Skocz do zawartości
IGNORED

sub Jamo 3015 czy B&W 1000?

mat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ASW-1000 B&W z Y RXV800. To to niezle gra w kinie domowym. Naprawde potrafi kopnac porzadnie i zagescic odpowiednio powietrze i wytworzyc cisnienie ze az kostki swedza. Ustawiony u mnie na polowe skali glosnosci i -8dB na LFE level. Goraco polecam. Lecz do sluchania muzyki raczej sie nie nadaje. Biedaczek jest troche wolny. Sluchajac wiele innych subwooferow nie chcialbym go zamienic na inny, po prostu sa to cieniasy w porownaniu z nim.

Witam

Nie słuchałem ani Jamo ani B&W ale polecam ci KODE SW 5010. Jest świetny i do kina i do muzyki ( bardzo szybki i twardy bas ) prawdziwe 100 wat mocy , bardzo starannie wykonany. Jest lepszy od KODY SW 1000, potwierdził to nawet kolega który ma taki (sam go wybrałem po paru bezpośrednich porównaniach) Dodatkowym atutam jest jego bardzo niska cena na ALLEGRO 700 zł z gwarancją . Koniecznie posłuchaj zanim się zdecydujesz na inne, bo powinien ci niezle naieszać .

No i tu widzisz leży pies pogrzebany! Servo to moje marzenie! Ale second hand - nieosiągalny! PS1200 słuchałem: w 30mkw, przesuwał mnie razem z kanapą na której siedziałem:-o

Mogę wyłożyć jakieś 3000, ale kto mi sprzeda servo?

ASW to dobry sub, potrafi uderzyć, do 50m2 będzie OK.

Kwestia tylko, czy jest wart swojej ceny?

Ja uważam, że niestety nie.

W przypadku suba DIY jak najbardziej wskazane. Za mniejsze pieniądze osiągasz świetne rezultaty.

Za 4800 ostatnio możnabyło kupić nówkę w sklepie, więc za ok. 3000 powinny stać z drugiej ręki. Problem w tym, że nie stoją. A jak wiadomo, rynkiem rządzi prawo podaży i popytu, więc skoro zasób rzadki to i cena odpowiednia, na moje nieszczęście!

Dlatego, w akcie desperacji, rozglądałem się za alternatywą godną mistrza i dostępną na rynku

Właśnie o tym samym pomyślałem. Podobno też nieźle wymiata, zwłaszcza w nowszej wersji V2 - 400W rms!!!. Jest jednak małe ale.... tym też nikt nie handluje!!! A cena sklepowa, za wysoka. Co jest? Może właśnie dlatego takiego sprzętu nikt w dobrej cenie nie ma, bo kto już kupi, to nawet nie myśli o sprzedaży.

Sracie sie z subwoferami. To ma pierdziec w kinie domowym i nic wiecej. Potezny sub nigdy nie zagra tak szybko jak glosniki z malymi mebranami niskotonowymi. basior zawsze bedzie sie powloczyl. Kup sobie jakiegos smoka co potrafi zionac ogniem (basem). A muzyke zarezerwuj do dobrych kolum podlogowych i daj sobie spokoj tutaj z subami

Pierdzieć można na bardzo wiele sposobów. Dlaczego nie jestem do końca przkonany do PS1200? A no ponieważ, mimo tego, że zieje ogniem to według mnie ma kłopoty z jego kontrolą podczas dłużej trwających efektów dźwiękowych. Więc sub subowi nie równy, a skoro są tacy jak ja, którzy chcą w to ustrojstwo zainwestować, to może warto wymienić doświadczenia?

Jeżeli handlują Paradigm PS to czemu nie mogli by sprowadzić PW ? popytaj, napewno jest taka możliwość. Ja ze swej strony mogę się zapytać kolegi o namiary pewnego sprzedawcy, który niedawno opchnął mu nowiutkiego ps-1200 za 2000zł.

Dziękuję, ale z tym Panem już się kontaktowałem. Nipamiętam, ale chyba nie miał ani servo15, ani PW2200.

Nadażyła się okazja kupna Paradigma servo 15 (nówka) za 4150PLN, co przyznam namieszało mi trochę w głowie. Czy to jest okazja? Bo niewiem jaką cenę można uzyskać u importera, skoro tego sprzętu nie ma.

PiotrJ bajki opowiadasz. Dobry i duży głośnik jest piekielnie szybki. Trzeba go tylko dobrze zaaplikować (dobra obudowy i co najważniejsze, napęd).

zyzio - do najlepszego na świecie to mu baaardzo dużo brakuje ;-)

Amen zyzio, cieszę się, że przynajmnieniej część gremium polskiego audio i wideofilstwa polskiego się ze mną zgadza. A reszta niech się wstrzyma z opiniami, bo w tym przedziale cenowym servo zjada wszystkie inne na śniadanie. Chwała tobie zyzio, bo wiesz co piszesz!

Już nawet narzeczoną udało mi się przekonać. Chodź nawet mocno nie musiałem sią wysilać. Hmmm... podejrzana sprawa. Ciekawe co będę musiał jej zrobić w zamian:-)

Dostawa ma być we wtorek albo w środę. Jadę dziś kupić to Servo u mojego dostawcy. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.