Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do AKG K701

antrofilus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję wzmacniacza słuchawkowego do słuchawek AKG K701, obecnie słucham bezpośrednio z dźwiękówki audiotrak HD2. Poszukuję wzmacniacza do 1500zł, bardzo dużo dobrych opinii znalazłem na temat wzmacniacza Matrix M-stage

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

można go też łatwo zmodyfikować aby poprawić dźwięk oraz można wymieniać op ampy co też jest dodatkowym atutem. Czy ktoś słuchał tego wzmacniacza albo jest w stanie polecić mi coś innego? Z góry dziękuję za odpowiedź

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/73796-wzmacniacz-do-akg-k701/

Rozważ też HV-1 Dubiel Acoustics , u mnie poczĄtkowo też grał z AKG K701 ,teraz zAsila Sennki HD800.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 12 Listopada 2010 - reklama
Ukryte przez Yamnick, 12 Listopada 2010 - reklama

Ja polecam mój wyrób ;

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie polecam Heed Audio CanAmp. Cena w Twoim budżecie, natomiast urządzenie w pełni wykorzysta możliwości jakościowe AKG. Jedno z ciekawszych połączeń.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zdecydowanie polecam Heed Audio CanAmp. Cena w Twoim budżecie, natomiast urządzenie w pełni wykorzysta możliwości jakościowe AKG. Jedno z ciekawszych połączeń.

W przypadku pytań służę pomocą

I zapłaci conajmniej 1000zł za ''logo'' xD

HPA-03 ABSOLUTNIE NIE PORADZI sobie z k701. HV-1 również wątpię. W ogóle napędzanie k701 z OTL to kiepski pomysł, chyba że komuś świecące lampki do tego stopnia poprawiają nastrój, że dźwięk już nie ma znaczenia...

Ten Matrix M-stage albo Heed Canamp to znacznie lepsze rozwiązania, ale nie spodziewałbym się, że k701 nagle zmienią swój sposób grania ;) Taką prezentację dźwięku trzeba po prostu lubić, a jeśli się nie lubi, to żadne nawet najwymyślniej dobrany tor nie pomoże. Podobno świetnie grają z Leben CS-600, ale to chyba przerost formy nad treścią, bo za tę cenę można mieć znacznie lepsze słuchawki.

A na Twoim miejscu poza wzmacniaczem zastanowiłbym się nad lepszym źródłem.

Absolutnie nie chcę zmieniać sposobu grania słuchawek, gdyż ten bardzo mi odpowiada. Chcę po prostu wycisnąć maksimum z ich możliwości(przy rozsądnych kosztach), co do źródła to narazie nie mam możliwości finansowej na modyfikację, co najwyżej wymiana op ampów. Tak więc podsumowując k701 zagrają najlepiej z tranzystorem. Dziękuję za porady. Oczywiście wszelkie inne propozycje wzmacniaczy tranzystorowych będą mile widziane.

Myślę, że trudno będzie Koledze znaleźć coś lepszego na tranzystorze do AKG K701 (w cenie do 1000zł) niż klon Lehmann Audio BCL. Może to być Lovely Cube lub Matrix M-Stage. Ten ostatni, choć prawie 2x droższy ma bardzo porządną i estetyczną obudowę. Lovely Cube wygląda jak rasowy DIY - jeżeli komuś to nie przeszkadza, to można naprawdę się skusić.

Ukryta Zawartość

post-17176-009032900 1289656234_thumb.jpg

post-17176-027836100 1289656361_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Prawdę mówiąc ciężkie są te słuchawy dla wzmaka...broń Boże nie łączyć z Pro-Jectami czy Grahamem Slee Solo PSU1 - nawet wypasiony zasilacz nie pomaga :( Heed CanAmp radzi sobie z HD800, ale też nie wyciska z nich ostatnich soków, tak samo nie wyciśnie z K701....chyba że te słuchawki to totalne bezbasie ze wszystkim....bo i tak może być :(

To ja chyba trafiłem na jakiś felerny model k701 bo jak dla mnie basu jest na nich sporo. Problem w tym że jest rozlazły i słabo kontrolowany - dlatego szukam wzmacniacza dedykowanego.

...jak dla mnie basu jest na nich sporo. Problem w tym że jest rozlazły i słabo kontrolowany...

Mam dokładnie przeciwne wrażenia :)

Mi się nawet podobało, jak grały z Canampem, dźwięk zyskał trochę masy, ale z naciskiem na słowo trochę ;) Poza tym to na pewno nie są neutralnie grające słuchawki - gdyby stanąć z mikrofonem przy ulicy, a potem posłuchać takiego nagrania w k701, to brzęczenie owadów byłoby głośniejsze od warkotu silnoków samochodów ;) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.