Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

A może by tak zmienić czas ? na forum

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

• 1 miesiąc później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

============================================================

Czy ktoś z Administracji może łaskawie powiedzieć dlaczego nie działa "Centrum banowania"?

Przy próbie zablokowania wyskakuje bowiem taki komentarz:

"Znalezione błędy

Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił ten błąd, zajrzyj do tematów pomocy by uzyskać więcej informacji.

[#10343] Nie możemy zweryfikować, który temat chcesz otworzyć."

• Administratorzy

Możesz podać więcej szczegółów? Jaki temat, jaki użytkownik itd. Może być na PW jeśli nie chcesz tutaj ujawniać.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• 3 tygodnie później...

Proszę administrację Audiostereo o przeprowadzenie cyklu szkoleń dla nowej moderacji w celu minimalizacji strat spółki w głównej działalności forum, vide:

"Wasze marzenia związane z audio "

może ktoś mi zagwarantować, że jutro wątek z KAiM-em nie zmieni znowu miejsca?

był w stereo, później w hi-end, później w klubach, teraz znowu w hi-end

kto tu odpowiada za burdel , który jest dziełem moderacji!

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Apeluję do administracji o ukrócenie praktyk cenzorskich uprawianych przez moderację, a będących w sprzeczności z zasadą wolności słowa.

A ja apeluję o rozsądek. W ilu wątkach będziesz powtarzał to samo?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

może ktoś mi zagwarantować, że jutro wątek z KAiM-em nie zmieni znowu miejsca?

był w stereo, później w hi-end, później w klubach, teraz znowu w hi-end

kto tu odpowiada za burdel , który jest dziełem moderacji!

Janie proszę Cię ... wątek był w klubach cały czas. W Stereo, a później po przeniesieniu (w uzgodnieniu z autorem tematu) w Hi-end, to drugi niezależny wątek, w którym mowa o naborze do klubu.

Można wytykać błędy moderatorom, ale niech to będzie przemyślane i napisane w kulturalny sposób ...

Nie apelujcie do administracji.

Administrator to informatyk utrzymujący w ruchu forum.

Najwyższą instancją są właściciele.

Et tu Brute, contra me ...

Może chcesz spróbować moderacji ? Poprę Twoją osobę, jeśli się zdecydujesz. Tylko pamiętaj o jednym, jak zrobisz A, to ... powiedzą że powinieneś zrobić B i na odwrót. Całkowicie niezależnie od słuszności takiej decyzji ...

A ja apeluję o rozsądek. W ilu wątkach będziesz powtarzał to samo?

Czy mokry jest słowem obraźliwym, jak i onanizm, bo zauważyłem iż dla oświeconej moderato-mokracji to przekleństwo wagi najwyższej :-) Dostaliście wytyczne od wzmacniacza by zaostrzyć cenzurę czy od przejęcia rolą już totalnie się wam wszystko poprzestawiało ? :-)

Czy mokry jest słowem obraźliwym, jak i onanizm, bo zauważyłem iż dla oświeconej moderato-mokracji to przekleństwo wagi najwyższej :-)

O ile mi wiadomo - nie są to słowa obraźliwe, chyba że są użyte w obraźliwym kontekście. Onanizm jest zjawiskiem biologicznym, natomiast gdybym zwrócił się do zyzia np. "zyzio, ty stary onanisto" - zyzio mógłby poczuć się urażony.

Oczywiście jeśli zyzio poczuł się urażony użyciem jego nicka w ramach niniejszego przykładu, chętnie ten wpis usunę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Cir oddałeś głos?

Tak , 4 linijka w spisie "ZA"

ogólnie jestem za głosowaniem na konkretnych ludzi zwłaszcza tkzw "społeczników" mamy wtedy czyste sytuacje

inną wersja czystej sytuacji jest mod na umowie o prace realizujacy swoj zakres obowiązków ustalony przez własciciela

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

O ile mi wiadomo - nie są to słowa obraźliwe, chyba że są użyte w obraźliwym kontekście. Onanizm jest zjawiskiem biologicznym, natomiast gdybym zwrócił się do zyzia np. "zyzio, ty stary onanisto" - zyzio mógłby poczuć się urażony.

Oczywiście jeśli zyzio poczuł się urażony użyciem jego nicka w ramach niniejszego przykładu, chętnie ten wpis usunę.

