Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC uzywany w cenie okolo 1000 zl ?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

A czy orientuje się ktoś w sprawie zewn. zasilania do V-daca, czy można by użyć zasilacza ac-ac (nominalnie jest ac-dc)? Mam bowiem dobry (czyt. ciężki ;-) ) zasilacz Altec-lansing o parametrach zbliżonych (chyba, tzn. napięcie się zgadza, musze sprawdzić jeszcze natężenie) do oryginalnego V-daca i zastanawiam się, czy nie dało by się go wykorzystać. Obawiam się jednak, że raczej nie, bo chyba konieczne byłoby, aby w V-dacu były układy prostownicze, czy cuś takiego (jestem noga z elektroniki).

Powrót po dłuższej przerwie...

A czy orientuje się ktoś w sprawie zewn. zasilania do V-daca, czy można by użyć zasilacza ac-ac (nominalnie jest ac-dc)?

No raczej chyba nie :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ktoś już testował ? Niewykluczone, że tu jest dobry zasilacz w komplecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ktoś już testował ? Niewykluczone, że tu jest dobry zasilacz w komplecie.

Też zauważyłem tego DAC'a, ale jest mało informacji o zasilaczu. Sam DAC na WM8742 jest podobno bardzo chwalony, ale jak zwykle zależy to od aplikacji. Ciekawe, jak to jest u Nostromo?

Ukryta Zawartość

Też zauważyłem tego DAC'a, ale jest mało informacji o zasilaczu. Sam DAC na WM8742 jest podobno bardzo chwalony, ale jak zwykle zależy to od aplikacji. Ciekawe, jak to jest u Nostromo?

Szkoda że producent nie pokazuje wnętrza Nostromo.

Już pytałem, zasilacz niestety jest normalny, czyli wtyczka ładowarko-podobna :(

Zastanawiam się i przychodzi mi jedno do głowy.... Nie ma czym się chwalić...

Niewykluczone, bo urządzenie nie jest drogie....ale i tak wydaje się konkurencyjne....fajne jest te pełne sterowanie filtrami cyfrowymi zawartymi w przetworniku nie byle jakim, bo WM8742.

Niewykluczone, bo urządzenie nie jest drogie....ale i tak wydaje się konkurencyjne....fajne jest te pełne sterowanie filtrami cyfrowymi zawartymi w przetworniku nie byle jakim, bo WM8742.

Można by zapytać kolegi pkrecz'a, czy wie ile warty jest Nostromo.

Koledzy z klubu DIY robią już drugi fajny DAC oparty na kości WM8742 :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio to jak miałeś kontakt ze sprzedawcą to poproś o zdjęcia wnętrza - płytki z obu stron? Waldi_06 kiedyś wspominał, że widział jakiś polski DAC z allegro w którym płytka była robiona ręcznie.

A ja mam pytanie z innej beczki jak jestesmy przy dacach do 1k, w momencie w którym porównujemy takie gotowe produkty jak np to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli "lampucera maxi" niestety bez lampek ;p i np Behringer Ultramatch Pro SRC2496 z tym że w wersji bez dłubania żadnego ktory z nich bedzie pasowal do systemu? Jak z roznicami ? Wiem ze lampucera ze stopniem lampowym potrafi oczarowac, niestety kupno obydwu dla porownania to raczej kiepski pomysl ;) chociaz kuszacy ;) Jak waszym zdaniem?

Kolumny podstawki epos m5i, przedwzmak audioton nr3 oraz monobloki drakula

zrodlo denon dcd 960 ; ]

Pozdrawiam ;)

Ukryta Zawartość

zyzio to jak miałeś kontakt ze sprzedawcą to poproś o zdjęcia wnętrza - płytki z obu stron? Waldi_06 kiedyś wspominał, że widział jakiś polski DAC z allegro w którym płytka była robiona ręcznie.

Nie wiem czy się zgodzi...ale spróbuję....

Niestety w związku z tym że dokumentacja tego daca prawdopodobnie zostanie sprzedana ze zdjęć nici :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktoś zaryzykował :)

Ukryta Zawartość

Niestety w związku z tym że dokumentacja tego daca prawdopodobnie zostanie sprzedana ze zdjęć nici :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktoś zaryzykował :)

A co to ma wspólnego ze zdjęciami wnętrza?! No chyba, że chciałeś dokumentację...

