Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kolumn podłogowych do HK 3490

spankme

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym dopasować odpowiednie kolumny podłogowe do mojego nowego amplitunera Harman/Kardon 3490. Pokój ma powierzchnię ok 22m2 (ale pewnie nie zawsze będzie taki duży... wink.gif, prosiłbym o propozycje w 3 przedziałach cenowych, do 2 tysięcy (za parę), do 3 tysięcy i do 4 tysięcy. Jeśli stwierdzicie, że naprawdę warto poczekać ten miesiąc, czy dwa i szarpnąć się na ten ostatni próg, to bardzo mocno to rozważę. Dotychczas przyglądałem się KEF'om iQ70 oraz JBL'om ES100. Jakie macie propozycje?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Hmm, nie ma propozycji? Czyżbym źle zadał pytanie, czy może zabrakło jakichś podstawowych informacji, które powinienem był podać w poście?

Cześć.

Kupiłem podobny sprzęt bo Harmana HK 980. Zamówiłem do niego Acoustic Energy Aelite 2. Zobaczymy jak to zagra. Znam te kolumny. Mam już Aelite 3 podpięte pod Onkyo 905.( Tam mam zestaw 5.1 Aelite z tym że na tyłach właśnie Aelite2). REWELACJA. Tym bardziej że można je zdobyć za 3300zł.(Aelite 3) Poza konkurenją. Te Ci szczególnie polecam. Ja kompletuję zestaw stereo do sypialni więc mam nadzieję że Aelite 2 wystarczą.

Spankme, podaj jakie gatunki muzyczne preferujesz, jakie masz może oczekiwania wobec dźwięku (czy wolisz np. szeroką scenę, czy szukasz głośników bardziej do rocka, metalu czy np. do klasyki, czy jazzu). Podaj też, czy rozważasz kupno używanych kolumn. Myślę, że to pomoże Ci pomóc ;-)

Powrót po dłuższej przerwie...

Nie powiem, że to przypadek.

mało! powiem, że to co napiszę, będzie powodowane li wyłącznie własnym interesem.

Tak się bowiem składa, iż mam na sprzedaż kolumny z pierwszej wymienionej przez Ciebie kategorii: Harpia Acoustics PAT. O to jak zagrają z Twoim sprzętem jestem raczej spokojny. Zapraszam na prv'a lub na aukcję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

Dziękuję za wszystkie propozycje zakupu sprzętu używanego, ale akwizytorom dziękujemy ;) Cenię sobie gwarancję na sprzęt a w dodatku mogę go wliczyć w koszty firmy.

Jeśli chodzi o gusta, to startowałem z metalu, zwłaszcza łączonego z norweskim/skandynawskim folkiem, polskiego rocka i bluesa, ale z konieczności powodowanej brakiem płyt jakich szukam w obiegu zacząłem kupować całą masę innej muzyki, przez Bjork, Oldfielda, po The Doors, Pink Floydów do arii operowych. Zdecydowanie jednak muzyka docelowa, to ta opisana przeze mnie na początku.

Czy szukam szerokiej sceny? Nie wiem. Nie wiem nawet, czy kiedykolwiek taką słyszałem ;)

• 3 miesiące później...

i co w koncu kupiles, jakie wrazenia z odsluchu?

Ja mam hk 3490 i kef iq 70 wiec ciekawi mnie rowniez jak gra Twoja konfiguracja.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.