Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego niektórych koncertów nie wydaje się na CD?

nygus

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawia mnie to wydawnictwo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nygus, 9 Lip 2010, 23:13

Bo byś np. na płycie Floydów nie usłyszał że perkusista podczas gry gubi pałeczkę co jednak widać na DVD ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Paradoksalnie na wielu współczesnych koncertowych płytach DVD dźwięk jest lepszy niż na ich odpowiednikach CD, więc chyba niewielka strata :]

I love the sound of crashing guitars

W przypadku Live at Pompeii niestety dzwięk jest słaby - oryginał jest nie do kupienia, a wersja "reżyserska" musiała zmieścić dwie wersje na jednej płycie i dźwięk i obraz jest wyjątkowo słaby

Mam oryginalna wersję reżyserską i jakoś nie narzekam, wystarczy popatrzeć na jakim sprzęcie wtedy nagrywano i tyle się z niego należy spodziewać.Nie pamiętam ale dźwięk pochodzi z taśmy filmowej która ma pewne ograniczenia (optyczny odczyt ścieżki dżwiekowej z błony filmowej)jako zapis z celuloidowego filmu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A ja właśnie kiedyś miałem wersję zwykłą, (która mi zaginęła) i miała dużo lepszy obraz i dzwięk - zajmowała całą płytę, a nie 1/3 jak w reżyserskiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.