Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  220 członków

McIntosh Klub
IGNORED

McIntosh Club

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, TheOne2005 napisał:

Tak, potrzebne :) zejscie do 18Hz jest bardzo przyjemne:) Czuć to na ciele.

18Hz... Nie wątpię :)

Bardzo fajny zestaw. 👍

Edytowane przez spokojnie

Cześć Klubowicze 🙂

Na sprzedaż leci mój cedek Maka: MCD500. Stan idealny, krajowa dystrybucja, kartony itd. Po serwisie w HFC. Dla Klubowiczów sporo taniej. Pytania i więcej info na PW.

Edytowane przez SVART
W dniu 15.01.2023 o 05:59, de_moon napisał:

jest zmiana C53+MC462 vs MA9500: większa kultura, luz pomiędzy dźwiękami, zero agresji, płynnie i aksamitnie - można podkręcać volume do woli 🙂

miałem pare zaskoczeń podczas słuchania dobrze mi znanych numerów

_SA18544-3.thumb.jpg.ce2a56ff45f4b7bfdd9351efaee180b5.jpg
_SA18541-3.thumb.jpg.39781560b27c3ceda6bc9720fb6ac498.jpg

Witam, a u ciebie jakie głośniki grają? Jestem na etapie poszukiwań z tymi Raidho C1 gra to nieźle, ale mam mały pokój tylko 15m2 i tak czasami odnoszę wrażenie że mają za mało miejsca żeby rozwinąć skrzydła.

Edytowane przez Grzegorz_63412
23 minuty temu, SVART napisał:

Cześć Klubowicze 🙂

Na sprzedaż leci mój cedek Maka: MCD500. Stan idealny, krajowa dystrybucja, kartony itd. Po serwisie w HFC. Dla Klubowiczów sporo taniej. Pytania i więcej info na PW.

To ten co na giełdzie hifi ?

49 minut temu, Grzegorz_63412 napisał:

Witam, a u ciebie jakie głośniki grają? Jestem na etapie poszukiwań z tymi Raidho C1 gra to nieźle, ale mam mały pokój tylko 15m2 i tak czasami odnoszę wrażenie że mają za mało miejsca żeby rozwinąć skrzydła.

spendor 2/3 classic

Pytanie do kolegów którzy kupili ostatnio mc 462, czy wasze klocki chodzą na kablu zasilającym z kompletu czy coś zmienialiście i ewentualnie co dała zmiana,, mój klocek już w drodze.

4 godziny temu, Aramis1 napisał:

Pytanie do kolegów którzy kupili ostatnio mc 462, czy wasze klocki chodzą na kablu zasilającym z kompletu czy coś zmienialiście i ewentualnie co dała zmiana,, mój klocek już w drodze.

Kable w komplecie ze sprzętem do niczego się nie nadają. I radzę dobierać na końcu. Jak już będzie sprzęt i kolumny. Możesz spróbować Transparenta z HiFi Clubu 

W dniu 18.01.2023 o 09:56, SVART napisał:

Cześć Klubowicze 🙂

Poproszę cenę na pw

W dniu 15.01.2023 o 19:35, TheOne2005 napisał:

Paro

Ja również jestem parodniowym użytkownikiem C53+MC462.

Przesiadlem się z MA9000.Zupelnie inne granie.Wszystko duuuzo lepiej tak w skrócie:)

Screenshot_2023-01-15-19-34-39-070-edit_com.miui.gallery.jpg

Czy MA9000 bardzo podatna jest na sieciowki ? Co się u Ciebie sprawdziło ?

Gdy przyszedł mi MA9000 przyjrzałem się temu kabelkowi w kartonie i mam wrażenie, że dopatrzyłem się na nim napisu "Made in China" 🙂 

U mnie MA9000 gra z Gigawattem LC2, ale przyznam szczerze, że nie porównywałem go z kablem z kartonu (nie rozwijałem go nawet). Ten LC2 siedzi w listwie jeszcze po poprzednim systemie. 

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

Ja zaaplikowałem MA 8950 i Luminowi takie kabelki. Wyglądają porządnie i są….ciężkie.😇

0646-E85-A-D9-CA-470-C-A016-4-D4-B599-C2

50182189-118-B-43-EA-BB56-CD3733-A417-C2

Za w sumie nie jakieś mega pieniądze uznałem je za dobrą alternatywę dla ori kabli.

pzdr

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

No koledzy, macie zacne sprzęta ale z kablami to oszczędnie. Mój mały MA 252 po testach dostał Furutech FP-S55N - FI/FI-E-48R NCF teraz jest dobrze, jeszcze AQ Thunder nie był zły, ale był za jasny i przeszkadzała góra.

Rozczarowaniem był Hijiri Nagomi, podobnie jak PAD Aquila ale może nie ma się co dziwić, bo to kable pod źródło i nie chciało to grać. Fajny jest Gargantua II ale ... może być też lekko jasny. Najlepszy był Classic Legend 880P ale ..... ta cena.

Pół roku straciłem na testy kabli do wzmacniacza, bo było ich więcej a zaczynałem od najtańszego Gigawatta który dostałem z listwą i .... szybko go wywaliłem, nic ne warty.

26 minut temu, mztv napisał:

proponuje zainteresować się furutechem PS-950-18E - Piezo Powerflux Power Cord Alpha ewentualnie landryną ALPHA DUCC DPS - 4.1

używane można wyrwać w dobrej cenie

Witaj, dobra cena to jaka, może kolega zdradzić.

2 godziny temu, Aramis1 napisał:

Witaj, dobra cena to jaka, może kolega zdradzić.

ostatnio soudclub sprzedawał  PS-950-18E - Piezo Powerflux Power Cord po 4500 pln landryna jest sprzedawana w podobnej cenie....aktualnie na giełdzie jest:

https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/47/468785.php

https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/52/473224.php

Edytowane przez mztv

Sprowokuje trochę niektórych, po co te wszystkie super kable, kabelki i inne gadżety udoskonalające dźwięk mc 462, skoro ten klocek posiada system, który eliminuje jak jest napisane w opisie praktycznie wszystkie szumy i zniekształcenia.

6 godzin temu, dyzio4 napisał:

Każdy Furutech do MC będzie zbyt ciepły. Chyba, że ktoś lubi takie granie ale przy dłuższych odsłuchach będzie mdło 

no niestety nie mogę się z Tobą zgodzić...mam furutecha power reference 3 podłączonego do mcd 550 i nie zaobserwowałem nic mdłego....wręcz przeciwnie :)

W dniu 19.01.2023 o 20:36, Rokownik napisał:

Ja zaaplikowałem MA 8950 i Luminowi takie kabelki. Wyglądają porządnie i są….ciężkie.😇

0646-E85-A-D9-CA-470-C-A016-4-D4-B599-C2

50182189-118-B-43-EA-BB56-CD3733-A417-C2

Za w sumie nie jakieś mega pieniądze uznałem je za dobrą alternatywę dla ori kabli.

pzdr

I jak sprawdziło się z MA ?

posiadam stosunkowo niedrogie kabelki wirworda model eclipse 7...w moich monitorach na accutonach podbijają bas....jest ok wcześniej były albedo monolith jednak z ceramiką było lekko za ostro...do scanspeaków pewnie się sprawdzą albedo...im wyższy model tym lepiej :)

19 godzin temu, kacpero_1 napisał:

I jak sprawdziło się z MA ?

Nie mam porównania z innymi. Kupiłem je od forumowicza, który trochę ich już sprzedał i raczej wie o co chodzi.

pzdr

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.