francua :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

chcialem zglosic naruszenie netykiety tym wpisem:

Użytkownik jest zalogowany jozwa maryn

*

* Wyślij prywatną wiadomość

* Grupa Moderatorzy

* Postów 12658

* Rejestracja 08.07.2003

Napisano dziś, 11:58

Berberys, mam ciebie dosyć. Nie wstydziłeś się rzucać aluzyjnie bardzo ciężkiego zarzutu, a boisz się go sformułować wprost. Proszony o to bezpośrednio, odmawiasz i kręcisz jak piskorz. Wijesz się jak pannica ekscytowana ogórkiem. W takim razie trudno, sp***dalaj. Nie za to, o co niby to pytasz, tylko za to, co chytrze sugerujesz. Zmuszony jestem stwierdzić, ze jesteś tchórz i krętacz. Jeśli się spotkamy, to masz w zęby, obiecuję solennie. Tyle z mojej strony.

Też to zgłaszałem.

Co to za trzęsidupa wystrzeliwuje wątki w kosmos? Jeśli się nie podobie wystarczy przecież zamknąć..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Chodziło o multilingual lampowy? Faktycznie został usunięty bo to nie było miejsce dla niego - ale skoro komuś do niego tęskno - to go reanimowałem i zepchnąłem na boczny tor

W świetle ostatniej zadymy z Tonsilem gdzie pojawiły się bany na 24h chciałbym zapytać jak Szanowna Moderacja ma zamiar poradzić sobie z problemem. Tonsil Siesta wyrasta na pogromcę wszelkich budżetowych konstrukcji. Gęste formaty są lepsze od każdego CD a muzyka wielokanałowa zabija porządne stereo. Typowemu laikowi czytającemu nasze forum może zakręcić się w głowie i pomyśli sobie że oto nastała rewolucja w świecie audio. Super kolumny kosztują grosze, dvd z marketu zabija dźwiękiem Krella czy Accuphase i do tego jeszcze ten wielokanał dający podobno dużo większy realizm niż dźwięk stereo.

Marketing jest oczywisty, jednak za wyrzucanie użytkowników bym się nie brał. Może to przynieść więcej złego niż dobrego. A jak ktoś się da nabrać to jego wina. Podstawowa zasada - posłuchaj zanim kupisz. Lub co najmniej pomyśl cztery razy (2 razy to przy słuchaniu).

System gra dobrze, albo nie....

Marketing jest oczywisty, jednak za wyrzucanie użytkowników bym się nie brał. Może to przynieść więcej złego niż dobrego. A jak ktoś się da nabrać to jego wina. Podstawowa zasada - posłuchaj zanim kupisz. Lub co najmniej pomyśl cztery razy (2 razy to przy słuchaniu).

Moim zdaniem jeśli ktoś na prawdę przegina to lepiej go usunąć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.