Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

disco

<Wróć proszę na z góry upatrzoną pozycję. Dziękuję.>

Nie rozumiem, po co przekonywać innym, że słyszą różnicę, jeżeli twierdzą, że nie słyszą. Tak samo, jak nikt tu nie mówi, że ty nie słyszysz.

Wróć proszę na z góry upatrzoną pozycję. Dziękuję.

Bez sensu.

A dlaczego to?

Ty może jesteś trybunem ludowym?

Jakoś ludu ci brakuje.

Ja nie mam, tak samo jak ty i twój kolega, ale to pewno przekracza twoje zdolności rozumowania, ale chętnie wyjaśniłem.

discomaniac: Żyłka nie skoczyła ;-) Takie czasy że język się zmienia i wchodzą nowe słowa z formy potocznej... Np. 'pisze' już też jest uznane jako forma poprawna. Ale to tak poza tematem....

PS. na innych forach audio też się tak wszyscy żrą w temacie ABX czy można jakoś sensownie pogadać i poczytać?

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bravo32 nie chciałem Cię atakować tylko mnie to troszkę zdziwiło:-) Ciekawa sprawa że nigdzie nie znalazłem tego słowa poza słownikiem o którym piszesz (tutaj wierzę Ci na słowo). Pozdrawiam. R

Boże myślałem że padnę:-) Dawno nie spotkałem tak zadufanego w sobie idioty:-)

Jako człowiek o niższym statusie nie jesteś w stanie mnie obrazić, ale słoma wyłazi z butów.

Jesteś chamski. Ciekawe kiedy będzie reakcja moderacji.

Widze ze watek zmierza do zamkniecia? :)

po to został stworzony, przecież nie po to, żeby robić jakiś test :))

Ale co z tym testem? Chętnych 73 osoby, z czego przynajmniej 9 sceptycznie nastawionych...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jako człowiek o niższym statusie nie jesteś w stanie mnie obrazić, ale słoma wyłazi z butów.

Jesteś chamski. Ciekawe kiedy będzie reakcja moderacji.

Jako człowiek o niższym statusie... Boże co za bufon:-) Moderacja pewnie znowu Cię wywali i znowu nie będziesz wiedział za co:-)

bravo32 nie chciałem Cię atakować tylko mnie to troszkę zdziwiło:-) Ciekawa sprawa że nigdzie nie znalazłem tego słowa poza słownikiem o którym piszesz (tutaj wierzę Ci na słowo). Pozdrawiam. R

A nawet gdybyś chciał mnie zaatakować, to bym się nie pogniewał. Przecież epitetów na mnie nie wieszałeś ;-))))

Gość rochu

(Konto usunięte)

bum1234

Napiszę to oględnie jak się tylko da.

Postawa twoja i twoich kompanów nie pozostawia jakiegokolwiek marginesu na dyskusje.

Wyznawanie wiary w testy ABX w wersji zaproponowanej przez trójwymiarowego, przypomina sytuację typu zgódź się ze mną albo giń.

Kto się nie zgadza z tym że wyrocznią są testy ABX, że nie słychać wpływu kabli, że urządzenia nie mogą mieć własnych sygnatur etc jest przez was wyśmiewany wyzywany od uszatych etc.

Wy i tylko wy macie monopol na racje na tym forum.

Gdybyście mieli większe środki aniżeli klawiaturę komputera nie jestem pewien czy wasi oponenci mogli by być pewni dnia i godziny.

Tak to się przedstawia.

Były takie czasy gdzie także wykluczono z życia publicznego wszelkie dyskusje i można było wyznawać jedynie jedną jedynie słuszną naukę.

Kto się z tym nie zgadzał miał małe szanse na przeżycie.

Tyle Twojego co sobie napiszesz bo i tak nikt Cię tutaj nie traktuje poważnie.

no tak.. ale przyznaj Disco że bez niego byłoby tu nudnawo a tak jest zabawnie...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A nawet gdybyś chciał mnie zaatakować, to bym się nie pogniewał. Przecież epitetów na mnie nie wieszałeś ;-))))

O popatrz i znowu coś znalazłem: "wieszanie epitetów". Z jakiego to słownika?;-)

no tak.. ale przyznaj Disco że bez niego byłoby tu nudnawo a tak jest zabawnie...

Co racja to racja:-)

Ludzie, jaka wiara?! Wszyscy chcą więcej tych testów, żeby dojść prawdy. Nie ważna jaka jest. Ważne żeby było ich sporo wtedy uda się wyłapać o co w tym wszystkim chodzi. Czytałem relacje z poznańskich spotkań. Chyba nie posądzacie Lutka o jakieś spaczenie, brak dobrego sprzętu czy złe intencje. Dlaczego nie można potraktować tematu jako coś nowego w przykurzonym świecie hi-fi (bo definicji high-endu nawet nie ma!!!!)?

Czy nie byłoby dobrze dla obu stron konfliktu dojść o co w tym wszystkim chodzi? Sprawdzając uszami wraz z innymi osobami. I szukać ewentualnej przyczyny dlaczego pewne wzmacniacze na pewnych kolumnach przy takim samym poziomie głośności są nierozróżnialne?

