Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  220 członków

McIntosh Klub
IGNORED

McIntosh Club

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Nie mam sprzętu Mcintosh ale też lubię muzykalne brzmienie bez ostrości i analityczności.  Od lat mam sprzęty lampowe oraz hybrydowe i to mi się sprawdza. 

Mam jednak problem z pokojem do słuchania muzyki a raczej jego nieregularnym kształtem, z wykuszem. 

Zawsze mam sytuację, że ze względu na kształt tego pokoju jedna kolumna mi gra głośniej i aby zachować balans brzmienia to muszę zawsze kombinować z nierównym wysunięciem, rozstawieniem kolumn względem miejsca odsłuchowego.  Co też średnio wygląda wizualnie niestety. 

Jak się sprawdza w Mcintosh regulacja balansu kanałów(zarówno w Pre jak i Integrach). Używacie tego? Nie ma wpływu na jakość brzmienia?

Mam od lat wzmacniacze bez regulacji barwy i balansu i momentami mi tego brak. 

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

W ten weekend zrobiłem „małą aktualizację” mojego systemu. tym razem Mcintosh MA12000 (który wciąż uważam za wybitny sprzęt) został zastąpiony sprzętem z tej samej stajni, czyli przedwzmacniaczem lampowym C2700 i dwoma monoblokami MC611. Wszystko ze sobą połączone kablami xlr nordost tyr2. Obecnie lampy się wygrzewają, więc nie będę się zbytnio rozpisywał o dźwięku, ale jest on zdecydowanie pełniejszy i bardziej przestrzenny i już w każdym z odsłuchanych wcześniej utworów pokazuje więcej szczegółów. Ogólnie jestem zadowolona ze zmiany i czekam na efekt końcowy.

Spoiler

05414F09-072E-4539-9AD8-FCF39E0C96D2.jpeg

D6C4427E-AB9F-405E-86AA-F68B81F8D5F5.jpeg

W dniu 27.08.2022 o 17:16, klepek1 napisał:

W ten weekend zrobiłem „małą aktualizację” mojego systemu. tym razem Mcintosh MA12000 (który wciąż uważam za wybitny sprzęt) został zastąpiony sprzętem z tej samej stajni, czyli przedwzmacniaczem lampowym C2700 i dwoma monoblokami MC611. Wszystko ze sobą połączone kablami xlr nordost tyr2. Obecnie lampy się wygrzewają, więc nie będę się zbytnio rozpisywał o dźwięku, ale jest on zdecydowanie pełniejszy i bardziej przestrzenny i już w każdym z odsłuchanych wcześniej utworów pokazuje więcej szczegółów. Ogólnie jestem zadowolona ze zmiany i czekam na efekt końcowy.

Pokaż ukrytą zawartość | Pokaż zawartość +18

Witaj, a jeszcze nie tak dawno kolega zarzekał się że ma 12000 to chyba koniec poszukiwań i żona będzie spokojniejsza a tu proszę, klepek1 pozytywnie zakręcony, tak trzymaj, szczere gratulacje.

W dniu 27.08.2022 o 17:16, klepek1 napisał:

Pokaż ukrytą zawartość | Pokaż zawartość +18

05414F09-072E-4539-9AD8-FCF39E0C96D2.jpeg

Zdecydowanie spróbuj z innymi kablami. np purist audio neptune lub corvus. 

W dniu 30.08.2022 o 16:44, klepek1 napisał:

Czemu uważasz nordost tyr2 za nieodpowiednie, czy porównywałeś je z tymi co proponujesz?

chyba nie sądzisz , ze wypowiadam sie w temacie o którym nie mam pojęcia? tak , porównywałem i z nimi i z innymi np wireworld, albedo anzus. i z tych wszystkich najlepiej wypadały PAD . Najbardziej muzyczne i nie męczące kable. 

Dziękuję za info, w połowie tygodnia mam dostać Purist Audio Design Corvus dla porównania z tyr2. Jestem bardzo ciekawy tego pojedynku, choć przy PAD piszą o czasie wygrzewania rzędu 250 godzin więc mogą nie pokazać swoich pełnych możliwości. Szanuję Twoje zdanie i zawsze lubię posłuchać „bardziej doświadczonych” przez co można iść w pewnych aspektach na skróty. 

