Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Philipsa

Marsjan

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem na forum wiele pochlebnych opini na temat słuchawek HP 890.

Miałem ostatnio okazję porównywać je z modelem HP 1000. Niestety korzystałem tylko z nagrań, które akurat były w sklepie (jakaś płyta demo, J.M Jarre, kiepsko nagrany R. Strauss) i nie sprawdziłem tego o co mi chodzi (muzyka symfoniczna, jazz akustyczny).

Pierwsze wrażenie miałem to basy podbite w stosunku do 890 i jakby trochę mniej góry. Ale cały obraz wydał mi się korzysniejszy. Brzmienie bardziej dynamiczne, jakby lekko podkoloryzowane (basy) ale całość spójna i zrównoważona.

Zwracam się do kolegów, którzy słuchali HP 1000 o podzielenie się opiniami i pomoc w podjęciu decyzji, czy warto dołożyć do HP 1000, czy zostać przy HP 890.

Ceny w MM to 499 (HP 1000) i 269 (HP 890).

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6701-s%C5%82uchawki-philipsa/

Nie porownywalem, poniewaz nie chcialem przeznaczyc na sluchawki wiecej niz 200 zł. HP 890 moge oczywiscie smialo polecic, jak dla mnie graja bardzo dobrze. Sluchawki kupilem tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Przy platnosci przelewem jest jeszcze maly rabat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja porownywalem, w tych drozszych bas wydal sie nieco delikatniejszy i troche lagodniejsze wysokie tony, ale roznice na tyle subtelne, ze nie uznalem, by warto bylo wydac wiecej. tez kupilem w baltrade. hp890 graja fajnie i sa wygodne, polecam.

• 4 miesiące później...

Nie chcialem rozpoczynac kolejnego watku, tak wiec pisze tutaj.

Kupilem HP890. Wczesniej korzystalem z Tonsili SD426. I tutaj pojawia sie pytanie: philipsy maja imped. 32omy a tonsile 600om. Czy to moze byc powodem, ze philips gra ciszej ze zdecydowanie mniejsza dynamika i basem?

Tonsile graly OK, ale mialy ten feler, ze przy dluzszym sluchaniu uciskaly a to bylo meczace. Czy mozna cos z tym zrobic (opcja wzmaka sluchawkowego nie wchodzi w rachube) czy taka ich uroda?

Pozdr Krzysztof

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Cześć, marsjan do muzyki, której słuchasz będą pasowały sennheisery hd570. Są droższe od philipsów, philips podobno dobrze sobie radzi z rozrywką. Sennów słuchałem gdy wybierałem pomiędzy nimi a beyerami dt531. Wziąłem te ostatnie, bo lepiej grały z rockiem tzn. z większym basem i mniej krzykliwymi sopranami.

Nie napisałeś na czym słuchasz a czasami słuchawki nie chcą grać z konkretnym gniazdkiem.

Tak jest niestety w moim przypadku, dlatego jeżeli możesz upatrzony model posłuchaj w domu.

Ahaja, u ciebie sytuacja jest odwrotna do mojej :-) twoje wyjście jest porządne i najwyraźniej lubi wysoką impedencję.

Chlopie wybierasz zajebiste sluchawki HP890 sa bezkonkurencujne.Kupilem w ciemno,zaplacilem 170PLN(pracuje w branzy RTV).Uzywam z NAD-em C320 mam je wpiete bezposrednio w gniazdo sluchawkowe.Bas ktory plynie z tych nausznikow rozlozyl na łopatki moje B&W 602.Gora pasma jest bardzo kulturalna i nie natarczywa jak ma to miejsce w HP 1000.Te drozsze sluchawki testowalem jak sciagalem je dla mojego klienta.Kupa wysokich tonów kiepskiej jakosci,calkowicie rozmyte i zachwiane brzmienie.Cena za HP1000 podyktowana jest chyba welurowym pudelkiem z jakim sa dostarczane(GŁUPOTA!!).Jak chcesz i masz gdzoe posluchaj jeszcze BEYERDYNAMIC.Pozdrowienia.

Posiadam słuchawki Philipsa hp890 i jestem z nich bardzo zadowolony.Problem z moimi pojawił się w momencie w którym urwałem kabel.Nigdzie nie mogę go kupić.Serwis we Wrocławiu twierdzi,że nie może sprowadzić tego kabla,w sklepach nigdzie go nie ma a Philips Polska twierdzi,że jest w sklepach.Kupiłem kabel nieoryginalny,ale brzmienie jest wyrażnie gorsze.Czy ktoś wie gdzie można kupić oryginalny kabel do tych słuchawek,ewentualnie dobrej jakości zamiennik z końcówkami :duży jack-mikro jack?

Jedyna szansa to wymienić go samemu,w serwisy nie ma co wierzyć.W moich 890 wystąpił podobny problem tyle że kabel sie nie urwał,ale trochę przerywał przechodząc z stereo do mono,ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.Może się wygrzał ;*).Pozdr.

• 2 tygodnie później...

Model 1000 ma odłączany kabel, czyli w razie czego mozna podłączyć dowolny (ukłon w stronę nas audiofili ?). Dzisiaj porównywałem je z 2 tanimi modelami sennhaiserów do około 300zł i Philips je wyraxnie zdeklasował. Znajomi odkryli w nich nowe dźwieki, które Sennhaisery przedtem skrzętnie skrywały przed światem. Do tego te okropne lakierowane kable. Philips wydaje się być właściwym wyborem.

• 10 miesięcy później...
  • 7 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.