Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest King Cobra

Radek

Rekomendowane odpowiedzi

(0-22) 628 81 24 - i wszystko będzie jsane.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/6630-audioquest-king-cobra/#findComment-92920

Tak... tylko jak to wyliczyć? Czy Copperhead to 10% czy może 50% Pythona? ;-) A Diamondback? W sumie różnice nie są aż tak wielkie, choć wyrażnie słyszalne...

Przy okazji - cena 'kobry królewskiej' w zachodnich sklepach jest zdaje się dokładnie taka sama jak Corala.

https://www.audiostereo.pl/topic/6630-audioquest-king-cobra/#findComment-95297
  • 1 rok później...

Odświeżę wątek. W poszukiwaniu interkonectów, mam przystanek na audioquestach:) Akurat sa okazyjne ceny (chyba) na aq coral - 390 zł z oryginalną konfekcją. Jednak moze warto celować w King Cobra za 550 złotych? Jestem po serii odsłuchów sreberek polskich albedo flat one i sonus oliva. Nie powiem zlego słowa:) Gdzieś tam pewno w odpowiednich wątkach podzielę się wrazeniami. z "polaków" zostal mi jeszcze Argentum, ale moze przerwa w tch sreberkach, czas na miedź:) Tym bardziej, ze skłąniam sie ku Bedrockowi na głośniki. Ale już koniec marudzenia: CZy ktoś odsłuchiwał Cobrę i moze z Coralem? Tam miedź podobna tylko w Cobra jest plusik, konstrukcja (mechanika:) ta sama zdaje się. Pewno wypożyczę, i posłucham ale mozę ktoś juz ma jakies wrażenia? W zasobach forumowych raczej o Cobra skromnie...:((( Miłego dnia! MAciek

• 4 lata później...

Mam pytanie: Czy ktoś odsłuchiwał Cobrę z Coralem?....(ewentualnie z Diamondback, Viper?)

W Coralu miedź jest PSC, a w King Cobra PSC+ ...King Cobra ma lepszy dźwięk od Coral-a?

z góry dzięki za sugestie...

Mam vipera, ale lepiej sprawdza się, przynajmniej u mnie konekt z głośnikowego cv4. Może nie jest aż tak szybki, ale ma lepszą barwę, basu jest więcej i w ogóle więcej wypełnienia przy zachowaniu kontroli, nieco cieplej i przyjemniej. Viper jest przejrzysty, zwarty, szybki, zależy kto czego oczekuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.