Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bum1234 zadałem sobie trud żeby prześledzić Twoje wpisy (nie ma ich wiele) i 2/3 z nich do pseudo naukowy bełkot który ma uzasadniać brak wpływu IC i sieciówek na dźwięk oraz fakt iż ludzki słuch pewnych niuansów nie wychwytuje (a takie są właśnie różnice w tych kablach no i zapewne w sprzęcie). Jesteś też gorącym zwolennikiem ABX jako metody testowej słuchającym magnetofonu szpulowego (chwała Ci za to), winyla, CD, SACD i DVD-Audio. Chwalisz się też że słuchałeś sprzętu za 200kzł i różnic w IC nie było. No cóż, te różnice są w znacznie tańszych systemach. Nie trzeba wyobraźni żeby je słyszeć. Podobnie z kablami sieciowymi a o różnicach w konfiguracjach nie wspomnę. Ani razu nie napisałeś o konkretnych wrażeniach z odsłuchu porównawczego klocka X z klockiem Y czy też dwóch różnych konfiguracji na tym samym materiale muzycznym. 10 lat temu skończyłeś z żonglerką sprzętu, mógłbyś podać jakieś konkretne marki i modele z którymi miałeś wówczas do czynienia? Przede wszystkim chodzi o konfiguracje i warunki w jakich one grały. To o wiele bardziej istotne niż pseudo naukowe wypociny.

tak dla przypomnienia.Po zrobieniu ilus tam prob jest jasne ze jesli wykonawca nie zyczył sobie efektow specjalnych sprzet od pewnego rzetelnego poziomu gra tak samo, niezaleznie ile kosztował.To tak dla przypomnienia do czego słuzy eksperyment.raczej jest jus po kisielu, po guzik mnie obchodzi co wymysli disco.Nie ma kabeleczkow,wtyczusi,konetorkow itp pierdoł.jest marketing,dziura w mozgu itp sprawy.

a argument o sprzedawaniu jest natarczywy ale idiotyczny.Zawsze ten drozszy jest ładniejszy ,funkcjonalniejszy itp.Natomiast wobec braku argumentow TEN jest do przyjecia jako humorystyczny..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Największym problemem zwolenników ABX są założenia i generalizacja. Ot facio neguje ABXa to musi mieć kupę kasy i nie chce się przyznać że wszystko gra tak samo bo wyszłoby na jaw że wywalił cash w błoto. Neguje ABXa to musi być złotouchy, czytać recenzje w prasie audio (a przecież to same reklamy) i według nich dobierać sprzęt, kable i tony biżuterii. A przecież wystarczy kupić coś taniego i do tego zwykły kabel żeby grało tak samo;-) Takie założenia są dość krótkowzroczne.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Krótkie pytanie: podobno liczy się wyłącznie muzyka zatem czy to co gra ma świetnie wypadać w pomiarach czy po prostu dawać maksimum satysfakcji i wrażenie bezpośredniego uczestnictwa w spektaklu muzycznym? Te dwie rzeczy nie idą zawsze w parze. Niestety.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeśli liczy się tylko muzyka to te rozwaxania nie mają sensu, ponieważ nie rozmawiamy o boomboxach.

A to tylko na boomboxie według kolegi da się słuchać muzyki?

"Jeśli liczy się tylko muzyka to te rozwaxania nie mają sensu, ponieważ nie rozmawiamy o boomboxach."

A to tylko na boomboxie według kolegi da się słuchać muzyki?

rochu: Tak szczerze.... Jesteś głupi, czy tylko takiego udajesz? Bo większego "przeczytałem i zrozumiałem kompletnie odwrotnie" to już dawno nie widziałem....

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Ten akurat z kulturalnością czy jej brakiem nie miał za wiele wspólnego, za to z wnioskowaniem słabo wypadł....

PS. Założę się, że kolejny wpis rocha znów będzie zawierał zdanie pytające....

bravo32 sprawdź czy w słowniku istnieje słowo: "kulturalność".

discomaniac71: istnieje. A dlaczego pytasz?

Bo jeśli chodzi Ci o moje niewybredne pytanie pod adresem rocha to czy tylko on ma prawo do niekulturalnych wypowiedzi?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nic dodać, nic ująć. Kolejny merytoryczny i kulturalny wpis kolegi Rocha. :)

Pewne sprawy do ciebie nie trafiają, inne rozumiesz na opak.

Odnoszę wrażenie, że urodziłeś się w jakiejś innej galaktyce.

Czy mam rację?

PS. Założę się, że kolejny wpis rocha znów będzie zawierał zdanie pytające....

Bravo!!

Zgadł Pan.

W nagrodę dostaje Pan taczkę ziemniaków ; )

Nie obrazi się Pan Szanowny?

discomaniac71: Cóż dodać? :-) T. Karpowicz Słownik ortograficzny języka polskiego 2005.

