Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam mały teścik z plikiem - może Ty się odważysz?

tu nie chodzi o odwagę, po prostu takie porównania mnie nie interesują a udowadniać sobie nic nie muszę

swoje porównania robię w swoich warunkach po swojemu

w końcu, słucham później sam u siebie dla własnej przyjemności

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

No i jak tam? Nie ma chętnych na pliczek? Brak odwagi? To tylko czterdzieści parę sekund. Rochu - może Ty spróbujesz? A może Stary Audiofil się skusi? A może Yul?

A jak te "pliczki" ściągnąć na dysk? Słuchanie tego na regularnym pececie to jak podziwianie obrazów w ciemnej galerii przyświecając sobie zapałką ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość rochu

(Konto usunięte)

archaniołku, masz ciekawą umiejętność czytania w taki sposób aby wyciągnąć z tego jedynie co tobie przynosi korzyść.

Czytałem kiedyś o pewnym człowieku który miał podobną umiejętność, a nawet twierdził, że w każdym czytanym tekście szuka jedynie potwierdzenia swoich własnych poglądów a odrzuca wszystko to co tym poglądom się sprzeciwia.

Jakieś 20 lat po wygłoszeniu tej tezy, rzeczony człowiek puścił z hajcem jakieś pół Europy by ostatecznie chwilę później palnąć sobie w łeb.

Wielka przyszłość więc przed tobą mój ty aniele w popiele.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 31 Października 2010 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 31 Października 2010 - spam

ble, ble, ble

Jakiś przyjazny Tobie moderator się pojawił :) Można pisać o kimś per gówniarze, ale nie można na to odpowiadać, bo znika :)

OK, będę konkretny: gówniarz to Ty. Tylko jątrzysz bez ładu i składu, obrażając od czasu, do czasu.

aha, no i oczywiście: "excuse-moi za słowo" :))))

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 31 Października 2010 - chamowa
Ukryte przez Yamnick, 31 Października 2010 - chamowa

OK, będę konkretny: gówniarz to Ty.

Dzięki, że mówisz tak bez ogródek.

Szkoda, że tylko na tyle ciebie stać.

Cóż..

Awans społeczny nie zawsze idzie w parze z kulturowym, nie mówiąc już o intelektualnym.

Dobrze kombinujesz, ale źle...

Jeśli chcesz płacić za DAC np. 30tys. TYLKO dlatego, że ma skopaną charakterystykę i gra inaczej, to ja Ci współczuję... Ja Ci zrobię to samo, za 3 zł...

Audiofile twierdzą, że POMIMO, że urządzenia są praktycznie takie same pomiarowo, to jest jakiś czynnik X, który wpływa na brzmienie.

No widzisz. Powoli zaczyna się wyjaśniać. A co znaczy według Ciebie skopana charakterystyka? Poszukam wtedy jakiegoś DAC'a ze skopaną i zrobisz mi go za 3PLN. W najgorszym wypadku będę do przodu na częśćiach.

System gra dobrze, albo nie....

Gość rochu

(Konto usunięte)

Poszukam wtedy jakiegoś DAC'a ze skopaną i zrobisz mi go za 3PLN. W najgorszym wypadku będę do przodu na częśćiach.

Uważaj bo może się zdarzyć, że oko Ci zbieleje gdy kolega zrobi tego DAC-a a wtedy wszystkie testy będziesz miał ślepe ; )

Mam pytanie do kolegów biorących udział w ankiecie.

Kto z kolegów, wybierających odpowiedź TAK na pytanie

"Czy są (testy ABX) optymalną metodą doboru sprzętu?"

skompletował swój system opierając się o wyniki

przeprowadzonego przez siebie testu ABX?

Cóż..

Awans społeczny nie zawsze idzie w parze z kulturowym, nie mówiąc już o intelektualnym.

A w którym z rodzajów awansu sytuujesz swoją "twórczość" na forum? Ja mam swój typ...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Raczej czynnikiem wyboru była dla takich osób cena (niska) na allegro ; )

A w którym z rodzajów awansu sytuujesz swoją "twórczość" na forum? Ja mam swój typ...

Moja twórczość, jak raczyłeś to łaskawie nazwać, jest raczej objawem upadku.

To podaj rochu cenę za sprzęt, od wysokości której stanę się partnerem w dyskusji - może się złapię...

Pełna zgoda :-)

Np u lutka to wszystko tak właśnie się zaczęło, tj od chęci skompletowania nowego lepszego systemu w oparciu o wyniki

przeprowadzonych przez siebie testów ABX, w poniższym poście jest wszystko zawarte :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Np u lutka to wszystko tak właśnie się zaczęło, tj od chęci skompletowania nowego lepszego systemu w oparciu o wyniki

przeprowadzonych przez siebie testów ABX, w poniższym poście jest wszystko zawarte :

Ukryta Zawartość

No to pewnie kolega lutek napisze, że skompletował sobie system za pomocą testów ABX.

Jak na razie nie widzę. A głosowało "TAK" chyba ok. 49 użytkowników forum jak do tej pory.

Nie ma pośpiechu. To nie wyścigi.

