Skocz do zawartości
IGNORED

Manta V7 + Monitor Audio RX1

LukRin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam wzmacniacz lampowy Manta V7 oraz firmowe kolumienki od wzmacniacza Manta V5. Właśnie się zastanawiam czy jest sens zmieniać kolumienki na Monitor Audio RX1. Wczoraj podłączyłem mantę pod moje kolumny z głównego zestawu Sonus Faber Extrema. Takie połączenie ukazało braki wzmacniacza. W zestawie firmowym jest naprawdę sympatycznie. Ciekaw jestem czy podłączenie z MA RX1 w porównaniu z zestawem firmowym jest w stanie wnieść coś więcej :)

https://www.audiostereo.pl/topic/73253-manta-v7-monitor-audio-rx1/

Witam,

Posiadam wzmacniacz lampowy Manta V7 oraz firmowe kolumienki od wzmacniacza Manta V5. Właśnie się zastanawiam czy jest sens zmieniać kolumienki na Monitor Audio RX1. Wczoraj podłączyłem mantę pod moje kolumny z głównego zestawu Sonus Faber Extrema. Takie połączenie ukazało braki wzmacniacza. W zestawie firmowym jest naprawdę sympatycznie. Ciekaw jestem czy podłączenie z MA RX1 w porównaniu z zestawem firmowym jest w stanie wnieść coś więcej :)

ogólnie tych akurat kolumn nie słuchałem ale mogę powiedzieć że Manta ma doskonale dobrane kolumny do wzmacniacza i trudno będzie znaleźć lepiej z nim grające.

Nawet do końca nei wiadomo jaką mają charakterystykę impedancyjną.

Jeśli chcesz coś zmieniać to szukaj kolumn łatwych do napędzenia. MA akurat jest takie tylko pytanie czy jednak na basie nie bedzie za dużego rozlania dźwięku..

SF to jednak zupełnie inna liga a w dodatku ciemne kolumny które wg mnie akurat dobrze zagrają tylko z bardzo mocną i jasną lampą, z normalnymi typowymi wzmacniaczami lampowymi bym ich zdecudowanie nie łaczył nawet jeśli to górna półka wzmacniacza. wychodzi okropny muł...

Cóż za ironiczna wypowiedź. Ogarnij mi chłopaku lampę w tym przedziale cenowym z monitorami, to kratę browara Ci postawię. Nie rozumiem pseudo audiofili, którzy krytykują wszystko co nie kosztuje krocie. Być może gul Wam skacze, że coś może brzmieć tak samo dobrze jak niektóre klocki warte kilka kafli?

Nie mam nic do manty. tylko po co te fabery?

To jak wstawiać szafir w pierścionek z tombaku.

Manta to manta. Sam mam kilka produktów tej firmy. Nie narzekam. Ze sobą się nie gryzie.

Obawiam się jednak konfliktu syrulogicznego.

No to nie można udzielić normalnej odpowiedzi? ;) Nie oftopuję już.

Mnie na przykład dziwią pytania odnośnie tego jak zabrzmią kolumny / monitory z takim a takim sprzętem. Jestem prostym człowiekiem, który uważa, że nic nie zastąpi ludzkiego ucha i subiektywnego odczucia podczas odsłuchu. Jeśli chłopakowi spodoba się połączenie tych MA, to nie widzę problemu. Choć jak większość pewnie użytkowników V5 / V7 uważam, że stockowe monitory są na tyle dobrze wysterowane z Chińczykiem, że niepotrzebna jest tego typu zabawa w sprzęcie tej klasy.

Nie mam nic do manty. tylko po co te fabery?

To jak wstawiać szafir w pierścionek z tombaku.

Manta to manta. Sam mam kilka produktów tej firmy. Nie narzekam. Ze sobą się nie gryzie.

Obawiam się jednak konfliktu syrulogicznego.

Naprawdę mam punkt odniesienia co do jakości Manty porównując ją ze swoim gryphonem :)

Chodzi o to, że w swojej cenie trudno znaleźć alternatywę na ten wzmacniacz. Co do kolumienek, swego czasu miałem podpięte pod mantę monitorki Mission M31 i zagrało podobnie jak z fabrycznymi kolumienkami. Zakładam, że nie rujnując budżetu domowego być może jestem w stanie coś jeszcze poprawić kupując MA RX1. Stąd moje zapytanie na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.