Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszedł na LP zabombisty debiut Sadness, ale wydafffca się postarał i ponownie została z$#%@na grafika. Nie dość, że skan podłej jakości (pewnie w domu bym lepszy zrobił), to na dodatek jakiś kretyn na czoła biedaków z frontu okładki wmontował ...chyba pentagramy. Dramat. Poza tym wydanie jest ok., no od razu trzeba wyjmować z folii papierowej na LP, bo się płyty rysują.

az musze sie przyjrzec, bo chyba w ogole nie zwrocilem uwagi na poligrafie, albo ciemno bylo. No ale gra bardzo ladnie.

Okładka tego LP na miarę Sarcofago na taśmie ;)

Oj słuchało się tej taśmy Sarccofago, słuchało, pewnie jeszcze gdzieś w piwnicy leży .

to jeszcze na opych Rotten Sound - Consume to Contaminate CD

Edytowane przez Moon

Ave Satan Kamraci : )

Otrzymałem Aske. Matrixy, poligrafia etc. wszystko się zgadza, 1'st press. Wnętrze cover'u czarne. Płytka pochodzi od znajomego Szweda, widać, że ma te 20 lat, ale jest w świetnym stanie (jedynie delikatnie przygięty róg, co jest widoczne tylko na tylnej stronie okładki, no i kurz na płycie - zero rysss). Jakby ktoś chciał ten MLP też kupić, to ten egzemplarz może być odnośnikiem przy porównaniach. Wrzucam więc zdjęcia na wszelki wypadek. W wolnej chwili porównam jak gra oryginał w stosunku do ostatniego bootlegu.

...no i dostałem też parę Japońców z ...soffft mefffalem : )))

Świetne filmy dok. Puszczali je bodajże co sobotę ok 19 w TVP Kultura. Dobrze, że przypomniałeś, bo nie wszystko widziałem : )

Siedzę już cały tydzień każdego wieczoru i łykam jak młody pelikan :)

Edytowane przez jacm

Słuchajcie, a miał ktoś do czynienia z ostatnim Watain na winylu? Warto? Jakieś znaczne różnice w porównaniu do CD?

Hell'oł : )

Dla fanów Megadeth, nabyłem symfonię zniszczenia na złotym dysku wydaną przez MoFi. Gra bardzo ładnie. Warto się zainteresować.

Watain nie mam jeszcze ani CD ani LP, póki co słucham ze Spotify : ))) ...odpowiem na mail w wolnej chwili, ...sory za spóźnienie, ale czasuuuuu brak : (

...i coś dla tych, co więdzą co to dobry HC/Punk :-] Niestety wznowienie, ale też miło :-)

Edytowane przez SVART

ta Megaśmierć na złocie od Mofi to taktycznie bardzo dobre brzmienie. Słuchałem tą płytę i efekt był niesamowity. Jak ktoś lubi Megadeth i dobry sound to pozycja obowiązkowa.

Gdyby ktoś szukał pierwszego bicia Aske na winylu, to prośba o kontakt. Mam dwie sztuki i chętnie wymienię na coś fajnego, ewentualnie odsprzedam.

I ten Megadeth leżał przez dłuższy czas w jednym ze sklepów w Polsce za ok 120 zł, przy braku chętnych.

Nikt normalny w PL nie kupi za tyle CD Megadeth, więc i pewnie nadal leży w tym sklepiej, jak nie obniżyli ceny. Z US można capnąć za ok 70-80 PLN.

Serio? A ja się ucieszyłem jak wytargałem to za owe 120 :) Byłem pewny, że to wyczerpany nakład. Jak widać nie ma nic za darmo.

Aha, SVART, rozumiem, że 70-80 za nówkę w folii?

...przegapiłem show Behemotha w Stodole : ( ...ale za to byłem ponownie na zajebistym koncercie Imany : ) Nie o tym jednak. Wracam do tematu Megadeth w wersji z MoFi. Słucham sobie właśnie tej płyty i jestem po coraz większym wrażeniem. Metal można jednak nagrać tak, aby słuchało się tego wielką przyjemnością. Naturalnie to nie jest referencyjne brzmienie jak np. jazzy lub TDSOTM, jednak wwwooowww. Jeśli ktoś nie ma, a lubi rudego, to koniecznie niech próbuje złapać tę wersję. Warto! Tarum... też bierz, jeśli słuchałeś i Ci się podobało : )))

No brzmienie mi się podobało, ale nie cierpię Rudego ;) Dla mnie to Brzydkie Kaczątko metalu.

Z innej beczki, czy ktoś obczaił wznowienie Morbid Angel "Covenant" na winylu przez Erache? Reklamuje się jako "Full Dynamic Range". Ciekawy jestem...

No brzmienie mi się podobało, ale nie cierpię Rudego ;) Dla mnie to Brzydkie Kaczątko metalu.

Z innej beczki, czy ktoś obczaił wznowienie Morbid Angel "Covenant" na winylu przez Erache? Reklamuje się jako "Full Dynamic Range". Ciekawy jestem...

mam w FDR "Harmony Corruption", gra jak pierwsze bicie CD, mnie nie przekonalo i nie widze sensu go trzymac (jest na sprzedaz), tak to widze.

ps. swoja droga sprytny biznes sobie Earache zrobil na tych reedycjach, Morbidzi to chyba co dwa lata teraz sa wznawiani

Nabył już ktoś z kolegów nowy winyl Behemoth, krótka zapowiedz nowej płyty. LP dostępny czarny i biały. Jeśli tak podzielcie się wrażeniami czy warto. Co do koncertu niestety nie mogłem pojawić się w Gdańsku, Napalmi też uciekli, Marduk pewnie też, ze względu na termin - bodajże dwa dni przed Wigilią.

Mam ten winyl Behemoth, kupiłem tak na prawdę z sentymentu. Powiem tak - jakość wydania płyty, warstwa graficzna płyty super. Muza - jak dla mnie pomyłka. Broni się jedynie cover Siekiery, ale też kiepsko. Dwa kawałki autorskie są po wtórne, robione na siłę, jakieś niedopracowane, chaotyczne muzycznie. Nigdy nie byłem wielkim fanem Behemotha, ale miałem dla nich duży szacunek. Tej muzyce brak autentyczności, taki collage różnych metalowych odcieni. Jak dla mnie słaba trójka. Chyba, że z racji wieku już po prostu tego nie rozumiem. Chociaż za każdym razem jak włączam Spiritual Healling Death to mam tego samego banana od 1990 roku do dziś.

Moim zdaniem nowy Behe jest fantastyczny... mam na myśli nowy singiel oczywiście. Zarówno utwór sam w sobie jak i klip do niego. Wielka klasa! Winyl nowy mam, jest wydany rewelacyjnie, aczkolwiek na talerzu jeszcze go nie położyłem wiec o brzmieniu się nie wypowiem.

Produkcja "Blow your trumpets Gabriel", w sensie brzmienia gitar i bębnów bardzo mi odpowiada.

aha... na żywo na Brutal Assault też wypadli rewelacyjnie, nawet pod nieobecność Inferna. Zaznaczam, że dla mnie Behemoth tak naprawdę zaczyna się od Satanica.

• Pokaż nowe odpowiedzi