Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny podlogowe na ścianie ?

carpe_diem

Rekomendowane odpowiedzi

dziwny pomysl ale to jedyna mozliwosć - pokój mam maksymalnie "zagracony" i nic na to nie poradze i raczej miejsca na podlodze nie znajde no moze jak wyniose kilka szaf ale mniejsza o to

czy ktos z was zna jakis sposób aby głosniki podłogowe -biore pod uwage glownie tannoy m4 grały nie dudniąc gdy ustawione bedą w rogach pokoju na pólce okolo 140 cm nad podłogą

pokój ma 13,5 m2^2

wpadlem na pomysl aby wylozyc rog pokoju wraz z polką na której będą stały gąbką podobną jak ta w kolumnach :-) co wy na to ?

wszelkie inne pomysły mile widziane

pokój ma 13,5 m2^2

https://www.audiostereo.pl/topic/7078-kolumny-podlogowe-na-%C5%9Bcianie/

To kup Esa Furioso. Składają się z dwóch oddzielnych modułów: basowego (dostawianego) i średnio-wysokotonowego. Przez trzy miesiące w roku będziesz cieszył uszy pełnopasmowym dźwiękiem w 25 metrach, a kiedy nadejdzie pora na zmianę (powiedzmy na jesieni) załadujesz basowce do pudeł i zostaną ci śliczne monitorki, w sam raz do trzynastu metrów. W razie gdybyś w przyszłości musiał słuchać muzyki w trzech pomieszczeniach o różnej kubaturze, polecam ci topowe kolumny Jadis. Składają się z trzech oddzielnych modułów, które można ze sobą dowolnie zestawiać. Zostały zaprojektowane właśnie z myślą o takich użytkownikach jak ty, których nie zadawala kolumna o stałych gabarytach.

kazik -> a pomyslales o sąsiadach do, tego przy otwartym oknie zachował bym sie podobie jak ludzie złomujący maluchy dzwiękiem a słuchawek mam szczerze juz dosc ile mozna pół roku na techicsach na zmiane z dudniącym

subwooferem i saelitkach pozbawionymi srenich tonów ( głosniki do komputera )

Nie no to był żart. Poważnie to przemebluj pokój, ale i tak takie spore podłogówki to chyba nei za dobry poków w tym pokoju. Nie wiem jak grają zestawy podstawkowce + sub i ile trzeba wydać, żeby dobrze grało ale może zorientuj się w tym temacie.

TYLKO PODSTAWKOWE!!! I TO NIEDUŻE!

Może jakąś wadę słuchu mam, ale nie słyszałem jeszcze podłogowych kolumn dobrze grających w pomieszczeniu poniżej 30m2 (różnych kolumn w różnych miejscach z różnymi wzmacniaczami - z jednym, jedynym wyjątkiem NAIM INTRO, z zestawem naima rewelacja, choć specyficzna) A podstawkowe w 40 metrach owszem, bez suba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.