Skocz do zawartości
IGNORED

TAS5630 wzmacniacz stereo w klasie D - płytka

trryt

Rekomendowane odpowiedzi

Wzm działa mam nawet na to obudowę :) z Marantza :) hihi

Ostatnio miałem mało czasu ale znowu chyba będę miał trochę więcej więc wróciłem z tematem

Zobaczymy czy sie januss odezwie :)

max, nie ściemniaj :) tylko wysyłaj pcb do wyceny w kilka miejsc i robimy płytki, chętni są; trza działać by ktoś oprócz ciebie nacieszył się tym projektem...

Własnie. Pomijając czy januss się odezwie czy nie pcb wzmacniacza mozna zamówić. Zasilacz to i tak będzie osobny projekt więc nam kosztu nie powiększy jak zrobimy go trochę później.

max, nie ściemniaj :) tylko wysyłaj pcb do wyceny w kilka miejsc i robimy płytki, chętni są; trza działać by ktoś oprócz ciebie nacieszył się tym projektem...

Ja też się cieszyłem, ale trochę krótko bo mnie za bardzo ręce świerzbiły :)

Wczoraj wieczorem skończyłem PCB - no tak mi sie zdaje :)

Dziś wyśle to janussowi aby zrobił prototyp i sprawdził czy założenia sterowania działają :)

Jeśli będzie OK to będziemy jechać dalej :)

• 4 tygodnie później...

Wczoraj wieczorem skończyłem PCB - no tak mi sie zdaje :)

Dziś wyśle to janussowi aby zrobił prototyp i sprawdził czy założenia sterowania działają :)

Jeśli będzie OK to będziemy jechać dalej :)

UP! by temat nie umarł...

MAX - jak się ma temat wysłania płytek pod końcówkę do zakładu? Dasz radę zanim wszyscy potencjalni zainteresowani się rozejdą? :(

• 6 miesięcy później...
Gość Cadam

(Konto usunięte)

trryt - PurePath Studio jest podobne do SigmaStudio - wszystko sie sklada z bloczkow tylko Sigma jest w tej dziedzinie nie do pobicia, albo PurePatha jeszcze tak nie znam. SigmaDSP i SigmaStudio to poprostu dobra zabawka - potem jedno klikniecie i calosc jest w epromie na docelowej platformie :) latwiej sie juz chyba nie da :) sciagnalem sobie tez jedna plytke tego miniDSP - pisalo juz gdzies o tym na forum i chce ja tak przerobic zeby dalo sie ja jakos podpiac bezposrednio do SimaStudio ... ale to juz off topic tutaj :)

Udało Ci się zmusić miniDSP do współpracy z SigmaStudio?

To ja może profilaktycznie spytam, czy jest szansa na PCB pod TASa. Kostka leży już jakiś czas i fajnie byłoby ją gdzieś przylutować. :)

Jakby co, to byłbym chętny też na rdzenie.

Temat umarł na etapie płytki sterującej ....

:)

(patrz parę dawnych :) wpisów wyżej :)

Ja też się zająłem czymś innym

Projekt w miarę dopracowanej PCB jest ( bez sterowania ) ale nie jest to konieczność.....

Jak ktoś chce to można zrobić jakieś zamówienie na wykonanie PCB (aczkolwiek na brak czasu ja sie tym zajmować nie będę) co najwyżej mogę robić za komitet sterujący + doradztwo :)

Musieli byście zebrać kilka kilkanaście osób .... aby wasz cena nie zabiła ....:)

A będę też robił zamówienie w farnelu :)

A jest tam kilka elementów których nie kupicie w polsce tak łatwo (choćby kondensatory blokujące)

Więc temat znofu :) troszkę otwarty

Myślę, że wiele osób byłoby zainteresowanych samą PCB pod TASa, a to z tego co wyczytałem macie gotowe. Sterowanie można zostawić na kiedy indziej, jak nie jest wymagane do uruchomienia.