Nie, nie czuję się urażony, bo nie przejmuję się takimi zmanipulowanymi ciulostwami, nikt nie pisał - Elbiku - ty stary onanisto, a nawet jeśli by to uczynił to w kontekście bardziej żartobliwym niż złośliwym....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - rozumiem że to jest kontekst obraźliwy ? :D

Tak manipulować możemy też Subarakiem, Szwagrem, Mokrym - zawsze można przypiąć łatkę obraźliwego kontekstu :D

Moderacja na tym forum to nic innego jak parobek na usługach Elbika....nie raz byłem obrażany na tym forum kontekstowo w rozumieniu nazwijmy to moderacyjnym i nikt nie reagował....w przypadku Pierwszego lecicie z odsieczą z wywalonym jęzorem jak napalony prawiczek do pierwszej kobiety :D

Czy ostatnie zdanie to kontekst obraźliwy w rozumieniu moderacyjnym ? :) zapewne tak, bo ta rasa jest tak zaślepiona poklepywaniem po pleckach wpływowych osobników na forum, że już dawno zatraciła resztki poczucia humoru...a co gorsza także subminimalnej przyzwoitości.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moderacja na tym forum to nic innego jak parobek na usługach Elbika....nie raz byłem obrażany na tym forum kontekstowo w rozumieniu nazwijmy to moderacyjnym i nikt nie reagował....

Stara maksyma mówi że nikt nie pomoże o ile sam sobie nie pomożesz. Jeśli chodzi o Elba to czasami zgłasza on jego zdaniem obraźliwe wpisy do moderacji i naszym obowiązkiem jest na to reagować. zyzio, jeśli zgłaszałbyś wpisy które obrażały Ciebie - na 100% reagowalibyśmy tak samo. Ale nie pamiętam Twoich zgłoszeń. Jeśli potencjalna inwektywa pod Twoim adresem nie jest zgłoszona jako obraźliwa - najwidoczniej nie czujesz się tym urażony, więc nie ma powodu do interwencji. Chyba że zostało użyte słowo powszechnie uważane za obelżywe, wówczas sprawa jest jasna.

Stara maksyma mówi że nikt nie pomoże o ile sam sobie nie pomożesz. Jeśli chodzi o Elba to czasami zgłasza on jego zdaniem obraźliwe wpisy do moderacji i naszym obowiązkiem jest na to reagować. zyzio, jeśli zgłaszałbyś wpisy które obrażały Ciebie - na 100% reagowalibyśmy tak samo. Ale nie pamiętam Twoich zgłoszeń. Jeśli potencjalna inwektywa pod Twoim adresem nie jest zgłoszona jako obraźliwa - najwidoczniej nie czujesz się tym urażony, więc nie ma powodu do interwencji. Chyba że zostało użyte słowo powszechnie uważane za obelżywe, wówczas sprawa jest jasna.

Rozumiem, ze Elbik lata do was jak ze sraczką, a wy nieustannie sprzątacie zwyczajne wpisy bez jakiejkolwiek weryfikacji...po prostu Mokry poczuł się urażony byle gó... więc należy mu pomóc i wywalić dziesiątki wpisów, które są nie po jego myśli, burząc przy okazji KONTEKST całego wątku i zabijając możliwość wyrażania przeciwnych poglądów...niewygodnych I-emu :-) Cudownie ! Coraz weselej ! :D

Przyznam że nie jestem dobrą osobą do dyskusji o tym co się dzieje w nirwanowym wątku Elba, rzadko tam zaglądam.

Natomiast problemem jest eksport pogladów podobnych do zamiesczanych w nirwanowym wątku do innych wątków. Oczywiście każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów, ale w praktyce okazuje się, że nie jest to do końca prawdą.

Jeśli zauważysz że ktoś notorycznie trudni się tu "wzmacnianiem", bardzo proszę o informację do moderacji albo na PW. Kilka osób w przeszłości z takich powodów opuściło forum.

A co melb...masz wątpliwości?Może dlatego,że nie zaglądasz do nirwanki i globtroterki często,to i nie wiesz.Jestem za tym by każdy oznaczony Branża nie mógł pisać opinii na forum poza zakładką SPONSOROWANE...będzie uczciwiej i o wiele przyzwoiciej.Na razie to Harpia jest wyjątkiem,on unika wydawania opinii w wątkach.Może czas najwyższy założyć o tym osobny wątek i przegłosować.U nirwanowców i globtroterków inne zdanie jest automatycznym banem.Żenada.

