Skocz do zawartości
IGNORED

GRADO SR60i - mały problem

kuzi1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam Grado Sr60i od około 2 miesięcy , jestem z nich bardzo zadowolony, biorąc pod uwagę jakość dźwięku , dynamikę , szczegółowość , barwny bas przy takiej cenie. Za to mam inny mały "problem" - wasze komentarze mam nadzieje pomogą mi odpowiedzieć na pytanie czy to właściwie jest problem. Dokładniej mówiąc , podczas ściągania padów do czyszczenia zauważylem na lewym głośniku brak a raczej ubytek "siatki" (nie wiem jak to się fachowo nazywa) na głośniku. Pytania:

1.Czy będzie to miało wpływ na dźwięk?

2.Czy głośnik może ulec usterce poprzez dostanie się tak kurzu, brudu,włosa itp.?

Załączam zdjęcia i proszę o komentarze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31153-064536800 1289423755_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/73728-grado-sr60i-ma%C5%82y-problem/

Z tego co widzę to jest to tylko "maskownica" która właśnie chroni przed włosami i innymi paprochami. Jej ubytek nie ma wpływu na dźwięk (co zresztą sam powinieneś zauważyc :) ) , a po nałożeniu pad powinien zasłaniac to miejsce i zabezpieczac przed dostawaniem sie tam smieci. Oczywiscie mogę się mylic, wiec jeśli ktoś wie lepiej to niech mnie poprawi.

To po prostu jakość Grado. Teraz przygotuj się na odpadanie po koeli różnych elementów. Sam mam Grado i nie zamienię ich na inne, ale powoli odpadają od nich elementy. Także jeśli tylko siateczka jest przykrótka to nie ma o czym mówić. Co innego jak przetwornik by Ci wypadł albo kabel się urwał to już można trochę pomarudzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.