Skocz do zawartości
IGNORED

Jedno skromne zdjecie...

Hiena-podrobka

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, ze nie odpowiadam na biezaco, ale ... slucham.

Oczywiscie w miare moich mozliwosci postaram sie odpowiadac na pytania.

Radiatory to model RM145 dostepny np w Dacpolu. W sklepie (choc rzeczywiscie majacym dosyc wysokie ceny)sztuka kosztuje 70zl. Latwo policzyc, ze przy takiej ilosci koszt bylby kolosalny. Tu przydalo sie szczescie, udalo sie bowiem kupic uzywane. W nastepnym poscie zamieszcze kilka zdjec.

Kilka slow aby rozwiac watpliwosci. To jest kopia Aleph 4 w postaci monoblokow. Korzysci plynace z takiego rozwiazania sa zrozumiale. Mialem do czynienia z Aleph 4 zlozonego w jednej obudowie, roznica w brzmieniu oraz ilosci odprowadzanego ciepla jest naprawde duza. Tzn brzmienie lepsze a ciepla mniej:) Jednak kaloryfer juz wylaczylem, choc musze przyznac, ze

Pamietajmy Panowie, ze DIY to nie "piece of cake". Oczekiwanie, poprawki, czesto rosnace koszty...Proponuje to tylko tym, ktorzy juz do tego dojrzeli. Dojrzeli do tego, zeby zaufac, ze otrzymaja naprawde dobry dzwiek.

Same monobloki w ogole nie brumia. Same w sobie chodza takze prawie bezglosnie.

Troszke pracy wymaga natomiast pre. Wszystko w swoim czasie.

Czesc zdjec jest jeszcze z okresu "przed odpaleniem". Dziekuje wiec za chec niesienia pomocy, wszystko dziala.

Bartku, Thule szczerze mowiac tak srednio mi sie podobaja. No i to podswietlanie:)

Podobaja, ladnie wyglada, ale jak gra u licha?!

Pass to magia.

Dzwiek to czar, urok, barwa...

100W - do tego prawdziwych to imponujacy zapas mocy (szczegolnie w moim malym pokoju). Jakze milo czuc rezerwe mocy...

Calosc kojarzy mi sie z brzmieniem mocnej lampy. Nie wsluchujemy sie w szczegoly, one po prostu sa i to jest dla nas naturalne.

W kategoriach absolutnych bas nie jest imponujacy, to fakt, jednak z moimi Elacami i w moim pomieszczeniu jest pod tym wzgleden wydaje mi sie bardzo dobrze. Swietna gora, ale to juz zasluga Elacow.

Pora zbierac pieniazki na plyty:)

ps Samopoczucie mam naprawde dobre, bo nie doceni swiatla ten, ktory nie znajdzie sie w mroku.

Dla Jazza zalaczam pozdrowienia (koncowki chetnie porownam z jego MD), natomiast pozostalych forumowiczow prosze umiar w odpowiadaniu temu Panu;)

Hiena, a może by tak kopię Gryphona Callisto dla kolegi z forum? ;-)))))

Kompletowanie części można rozpocząć od kupna przekaźnika rodzimej firmy Relpol, który zastosowano w obu oryginalnych wersjach. Cena w hurcie nie powinna przekroczyć 2PLN. Potem pójdzie już z górki...

Pzdr.

Cokolwiek to jest - szczere gratulacje. Zwłaszcza jeśli pięknie gra. A wszyscy prześmiewcy niech sobie wyjdą na snieg i postatystują jak te modele z miotłą, garnkiem na głowie i marchewką zamiast nosa.

Hienko - rzeczywiście robi wrażenie. Zrobiłem w życiu kilka Zenów, jednak nigdy coś tak dużego. No i te radiatory - myślę, że wszyscy DIYowcy gorączkowo przeszukują okoliczne giełdy. Gratulacje. Oczywiście ciekawe, jak to gra. Pozdrawiam!

No coz...az mi slinka leci takie to sliczne :-D

Jezeli gra jeszcze wspaniale to nic innego Hienko jak tylko pozazdroscic.

Jezeli to nie tajemnica to czy moglbys podac koszt budowy takiego "kaloryferka"

Gratuluje i podziwiam efekt!

Radiatorki.

[obrazekLUKASZ-91765_1.jpg] [obrazekLUKASZ-91765_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17-100006137 1170255021_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj Hienka cos czuje ze w czerwcu zarzuce zwoje wzmaki na dłuzszy czas i na powaznie zacznę kompletować Radiatorki..ale mi smaka zrobiłeś....kurde i rzeczywiście te panele sa z Granitu..chłopie.."koszt nie gra roli"

DIY daje rade..daje rade..tak mnie podbudował ten Twój wzmak że dzis do 3 w nocy posiedzę nad nowym lepszym zasilaczem do wzmaka słuchawkowego Forum2Generacjii

HP----w kategoriach absolutnych bas nie jest imponujacy ? . Powinien byc imponujacy. Mysle ,ze jak twoje monobloczki sie wygrzeja/ projekty NELSONA potrzebuja na to dluzszego czasu/ efekt powinien byc imponujacy.Jak mozesz ,to opisz jak to gra z asfaltem.

