Skocz do zawartości
IGNORED

Jedno skromne zdjecie...

Hiena-podrobka

Rekomendowane odpowiedzi

=> Hiena Dopiero dziś zajrzałem na forum po sporej przerwie no i ZOBACZYŁEM :))). Moje gratulacje - wygląda nieźle i wierzę, że będzie grał jeszcze lepiej (jak się wygrzeje). Tak przy okazji - ta cewka na bocznej ściance pełni rolę dławika w zasilaniu, czy to jakiś inny patent ?

Pozdrawiam

P.S. i nie przejmuj się durnymi uwagami. Jak ktoś ma dwie lewe to nadrabia to jęzorem :P

Romku - silna ekipa pod wezwaniem Marka (pal55) jest planowana na 21.03 - mam nadzieje, ze przyjedziesz.

Z pozostalymi Warszawiakami porozumiem sie mailowo, moze ktos jeszcze bedzie chetny (Papamek jak nie przyjedziesz to #$%%#@).

Chetnie przyjme audiofila-fotografa:) Romek?:)

Serdecznie zapraszam takze pozostalych forumowiczow, ktorzy byc moze bede w poblizu Radomia. Chetnie porownam Passa z innymi wzmacniaczami. Nie po to, aby cokolwiek udowadniac, ale by poznac wartosc koncowek i pre.

W zalozeniu DIY jest przeciez osiagniecie wysokiej jakosci za nizsze koszty (place za dzwiek - nie dystrybutorowi, detaliscie, producentowi). Po wlozeniu w czesci kilku kzl mozna juz czegos oczekiwac.

Na razie gra o kilka klad lepiej od wzmacniaczy, ktore mialem wczesniej, nie ma nawet o czym mowic (zakres 3-9kzl).

Mysle Romku o Twoim Audio Nocie, ale tu akurat moze byc efektywnosc moich Elacow (84-85db).

A oto Panie i Panowie ujemne skutki DIY:

[obrazekLUKASZ-92472_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To wlasnie o koszt tego bandaza mi chodzilo;)

ps - kopia Passa z podanego wyzej linka tez jest naprawde godna zainteresowania. Mialem ja dobrych kilka miesiecy w domu. Gra naprawde dobrze, niezle komponenty, wyglad moze byc;)

hehehehehehehe - Romek - tak jak mowilem - skontaktuj sie bezposrednio z Hienka a karze Ci cos przytargac :))) - moj blad polegal jedynie na tym, ze nie musialem sie kontaktowac - i tak ma wymagania :)))

Ha!!! Cieszę się Hienka, że miałem przyjemność chyba? jako pierwszy widzieć zdjęcia. Odnośnie brzmienia nie mam wątpliwości, że gra równie dobrze jak wygląda. Stał już u mnie w domu Pass kolegi Zorro, który gra b.dobrze. Mogę jedynie potwierdzić słowa Franka, że po wygrzaniu będzie jeszcze lepiej. Ciekaw jestem jak zagra gramofon z Ri-audio? Odnośnie ewentualnych porównań- może kiedy z moim Betley'em (całkowicie przerobionym) + mój Pass preamp co w komplecie b. dobrze brzmi? Na koniec podpisuję sie za wszystkimi złożonymi wcześniej oj i ach!!!

Witajcie

Pamietacie stolik, ktory polecil nam Rogus? Ilosc sprzetu, ktora mi sie nagromadzila w pokoju zdeterminowala kupno dwoch takowych. Zlozylem z nich jeden, pol dnia dzwigania, podlaczania i jest!

Na dole pancerniki (zdjecia nie oddaja ich uroku - w rzeczywistosci granit jest idealnie gladki i slicznie obrobiony). Dalej przedwzmacniacz - jeszcze jest bez frontu (bedzie identyczny jak w koncowkach) i finalnych galek (sa zwykle).

Ogolnie w kazdym elemencie zestawu cos bylo grzebane (tzn ulepszane:) ). Cale okalblowanie (oprocz glosnikowego na dol i srednie VDH The WInd MKII) jest tez DIY.

Jak slusznie zauwazyl Fadeover, chyba czas na zmiane sprzetu...

[obrazekLUKASZ-94403_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mzoe sie uda wkleic fote ..

