Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Podpowiem ze GX300 czy GX200 to inzyniersko konstukcyjna porazka panow z MA.

Genesis, z tym to przesadzasz. GX nie są wg mnie porażką. Zanim je kupiłem słuchałem wielu kolumn i wybrałem te, ale przyznaję nie pod kątem metalu. W przedziale do 8-10000 PLN są to bardzo dobre kolumny do spokojniejszego grania. O PL słyszałem wiele dobrego, ale jeszcze nie podjąłem decyzji, w końcu to prawie 2 x droższa konstrukcja.

i po pracy

Bardziej mi "Beyond the gates".

Piekna polka na odslychiwana tekturke. Dobrze swiadczy o miłosci do materialu ;)

Genesis, z tym to przesadzasz. GX nie są wg mnie porażką. Zanim je kupiłem słuchałem wielu kolumn i wybrałem te, ale przyznaję nie pod kątem metalu. W przedziale do 8-10000 PLN są to bardzo dobre kolumny do spokojniejszego grania. O PL słyszałem wiele dobrego, ale jeszcze nie podjąłem decyzji, w końcu to prawie 2 x droższa konstrukcja.

To wyłącznie moja subietywna ocena tch kolumn.

• 3 tygodnie później...

Słuchał i może ma już ktoś z Was nowy album Gehenna Unravel? Zaraz pewnie wyskoczy Moon i napisze, że Gehenna skończyła się na debiucie lub w ogóle nie zaczęła :)

Z nowości polecam Calm hatchery (słupsk), Gnida(bydgoszcz), Manslaughter(poznań) -zespół stary ale w końcu puścili płyty, Ogotay(chyba toruń?), Tiamat. Płyty do kupienia na koncertach albo poprzez fb.

Zaraz pewnie wyskoczy Moon

hehe;) nie sluchalem, ale juz opinie kilku znajomych sugeruja, ze jest slabo. z ostatnich paru miesiecy za to moge polecic np. nowy Katechon "Man God Giant"

raczej Trojmiasto, bo to zespol Svierszcza z Yattering

fakt. Mogłem spytać mojej dziewczyny ona zna i Swierszcza i ludzi z vadera. Po prostu są czesto w Toruniu i okolicach i tak skojarzyłem. Teraz bedzie Calm Hatchery w Koszalinie jak ktoś jest w pobliżu to polecam

Jakiś typ sprzedaje "reedycję" Storm - Nordavind. Pewnie nikt się nie natnie, ale kto wie... Najpewniej bootleg z tej samej produkcji, co ostatnie booty Burzum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jakże :-P Potem na szczęście koleś zmiękł i wyjaśnił o co chodzi. Boot jak ta lala. Jestem za bootami (co do zasady, jeśli chodzi o koncerty etc.), ale jak już sprzedaję taki, to wprost o tym piszę, aby nie wrobić kogoś niepotrzebnie. Trzeba być uczciwym, ale nie wszystkim to jak widać wychodzi :)

Edytowane przez SVART

Eeee, tam cena. Ciekawe, czy ktoś tyle zapłaci. Za to ja dziś miałem uciechę. W końcu rozpakowałem pakiet z nowymi płatami i cieszyłem się jak mały szatan :-) Popatrzcie niżej na zajawkę części czarnych placków, to pewnie mnie zrozumiecie. Stan LPs od EX w górę z jedną wpadką z Death, gdzie są spore rysy, ale to to okładka już mintes. Zupełnie jak bym wpadł do domu w 1992 z kasetami z Carnage po kieszeniach : )))

Puncent Stench - stara kapela Jacka Perkoza Perkowskiego z T.Love, klasyka :) Dobrze Punie grali, ciekawy zespół, fajne mieli następne okładki. Ale Majdenki i Heartwork to w tym towarzystwie trochę obciach. No tak - kolekcjonerstwo wymaga poświęceń, hehe

Eeee, tam cena. Ciekawe, czy ktoś tyle zapłaci. Za to ja dziś miałem uciechę. W końcu rozpakowałem pakiet z nowymi płatami i cieszyłem się jak mały szatan :-) Popatrzcie niżej na zajawkę części czarnych placków, to pewnie mnie zrozumiecie. Stan LPs od EX w górę z jedną wpadką z Death, gdzie są spore rysy, ale to to okładka już mintes. Zupełnie jak bym wpadł do domu w 1992 z kasetami z Carnage po kieszeniach : )))

walczyles na aukcjach Winyleum?;)

