Skocz do zawartości
IGNORED

Co Wam się podoba w Polsce?

Jan Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy, jeśli nie latem, nawet deszczowym mamy być optymistami, którzy - nie przestając być realistami - dostrzegają wokół siebie rzeczy piękne i dobre, pozwalające zachować radość życia?

O ile nasz rodzimy wielopostaciowy syf jest nieźle skatalogowany i opisany, o tyle uroda i powab tego miejsca na ziemi są zazwyczaj neurotycznie przemilczane, jeśli nie wyszydzane!

Mnie np. w Polsce zawsze, odkąd sięgnę pamięcią, najbardziej podobały się dziewczyny. Patrzą w oczy nawet nieznajomym, nie wiem, jak obecnie, ale kiedyś bywały troskliwe, nie golą bobrów i potrafią być partnerkami do rozmowy.

A Tobie, co się tutaj podoba?

https://www.audiostereo.pl/topic/64764-co-wam-si%C4%99-podoba-w-polsce/

Polska to piękny kraj mądrych ludzi o durnym ustroju i kiepskim aparacie państwowym czyli nic nowego od jakiś prawie stu lat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 29 Lip 2010, 23:03

>Polska to piękny kraj mądrych ludzi o durnym ustroju i kiepskim aparacie państwowym czyli nic

>nowego od jakiś prawie stu lat.

Zaczynasz dobrze a kończysz... jak zawsze :-)

Miały być konkretne zalety!

"Polska to piękny kraj mądrych ludzi" - dlaczego "piękny"?, dlaczego "mądrych"?

Kobiety!?

Masz Rację.

Nie tak dawno siedzę sobie w jednym z centrów handlowych w Niemczech, żona z córką hulają po galerii, butiki i takie tam. A ja sobie siedzę nudzę się wobec tego zacząłem obserwować kobiety - Niemki.

Jak wyglądają, jak się ubierają, wiek - figura.

I co?

Po mniej więcej godzinie czasu jestem przerażony, gdzie są normalne kobiety?

Jezu to co tam chodziło...

Według moich kryteriów na 10 kobiet max 2 nie były brzydkie.

I niestety nie jest to funkcja wieku, przecież kobieta w wieku 25-40 lat to kwiat a tam... czarna rozpacz.

Fakt że nie był to Berlin ale miasto średniej wielkości ale mimo wszystko.

W tym samym dniu miałem sposobność podobnej obserwacji u nas w małym mieście pod lokalnym marketem i powiem Wam że proporcje prawie są odwrotne a już na pewno ponad połowa naszych Pań nie jest brzydka a nawet więcej.

Nie byłem jeszcze na prowincji GB ale znajomy tam mieszkający twierdzi że tam jest jeszcze gorzej ;)

I wiecie co? dobrze mi z tym ;))

Generalnie Słowianki odznaczają się wysokim wskaźnikiem ładnych kobiet. Najbardziej chyba Czeszki.

Polki jednak są, według mego zdania, zbyt pruderyjne. W praktyce na szczęście nie aż tak, lecz w zachowywaniu pozorów nadal cechuje je dziewiętnastowieczna fasadowość.

A co mi się w Polsce podoba... zastanawiałem się bardzo długą chwilę, i mam !

Nie ma tu muzułmanów.

Już nawet w Skandynawii w dużych miastach jest ich pełno, a tu prawie nic. Ciekawe jak długo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podoba mi sie ze jeszcze nie ma tak jak na tym filmie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>> Burczymucha, 30 Lip 2010, 05:58

Muzułmanów nie ma bo ich nisza ekologiczna jest już zajęta - przez byłych pracowników PGR-ów, pijących jabole obszczymurów, lewych rencistów itd. przyssanych do budżetu w takich ilościach że siłą rzeczy na Zachodzie takie zasiłki są większe. Prawdę powiedziawszy wolę już tych naszych. Przynajmniej nie grożą kęsim-kęsim w przyszłości.

Przyroda polska i jej różnorodność, jedzenie (jak się poszuka dobrego), zmienność pór roku, muzyka polska, życie rodzinne, stabilność duchowa.

Nie podoba mi się pesymizm, brud, śmiecie w lasach i rzekach, chamstwo na drogach i nie tylko, biurokracja i tępota rodaków. Oraz coraz droższe (i gorsze) życie tutaj, na które trzeba coraz więcej robić.

broy, 30 Lip 2010, 14:40

>jedzenie (jak się poszuka dobrego),

Tak? Mnie tam współczesna polska kuchnia jakoś nie nęci. Mam zachowaną z wojennych pożóg XIX-wieczną książkę "Kucharka litewska" - o, wtedy to była KUCHNIA! Jeżeli już, to wspomniane wyżej rodzime pieczywo, przeżywające chyba właśnie swój renesans.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.