10 minut temu, klepek1 napisał:

Dziękuję za info, w połowie tygodnia mam dostać Purist Audio Design Corvus dla porównania z tyr2. Jestem bardzo ciekawy tego pojedynku, choć przy PAD piszą o czasie wygrzewania rzędu 250 godzin więc mogą nie pokazać swoich pełnych możliwości. Szanuję Twoje zdanie i zawsze lubię posłuchać „bardziej doświadczonych” przez co można iść w pewnych aspektach na skróty. 

tylko pamiętaj , że corvus przekaże obraz "na żywo" barwy instrumentów są zbliżone do koncertowych. Jeżeli szukasz muzykalności i cieplejszego brzmienia to powinieneś celować w neptune. 

29 minut temu, klepek1 napisał:

i nie wiem czy jestem bardziej doświadczony, posłuchałem kilku zestaweiń kabli i tyle. Dla mnie nordost jak i anzus będzie ostry . W końcu ludzie z nordosta utworzyli anzusa więc maniera  została. Meżesz jeszcze spróbować transparenta ale to są już inne pieniądze (kilkadziesiąt tysięcy) ale czy jest sens? Jak masz woną gotówkę i właśnie zrezygnowałeś z zakupu samochodu marki premium to powiem , że jest . Jezeli nie to zdecydowanie posłuchaj PAD

W dniu 23.08.2022 o 10:36, sebgla napisał:

Cześć. Nie mam sprzętu Mcintosh ale też lubię muzykalne brzmienie bez ostrości i analityczności.  Od lat mam sprzęty lampowe oraz hybrydowe i to mi się sprawdza. 

Mam jednak problem z pokojem do słuchania muzyki a raczej jego nieregularnym kształtem, z wykuszem. 

Zawsze mam sytuację, że ze względu na kształt tego pokoju jedna kolumna mi gra głośniej i aby zachować balans brzmienia to muszę zawsze kombinować z nierównym wysunięciem, rozstawieniem kolumn względem miejsca odsłuchowego.  Co też średnio wygląda wizualnie niestety. 

Jak się sprawdza w Mcintosh regulacja balansu kanałów(zarówno w Pre jak i Integrach). Używacie tego? Nie ma wpływu na jakość brzmienia?

Mam od lat wzmacniacze bez regulacji barwy i balansu i momentami mi tego brak. 

W MA8900 miałem przez kilka dni balans ustawiony minimalnie w jedną stronę. Po ustawieniu prawidłowo zmian w brzmieniu nie zauważyłem. W MA12000 zrobiłem próbę na szybko  z lekkim przesunięciem balansu - tak aby zobaczyć czy jego aktywacja coś psuje - nie zauważyłem. Wygląda więc na to że zrobiono to porządnie. Dla porównania - gdy wyłączę podświetlenie wskaźników słyszę zmianę - jest bardziej przejrzyście (tak samo jest w Accuphase).

Equalizer - też wygląda na porządną robotę ale ilekroć go uaktywnię barwa zmienia się na jakąś tak mniej naturalną (no bo jest poddana equalizacji a nie dlatego że układ coś psuje) więc nie korzystam. Dziwne jest to, że jak czasami brakuje mi basu (mam monitory no i sam wzmacniacz jeszcze chyba się nie wygrzał) to pomimo podbicia niskich jakoś i tak ostatecznie nie jest lepiej. Ale jeszcze żadna equalizacja mi się nie sprawdziła.

8 godzin temu, Miltoniusz napisał:

W MA8900 miałem przez kilka dni balans ustawiony minimalnie w jedną stronę. Po ustawieniu prawidłowo zmian w brzmieniu nie zauważyłem. W MA12000 zrobiłem próbę na szybko  z lekkim przesunięciem balansu - tak aby zobaczyć czy jego aktywacja coś psuje - nie zauważyłem. Wygląda więc na to że zrobiono to porządnie. Dla porównania - gdy wyłączę podświetlenie wskaźników słyszę zmianę - jest bardziej przejrzyście (tak samo jest w Accuphase).

Equalizer - też wygląda na porządną robotę ale ilekroć go uaktywnię barwa zmienia się na jakąś tak mniej naturalną (no bo jest poddana equalizacji a nie dlatego że układ coś psuje) więc nie korzystam. Dziwne jest to, że jak czasami brakuje mi basu (mam monitory no i sam wzmacniacz jeszcze chyba się nie wygrzał) to pomimo podbicia niskich jakoś i tak ostatecznie nie jest lepiej. Ale jeszcze żadna equalizacja mi się nie sprawdziła.

