Skocz do zawartości
IGNORED

Pokój 13M2 Zakup Wzmacniacza I Głośników Do Ps3 I Tv Lcd.♦♠

lysos

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić amplituner i zestaw głośników 5.1. Mają to być komponenty zestawu TV + ps3. Chciałbym również muzyki słuchać z komputera oraz gramofonu. Mam do wydania około 3000pln. Pokój ma powierzchnię ok 13 m2. Mam nadzieję ,że coś pomożecie bo jestem kompletnie zielony w temacie.

Chcę kupić amplituner i zestaw głośników 5.1. Mają to być komponenty zestawu TV + ps3. Chciałbym również muzyki słuchać z komputera oraz gramofonu. Mam do wydania około 3000pln. Pokój ma powierzchnię ok 13 m2. Mam nadzieję ,że coś pomożecie bo jestem kompletnie zielony w temacie.

Zerknij w wyszukiwarkę jest tego miliony na forum. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Ja bym proponował wydać trochę mniej na ampli (czyli kupić jakis starszy model np. Harmana AVR155) a resztę kasy wydać na lepszy zestaw głośników (np. DALI CONCEPT 6 SET). Jeśli dobrze poszukasz zamkniesz się w 3000PLN (elektronika nie musi być nowa).

Bo na prawdę nie ma sensu wydawać kasy na najnowsze ampli, z którego bajerów i tak nie będziesz pewnie w pełni korzystać.

DENON AVR-1909 ten amplituner mi się bardzo podoba ale jest albo niedostępny albo strasznie drogi 2999. Chciałbym aby sprzęt był w miarę nowoczesny aby nie było potrzeby wymiany go w najbliższym czasie. Do zestawu o którym wspominałem tv lcd+ps3+pc+gramofon dojdzie telewizja HD kablowa.

zna ktoś może podobnej klasy sprzęt jak DENON AVR 1909 ?? albo może tańszy, trochę słabszy ale spełniający moje wymagania?

Zestaw głośników 5.1 - bardzo mi zależy na basie, gdyż zdecydowanie najwięcej słucham rapu jeżeli chodzi o muzykę.

dołączając się do tematu ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam pytanie: czy gdy pc+ps3+hdtv podłącze hdmi do ampli i jedno wyjście na tv to wszystko będzie hulać? a tv z ampli przez optyka?

a co sądzicie o tym zestawie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

generalnie wolałbym ciemny kolor całości bo tak mi pasuje do wnętrza pokoju :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty chcesz to upchać w 13m2, życzę powodzenia..Poza dudnieniem, nic innego nie usłyszysz. Na Twoim miejscu kupił bym monitory + central + sub(do 2000zł), i do tego jakiś Ampli do 1000zł + kabel Optyk(do 100zł) do podłączenia PS3 z Ampli(dźwięk), bo wiadomo że wizję będziesz podpinał kablem HDMI.

Z kolumn można polecić(nowych):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DENON AVR-1909 ten amplituner mi się bardzo podoba ale jest albo niedostępny albo strasznie drogi 2999. Chciałbym aby sprzęt był w miarę nowoczesny aby nie było potrzeby wymiany go w najbliższym czasie. Do zestawu o którym wspominałem tv lcd+ps3+pc+gramofon dojdzie telewizja HD kablowa.

zna ktoś może podobnej klasy sprzęt jak DENON AVR 1909 ?? albo może tańszy, trochę słabszy ale spełniający moje wymagania?

Zestaw głośników 5.1 - bardzo mi zależy na basie, gdyż zdecydowanie najwięcej słucham rapu jeżeli chodzi o muzykę.

dołączając się do tematu ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam pytanie: czy gdy pc+ps3+hdtv podłącze hdmi do ampli i jedno wyjście na tv to wszystko będzie hulać? a tv z ampli przez optyka?

a co sądzicie o tym zestawie?

Ukryta Zawartość

generalnie wolałbym ciemny kolor całości bo tak mi pasuje do wnętrza pokoju :)

Czesc

Przez optyka bedziesz mial tylko DTS i DD i stereo HD audio przez PCM. Nie przechodzi multichannel PCM. Nie wiem jak jest z optykiem i dekodowaniem DD HD i DTS HD w ampli. Moja PS3 podlaczylem wylacznie przez HDMI.

Pozdrawiam

Andrzej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DawidM dzięki za propozycję kolumn !

Myślę ,że dołożę trochę i zdecyduję się na : PARADIGM CINEMA 70 CT - ZESTAW 5.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + ampli Harman Kardon AVR 155

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Myślisz ,że będzie to razem hulało? Jak to jest z podstawkami do podwieszenia kolumn ?? Są jakieś dedykowane czy jak? Co do kabli od kolumn to w tym zaproponowanym zestawie są jakieś kable niby o wartości 50PLN ale to kable najwyżej będę później sobie dobierał i konsultował z forum :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę że kolumny to optymalny wybór w stosunku do metrażu. Odnośnie Ampli to wg. gustu, Harman lub Onkyo.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.