P.S.

Może moje pytanie jest zbyt rozwlekle sformuowane, przepraszam.

Ale myślę sobie, że jest do zrozumienia.

Ukryta Zawartość

Pawełku, jeżeli boisz się przyjechać to załatwię ci z jakiejś agencji ochroniarza.

Nawet dwóch, jeżeli będziesz tego chciał.

Jeśli można się wtrącić, to z agencji bardziej proponowałbym panienkę. Oczywiście dwie też mogą być... Podejrzewam że w tych rzeczach tkwi źródło twórczości tutejszego artysty. Pomóżcie więc chłopinie koledzy, a i forumowa idylla będzie większa. ABX też zda na medal... gwarantuję!

Krak_oN- a tata Marcina powiedzial...

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeśli można się wtrącić, to z agencji bardziej proponowałbym panienkę. Oczywiście dwie też mogą być... Podejrzewam że w tych rzeczach tkwi źródło twórczości tutejszego artysty. Pomóżcie więc chłopinie koledzy, a i forumowa idylla będzie większa. ABX też zda na medal... gwarantuję!

Czy sugerujesz że można by zrobić zrzutę na kolegę aby sobie ulżył tam gdzie tego tam figo-fago?

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 31 Października 2010 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 31 Października 2010 - spam

Ja.

Ty raczej nie spadłeś z wysoka, bo nigdy tam nie byłeś...

Ty za to chcialbys byc stad pewnie ten nick

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki

Ty za to chcialbys byc stad pewnie ten nick

Napiszesz kiedyś jakiś sensowny post ?

bum1234 przestan pitolic, wyslalem Ci maila juz dawno temu i nic nie odpisales, wiec o czym ta mowa?

To tak jak reszta towarzystwa, chrzani na form na odsluchy sie nie chce stawic, jeden caly czas Lutka z rozrzewnieniem wspomina a i reszta sie wymiguje tylko zasypuje jakimis teoriami nigdzie nie poitwierdzonymi.

a co do testow to moze zrobimy testy na inteligencje, to by dopiero ciekawie powychodzilo;)

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Listopada 2010 - atak na forumowicza
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Listopada 2010 - atak na forumowicza

a co do testow to moze zrobimy testy na inteligencje, to by dopiero ciekawie powychodzilo;)

lepiej nie rób, bo Ci się świat zawali...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...takie krotkie wtracenie ...niektorzy pasjonuja sie malarstwem inni sluchaja muzyki ..w domu...czy jedni musza drugim udowadniac ze ... o, ogladacie bochomazy ...a ci w rewanzu twierdzic ...o, sluchacie halasu...?

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Listopada 2010 - odnosi się do usuniętego wpisu
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Listopada 2010 - odnosi się do usuniętego wpisu

archaniol nie boj zabki, mam to za soba. Natomiast co do twojej to wszystko jest jasne.

No i jak tam? Nie ma chętnych na pliczek? Brak odwagi? To tylko czterdzieści parę sekund. Rochu - może Ty spróbujesz? A może Stary Audiofil się skusi? A może Yul?

Panie Bumie

Stary się nie skusi-więc skucha!!poza tym stary nie jest taki głupi co to każdy dowcip kupi.))))

ps.Co na to wszystko Lutek-bo jestem ciekawy)))

Tak myślałem. Trudno. Ten test nie jest żadnym kawałem.

Niee?A to ciekawe,bardzo ciekawe.

Poważniejsza jest już rzeczywiście,gra w trzy karty...można dużo stracić.

No, grę w 3 karty też można potraktować poważnie.

To było powazne-i zawsze się frajerzy trafili,a potem ten co rzucał mówił,że musi się załatwić-zgarniając przedtem forsę,ktoś krzyczał milicja,

dykta z kartami leciała w powietrze,beczka się przewracała,było dużo szumu,a frajer zostawał sam na chodniku-często płacząc,frajerzy topili tam

duże pieniądze-po prasku ta gra-to był benkiel.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kilka uwag na temat wpływu kabli sieciowych i IC. Owszem nie mają one żadnego wpływu na dźwięk lub mają wpływ marginalny jeśli mamy do czynienia z najtańszymi klockami lub z tzw. śmieciowym audio. Sęk w tym że im wyższa jakość konfiguracji tym większe znaczenie jakości kompletnego okablowania. W sprzęcie wysokiej klasy ten wpływ słychać w sposób bardzo mocno wpływający na dźwięk zestawu. Niestety zwolennicy testów ABX zwykle posiadają bardzo tanie i kiepskie konfiguracje zatem mogą pisać o tym że kable wpływu żadnego nie mają. Gorzej gdyby nagle okazało się że stać ich na dobry sprzęt bo wtedy runąłby dotychczasowy system wartości. Zwolennicy testów ABX siedzą też w swoich 4 ścianach i nie chce im się ruszyć tyłka do najbliższego salonu żeby posłuchać czegoś naprawdę dobrego. Nikt z nich nie pokaże się także na odsłuchach w Krakowie. Ot taki zwyczaj. Lepiej pisać o czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.