Tak. Trochę się bałem u niego brać, ale płyty są w napradę EX stanie, szczególnie okadki. Więcej jednak kupuję teraz na discogos, no i naturalnie e-bay. Idzie do mnie właśnie m.in. Aske MLP w topowym (podobno) stanie :)

Też się bileś o jakiś tytuł? Pewnie już wszystko masz w szafce ładnie ustawione :)

Ale Majdenki i Heartwork to w tym towarzystwie trochę obciach. No tak - kolekcjonerstwo wymaga poświęceń, hehe

Jak obciach? :) Uwielbiam IM i Heartwork i niczego się nie obciacham :) Równie dobrze mógłbym dodać i np. Floydów : ) Ale fak, C i IM to trochę inne granie. PS i A to obskurny i doskonały d/m.

Gdzie to trzymać, gdzie to trzymać? :)

Szczerze, to zaczyna mi brakowac miejsca :( Płyty są wszędzie, tylko w WC nie ma ich, a w sumie sporo miejsca mam.

Edytowane przez SVART

Też się bileś o jakiś tytuł?

bilem, ale w koncu odpuscilem, bo niektore tytuly konczyly sie przebitka o jakies 30-40% niz to normalnie chodzi, tylko Bathory "Under the Sign" zgarnalem, jeszcze nie mialem okazji odpalic, bo mialem problem z gramofonem (co juz za mna), ale wkrotce sprawdze - niestety wszystko mialo byc EX, a juz plyta z wygladu nie wyglada najlepiej, sprzedawca zapewnil, ze z odsluchu jest EX, wiec zobaczymy.

Na polce niedlugo to ja stawiam z ostatnich zakupow ze staroci (nie liczac nowych), np. jedynke Massacre, dwojke Unleashed, czy Decade of Aggression:)

Też milutko gormadzisz chłopcze złoty : ) Również mam w planach Shadows in the deep - doskonały album. Póki co mam tylko wznowienie i 1sze wydanie CD. Maccare jest na allegro, ale koleś ceni za dużo - max 150 PLN.

Dla mnie ceny były ok. Średni limit wartości, ale taniej przesyłka, łatwiej w razie czego zwrócić itd., więc takie plusy ww. komfortu. Np. 1ka Carcass jest w stanie takim, że podejrzewałem, że to nowe tłoczenie (jak wyjęta z folii). Do 3 Carcassów dołączone były kartki, co też się liczy - trudno dosyć dosatać kopie tego albumu z nimi. Niektóre pozycje faktycznie wystrzeilły, jak np. Human czy kanadyjskie wydanie 1ki Death, ale to ostatnio faktycznie ciężko dorwać.

Też milutko gormadzisz chłopcze złoty : ) Również mam w planach Shadows in the deep - doskonały album. Póki co mam tylko wznowienie i 1sze wydanie CD. Maccare jest na allegro, ale koleś ceni za dużo - max 150 PLN.

Dla mnie ceny były ok. Średni limit wartości, ale taniej przesyłka, łatwiej w razie czego zwrócić itd., więc takie plusy ww. komfortu. Np. 1ka Carcass jest w stanie takim, że podejrzewałem, że to nowe tłoczenie (jak wyjęta z folii). Do 3 Carcassów dołączone były kartki, co też się liczy - trudno dosyć dosatać kopie tego albumu z nimi. Niektóre pozycje faktycznie wystrzeilły, jak np. Human czy kanadyjskie wydanie 1ki Death, ale to ostatnio faktycznie ciężko dorwać.

z tym Death bym nie przesadzal, Human niedawno w pieknym stanie kupowalem za nie wiecej niz 80-90pln, ale niektore z tych aukcji konczyly sie po 200pln, gdzie te pozycje sa do dorwania w NM/EX w okolicach 120-140, bez licytacji:)

...zgadza się. Trzeba tylko szukać. Co do gore pisałem i trudnej dostępności, a nie o chorej cenie : ) Human za max 80-90 nigdzie nie widziłem, a śledzę uważnie różne miejsca. Powiedz pls w takim razie gdzie takie rarytasy w takiej cenie dają, to chętnie skorzystam.

Edytowane przez SVART

...zgadza się. Trzeba tylko szukać. Co do gore pisałem i trudnej dostępności, a nie o chorej cenie : )

> Niektóre pozycje faktycznie wystrzeilły,

;)

na kanadyjczyki nie poluje, wole brytyjskie lub amerykanskie tloczenia

Edytowane przez Moon
  • Pokaż nowe odpowiedzi