Skocz do zawartości
IGNORED

Marka Moniotr Audio

ecamel

Rekomendowane odpowiedzi

To słoneczko wygląda kiepsko, trochę tak dalekowschodnio.

szkoda, bo calościowo preznetują się b. dobrze

ciekawie się seria gold rozbudowała - doszedł centralny z prawdziwego zdarzenia i subwoofer z głośnikiem na oko z serii platinum (15 cali)

Poczytajcie Państwo jaką dobrą ocenę dał What Hi-Fi zestawowi 5.1 opartemu o BX2:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To coprawda nie jest dokładnie to samo co ja mam, gdyż na tyle są dipole/bipole BXFX co świadczy, że jest to zestaw dla kina domowego. Moja natomiast konfiguracja jest muzyczna i na tyle są również BX2. Ale miło poczytać.

Ukryta Zawartość

Czyżby to były obudowy zamknięte?, nie widzę żadnego BasReflex-u, ani z przodu ani z tyłu, chyba że to wina zbyt ciemnych zdjęć.

Po dokładniejszym oglądnięciu znalazłem, tuż nad terminalami

a ja mam br2 i nie jestem z nich zadowolony......... teraz można kupić np nowe br6 za 2300zł ale po co mam to kupować skoro to i tak nic nie da te głośniki z hk980 grają strasznie, już lepiej grało jamo s 606

co to znaczy strasznie ? wiadomo że basem się nie mogą równać z podłogówkami, ale reszta pasma to różnica klasy... no chyba że faktycznie aż tak się MA gryzą z tymi nowymi HK (ze starym HK 680 grały pięknie)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

a ja mam br2 i nie jestem z nich zadowolony......... teraz można kupić np nowe br6 za 2300zł ale po co mam to kupować skoro to i tak nic nie da te głośniki z hk980 grają strasznie, już lepiej grało jamo s 606

Sprecyzuj, co chcesz osiągnąć. Ja kupiłem BX2 (pokój 12m2) i jestem zadowolony - jest w końcu bas, chociaż po s-520 mogłoby być więcej detali na górze. S-520 to wybitne kolumny do b. małych pomieszczeń.

MA to kolumny super bezpieczne, nie spotkałem jeszcze usera, który by psioczył - oczywiście jednemu jak mnie zabrakło perlistości w górce, ale to sa super przyjazne kolumny.

i na tej podstawie wnioskujesz że to złe połączenie ? co to ma w ogóle wspólnego z jakością grania ?

a membrama lata bo tak małe kolumny nie są w stanie zagrać pewnych niskich częstotliwości, nieważne czy to będzie MA czy inna marka

Czyżby to były obudowy zamknięte?, nie widzę żadnego BasReflex-u, ani z przodu ani z tyłu, chyba że to wina zbyt ciemnych zdjęć.

komora basreflex jest z tylu tuz nad zaciskami do kabli

komora basreflex jest z tylu tuz nad zaciskami do kabli ale troche inaczej niz w poprzednich wersjach gdzie byla dodatkowa z przodu, moze lepiej moze nie, w praniu wyjdzie

Jak z detalicznościa? Jest???

Jaki wzmacniacz?

wg mnie z detalicznością jest lepiej niż dobrze, jest dużo wybrzmień, góra pasma jest nieco zmiękczona przez co nie jest ostro i niemal całkowity brak sybilantów... oczywiście poziom detaliczności B&W to nie jest ale to chyba dobrze przy dłuższych odsłuchach

aktualnie gram na starym vintage - Nad 3060 (super wzmacniacz o pięknej barwie), łączyłem też z Jungson JA88C - tu było może nawet ciut więcej detali, bardziej neutralny dźwięk ale bez takiej dużej dawki ciepła i soczystości jaką oferuje Nad

z ciekawości podłączałem też je do amplitunera Denon 2106 - i tutaj detaliczności nie było prawie wcale, tak jakby wysokie tony były obcięte o jakieś -2/-3 db

tu macie panowie zdjęcia z nowej serii GX

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W życiu piękne są tylko chwile...

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

wg mnie z detalicznością jest lepiej niż dobrze, jest dużo wybrzmień, góra pasma jest nieco zmiękczona przez co nie jest ostro i niemal całkowity brak sybilantów... oczywiście poziom detaliczności B&W to nie jest ale to chyba dobrze przy dłuższych odsłuchach

aktualnie gram na starym vintage - Nad 3060 (super wzmacniacz o pięknej barwie), łączyłem też z Jungson JA88C - tu było może nawet ciut więcej detali, bardziej neutralny dźwięk ale bez takiej dużej dawki ciepła i soczystości jaką oferuje Nad

z ciekawości podłączałem też je do amplitunera Denon 2106 - i tutaj detaliczności nie było prawie wcale, tak jakby wysokie tony były obcięte o jakieś -2/-3 db

don - nie gniewaj się - przysrałem Ci sportowo.

Jeszcze nie wygrzane MA-BX2 grają fajnie. Choć brakuje detaliczności S-520. Pozwolę sobie na mały Offtop - 32letni Kenwood spowodował, że handluję potężnego Xindaka.

Ciekawie wygladaja gx jestem ciekaw jak graja

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.