Pewne sprawy do ciebie nie trafiają, inne rozumiesz na opak.Odnoszę wrażenie, że urodziłeś się w jakiejś innej galaktyce.Czy mam rację?

Jednak jesteś głupi :-) W dodatku jesteś trollem, ale pewnie nigdy to do Ciebie nie dotrze....

Bravo!!Zgadł Pan.W nagrodę dostaje Pan taczkę ziemniaków ; )Nie obrazi się Pan Szanowny?

Choć bardziej wolę makaron to nie obrażę się jeśli przywieziesz nagrodę pod drzwi i zniesiesz do piwnicy. Dam Ci nawet na piwo.

Audiofile oceniajacy sprzet na podstawie ceny osmieszaja sie.Jezeli ktos sie zna na elektronice to wie ze w wielu urzadzeniach srodek jest taki sam a cena jest duzo wieksza (tak samo jak w dzisiejszych autach).Od poczatku zastanawialem sie dlaczego w studiach nagraniowych jest SMIECIOWE AUDIO i nagrane plyty na tym sprzecie brzmia super na krelach?Jaki jest sens odtwarzania plyt na sprzecie lepszym niz byla nagrana?Byl w Krakowie kiedys pokaz b&w i krela za 300 kzl i wiekszosci audiofilskich plyt ktore byly puszczane nie dalo sie sluchac(koszmarna dokladnosc)-czy slyszal ktos na koncercie jak muzykowi marszczy sie koszula?W audio-video byl kiedys slepy test-muzycy nie rozroznili hk za 2kzl od bata za 100kzl.Czy dowodzi to ze muzycy sa glusi czy ze roznica w brzmieniu tych wzmacniaczy jast tak mala ze nie do uslyszenia?Moze ktos lepiej slyszy i sie zglosi do testu?Dlaczego kolumny mozna rozroznic a nawet glosniki tekstylne od metalowych a odtwarzaczy i wzmacniaczy juz nie?Jest w Polsce osoba ktora ma system kondo a zrodlem w tym systemie jest odtwarzacz za 260zl-co na to wielbiciele wadii,dcs-ow,kreli,accupchasow?

"...Jest w Polsce osoba ktora ma system kondo a zrodlem w tym systemie jest odtwarzacz za 260zl-co na to wielbiciele wadii,dcs-ow,kreli,accupchasow?..."

A co marianek, masz jakiś problem z właścielami Wadii, DCS'ów, Krelli i Accuphase'ów? Sądzisz, że po twoim wpisie rzucą się z okna na bruk? Obawiam się, że trochę się przeceniasz.

Pozdro,

Yul

> “Jest w Polsce osoba ktora ma system kondo a zrodlem w tym systemie jest odtwarzacz za 260zl-co > na to wielbiciele wadii,dcs-ow,kreli,accupchasow? “

Może się wykosztował na wzmacniacz i mu zabrakło kasy?

Jakoś nie mogę uwierzyć.

Nawet jakby miał doskonały DAC, asynchroniczne przesyłanie,… i całą resztę…

A zresztą cóż to takiego Kondo?... Może to ten sam poziom co ta manta za 260 zł?...

;D

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bravo32 to jakaś tandetna współczesna nowomowa. 12 lat przesiedziałem przed mikrofonem i jakbym coś takiego powiedział od razu wyleciałbym na zbity pysk a w najlepszym wypadku pojechaliby mi po pensji. Ale cóż, taki język jacy dzisiejsi absolwenci a o "magistrach" nie wspomnę. Nie piję do Ciebie więc niech Ci żyłka nie skacze;-)

doscomaniac

<12 lat przesiedziałem przed mikrofonem i jakbym coś takiego powiedział od razu wyleciałbym na zbity pysk a w najlepszym wypadku pojechaliby mi po pensji>

disco, nie mam zamiaru brać jego czy twojej strony, ale...

PO CO ZAŁOŻYŁEŚ TEN WĄTEK?

Żeby podyskutować. Bo jeżeli pokłócić się, to masz czego chcialeś. Więc nie narzekaj.

