Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

-> tdrozd

jeśli jest to dysk zasilany z usb, to nie uda Ci się go uruchomić (Touch nie jest w stanie go zasilić), jedynym wyjściem jest hub usb z wtyczką do sieci, z dyskami z zewnętrznym zasilaczem nie ma problemu, jest to gdzieś wyjaśnione, nie pamiętam strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powyższy link potwierdza słowa karolucha. Swoją drogą program do ripowania, który jest tam do nabycia, jest polecany przez www.computeraudiophile.com i linn'a. Kończy mi się wersja testowa i chyba się jednak na niego skuszę. Jest wygodniejszy od EAC choć jakość ripów jest prawdopodobnie taka sama. Radzę wypróbować, 21 dni za free.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powyżej strategia i metodologia ripowania (właśnie na podstawie dBpoweramp) według computer audiophile. Uprzedzam, że jest to dość długi wywód. Trzeba też wziąć poprawkę na to, że za wielką wodą MACkówki są dużo bardziej popularne i stąd te aiff'y (format apple) jako jedna z kopii. Liczne skany pokazują krok po kroku co i jak poustawiać.

Nie chciałbym skłamać ale to chyba właśnie firma, która stoi za tym programem opracowała technologię accurate rip.

Kupił nie kupił, sprawdzić warto.

to jeszcze wkleję co tam polecają ze sprzętu i w ogóle, może się komuś przyda

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uszaty dysk nie jest zasilany z usb

do duzy 3,5" dysk w kieszeni

wyminilem squeezecenter na 7.5.0 i touch chodzi aktualnie na moim dedykowanym serwerze z ktororym wczesniej pracowal SB clasic

-> tdrozd

No to sorry, nie pomogę.

Mogę Cię tylko pocieszyć, że z moim LaCie (250 GB) design by F.A. Porsche chodzi bez problemu. :-) Gdzieś na forum slimdevices jest podobno lista dysków sprawdzonych już pod kątem współpracy z Touch'em. Nie sprawdzałem tego, nie było mi potrzebne.

->tdrozd

Ja z komputerami to jestem tak "średnio na jeża",

może te linki coś pomogą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i link do forum ogólnego: (Touch trzeci od góry):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla tych co nie boja sie linuxa i konsoli tekstowej polecam program do zgrywania cdparanoia. Zostal specjalnie stworzony do wiernego ripowania plyt i zawiera dodatkowe algorytmy majace to umozliwic. Strona domowa projektu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - polecam FAQ. Dodam tylko ze w trakcie ripowania, na konsoli wyswietlany jest wskaznik postepu z informacja o jakosci zgrywania (np czy byl konieczny powtorny odczyt tego samego bloku itp)

Pzdr

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Chyba nikt jeszcze na forum nie potwierdził, że SQ T może działać bez compa. Dzisiaj dostałem dysk Samsunga z zewnętrznym zasilaniem i mogę w 100% powiedzieć że tak jest. SQ T działa z samym dyskiem, odczytuje muzykę i wyświetla okładki płyt, oraz listę utworów i wykonawcę.

potwierdzam w 100% - sam nie gram inaczej niż z dysku Samsung

przy okazji, czy ktoś mógłby pomóc w moim problemie: mój antywiorus zdaje sie zabraniać komunikacji ze Squeezbox: wyłącza program squeezbox center zawsze wtedy gdy daję komendę uruchomienia: chodzi o progam nod32: czy ktoś wie co powinienem zrobić, żeby się urządzenia mogły komunikować

To podawajcie modele dyskow, z ktorymi wspolpracuje (producent, model).

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

U mnie lata bez zewnętrznego serwera i bez żadnych dodatkowych hubów na WD My Passport Essential SE 750Gb - format plików NTFS, zapełniony muzyką do 200Gb. Trochę wolno to wszystko chodzi ale chodzi :)

Mam pytanie odnosnie SBT i Itoucha. Czy program Ipeng tylko pobiera liste z SBT ?. Mam nadzieje ze te utwory nie musza byc na Itouchu zapisane :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Jeszcze pytanko i jutro zamawiam. Czy Ipeng widzi pliki CUE.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.