Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  220 członków

McIntosh Klub
IGNORED

McIntosh Club

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.02.2025 o 19:43, cortes napisał:

@.:Gerard:. Czekamy zatem na relacje 😉.

Opiszę, niestety dopiero jutro wyślą, obiecali mi że najpóźniej w środę będą już słuchal. 

Słuchajcie, cyrk aż trzeba będzie to opisać,

ponad dwa tygodnie zamówiłem  c12000, co drugi dzień dostaje informacje że jest w drodze do sklepu, później ze jednak nie i ze dopiero wysłali,  tak od dwóch tygodni, dzisiaj powiedzieli mi ze w następny czwartek .
Wkurzyłem sie i zadzwoniłem do innego sklepu w Monachium, powiedzieli ze maja na stanie, wiec wsiadłem do auta, napchałem kieszenie pieniędzmi i jadę, na miejscu stwierdzili ze sie pomylili i nie mają c12000 tylko ma12000.
Wydzwaniam po sklepach, nikt nic nie wie.

Władnie dostałem telefon, mają w Monachium w jednym sklepie wersje 75th, jutro jadę odebrać 🙂 

W dniu 1.03.2025 o 09:24, Mcintoshma7000 napisał:

Dzień dobry wszystkim,

mam pytanie, czy ktoś aktualizował sterowniki i czy w ogóle jest taka potrzeba w mcd 550. 

Musisz uważać, jak kiedyś robiłem aktualizacje w c49 i zablokowałem, musiałem wysyłać do serwisu, oni  odblokowali i zrobili aktualizacje.

3 godziny temu, Rokownik napisał:

B&W 803 D3 do MA 8950? 
Przerost formy nad treścią? Czy będzie dobrze? 
Wzmacniacz da radę? 

Kiedys porównywałem, słuchałem MA9000 z 801 i było dobrze, także MA 8950 śmiało napędzi 803, mocniejsze końcówki powinny bardziej  kontrolować, w efekcie bardziej konturowy bas, ale nie musi być to duża różnica.

IMG_3888.thumb.jpg.a6de5a8c1f3bc7c0921a727501317caa.jpg

10 godzin temu, Aramis1 napisał:

jak to się ma do c53

Mialem C49, przy pominięciu korekcji praktycznie to samo co C53.
Główne różnice to przejrzystość, rozdzielczość, selektywność,
instrumenty, wokale są bardziej naturalne, o bogatszej charakterystyce i dynamice.
Zeby było jasne, ogólny charakter McIntosh jest w obu Pre podobny, przytoczę przykład do zrozumienia, jakby mieć piękny widok z okien na góry, tylko jedno z okien jest trochę ca.40% przyciemnione a drugie krystaliczne-przejrzyste.

ab9f1370464581022e3cfba115c2

W dniu 6.03.2025 o 20:39, .:Gerard:. napisał:

Kiedys porównywałem, słuchałem MA9000 z 801 i było dobrze, także MA 8950 śmiało napędzi 803, mocniejsze końcówki powinny bardziej  kontrolować, w efekcie bardziej konturowy bas, ale nie musi być to duża różnica.

IMG_3888.thumb.jpg.a6de5a8c1f3bc7c0921a727501317caa.jpg

ja troszkę z zupełnie innej beczki a mianowicie co to za platformy pod tymi makami ?

jeśli to możliwe proszę o jakiś namiar, wyglądają dość przyzwoicie

57 minut temu, mztv napisał:

ja troszkę z zupełnie innej beczki a mianowicie co to za platformy pod tymi makami ?

Niestety nie pomogę, to zdjęcie robione w sklepie w Monachium, już nie istnieje.

W dniu 8.03.2025 o 19:52, mztv napisał:

Design jak Nordstone 

Rogoz i TomBase też to ogarnie

• 1 miesiąc później...

Witam . Nigdy nie miałem i nawet nie słuchałem żadnego Maca 😀. Gram na Krellu Vanguard w konfiguracji jako kocówka mocy bez użycia jego daca i pre. I to oczywiscie jest najlepsze granie jakie z niego można wycisnąć . Z akcentem na referencyjny bas, dynamikę .

Czy w ogóle mam co szukać tutaj ? Kilka integr jakie parowałem  z Krelem padło jak muchy pod w/w względami . Za każdym razem było moze i ładnie ale za wolno i bez wygaru . Tak więc czy Mac ?

Na OLX stoją monobloki MC301. Niszowy sprzet . A ja mam dobre pre I końcówka mocy to jest lub 2  mono to jest coś czego być może  szukam

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

W moim MA252 przestał działać włącznik Power zintegrowany z pokrętłem głośności. Nie ma kliku, wygląda jakby był zablokowany, ale regulacja głośności działa. Pozostaje włączanie z pilota. 

Czy ktoś z kolegów miał taki problem? Sprzęt po gwarancji. Czy jest możliwość samodzielnej wymiany elementu, czy tylko serwis? W necie nie znalazłem nic na temat takiej usterki ani części do wymiany, gdyby ktoś miał namiar na włącznik, który trzeba wymienić, to prosiłbym o linka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.