To co, sprawdzamy zapotrzebowanie?

Lista na PCB pod TAS5630:

1. Muzg - 1szt

to i ja się dopiszę, może zamówienie teraz wypali:) jeśli będziesz zamawiał jakieś części - też się piszę:))

Lista na PCB pod TAS5630:

1. Muzg - 1szt

2. maxdila - 1szt

3. pittt - 2szt

• 2 tygodnie później...

Wypoczywają i śledzą temat(y). Scalaki też leżą i czekają.

Zastanawiam się czy przy ilości 10 pcb będzie można zejść do lub poniżej 50zł za płytkę?

Sądzę, że zamówienie w Chinach też można przemyśleć. Taniej i zdecydowanie na czas.

Mam wyjście do DACa Spencera płytki były zamawiane w Chinach, robota pierwsza klasa. Złocona.

Jedyny szczegół jaki w tej chwili znam to ok. 40zł za płytkę. Ale zamawiane było ok. 40 szt.

Zamówienie było organizowane tutaj:

www.audiostereo.pl/dac-pcm1794-i-inne-179x_63096.html/page__st__500__p__2226903#entry2226903

Znalałem jedną przykładową stronę (chinską) wykonującą prototypy

Choć nie wiem do końca czy się to opłaca ....

Owszem moze i ciut taniej ale to zawsze ryzyko ....

(no zawsze przy tworzeniu prototypów jest ryzyko)

Przy zamówieniu kilku sztuk bo o tylu tu mówimy interes raczej żaden ....

A przy tym skomplikowaniu PCB ....

Witam po przerwie.

Widzę, że tamat odżył, z czego bardzo się cieszę :)

Jako że wzmacniacz nie grał u mnie za długo, ale całkiem fajnie też piszę się na pcb. Dla zainteresowanych mogę odstąpić TASy, które w między czasie nabyłem w digi. Nie pamiętam dokładnie za ile, musiałbym wyszperać fakturę, ale chyba coś po 15$.

1. Muzg - 1szt

2. maxdila - 1szt

3. pittt - 2szt

4. januss - 2szt

Wg mnie tego ukłądu nie da się tak łatwo usmarzyć

Jak ma razie

Jest zainteresowanie na całe 6 PCB

To wyjdzie jakieś dobrze ponad 100 za PCB

Mnie się nie spieszy, byle do zimy :)

Już o tym pisałem. Coś sknociłem i miałem parę wolt na jednym kanale. Kombinowałem tak długo, aż pcb nie nadawała się do dalszej eksploatacji. Zasadniczo, to ten sprzędzik ładnie grał, szumiał mniej niż się spodziewałem, ale nie lutowałem przetwornicy.

Proponuje co jakiś czas wkleić, żeby było wiadomo, że się zbieramy do zrobienia pcb.

1. Muzg - 1szt

2. maxdila - 1szt

3. pittt - 2szt

4. januss - 2szt

A tak Ku pamięci

Januss czy ty nie miałeś oprogramować (przypadkiem) procka sterujacego PCB ?

Temat umarł na zad ponad pół roku temu

Płytka przeze mnie chyba została praktycznie skonczona ....

Mieliśmy to też zrobić z AVT ale własnie czekałem na twój procek.....

Pytanie co dalej z tym PCB sterujacym (+ było tam zasilanie)

No miałem. Nawet wziąłem jakiś układ z prockiem i potestowałem wykrycie DC za pomocą ADC i załączanie zasilania wzmacniacza mosfetami (dla niewtwajemniczonych chodziło o super bezpieczny wzmacniacz, który odłącza zasilanie między filtracją i wzmacniaczaem). Mosfety przy napięciu 35V i obciążeniu 120W bez radiatora nawet się nie spociły. Mogłem je cały czas spokojnie trzymać. Nie pamiętam jakie to były, ale jakieś większe krowy o oporze ułamka oma.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.