Pozdr....

_igod_ - tylko robia wrazenie (cienka izolacja), przekroj jest wystarczajacy - to miedz srebrzona w teflonie.

Frank - z asfaltem?:)

Rzeczywiscie w kategoriach absolutnych bas jest bardzo dobry. Kontrola, wybrzmienie - klasa. Chodzilo mi tylko o to, ze nie poraza iloscia. Do tego odsunalem kolumny ponad 1m od tylniej sciany - brzmienie sie "uwolnilo", zyskalo wiecej powietrza.

Inzynier - gratulacje - to rzeczywiscie granit. Ale to sie nie liczy - wiedziales o tym wczesniej;)

Zalaczam fotke tegoz frontu.

Pre wyglada identycznie, tylko ma 5cm mniej, no i oczywiscie dwie galki:)

Jednak musze jeszcze raz zamowic ten front, tamte byly zle wykonane.

[obrazekLUKASZ-92153_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Frank - jutro ustawie wszystko na stoliku, bede mogl wreszcie postawic moj gramofon.

Niskie czestotliwosci sprawdze zapuszczajac Eryke Badu "Baduizm".

Ogolnie wszystko sie jeszcze wygrzewa, to dopiero poczatek.

Koszty? Sredniej klasy amplituner i bandaz.

Oj Lukar, Lukar. zaczynam doceniac wyjazd z Polski wiele lat temu kiedy jesli mowilo sie cokolwiek odbiegajacego od "wszystko jest cacy i czerwone jest najlepsze", szybko znikalo sie z lam prasy i zycia publicznego. Ale dobra wiescia jest to, ze to jest twoje forum, wiec nie mam ci za zle usuwanie czegokolwiek co nie byloby bliskie twoim "upodobaniom" . Tempo akcji jest szczegolnie imponujace. Powodzenia.

• Redaktorzy

moje upodobania tutaj nie maja zadnego wplywu. Twoj wpis by zostal ale forma Twojej wypowiedzi nie spodobala sie zbyt wielu tu obecnym... wiec to nie kwestia CO bylo napisane, ale JAK.

Jazz - naprawde nie zamierzam sie wdawac z Toba w polemike.

Podejrzewam, ze nawet nie wiesz jakiego urzadzenia jest to kopia. Moze podpowiem - jest to kopia uznanego na calym swiecie wzmacniacza projektu Nelsona Passa, ktory stworzyl wlasna, szanowana chyba przez wszystkich filozofie budowania wzmacniaczy. Sadzac po Twoim obecnym systemie na oryginal nie byloby Cie stac.

Komponenty sa naprawde dobre i tego nie musze nikomu udowadniac. Lutowanie jest dobre i skuteczne - to potwierdzilo mi w mailach wiele osob naprawde znajacych sie na rzeczy i parajacych sie tym czesto zawodowo.

To moje ostatnie slowa dla Ciebie.

Jednoczesnie forumowiczow chcacych posluchac wzmacniacza prosze smialo o kontakt na priv - zapraszam.

Hiena, nie zrozum mnie zle. Doceniam twoje amatorskie ambicje i jest to pozytywny aspekt twojego wysilku. Zauwazam niemniej jednak elementarne braki w jakosci wykonania lub doboru komponetow. Nie wiem czego jest to kopia. Nie przypominam sobie bowiem cenionych konstrukcji elektronicznych ilustrujacych bardziej pomnik na miejscowym cmentarzu niz komponent godny uwagi osoby zaopatrzonej w minimum poczucia estetyki i pojecia jakosci. Zwazajac nie tyle moze na zawartosc mojej garderoby, lub dolnej szuflady w lodowce, masz racje, nie jest mnie na to stac. Mentalnie. A na marginesie...obliczam zywotnosc tego wpisu na nie wiecej niz 5 minut. Pozdrowienia.

o rany zrobil chlop sobie wzmaka, pewnie nawet bardzo fajnie grajacego, po co od razu go zajezdzac? niech sie chlopak cieszy, bo sie na pewno narobil i nastaral przy tym. ze tez za granice tak czesto wyjezdzaja wlasnie ci Polacy, ktorych cechuje ta "polaczkowatosc" w najgorszym tego slowa znaczeniu... widzialem to w wielu miejscach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.