Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje Informacji Na Temat Tego Glosnika

Glurak

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje danych glosnika nisko/sredniotonowego. Podobno to Sony lub Philips, 8 ohm, 60W, 6,5" charakterystyczne gorne zawieszenie i podwojny magnes, tu jest zdjecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czy ktos go gdzies widzial ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To będzie z sony raczej. Mam wieże sony i podobne to zawieszenie ma tyle, że membrana inna. Ale jakich danych potrzebujesz? Parametrów T/S, charakterystyki? Tego raczej nie znajdziesz, samemu trzeba zmierzyć.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Nie moge niczego zmierzyc bo jeszcze nie mam tych glosnikow. Moge je kupic dosc tanio, podobno nowe. Zastanawiam sie czy nadalyby sie zamiast Tonsil GDM18/80 ? Przydalo by sie pasmo przenoszenia i SPL... lub parametry kolumny w ktorej byly montowane.

Nawet jak znajdziesz jakieś info na temat tego głośnika to ci nic to nie da, ponieważ producenci i tak kłamią w sprawach efektywności i pasma przenoszenia. Zresztą jak byś to kupił to i tak trzeba było by pomierzyć, żeby jakiś sensowny wysokotonowy dobrać i zaprojektować poprawnie zwrotnicę. Moja opinia taka: daj sobie spokój z tym sony jak i z tym tonsilem. Kup coś lepszego i miej spokój na lata. Jest masa nowych głośników co kilku krotnie przewyższą jakość dźwięku, wytrzymałość i masę innych rzeczy, jak ten sony czy tonsil i to w normalnej cenie z gotowym projektem zwrotnicy.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Cos lepszego juz mam, kolumny Sonofer SF8. W nich nie zamierzam dlubac. Tego sony chcialem uzyc do eksperymentow, szukam niedrogiego sredniotonowca o srednicy mebrany ok. 165 mm. Tonsil mial te zalete ze parametry sa ogolnodostepne, niestety zbyt zachwycajace nie sa. Zastanawialem sie tez nad szerokopasmowym visatonem, BG17, ciekawe czy lepszy od sony ;)

Wypróbuj tego-

Ukryta Zawartość

jak na swoją cenę, jest więcej niż dobry.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.