Ukryta Zawartość

Zyzio to chyba faktycznie troszkę lipa z tym przetwornikiem. Bo "producent" (jeśli w ogóle można nazwać tą jedno osobową działalność producentem) zasłania się takim rzeczami... Jeśli zależy mu na tym by coś sprzedać w tym segmencie to nie tędy droga. Większość z nas chce wiedzieć co kupuje a kota w worku to na bazarze można kupić.

Ukryta Zawartość

Na aukcji allegro wypowiedź jednego z użytkowników:

"Po zsynchronizowaniu nagrań oraz głośności obu żródeł [nostromo i Beresford 7510] nastapiła moja lekka konsternacja, bo jak dla mnie oba urządzenia graja niemal identycznie :-). Przełaczając

pomiedzy oboma zestawami różnica była grzieś na granicy percepcji..."

Więc szału chyba nie ma, skoro Beres już dawno przestał wyznaczać standard wśród DACów.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Na aukcji allegro wypowiedź jednego z użytkowników:

"Po zsynchronizowaniu nagrań oraz głośności obu żródeł [nostromo i Beresford 7510] nastapiła moja lekka konsternacja, bo jak dla mnie oba urządzenia graja niemal identycznie :-). Przełaczając

pomiedzy oboma zestawami różnica była grzieś na granicy percepcji..."

Więc szału chyba nie ma, skoro Beres już dawno przestał wyznaczać standard wśród DACów.

Tak, ale to dotyczyło tańszego DAC-a:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może z innej beczki - co sądzicie o DAC'ach rodzimej produkcji, ale DIY, naszych forumowych kolegów?

Parę takich konstrukcji już powstało. Czy ktoś miał możliwość porównać z DAC'ami budżetowymi?

rzetelna informacja na AS to tez legenda :) podobno gdzies jest, ale nikt jej nie widzial :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

rzetelna informacja na AS to tez legenda :) podobno gdzies jest, ale nikt jej nie widzial :)

Tylko tam był pokój DIY i nie porównywali do konstrukcji budżetowych typu V-DAC czy rDAC.

Witam

Kupiłem chińskiego Muse mini DACa na 4 x TDA1543.Fajno to gra,ale dodany zasilacz to oczywiście jakaś padaczka mała i lekka jak ładowarka do nowych nokii :( Dodatkowo muszę jeszcze podłączać przez przejściówkę europejską. Parametry 12V, 1A, plus w środku.

Wiem ,że najlepiej byłoby kupić transformatorowy też od muse z chin ale na razie 300zł nie mieści się w moim budżecie.

Pewnie będzie impulsowy.Co można by podłączyć w cenie do 100zł ? Stabilizowany czy nie ?

Wtyczka 2,1 x 5,5mm to tez ważne bo nie chcę samemu grzebać przy zmianie wtyczek.

Witam

Kupiłem chińskiego Muse mini DACa na 4 x TDA1543.Fajno to gra,ale dodany zasilacz to oczywiście jakaś padaczka mała i lekka jak ładowarka do nowych nokii :( Dodatkowo muszę jeszcze podłączać przez przejściówkę europejską. Parametry 12V, 1A, plus w środku.

Wiem ,że najlepiej byłoby kupić transformatorowy też od muse z chin ale na razie 300zł nie mieści się w moim budżecie.

Pewnie będzie impulsowy.Co można by podłączyć w cenie do 100zł ? Stabilizowany czy nie ?

Wtyczka 2,1 x 5,5mm to tez ważne bo nie chcę samemu grzebać przy zmianie wtyczek.

100zł spokojnie starczy na transformatorowy,stabilizowany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

100zł spokojnie starczy na transformatorowy,stabilizowany.

Ukryta Zawartość

Dzięki za linka.Ma w przypadku małego DACa znaczenie czy wezmę 1A czy 1,5A ? Półtorak kosztuje 80zł czyli 2x droższy niż 1A. Ten bzdet dodany do DACa miał też tylko 1000mA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za linka.Ma w przypadku małego DACa znaczenie czy wezmę 1A czy 1,5A ? Półtorak kosztuje 80zł czyli 2x droższy niż 1A. Ten bzdet dodany do DACa miał też tylko 1000mA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystarczy 1A ale ja bym kupił ten 1.5A.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.