Proszę Cię, bez urazy. Mają inne zdanie, OK. Gdyby mieli twoje, to wygladalo by jak dyskusje w tvn. Nienaturalnie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Audiofile oceniajacy sprzet na podstawie ceny osmieszaja sie.Jezeli ktos sie zna na elektronice to wie ze w wielu urzadzeniach srodek jest taki sam a cena jest duzo wieksza (tak samo jak w dzisiejszych autach).Od poczatku zastanawialem sie dlaczego w studiach nagraniowych jest SMIECIOWE AUDIO i nagrane plyty na tym sprzecie brzmia super na krelach?Jaki jest sens odtwarzania plyt na sprzecie lepszym niz byla nagrana?Byl w Krakowie kiedys pokaz b&w i krela za 300 kzl i wiekszosci audiofilskich plyt ktore byly puszczane nie dalo sie sluchac(koszmarna dokladnosc)-czy slyszal ktos na koncercie jak muzykowi marszczy sie koszula?W audio-video byl kiedys slepy test-muzycy nie rozroznili hk za 2kzl od bata za 100kzl.Czy dowodzi to ze muzycy sa glusi czy ze roznica w brzmieniu tych wzmacniaczy jast tak mala ze nie do uslyszenia?Moze ktos lepiej slyszy i sie zglosi do testu?Dlaczego kolumny mozna rozroznic a nawet glosniki tekstylne od metalowych a odtwarzaczy i wzmacniaczy juz nie?Jest w Polsce osoba ktora ma system kondo a zrodlem w tym systemie jest odtwarzacz za 260zl-co na to wielbiciele wadii,dcs-ow,kreli,accupchasow?

To byliśmy na tym samym pokazie razem.

I od siebie powiem, że wcale takich odczuć jak opisałeś nie wyniosłem z tej prezentacji.

No ale widzę, że jakaś zawiść przez ciebie przemawia.

A z tym to już trudno dyskutować.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

doscomaniac

<12 lat przesiedziałem przed mikrofonem i jakbym coś takiego powiedział od razu wyleciałbym na zbity pysk a w najlepszym wypadku pojechaliby mi po pensji>

disco, nie mam zamiaru brać jego czy twojej strony, ale...

PO CO ZAŁOŻYŁEŚ TEN WĄTEK?

Żeby podyskutować. Bo jeżeli pokłócić się, to masz czego chcialeś. Więc nie narzekaj.

Proszę Cię, bez urazy. Mają inne zdanie, OK. Gdyby mieli twoje, to wygladalo by jak dyskusje w tvn. Nienaturalnie.

Wróć proszę na z góry upatrzoną pozycję. Dziękuję.

To byliśmy na tym samym pokazie razem.

I od siebie powiem, że wcale takich odczuć jak opisałeś nie wyniosłem z tej prezentacji.

No ale widzę, że jakaś zawiść przez ciebie przemawia.

A z tym to już trudno dyskutować.

Zawiść leży u podstawy ABX. Niestety.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jednak jesteś głupi :-) W dodatku jesteś trollem, ale pewnie nigdy to do Ciebie nie dotrze....

Ze swojej strony mogę dokładnie powiedzieć to samo o tobie i twoich kolegach.

Marianku, trójwymiarowym, bumie i kilku innych.

Powtórzę to co napisałem wyżej.

Zwykła zawiść i zazdrość przez was przemawia. Chodzi wam tylko o to aby zepsuć humor innym.

I to jest tak na prawdę źródło całej ABC-owej krucjaty trójwymiarowego (we wszystkich jego wcieleniach) i jego ponurej ferajny.

Zastanawiam się dlaczego o ABX piszą posiadacze tanich, bardzo budżetowych klocków. Nie, nie o majętność tutaj chodzi, bo po 1 nie może o to chodzić bo byłoby nie fair a po 2 te pieniądze można przecież lepiej wydać. Co więcej są to osoby którym nie chce się słuchać. Tak naprawdę nie mają własnego zdania o brzmieniu Krella, McIntosha czy Accuphase poza tym że są to drogie klocki i dużo kosztują. Wystarczą im te trzy magiczne literki: "ABX" i nagle Denonek za 500 PLN jest już co najmniej Krellem bo jak nie ma różnicy to po co przepłacać?

Zastanawiam się, skąd wiesz co kto ma ? I dlaczego z taką pogardą o tym piszesz ?

Muszę Ci powiedzieć, że przy moim sprzęcie, Twój wygląda jak tania budżetówka. Przykro mi to pisać, ale taka jest prawda. I nie powiem Ci jaki mam. Musisz mi uwierzyć.

A dwa, to Twoje, nieduże jednak, pieniądze, też można ZNACZNIE lepiej wydać, tylko trzeba mieć wiedzę, jakiej Ci brakuje.

Tak jak kultury.

Ze swojej strony mogę dokładnie powiedzieć to samo o tobie i twoich kolegach.

Marianku, trójwymiarowym, bumie i kilku innych.

Powtórzę to co napisałem wyżej.

Zwykła zawiść i zazdrość przez was przemawia. Chodzi wam tylko o to aby zepsuć humor innym.

I to jest tak na prawdę źródło całej ABC-owej krucjaty trójwymiarowego (we wszystkich jego wcieleniach) i jego ponurej ferajny.