Bo co zabarwiać wszystko 'jesteś złoto uchy' lub 'jesteś głuchy'. 'Zazdrościsz bo nie stać Cię na mój sprzęt' lub 'przepłaciłeś i nie chcesz się przyznać' i oskarżać siebie nawzajem o złe intencje czy złą wole?

discomaniac: nie mam zbioru przenośni żadnego... ;-) Zamieniłem tylko 'spy' na 'epitety' ;-)

czyli generalnie idzie o to ze facet kce robic testy ale nie kce uznac ze te testy sluza do testowania, na zasadzie jak wyjdzie ze to i tak nie wyjdzie.Ale zawsze mozna podziamgac i w ten sposob przeploszyc jeszce tych ktorzy mysla ze test jednak słuzy do testowania.

Panowie, no to jak? Testujecie czy też nie? Naprawdę mam ochotę zamknąć ten wątek, więcej w nim awantur niż realnej treści.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

czyli generalnie idzie o to ze facet kce robic testy ale nie kce uznac ze te testy sluza do testowania, na zasadzie jak wyjdzie ze to i tak nie wyjdzie.Ale zawsze mozna podziamgac i w ten sposob przeploszyc jeszce tych ktorzy mysla ze test jednak słuzy do testowania.

Facet nie chce robić testów. Znudziło mu się. I tak zostaną zakwestionowane jak tylko nie spodobają się TWA.

Muszę Ci powiedzieć, że przy moim sprzęcie, Twój wygląda jak tania budżetówka. Przykro mi to pisać, ale taka jest prawda. I nie powiem Ci jaki mam. Musisz mi uwierzyć.

Piękne!!!

Dawaj anioł te wpisy do zakładki "Brak humoru na forum".

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 22 Listopada 2010 - trolling
Ukryte przez mlb, 22 Listopada 2010 - trolling

Jako człowiek o niższym statusie... Boże co za bufon:-) Moderacja pewnie znowu Cię wywali i znowu nie będziesz wiedział za co:-)

napisałbym ci kim jesteś, ale tylko ty możesz tutaj obrażać, taki przywilej od moderacji :)

ale ja nie muszę... tak samo jak psa nie muszę wyzywać, to to jest śmieszne :))

To ile kosztował ten twój śmieciowy sprzęt ? ;) ale nie 30 lat temu, kiedy był nowy... teraz. Bogaczu :) samochód byś sobie kupił, a nie obrażał ludzi, że ich na sprzęt nie stać :))

No to? Pozostaje zamknąć i przy następnej próbie zorganizowania takowego testu mocno moderować wszystkie wpisy poza tematem....

mlb widziałem, że masz w wielu sytuacjach anielską cierpliwość. Dałbyś radę tak poprowadzić wątek?

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 22 Listopada 2010 - kolejna awantura, do kosza
Ukryte przez mlb, 22 Listopada 2010 - kolejna awantura, do kosza

Piękne!!!

Dawaj anioł te wpisy do zakładki "Brak humoru na forum".

śmieszne to jest obrażanie kogoś, że go na coś nie stać (wyssane z palucha), kiedy się samemu tramwajem jeździ :))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nadal mnie nie przeprosiłeś.

Ty też masz za co mnie przepraszać.

Jakoś grzecznie milczę i może kiedyś się doczekam.

A co do nawiązania do pewnych nurtów czy tez ideologii.

Nie jestem w stanie pozbyć się myśli, że ABX stało się na tym forum pewnym słowem kluczem, wyjaśnieniem wszystkich zjawisk w audio i być może we wszechświecie.

Religią.

A ta ma swoich akolitów, mędrców, wiernych..

Walczących neofitów także.

No to? Pozostaje zamknąć i przy następnej próbie zorganizowania takowego testu mocno moderować wszystkie wpisy poza tematem....

mlb widziałem, że masz w wielu sytuacjach anielską cierpliwość. Dałbyś radę tak poprowadzić wątek?

on ma anielską cierpliwość jak uszaci obrażają... zwolennicy ABX nie mogą... bo zaraz bany się sypią... wtedy anielska cierpliwość znika...

A co do nawiązania do pewnych nurtów czy tez ideologii.

Nie jestem w stanie pozbyć się myśli, że ABX stało się na tym forum pewnym słowem kluczem, wyjaśnieniem wszystkich zjawisk w audio i być może we wszechświecie.

Religią.

A ta ma swoich akolitów, mędrców, wiernych..

Walczących neofitów także.

ty masz jakieś myśli ? no, no... ale gorzej z rozumowaniem... ABX nie ma za zadanie wyjaśniać jakichś zjawisk, ale żeby to wiedzieć, to trzeba znać podstawy tego testu...

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...)ABX nie ma za zadanie wyjaśniać jakichś zjawisk, ale żeby to wiedzieć, to trzeba znać podstawy tego testu...

O, to są jakieś zasady?

Archanioł: Poza jednym banem o innych nie słyszałem. I trudno mi się wypowiadać w tej materii bo czytałem "po" a nie "w trakcie". A posty "uszatych" wykasowane też widziałem. Nie mniej i tak nie widziałem bardziej cierpliwego faceta niż mlb.

Gdyby tylko ktoś chciał podjąć się organizacji, z góry zaznaczył, że nie dyskutują Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia.... Mógłby wyjść fajny temat, fajny test lub mini test (bo u Lutka ABXa nie było, choć wszyscy przeciwnicy ABXa próbują wmówić innym, że to był ABX). Przecież co nas nie zabije to nas wzmocni...... A wiedza.... Zawsze będzie w cenie. Nikt na takich porównaniach nie traci przecież.

O, to są jakieś zasady?

wybacz, ale czytać cie nie będę uczył... sam to musisz opanować.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć, jaki jest cel działalności tej nędzy powyżej? Kto to i po co toleruje?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.