Dziękuję 🙂

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Powitać szanownych.😉

Dwa pytanka, jestem po odsłuchu MA7200 z Monitor Audio Gold 5G 300 i Focalami Aria 936 (odsłuch na gorąco, bez zapowiedzi, było co było....) i tak:

1. Jakie kolumny warto jeszcze posłuchać? Moje wstępne typy to Focal Kanta 2, Triangle Signature Delta, ATC SCM40 i Klipsch Forte IV (wiem, że jest rozrzut....)

2. Jaki sklep możecie poradzić, coby: raz odsłuchać jak największą ilość kolumn, dwa ....no nie kryję....dostać dobrą cenę na McIntosha (może być na priv, bo nie ukrywam, że najpierw najprawdopodobniej zakupię wzmacniacz, a dopiero po jakimś czasie kolumny...)

PS. Wzmacniacz, jak dla mnie, zwykłego profana lubiącego muzykę jest zajebisty.😇

pzdr

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

7200? Spróbuj 8900, bo różnica w cenie niewielka, a wg mnie przeskok jakościowy dość spory.

Polecam Hi-Fi System, Warszawa ul. Ostródzka (w moim przypadku p. Wojciech). Kupowałem u nich kolumny, kable oraz inteconnect. Nie mają tylko w ofercie ATC, reszta powinna być.

15 godzin temu, Rokownik napisał:

Powitać szanownych.😉

Dwa pytanka, jestem po odsłuchu MA7200 z Monitor Audio Gold 5G 300 i Focalami Aria 936 (odsłuch na gorąco, bez zapowiedzi, było co było....) i tak:

1. Jakie kolumny warto jeszcze posłuchać? Moje wstępne typy to Focal Kanta 2, Triangle Signature Delta, ATC SCM40 i Klipsch Forte IV (wiem, że jest rozrzut....)

2. Jaki sklep możecie poradzić, coby: raz odsłuchać jak największą ilość kolumn, dwa ....no nie kryję....dostać dobrą cenę na McIntosha (może być na priv, bo nie ukrywam, że najpierw najprawdopodobniej zakupię wzmacniacz, a dopiero po jakimś czasie kolumny...)

PS. Wzmacniacz, jak dla mnie, zwykłego profana lubiącego muzykę jest zajebisty.😇

pzdr

jeżeli rzeczywiście najpierw chcesz kupić wzmacniacz to raczej kieruj się ku 8950 to już niewielka róznica cenowa a dostajesz poprawioną dynamikę oraz korektor , który przy niektórych nagraniach może się przydać 

Dzięki za sugestie.

Stety, niestety nie jestem z W-wy, choć daleko nie mam (łódzkie). Posiadanie w portfolio określonych producentów, w obecnych czasach, nie jest równoznaczne z posiadaniem konkretnych klocków. 

Powiem szczerze (rzecz nie dotyczy tylko McIntosha, ale ogólnie audio) znalezienie czegoś w konkretnych zestawach do odsłuchu jest trudne i kosztuje masę czasu oraz zachodu, a chwilami jest wręcz nie do zrealizowania. Ot chociażby wczorajszy odsłuch, był MA 7200 na stanie, MA8900 nie było. Kolumny Aria 936 bo były na stanie, Kanta K2 brak (podobno też u dystrybutora).

Ułożenie całego systemu "na raz" jest praktycznie, dla osoby pracującej i mającej w ciul innych obowiązków i obowiązeczków, niemożliwe. Poza oczywistą kwestią finansów, problemem są braki w dostępności.

Stąd idea kupna jednak najpierw tylko wzmacniacza i dopiero budowa wokół niego pozostałego toru. Jakoś łatwiej - nawet z 34 kg klocem gdzieś pojechać na odsłuch - aniżeli tachać 2 kolumny każda po ok. 30 kg......😉. Do tego z tego co słyszałem to MAK jest generalnie "zbywalny" (by nie napisać łatwo zbywalny) w przeciwieństwie do innych no name wynalazków, więc ryzyko, że utknę z czymś co mi nie podpasuje jest nikłe. 