[obrazekLUKASZ-94420_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na zdjeciu wyglada hmm moze troszke grobowo.

Barwnie pancerniki opisal jeden z najmilszych forumowiczow. Mam nadzieje, ze sie nie obrazi:)

"Gratuluje zestwu nagrobkowego PASS / DIY / RIP ;))) Wyglada strasznie ;)))

Jakby ktos odkryl plyte nagrobkowa i zwial ze srodka zostawiwszy pojedyncze

zebra, kilka zebow i palce z pierscionkami ;))) Jako znany i przemiiiiily

audiofil - nekrofil chetnie poslucham jak wiatr tam hula :)))"

ps to Planar 2

>>> Hiena..

bardzo ciekawa robota, gratuluję, miałes doświadczenie w takich "ręcznych robótkach" wcześniej, czy to tak samo przyszło? Szkoda, dlaczego do Radomia tak daleko, powiedz czy preamp to wyższa szkoła jazdy w porównaniu z końcówkami i czy korzystałeś z gotowych forumowych płytek, czy nie, wszystko sam :) ?

skrzypek

Przesylam pozdrowienia i wyrazy szacunku (Cortazar czesto zdaje mi relacje;))

Wzmak jest DIY, co nie znaczy, ze DIM:)

Odnosnie pre, to finalnie sie okazalo, ze sprawia wiecej problemow nic koncowki.

zyzio - mowisz serio?

Jesli tak to moze z wygladu - bo ta cena...kupujac wszystko (lacznie z radiatorami w sklepie) kosz moich czesci przewyzsza tamta sklepowa (samych koncowek).

Korzystajac z odswiezenia watku zdam krotka relacje z odsluchow.

Mimo, iz ostatnio jestem bardzo zajety muzyki slucham codziennie. To chyba najlepsza rekomendacja.

Pass po wygrzaniu gra znacznie lepiej, roznica jest latwo slyszalna.

Dzwiek, ktory wyplywa z glosnikow ma niesamowity urok. Laczy w sobie delikatnosc, subtelnosc, muzykalnosc z neutralnoscia, detalicznoscia i czystoscia.

Z niecierpliwoscia czekam na przyjazd Papamka oraz ekipy, ktora przyjedzie z Markiem (pal55) - ciekaw jestem ich wrazen.

Do czasu posiadania zdjec o dobrej jakosci nie bede zamieszczal tych beznadziejnie robionych przeze mnie:). Nawet po czesci nie oddaja uroku pancernikow.

Pozdrawiam

ps powstanie stronka, na ktorej beda zamieszczone zdjecia z przebiegu budowy Passa oraz opis drogi przez meke..

Hienka >

Nie ukrywam ze i ja chetnie posluchalbym twoich Alephow. Jesli znalazlbys miejsce dla jeszcze jednego wyglodnialego audiofila to daj prosze znac. Tu albo na [email protected] .. no i mam nadzieje ze na jakis transport z w-wy udaloby sie zalapac. W razie czego moge zabrac ze soba Audiolaba.

na razie jeszcze nie wiadomo ile osob z pierwotnej ekipy koniec koncow pojedzie wiec proponuje by potencjalni chetni na wyjazd pisali do Hienki (bo to w koncu Gospodarz) z cc do mnie - staram sie zapanowac nad iloscia osob i miejsc w samochodzie/samochodach. Wczoraj pojawil sie jeszcze jeden chetny - mial napisac do Hienki acz nie wiem czy juz to uczynil.

-> Hiena-podrobka

Gratuluję ! Tobie i...

Przyznaję, że ten pre z linka wyżej zrobił na mnie nie mniejsze wrażenie jakością wykonania i pomyślunkiem, (na tyle, na ile mogę to ocenić ze zdjęć).

Ale co tam. Twoje końcówki są jednak bardziej IMPONUJĄCE : )))

Dlatego od dziś "wzmocniony" Radom jest dla mnie stolicą Polski i polskiego DIY, bo zagłębie to wiadomo gdzie..., hehehe ; )

Dzięki Twoim końcówkom, wiem, że nowa stolica leży 105 km na południe od byłej...

Jeszcze raz szczerze gratuluję, pozdrawiam i... troszkę zazdroszczę mocnych serc.

PS. Ze względu na wagę dałbym sobie spokój z ich ubezpieczaniem ; ))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.