Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to próba oszustwa?

Nikonman

Rekomendowane odpowiedzi

Na tego typu przekręty niestety wymiar sprawiedliwości jest niezbyt "cięty". Niektórzy nawet z uśmiechem i nieukrywaną satysfakcją posłuchają o głupocie tego, który się dał przerobić. Niedaleko mojej miejscowości był pewien prokurator, który prawie wszelkie kradzieże aut, kół, odbiorników ignorował "niska szkodliwość" itp. Do czasu jednak aż mu auto ukradli :). Od tej pory jest już zawsze ściganie i wyrok.

Wniosek : w tego typu instytucjach powinni pracować tylko ludzie z "doświadczeniem".

tak to już jest w Polsce z nimi.. Bezkarni aż kogoś wyżej nie okradną.

Ja zgłaszałem swego czasu na policję oszusta który nie wysłał mi pamięci ram do komputera. I co?

sprawę umorzono. Bo po co zakładać papiery o coś za 140zł. This is Poland Panowie.

Niech ten gościu się tylko cieszy że nie jestem mściwy bo udało mi się od innych allegrowiczów zdobyć jego dane osobowe i nr telefonów.

Słuchajcie, żeby gościowi chociaż trochę koło pióra zrobić, może odpisujcie, że wysłaliście kasę podając jakiś fikcyjny numer przekazu w Western Union? Tyle naszego, że sie skur*ysyn nachodzi i zrobi z siebie pośmiewisko.

Powrót po dłuższej przerwie...

• 4 tygodnie później...

terror...

Pan Allan teraz nazywa się inaczej, rozszerzył też spektrum działalnosci (odpowiedził na moje ogłoszenie na holenderskim forum audio) ;) dziś odebrałem mail ;)

i am Keith White From London UK .I am came Across your advert on website that you are in need of the above subject...I just want to let you know that i have it for sale and still in good condition..Let me know if you are still interested and i will get back toyou with condition of the item and price thanks and hope to hear from you soon..contact number..+447031952786

kieth

[email protected]

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 1 miesiąc później...

tak to już jest w Polsce z nimi.. Bezkarni aż kogoś wyżej nie okradną.

Ja zgłaszałem swego czasu na policję oszusta który nie wysłał mi pamięci ram do komputera. I co?

sprawę umorzono. Bo po co zakładać papiery o coś za 140zł. This is Poland Panowie.

Niech ten gościu się tylko cieszy że nie jestem mściwy bo udało mi się od innych allegrowiczów zdobyć jego dane osobowe i nr telefonów.

Witam nawet tutaj są tacy.Mi jeden palant sprzedał wzmacniacz 100% sprawny po za aukcją na allegro 100% pozytywów

wzmacniacz miał wysłać kurierem DHL lub UPS na co przelałem 40 zł wysłał pocztą za 18 zł reszty nie zwrócił

sprzęt po podłączeniu okazał się niesprawny.Zadeklarował pokryć koszty naprawy.Oddałem do naprawy padło sterowanie końcówki mocy koszt 150 zł.Pieniędzy do dzisiaj nie dostałem nawymyślał mi że jestem naciągaczem,że sam zepsułem ( jak można zepsuć wyschnięte kondensatory?).Zlikwidował konto mailowe żebym nie mógł się skontaktować,ale już go tu namierzyłem.Mam rachunek za naprawę,a palant mi wmawia że nie mam.Jakby ktoś był zainteresowany kto to, to chętnie udzielę informacji.Jam mam dowody na to.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• 1 miesiąc później...

Frost1971: Prawo jest tak absurdalne że jeśli komuś ujawnisz jego dane osobowe to koleś może ciebie pozwać. Iść siedzieć nie pójdziesz ale problemów możesz sobie narobić....

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Mój naciągacz ma zdecydowanie najlepsze imię i nazwisko! Rafael Morales Rodraquez :D

""Hello.

I am contacting you regarding your wanted advert, How you still interested in buying this item.. I have it still in good working condition and in perfect order. Good price is accepted, if you are interested in buying from me. Let me know your price as well as the your shipping contact address for shipping to your home. And i will get back to you with details. Thanks and hope to hear from you soon.

Best regards

Rafael Morales Rodraguez

Archiduque Carlos 58

Valencia - 46018 - Spain""

Mój naciągacz ma zdecydowanie najlepsze imię i nazwisko! Rafael Morales Rodraquez :D

""Hello.

I am contacting you regarding your wanted advert, How you still interested in buying this item.. I have it still in good working condition and in perfect order. Good price is accepted, if you are interested in buying from me. Let me know your price as well as the your shipping contact address for shipping to your home. And i will get back to you with details. Thanks and hope to hear from you soon.

Best regards

Rafael Morales Rodraguez

Archiduque Carlos 58

Valencia - 46018 - Spain""

Mój naciągacz jest identyczny.

"

Hello.

I am contacting you regarding your wanted advert, How you still

interested in buying this item.. I have it still in good working

condition and in perfect order. Good price is accepted, if you are

interested in buying from me. Let me know your price as well as the

your shipping contact address for shipping to your home. And i will

get back to you with details. Thanks and hope to hear from you soon.

Best regards

Rafael Morales Rodraguez

Archiduque Carlos 58

Valencia - 46018 - Spain

"

Perfidnie koleś wcisnął mi zdjęcie przedmiotu, którym byłem zainteresowany, zerżnięte z aukcji z eBaya podając, że je zrobił i że przedmiot jest "w świetnej kondycji" pisząc potem, żebym zapłacił mu 50EUR przez Western Union. Szit totalny. To zdjęcie już znałem bo akurat tego przedmiotu też poszukiwałem na eBayu dlatego od razu skojarzyłem, że coś tu nie gra. Na razie odpisałem mu, że "ok niech sprawdzi koszta wysyłki" udając póki co, że trafił na idiotę.

Ale imię "Rafael Rodraguez Morales" wymiata :D

• 1 miesiąc później...

A ja ktoregos razu podalem numer tel na posterunek policji w valencji jako swoj;-) Koles juz nie odpisal...;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.