Co do MA8950 to ma też DA2 hmmm.....dobrze to wygląda, kosztuje źle.....🤪

Piszcie, jak możecie, sugestie względem kolumn.... Dodam, że zdecydowanie bardziej podeszły mi Focale, aniżeli Monitor Audio. Nie wykluczam też na początku grania z AA Rhea II (na które wymieniłby swoje AA Hyperiony...).

pzdr

Godzinę temu, Rokownik napisał:

Stety, niestety nie jestem z W-wy, choć daleko nie mam (łódzkie). Posiadanie w portfolio określonych producentów, w obecnych czasach, nie jest równoznaczne z posiadaniem konkretnych klocków. 

Jeśli łódzkie, to zajrzyj do RTV Max. Za ich pośrednictwem sprowadzałem swojego Maka. Mają sporo sprzętu na miejscu. Z tego co wiem mieli poszerzyć swoją ofertę o kolumny ATC. Nie wiem, czy już to zrobili, ale myślę że warto podpytać

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

@jackobtone udało Ci się ułożyć coś z kablami i swoimi ATC SCM40? Pamiętam z czytanych postów, że miałeś eksperymentować w tym zakresie.

Kolumny znam, słuchałem je wielokrotnie u znajomego, gdzie grają z dzielonką Vincenta SA32 i SP 332. IMHO genialne kolumny o takim czystym przekazie i wysublimowanym, szybkim basie, że są u mnie opcją nr 1 do odsłuchu.  I nie zabijają ceną.

Co do sklepów.

O RTV Max to nawet mamy osobny wątek. Ja akurat kiedyś na początku lat 2010 kupowałem u nich plasmę 3D od Samsunga i żadnych uwag nie miałem, ale....ale nigdy mi się nie zepsuła. Jak to z nimi jest do końca nie wiem. By podać przykład MA 12000 w ich ofercie (nowe), na OLX 59.579 zł., na stronie 69.995 zł. - obie ceny do negocjacji przynajmniej w ogłoszeniach, linki poniżej (na dzień 21.09.22)

https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-zintegrowany-mcintosh-ma12000-CID99-IDMLhCo.html

https://www.rtvmax.pl/zintegrowane/9179-mcintosh-ma12000-raty-0-gwarancja-producenta-salon-lodz.html

By daleko nie szukać Kanta 2 i kilka ogłoszeń, ceny od 21.499 zł., poprzez 18.999 zł. do 15.999 zł. - teoretycznie wszystkie ceny ogłoszeniowo do negocjacji, linki poniżej

https://www.q21.pl/focal-kanta-no2-orzech-czarny-polysk.html?hash=887bb4c224b8399f5c50bfd0777bddf0&gclid=EAIaIQobChMIlfL83Oal-gIV0kaRBR1vbgZ6EAQYAiABEgIHJvD_BwE

https://www.rtvmax.pl/podlogowe/5399-focaljmlab-kanta-n2-czarny-polysk.html

https://s4home.pl/kolumny-podlogowe/focal-kanta-n2.html

Ja WIEM, że trzeba dzwonić, pytać, negocjować itd.

Tylko pytanie, gdzie warto? Gdzie kupię z oficjalnej dystrybucji z gwarancją z prawdziwego zdarzenia? I gdzie najpierw odsłucham...

@Rokownik to prawda, opinie mają skrajnie różne. Co prawda nigdy się w ich przypadku nie naciąłem (kupowałem u nich też poprzedni system, telewizory), ale wiem, że sytuacje były różne. Mam w RTVMax znajomego, stąd może mam nieco więcej pewności, że nie zostanę z bublem.

Tak, kombinowałem z kolumnami, z różnymi kablami. Ostatecznie zostały SCM40, które naprawdę rewelacyjnie grają w swojej cenie, a przy tym nie rujnują budżetu. Dostrzegam pewne niedoskonałości na górze pasma, ale cała reszta je rekompensuje z nadwyżką. W moim przypadku sprawdziła się budowa zamknięta kolumn - wysokie, nieregularne pomieszczenie z mocno ograniczoną możliwością manewrowania sprzętem po podłodze. Póki co bez adaptacji akustycznej, ale nie czuję specjalnie potrzeby zmian w tym zakresie.