Tylko nie pisz,ze oni są oznaczeni...właśnie dlatego,bo to bzdura z tym oznaczeniem i ściema.Robią swoje...pomimo.

Tylko nie pisz,ze oni są oznaczeni...właśnie dlatego,bo to bzdura z tym oznaczeniem i ściema.Robią swoje...pomimo.

Są oznaczeni właśnie po to by przykładać do ich wpisów odpowiednią miarę. Nie bądź rewolucjonistą wycinającym w pień wszelką komercję, bo też dzięki tej komercji to forum żyje a i ktoś płaci podatki.

No i za inne zdanie można innych banować...dziwne rozumowanie mlb.Jeśli płaci to ma zakładke SPONSOROWANE tam nikt im nie zabroni.CZy oszust,naciągacz też może powiedzieć...działam komercyjnie?A do tego jeszcze seryjnie?A więc jest usprawiedliwiony?Może?

Aaaaaaż mnie zatkało...to ja jestem teraz winien bo tworze rewolucje?Szacun...naprawde.

Jeśli zauważysz że ktoś notorycznie trudni się tu "wzmacnianiem", bardzo proszę o informację do moderacji albo na PW. Kilka osób w przeszłości z takich powodów opuściło forum.

przenieście ten wpis do kącika humoru

bardzo proszę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

No i za inne zdanie można innych banować...dziwne rozumowanie mlb.Jeśli płaci to ma zakładke SPONSOROWANE tam nikt im nie zabroni.

W Sponsorowanych są teksty z założenia reklamowe, chociaż i tu jedne są bardziej, a inne mniej wiarygodne.

Osobiście jestem przeciwny skazywaniu osób z Branży na dyskusyjną banicję tylko i wyłącznie z tego powodu że ośmielili się związać swoje życie zawodowe z audio. Wielu z nich dzieli się cennymi doświadczeniami za darmo, pewnie zakładając też że może ktoś z czytających ich teksty stanie się klientem - ale do tego zazwyczaj wiedzie długa droga. Efektem tego co proponujesz byłoby wyłącznie stworzenie kont-klonów, które z czasem zostałyby zablokowane, a niezadowoleni użytkownicy prawdopodobnie odeszli by z forum.

Rewolucja często zabija własne dzieci, a to co proponujesz jest właśnie taką rewolucją.

Wybacz Mlb, nie jestem donosicielem,

I w tym cały problem, traktujesz to jak donosicielstwo, a nie jako udział w przestrzeganiu reguł tego forum.

Przecież zgłoszenie to nie osobista korespondencja do konkretnej osoby, zgłoszenie jest widoczne zarówno dla wszystkich moderatorów jak i administracji.

Bum do mlb-a to nie dotrze...jego naiwność i wiara w sprzedawce jest niesamowita aż podejrzana...niestety.Zaczynam poważnie powątpiewać w czyste intencje niektórych moderatorów i mam dwóch takich na myśli.Jak można być tak naiwnym i wierzyć w czyste intencje sprzedającego,który żeby sprzedać napisze wszystko.Przykłady tu na tym forum istnieją.Trafia mnie szlag jak ktoś za inne zdanie banuje,to tylko potwierdza moją tezę.Powiem tylko,że to nie mlb mnie zbanował.

Nie rozumiemy się. Jestem przeciwny jakiejkolwiek ingerencji w tekst, za wyjatkiem przypadków naruszenia prawa. W zwiazku z tymnie mogę pisac raportów z prosbą o takową ingerencję. Jak napisałem wyżej nie podoba mi sie także banowanie uzytkownika przez autora watku. Myśle że sytuacja wyregulowała by sie sama. Zawsze pozostaje przycisk ignoruj.

Moderatorzy rzadko ingerują w tekst - a jeśli się to zdarzy, pozostawiają informację. W większości przypadków usuwane są całe wpisy, a edycja odbywa się najczęściej na wyraźne życzenie autora wpisu (gdy np. chce coś poprawić ale dozwolony czas modyfikacji minął).

Banowanie użytkownika przez autora wątku ma niewątpliwie i swoje wady. Tu chciałbym przypomnieć że ten mechanizm został udostępniony na wyraźną prośbę wielu użytkowników, nie jest to ani pomysł administracji, ani moderacji.

Powiem tylko,że to nie mlb mnie zbanował.

Proszę co za skromność. W przeszłości dwukrotnie otrzymałeś ode mnie bana, ale może nie to miałeś na myśli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.