Skocz do zawartości
IGNORED

Jak nagrywarka DVD z twardym dyskiem?

Beata-N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prześledziłam tematy dotyczące nagrywarek z twardym dyskiem na wielu różnych forach. Zazwyczaj są to nieaktualne tematy sprzed kilku lat. Niektórzy Forumowicze mogą sobie pozwolić na cyfrową telewizję satelitarną z opcją zapisu na dekoderach. Ja niestety nie mogę skorzystać z tego rozwiązania i dlatego proszę o pomoc.

Operator telewizji kablowej wprowadził możliwość odbioru telewizji cyfrowej z sieci kablowej (kanały DVB-T).

Założenia:

1. Chcę kupić dobrą nagrywarkę DVD by móc wyświetlać obraz telewizji na projektorze.

2. Jaki sprawdzony typ/model nagrywarki polecacie?

3. Czy wybrać nagrywarkę z dwoma tunerami: cyfrowym (DVB-T) i analogowym - czy nie ma to większego znaczenia?

Za wszelką pomoc w temacie bardzo dziękuję.

Serdecznie pozdrawiam :)

Beata

https://www.audiostereo.pl/topic/72885-jak-nagrywarka-dvd-z-twardym-dyskiem/

Polecam Pionieera. Ma dysk 500 giga, tunery, wszystkie wymagane dodatki, i jest rozumnie zaprojektowany oraz solidnie wykonany. Będzie to bez wątpienia moja następna nagrywarka. I nawet nie jest szczególnie wyśrubowany cenowo. Ciężko go znaleźć w marketach. Trzeba szukać w sklepach z górnymi półkami, Audiocolor albo coś w tym rodzaju.

Ale póki co, czekam aż padnie moja stara Sony. Jej podstawowe funkcje nadal działają, więc nie chcę mieć pod telewizorem dwóch nagrywarek, ale mam do niej poważne zastrzeżenia.

Moim zdaniem warto byłoby rozglądnąć się za odtwarzaczem sieciowym. Niektóre mogą nagrywać przekaz z TV w wielu formatach, mają wbudowany dysk, łączą się z siecią LAN/WLAN, odtwarzają przeróżne formaty plików ( zdjęcia, video, muzykę, radio internetowe itp ). To taki zminiaturyzowany komputer, służący do przechowywania i odtwarzania multimediów. Sam od niedawna mam przyjemność z takim urządzeniem, dokładnie tym modelem -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ma on funkcję nagrywania, dysk o pojemności 1000GB ( można zamontować większy ), i w zasadzie zajmuje niewiele więcej miejsca niż zewnętrzny dysk. Póki co nie są to urządzenia bardzo popularne w naszym kraju, aczkolwiek myślę, że trend będzie się powoli zmieniał wraz z poznaniem specyfiki tych urządzeń.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem warto byłoby rozglądnąć się za odtwarzaczem sieciowym...

Jest to świetne rozwiązanie ale nie dla mnie, ponieważ posiadam już odtwarzacz sieciowy: Popcorn C200. Nie jestem zwolenniczką dublowania urządzeń dlatego zdecydowałam się na nagrywarkę DVD z twardym dyskiem. W tym momencie rozważam urządzenia dwóch producentów: Pioneer lub Panasonic.

Polecam Pionieera...

Sporo szukałam w Internecie opinii dotyczących nagrywarek DVD. Ustaliłam następujące priorytety: bezawaryjna praca i najlepszy stosunek wartości do ceny. Próbowałam wylicytować na eBay.com.uk używaną nagrywarkę Pioneer DVR-LX 61 D ale jej cena zbliżyła się do ceny najwyższego modelu Panasonica: DMR-EX795. Kupując w Polskiej dystrybucji za cenę zakupu nabywam też prawa związane z gwarancją i spokój na 24 miesiące. Nagrywarka będzie przede wszystkim umożliwiała mi wyświetlanie programów na projektorze. W następnej kolejności będę korzystała z rejestrowania programów których nie będę mogłam obejrzeć.

Proszę użytkowników modelu Panasonica: DMR-EX795 o opinię dotyczącą tego modelu. Czy wart jest swojej ceny i czy warto go kupić?

Dziękuję wszystkim za pomoc i serdecznie pozdrawiam :)

Beata

Aha, rozumiem :) Sam chętnie też posiadałbym sławnego już w kręgu odtwarzaczy sieciowych PopcornHour C200, głównie ze względu na wbudowany odtwarzacz Bluray :) Powodzenia z nagrywarkami, na nich się niestety nie znam i nijak nie potrafię pomóc.

"Sporo szukałam w Internecie opinii dotyczących nagrywarek DVD. Ustaliłam następujące priorytety: bezawaryjna praca i najlepszy stosunek wartości do ceny. Próbowałam wylicytować na eBay.com.uk używaną nagrywarkę Pioneer DVR-LX 61 D ale jej cena zbliżyła się do ceny najwyższego modelu Panasonica: "

Beatko,

Miałem na myśli raczej model LX70 D. Posiada upscaling (imitacja podwyższonej rozdzielczości). Przy oglądaniu telewizji na projektorze, przyda Ci się ta funkcja jak znalazł. Warto pamiętać iż, coraz częściej praktykowany w telewizjach format 16:9, ma rozdzielczość pionową obniżoną o 1/3 w stosunku do tradycyjnego palu. Czyli cosik zbliżone do VHS, ech postęp techniczny psia mać. A zatem na dużym ekranie może nie wyglądać zbyt efektownie bez wspomagania.

• 2 miesiące później...

Witam i podczepiam się pod temat.

Poszukuję nagrywarki z HDD ok 250/320GB, która będzie mi służyła do zgrywania i wypalania na płytach DVD materiałów zarejestrowanych na kasetach VHS. Różwniez wykożystam ją do nagrywania programów z satelity. Co do ceny to raczej coś w miarę najtańszego, tzw najlepszy stosunek cena/jakość. Jeśli uważacie ze jest coś droższego i naprawde wartego uwagi to również poproszę o propozycje.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.