Przerobiłem też kilka kabli, między innymi Tara Labs Prime M1, Supra Sword, Albedo Monolith, Hijiri HCS i te ostatnie u mnie zostały. Teraz pozostaje tylko delektować się brzmieniem zestawu, który na ten moment uważam za kompletny. Oczywiście można lepiej, można zdecydowanie drożej, ale uzyskany przeze mnie poziom w zupełności wypełnia moje potrzeby. Krótko mówiąc, zakup na lata. 🙂 

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

Koledzy. Zakładając, że mam łatwe do napędzenie kolumny, do których napędzenia nie potrzeba elektrowni to czy integra 8900 (lub nowa 8950) będzie w czymś ustępowała 9000 (9500). Czy MA9000 oprócz wyższej mocy brzmi lepiej/inaczej od 8900? MA1200 ma lampy więc zakładam, że z tego powodu będzie inna ale 9000 vs 8900?? Mam kolumny które spokojnie napędza nawet lampa single ended 8W. Ale tak chodzi mi po głowie Mcintosh jako sprzęt może kiedyś na przyszłość.  Optymalnie chciałbym C2700 plus końcówka mocy (lub MA12000) ale to już kosmos cenowy. 

Od lat słucham systemów lampowych lub hybrydowych. Ostatnio hybrydowych. I brzmienie w kierunku muzykalności a nie analityczności to mój świat.  

Edytowane przez sebgla

58 minut temu, jackobtone napisał:

Jeśli łódzkie, to zajrzyj do RTV Max. Za ich pośrednictwem sprowadzałem swojego Maka. Mają sporo sprzętu na miejscu. Z tego co wiem mieli poszerzyć swoją ofertę o kolumny ATC. Nie wiem, czy już to zrobili, ale myślę że warto podpytać

a kto jest gwarantem i serwisem MC, bo nie sądzę że HIFIclub. ?

a dlaczego uważasz, że nie hifi club?

ja swoje maki zawsze kupowałem w hifi clubie....dzwoniłem i Paweł przywoził zamówiony sprzęt....pełna profeska

Edytowane przez mztv
W dniu 21.09.2022 o 17:52, mztv napisał:

a dlaczego uważasz, że nie hifi club?

ja swoje maki zawsze kupowałem w hifi clubie....dzwoniłem i Paweł przywoził zamówiony sprzęt....pełna profeska

bo z tego co wiem rtvmax nie jest dystrybutorem Hifi club. Chyba , że kupili od jakiegoś dealera który bierze towar z HIFIclub. Zawsze można zweryfikować po numerze seryjnym czy sprzet pochodzi z polskiej dystrybucji. To drogie zabawki i ja za kilka zł rabatu nigdy nie kupiłbym sprzętu niewiadomego pochodzenie bo ewentualna naprawa może być droga . W Polsce na MC masz 36m-cy gwarancji. 

W dniu 21.09.2022 o 11:55, Rokownik napisał:

[…] Kolumny Aria 936 bo były na stanie, Kanta K2 brak (podobno też u dystrybutora). […]

Jeśli masz czas na np. nieco dłuższą weekendową wycieczkę, to we Wrocławiu są Focal Kanta 2 w Salonie Denon w Magnolia Park i w MDBaudio.

Kanta 2 słuchałem w Denonie. Najpierw podłączone były do Marantz 40n i grało to nieciekawie (niedociążony bas, punktowy, ale brak mięsistości; mocno dominujące, świdrujące uszy wysokie tony). Później poprosiłem o przełączenie na stojącego obok Denona PMA2500ne i takie zestawienie zagrało o wiele ciekawiej (bas bardziej mięsisty, wystarczająco punktowy, uspokojone wysokie, choć nadal bardzo rozdzielcze)- wciąż nie było idealnie, ale nie wydaję wyroków, bo odsłuch był w sali ekspozycyjnej (masa gołych ścian, w tym jedna ze szkła). Sugeruję zadzwonić do nich i zarezerwować termin w ich sali odsłuchowej (jedna z lepszych we Wrocławiu) i poprosić, żeby na tę okazję ściągnęli Denona PMA-A110, bo to naprawdę dobry wzmacniacz o charakterze zbliżonym do McIntosha (przynajmniej do MA252, z którym go bezpośrednio porównywałem). Również w Denonie słuchałem Sonus Faber Olympica III z Naim Uniti Nova i było to chyba najlepsze zestawienie, jakie dotąd słyszałem (zaraz obok słuchanego kiedyś dawno temu Tannoy Kensington GR + Moon 600i- o ile dobrze pamiętam model Moona). Sonus z Naimem zagrał bardzo podobne do mojego zestawu McIntosh MA252 + Evoke 50, ale z nieco większym pazurem na wysokich i ciut szybszym basem. Jak dla mnie idealna równowaga między nasyceniem, barwą, ilością wybrzmień, a szybkością oraz detalicznością. Zaznaczę jednak, że jest to całkowicie inny sposób prezentacji dźwięku niż Focal, więc jeśli gustujesz w focalowych klimatach, to Sonus Faber niekoniecznie Ci się spodoba. Wg mnie wyglądają obłędnie, więc mogę zakładać, że WAF/WAŻ jest wysoki. Cena też „słuszna”, ale warto posłuchać, jeśli się już jest na miejscu.

