Skocz do zawartości
IGNORED

Mission M35i a Dali Concept 8

unholy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jest to moj pierwszy post na tym forum wiec prosze nie uzywac wobec mnie przemocy slownej w przypadku popelnienia jakies gafy. Tyle tytulem wstepu. Otoz jak w tytule wacham sie miedzy tymi 2 kolumnami. A teraz troche danych technicznych pokoj ok 22m2 4.5m na chyba 5.2m z miarka latac mi sie nie chce podlaczone beda do marantza pm84. No i muzyka a tu sie zacznie problem generalnie slucham death/black metalu laugh.gifbiggrin.gif . W tym miejscu z reguly sie zaczyna ze takim jak ja slonie uszy traba odrywaly biggrin.gifbiggrin.gif . Moze by i bylo z tymi kolumnami juz jasne ktore jesli chodzi o metal nie mniej jednak do metalu sie nie ograniczam. Pozostaje jeszcze muzyka powazna fortepianowa, opera, poezja spiewana. To drugi biegun. Natomiast posrodku rock glownie ciezszy. Nie bedzie natomiast zadnej techniawy hip hopy czt czegos w tym stylu wystarczy ze raz na jakis czas w radiu uslysze a potem przez tydzien mam nietrawnosc tongue.gifbiggrin.gif Czasem fajnie jest tez jak stopka perkusisty lagodnie masuje jelita. biggrin.gifbiggrin.gif.

A i prosilbym o nie komentowanie takiego rozrzutu muzycznych gatunkow. biggrin.gif

Jakby ktos mial inne propozycje chetnie poslucham.

https://www.audiostereo.pl/topic/70552-mission-m35i-a-dali-concept-8/

ja bym brał M34i

podobno 35tki za bardzo sieją basem (nie mam nic żeby to podeprzeć)

co by nie było

powodzenia

Z tymze mission ma bssreflex z tylu co troszeczke burzy mi koncepcje ustawienia. A co do basu to lubie bas biggrin.gif

M35i (miałem je) trzeba jak każde z bassreflexem z tyłu - odstawić od ściany. 22 m pokoju to minimum dla tych Mission-ów. Basu bedziesz miał dużo ale jak przysuniesz je bassreflexem za blisko do ściany to będą dudniły. Poza tym jak na taką cene to są OK.

Dla Missionów nawet 1,5m od ściany to może być mało. Też lubię bas a one wręcz grzmią. Ciężka muzyka po odsunięciu od ścian może fajnie brzmieć. Przysunięte do ściany dadzą otwarty konflikt z sąsiadem (tamtemu pospadają obrazki ze ścian nawet jak będziesz słuchał cicho) oraz twój dyskomfort (będą buczały a nie grały).

To potężne skrzynie do dużych powierzchni.

Mają kilka br o ile pamiętam ale fakt, że wszystkie do tyłu.

Warto jeszcze zainteresować się Canton GLE 490. Z tym że grają inaczej niż Mission - jaśniej.

Nad Cantonami sie zastanawialem ale nad Ergo 609 z tym ze to juz wieksza kasa. Te tez sa ciekawe ale od tych Cantonow chyba M35i beda lepsze.

Dla Missionów nawet 1,5m od ściany to może być mało. Też lubię bas a one wręcz grzmią. Ciężka muzyka po odsunięciu od ścian może fajnie brzmieć. Przysunięte do ściany dadzą otwarty konflikt z sąsiadem (tamtemu pospadają obrazki ze ścian nawet jak będziesz słuchał cicho) oraz twój dyskomfort (będą buczały a nie grały).

To potężne skrzynie do dużych powierzchni.

Mają kilka br o ile pamiętam ale fakt, że wszystkie do tyłu.

O sasiadow sie nie martwie bo dom wolnostojacy. Z tym ze odsuniecie na 1.5 nie wchodzi w gre bo nie bede sie na sciane wciskal by sluchac max 70 cm z tyum ze tez nie do konca bo za jedna kolumne musze schowac ups i to jest jedyne miejsce by go widac nie bylo a duzy bydlak jest i nieszczegolnie uroczy biggrin.gif .

A co do tych Dali Concept 8 ktos cos powie na ich temat ?

Ja mam Magnaty i tez maja BRy z tylu i w zupelnosci wystarcza im 30cm od tylnej sciany. Odsuwanie dalej nic nie zmienia w basie.

A do autora to mozesz posluchac Quantum 605 czy 607.

Chodz z drugiej strony jak sluchasz tylko metalu to moze nie bardzo by ci podeszly, bo sa dosc cieple w brzmieniu.

?👈

Ja mam Magnaty i tez maja BRy z tylu i w zupelnosci wystarcza im 30cm od tylnej sciany. Odsuwanie dalej nic nie zmienia w basie.

A do autora to mozesz posluchac Quantum 605 czy 607.

Chodz z drugiej strony jak sluchasz tylko metalu to moze nie bardzo by ci podeszly, bo sa dosc cieple w brzmieniu.

Wspomniane Quantum to dobra propozycja,ja jeszcze dorzuciłbym Missiony z serii M , ale starsze - model M74 uniwersalne z dobrym basem, używki bywają w cenie ok 1000 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.