Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD 860, Eltax Liberty 5+ i co dalej?

Frantisek

Rekomendowane odpowiedzi

Swego czasu prosiłem o poradę w kwestii wymiany sprzetu do ok. 3 k, ale życie zweryfikowało tę kwotę i została połowa do wydania. Jako źródło służył mi Pioneer DV 350, którego zamieniłem na DCD 860, kolumny Soundfinder 130 na Eltaxy j.w. i do wymiany pozostał wzmacniacz Sony TA-FE 310R, któremu brakuje "pary" do napędzania nawet takich kolumn w pokoju 18m2.

Pytanie: jaki wzmacniacz? Wiem, że wątek używanego wzmacniacza za kilkaset zł był wałkowany wiele razy, ale nie mam mozliwości posłuchania tych wszystkich wzmaków, które polecacie.

Mam mozliwość kupienia PMA 1055R. Ile można dać max za egz. w dobrym stanie? Albo może któryś z Marantzów? PM 66, 68?

z góry dzięki

Moim zdaniem do Twojego sprzętu nie ma sensu wydawać aż 1500 zł na wzmacniacz. Kup na allegro używany z przedziału 500 - 800 zł - w tej cenie wybierzesz coś co będzie lepsze niż pozostałe elementy Twojego zestawu. Wybór jest baardzo duży - znajdź coś od czego "drgnie" Twoje serce i wtedy pytaj czy to dobry wybór !

Mam mozliwość kupienia PMA 1055R. Ile można dać max za egz. w dobrym stanie? Albo może któryś z Marantzów? PM 66, 68?

Warto dac za niego jakies 1200zł jezeli jest wszystko OK. Ogolnie to dobry wzmacniacz. Jak Marantz to PM 68 lub PM 78. Ew. nowsze, ale w sordku takie same PM7000 i PM8000.

?👈

Warto dac za niego jakies 1200zł jezeli jest wszystko OK. Ogolnie to dobry wzmacniacz. Jak Marantz to PM 68 lub PM 78. Ew. nowsze, ale w sordku takie same PM7000 i PM8000.

dzięki za info, zastanawiam się tylko, czy rzeczywiście warto (jak rada powyżej) inwestować w taki zestaw wzmacniacz za ponad 1000 zł. Może któryś ze wzmaków Denona z serii 700? Są tansze. Będzie różnica między dotychczasowym soniakiem?

Z serii 700 czyli? Chodzi ci o 700AE? Jesli tak to daj se spokoj. Wyzej napisali ci ze do tego sprzetu wzmak za taka kase bedzie za dobry, ale co ci to przeszkadza? To lepiej za te siano kupic gorszy? Jezeli juz chcesz wydac te 1200zl to lepiej zainwestowac w cos lepszego. Chyba ze nie chcesz wydawac takiej kwoty. Wtedy mozesz wybrac cos innego. Od tego sony chyba "wszystko" zagra lepiej.

?👈

Z serii 700 czyli? Chodzi ci o 700AE? Jesli tak to daj se spokoj. Wyzej napisali ci ze do tego sprzetu wzmak za taka kase bedzie za dobry, ale co ci to przeszkadza? To lepiej za te siano kupic gorszy? Jezeli juz chcesz wydac te 1200zl to lepiej zainwestowac w cos lepszego. Chyba ze nie chcesz wydawac takiej kwoty. Wtedy mozesz wybrac cos innego. Od tego sony chyba "wszystko" zagra lepiej.

myślałem, żeby jednak nie wydawać 1200 zł na używany wzmak a ok. 500 - max 800 zł, na allegro chodzą Denoy np.735 za parę stówek

To za 800 masz PM7000:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stan nienajgorszy. Drobne rysy do usuniecia byle jakim sprayem. Za ta kase dobry wybor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.