W MDBaudio dostępne są zarówno Kanta 2 jak i McIntoshe, którymi jesteś zainteresowany. Musisz do nich zadzwonić, bo jak ostatnio tam byłem, to MA8900 się sprzedał (czekają chyba na dostawę) i został hybrydowy MA252 (którego sam posiadam). Lampowy przedwzmacniacz w MA252 może dobrze uzupełniać się z Focalami- wg mnie potrzebują one do pary elektroniki, która okiełzna superrozdzielcze tweetery i wydobędzie trochę magii z pogranicza średnich i wysokich częstotliwości. Kanta 2 potrafią robić wiwisekcję dźwięku zamiast grać muzykę, jeśli połączyć je z czymś jasnym. Jeśli charakter hybrydy McIntosha byłby wciąż niewystarczający, to wystawione są również jakieś wzmacniacze lampowe. Oprócz Focali Kanta są tam też Dynaudio Contour 30i, których sam jeszcze nie słuchałem, ale można się spodziewać dobrego dźwięku, biorąc pod uwagę, że posiadane przeze mnie Evoke 50 są naprawdę solidnie grającymi kolumnami (a Contour ma już kopułkę Esotar zamiast Cerotar). Co do innych dostępnych tam marek się nie wypowiem, bo nie miałem z nimi doświadczeń, ale są i droższe i tańsze, więc można przebierać. Obowiązkowo telefonicznie umów się na termin, bo salka odsłuchowa jest regularnie zajęta, jak tam wpadam.

Jeśli starczy Ci czasu, to możesz też odwiedzić salon Strefa Dźwięku: tam znajdziesz wzmacniacze Accuphase, Octave, Leben itp. Dawno tam nie byłem, ale stały np. flagowe Dynaudio Confidence (C3 lub C4) oraz podstawkowe Confidence C1.

Jest też TopHiFi, ale niestety nie jestem w stanie zasugerować gotowego zestawu, który można tam odsłuchać. Skoro interesuje Cię Focal, to pewnie Bowersy też mogą. Raz słuchałem tam małych kolumn podłogowych ProAc (chyba z serii Response) i ogromne wrażenie zrobiła na mnie dynamika, szczególnie fantastycznie ukazane uderzenia w werbel, więc być może warto tam też zawitać. Bas był rozlazły, ale winę ponosił za to raczej podłączony do nich Pathos Classic One.

Udanych odsłuchów.

Witam takie zapytanie  mam po sprawdzałem w salonach audio różne marki i we wszystkich brómią transformatory co jest grane . Dwa tygodnie temu kupiłem mc462 i myślałem że jest popsuty 

10 godzin temu, szeitas napisał:

Witam takie zapytanie  mam po sprawdzałem w salonach audio różne marki i we wszystkich brómią transformatory co jest grane . Dwa tygodnie temu kupiłem mc462 i myślałem że jest popsuty 

nie nie jest. Po pierwsze: wysokoprądowe końcówki tak mają. że lubią "brumieć" Po drugie: może to być wina wyższego napięcia np: 240V, po trzecie: "kiepski" prąd w gniazdku z napięciem DC (możesz stosować blokery ale moim zdanie nie wiele to daje. Po czwarte sprawdź napięcie. Ja zauważyłem , że jak obniżyli mi napięcie na transformatorze do 230 to mniej warczała, a również miałem 462. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.