Skocz do zawartości
IGNORED

jaki CD Player do zestawu?

koper_

Rekomendowane odpowiedzi

Po co odtwarzacz za 2000?

Nie lepiej zainwestować w lepsze kolumny, albo wzmacniacz zamiast amplitunera???

Chcesz mieć stereo? Bo to co masz w opisie to zestaw pod kino domowe, nie stereo, do takiego kina, nie ma sensu kupować nagle cedek za 2000 wg mnie.

to co nie mogę podłączyć cd playera pod amplituner? chodzi mi o to że potrzebuję cdka to sluchania płyt audio bo na blu-ray jest to niewygodne nie mozna wybierać nr utworu bezpośrednio no i muszę włączać tv. dlatego chciałbym zakupić cdka.

Spoko, oczywiście możesz podłączyć cd do ampli. Z tym, że staramy się racjonalnie Ci doradzić.

Wydawanie 2000 na to uważam za niepotrzebne przy tym sprżecie który masz. Cdbyłby chyba najdroższym elementem Twego zestawu, ale nie usłyszałbyś chyba znacznej róznicy na ampli, nie wiem, może się mylę.

Za 2000 na Twoim miejscu kupiłbym wzmacniacz stereo i odtwarzacz. Poważnie. Jeśli jednak nie jesteś zainteresowany wzmacniaczem, i jesteś napalony na cd, które podłączysz do ampli, kupiłbym coś za 200-500zł i tyle (albo cd z wyjście coax +dac, też dobra opcja i zmieściłbyś się już nawet w 400zł).

Ale radzę Ci pójść w stereo. Kino nie zastąpi stereo, większość się z tym zgodzi. A za 1500 z tych 2000 masz naprawdę spoko wzmaka który znacznie lepiej będzie działał z muzyce niż ampli. Za 500 cd kupujesz i nagle ze zdziwieniem spostrzegasz kurz na ampli i nie możesz oderwać się od słuchania muzyki na nowo na nowych stereo-klockach:-)

Ricardo,trzeba zrobić pierwszy krok,dlaczego nie zacząć od przyzwoitego źródła?Niekoniecznie budowanie systemu należy rozpoczynać od kolumn czy wzmacniacza.Dobry cedek nie jest zły i może być dobrym fundamentem poważniejszego systemu.

l'enfant sauvage

okej wiec może przesadziłem z tym cdkiem za 2tys może coś tańszego skoro i tak nie usłyszę różnicy, powiedzmy tak jak proponujesz do 500zł co wybrać żeby fajnie grało z tym co już posiadam? chodzi mi tylko o to że cdka potrzebuję do odsłuchu płyt audio, zestawu raczej nie będę zmieniał ponieważ częściej oglądam filmy niż słucham muzyki.

koper_, 15 Lip 2010, 22:18

A jeśli faktycznie,tak jak piszesz,nie zamierzasz iść dalej i AV jest priorytetem to najciekawszy budżetowy player,a jeszcze nie szrot,z tanim i dostępnym laserem,schludnym,estetycznym designem to przychodzi mi do głowy Rotel RCD1070.

Oczywiście obarczony będzie wszystkimi przywarami budżetowego odtwarzacza,jednak w moim odczuciu na tle cdeków z podobnego zakresu cenowego wypada co najmniej dobrze.

l'enfant sauvage

no i właśnie dlatego w pierwszym poście napisałem że do 2tys, może lekko przesadziłem ale tak do 1tys spokojnie mogę wydać. chcę porządnego cdka nie podstarzałego byle by był. poproszę o pozycję na które warto zwrócić uwagę uwzględniając mój obecny sprzęt.

Tu w wersji czarnej poszedł za niewiele ponad 1k:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu w pl nie sprzedał się za 1250:

Ukryta Zawartość

Myślę,że w tych okolicach cenowych należałoby rozpatrzyć jego ewentualny zakup.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Octavarium - oczywiście można zacząć od cedeka, ale ja bym nie przesadzał, budując system od nowa skupiłbym się na kolumnach, potem wzm. i dalej, uwaga-kablach głośnikowych i źródle:-) Kolumny są, ampli jest, ale... Po prostu brakuje mi tu wzmacniacza:-) To zabawne, że nawet jakiś Rotel 9xx za 400-600zł pewnie zmiażdżyłby ten ampli w stereo, ale to tylko podejrzenia.

Skoro używasz głównie AV, a samej muzyki mniej, może pomyśl nad zakupem nowego odtwarzacza cd, skoro nie chcesz iść dalej w stereo, potrzebujesz czegoś co nie będzie się psuło, coś co nie będzie problemów z szukaniem lasera itp. Coś nowego w granicach 1000-1200 możesz spokojnie kupić. Yamahę podobno nie warto z tych nowych w tej cenie. Marantza bym polecał bo sam użytkuję 5003 i jest w porządku. Chwalą też bardzo xindaka 06. Jest w czym wybierać na pewno, miałbyś gwarancję i nie martwiłbyś się o zmianę lasera, przeskakiwanie nagle po pół roku od kupienia itd.

octavarium, 15 Lip 2010, 22:16

>Ricardo,trzeba zrobić pierwszy krok,dlaczego nie zacząć od przyzwoitego źródła?Niekoniecznie

>budowanie systemu należy rozpoczynać od kolumn czy wzmacniacza.Dobry cedek nie jest zły i może być

>dobrym fundamentem poważniejszego systemu.

Racja, ale on nie chce iść w stereo dalej (szkoda!), w to, co nazywasz "poważnym systemem".

Panowie podłącze się do tematu.. Jaki używany CD radzilibyście do takiego zestawu:

Wzmacniacze Symasym/uniamp

Przedwzmacniacz Pre nr3

Kable Klotz Lagrande

Kolumny 3drogi STX(pewnie większość zna) w przyszłości wymiana na 3W classic troelsa

Czekam na propozycje..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.