Skocz do zawartości
IGNORED

Alarm domowy -pobór mocy

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki może być szacunkowy pobór mocy przez standardowy bez wizji i rejestracji,układ alarmu.

Sprawdzenie w szafce licznika przy zupełnie wyłaczonych innych odbiornikach daje 4kwh w ciagu 7 dni.Coś mi się wydaje sporawo.Pracuje w zasadzie zasilacz i doładowywanie w buforze akumulatora 12V 7 ah.Jak zmierzyć faktyczny pobór mocy.Czy miernik cęgowy daje taką możliwość przy teoretycznie małym poborze. Inna sprawa ,czy uszkodzenie kabla ziemnego może dawać taką dużą upływność miedzy szafką i domem,, i żeby nie zadziałała różnicowka na słupie.Ile może kosztować pomiar przez zakład energetyczny,

https://www.audiostereo.pl/topic/65089-alarm-domowy-pob%C3%B3r-mocy/

4000 [Wh] / (7 [dni] * 24 [h]) = 23,8 W

Czy to za dużo czy w sam raz nie wiem, ale nie jest to chyba (nomen omen) alarmująco dużo?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A to inne buty... Co do różnicówki na słupie, przypuszczam że może być to taka z większym prądem zadziałania (tzw p-poż), i jakiś nie za duży upływ na kablu jej nie wyłączy, a licznikiem nieco szybciej zakręci.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Konri, a nie zapomniałeś o wyłączaniu lodówki ?

A poważnie, myślę że z połowę tego albo więcej ciągnie sam zasilacz.

Zresztą tak jak mówi Wiatrak, pół kilowatogodziny na dzień to raptem 25 groszy. Kwota nieszczególnie wygórowana za ochronę mienia.

A może ktoś poradzić jakiś dobry alarm? Dla zupełnego lajkonika? Nigdy nie miałem z tym do czynienia, nie wiem jakie są rodzaje, etc. Jakiej marki urządzenie, ile kosztuje abonament w jakiejś firmie ochrony? Z góry dzięki za info jakieś. Mam nadzieję, że to nie są dane zbyt osobiste/poufne.

Powrót po dłuższej przerwie...

Solid Grup oferuje podstawowy abonament za monitorowanie sygnałów ( drogą radiową do ich centrali,i przyjazd załogi interwencyjnej do obiektu) za 97 PLN.Ale bardziej to ma charakter haraczu lokalnego niż faktycznej ochrony.Poza dzialniem wizualnym tabliczki:Obiekt chroniony: niewiele to wspólnego z ochroną.Nim dojadą ,złodziej z fantami ma czas odjechać.

generalnie ceny wahają się od 50 zł za abonament, poza tym polecam przy konstruowaniu umowy na abonament, zawarcie paragrafu o jednym do dwóch alarmów bezpłatnych celem kontroli czasu dojazdu grupy interwencyjnej.często czas dojazdu z założenie jest wpisanie na umowie 5 do 15 minut, jeśli mieszkasz w metropolii to chyba samolotem:-pppp

jeśli chodzi o alarm to polecam puszczenie sygnału do firmy ochroniarskiej po GPS-ie, jest to o tyle wygodniejsze w przypadku częstych awarii na linii TP.

ogólnie temat rzeka

instalacja systemu od 1,5kzł w zależności od jakości czujek, centrali, kabli etc.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.