:)))

To co napisałem discomaniacowi można też odnieść do Ciebie, w 100% :))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pawełku nie Tobie kwestionować moją wiedzę to raz a dwa nie wiesz co obecnie posiadam i prawdopodobnie wiedział nie będziesz więc daruj sobie te dywagacje i wycieczki osobiste.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

:)))

To co napisałem discomaniacowi można też odnieść do Ciebie, w 100% :))

Tyle Twojego co sobie napiszesz bo i tak nikt Cię tutaj nie traktuje poważnie.

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Listopada 2010 - autor poddał się autokrytyce
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Listopada 2010 - autor poddał się autokrytyce

Czemu tak często piszesz o zawiści?

Nawat ładnie wyszedł ci ten wpis.

Rozumiem, że przydajesz mi swoje własne codzienne odczucia.

A dlaczego o tym piszę?

Dlatego, że twój i twoich kolegów punkt widzenia nie zawiera w sobie nawet marginesu na dyskusje.

Ma być tak jak wy twierdzicie. I kropka.

Kto się nie zgadza momentalnie jest wrogiem i trzeba go ośmieszyć albo zniszczyć.

Kiedyś nazywało się to faszyzm.

Siedemdziesiąt lat temu zapewne nosilibyście brązowe koszule, tłuklibyście szyby w sklepach i na pozdrowienie podnosili prawą łapkę.

Jednak pech chciał, że nadzialiście się na takiego głupiego rocha...

; )

Pawełku nie Tobie kwestionować moją wiedzę to raz a dwa nie wiesz co obecnie posiadam i prawdopodobnie wiedział nie będziesz więc daruj sobie te dywagacje i wycieczki osobiste.

A jakie Ty masz wykształcenie ? Założę się, że studiów żadnych (sądząc po przekąsie z jakim piszesz "magister", kompleksy wyłażą z każdej dziury...), a o wykształceniu technicznym to tylko czytałeś.

Skończ z własnymi prostackimi wycieczkami osobistymi w KAŻDYM poście, to nikt Ci nie będzie w ten sam sposób odpowiadał. Proste.

Tyle Twojego co sobie napiszesz bo i tak nikt Cię tutaj nie traktuje poważnie.

Skończ z powoływaniem się na wszystkich forumowiczów, nie masz do tego ŻADNEGO prawa.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Skończ z powoływaniem się wszystkich forumowiczów, nie masz do tego ŻADNEGO prawa.

A dlaczego to?

Ty może jesteś trybunem ludowym?

Jakoś ludu ci brakuje.

Hi, hi. Znowu zdanie pytające ; )

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Listopada 2010 - odnosi się do usuniętego wpisu
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Listopada 2010 - odnosi się do usuniętego wpisu

Nawat ładnie wyszedł ci ten wpis.

Rozumiem, że przydajesz mi swoje własne codzienne odczucia.

A dlaczego o tym piszę?

Dlatego, że twój i twoich kolegów punkt widzenia nie zawiera w sobie nawet marginesu na dyskusje.

Ma być tak jak wy twierdzicie. I kropka.

Kto się nie zgadza momentalnie jest wrogiem i trzeba go ośmieszyć albo zniszczyć.

Kiedyś nazywało się to faszyzm.

Jednak pech chciał, że nadzialiście się na takiego głupiego rocha...

; )

Oj, nie przeginaj kolego, bo nazywanie kogoś faszystą to cięźke przestępstwo i moźna za to pójść do więzienia. Na takie tematy się nie żartuje, chyba, że się jest osobnikiem kompletnie pozbawionym jakichkolwiek zdolności umysłowych.

Tutaj naprawdę nie ma żartów.

Proszę natychmiast mnie przeprosić i odwołać powyźsze stwierdzenie. Jeśli tego nie zrobisz, musisz liczyć się ze znacznie powaźniejszymi konsekwencjami niż usunięcie z forum. Informuję Szanownego Pana również, że moderacja otrzyma w sprawie powyższego postu stosowny raport.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A jakie Ty masz wykształcenie ? Założę się, że studiów żadnych (sądząc po przekąsie z jakim piszesz "magister", kompleksy wyłażą z każdej dziury...), a o wykształceniu technicznym to tylko czytałeś.

Skończ z własnymi prostackimi wycieczkami osobistymi w KAŻDYM poście, to nikt Ci nie będzie w ten sam sposób odpowiadał. Proste.

Skończ z powoływaniem się wszystkich forumowiczów, nie masz do tego ŻADNEGO prawa.

Boże myślałem że padnę:-) Dawno nie spotkałem tak zadufanego w sobie idioty:-)

musisz liczyć się ze znacznie powaźniejszymi konsekwencjami niż usunięcie z forum

Czyli co? Pobijesz Pawła? Podasz go do sądu? Na jakiej podstawie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.