Skocz do zawartości
IGNORED

Korektor SANSUI RG 700

szary23

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam problem!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zakupiłem korektor graficzny SANSUI RG 700. Po podłączeniu kolumn, okazało się, że jeden z kanałów charczy. Następnie podłączyłem mikrofon, i okazało się, że dźwięk mikrofonu jest o jedną trzecią słabszy niż w sprawnie działającym korektorze. Proszę o pomoc w rozpoznaniu objawów, czy jest to poważne uszkodzenie, czy błahostka?? Jeżeli ktoś domyśla się, na czym polega uszkodzenie, proszę o pomoc w naprawie usterki. Jeśli dysponujecie schematem technicznym tegoż korektora, to również proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/73753-korektor-sansui-rg-700/

Trudno tak to zdiagnozowac na odległość.To dośc rzadki u nas sprzęt.Mam taki sam i ogólnie się zachowuje dobrze,choć czasami są problemy z prawym kanałem ,ale wynikajce z potencjometru fader,który czasami przerywa.Czy u ciebie sa jakieś zmiany,gdy przesuwasz ten potencjometr oprócz oczywiście zmian mocy sygnału?

Nie wydaje mi się żeby to była sprawa potencjometru, wygląda to na problem czysto elektroniczny, jeżeli ktoś miał podobny problem na pewno wie o co chodzi...Jeśli komuś udało się go rozwiązać, proszę piszcie:)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.