Skocz do zawartości
IGNORED

Tym razem kabel interkonekt

aleksandraU

Rekomendowane odpowiedzi

Kable to dobry temat do zapoznania partnera......gratuluję doboru, natomiast ostrożnie bo można trafić na sceptyka, albo czepialskiego a życie z takim typem może okazać się nieznośne.

Kable kupuje się od firmy XLO, reszta w tej grupie cenowej się nie liczy albo inaczej - nie istnieje.

Olu,

jeżeli lubisz swoje kolumny i nie masz zamiaru szybko ich zmieniać to najlepszą rzeczą (i najtańszą!) jaka może Cię spotkać to wymiana kondensatorów w szeregu z tweeterem na MKP. Wierz mi, żaden kabel nie podskoczy!

Olu,

jeżeli lubisz swoje kolumny i nie masz zamiaru szybko ich zmieniać to najlepszą rzeczą (i najtańszą!) jaka może Cię spotkać to wymiana kondensatorów w szeregu z tweeterem na MKP. Wierz mi, żaden kabel nie podskoczy!

KP-to będzie prosze Pana jeszcze lepiej!!!

ps.A tak swoją drogą nie widziałem skaczących kondensatorów}}}

Proszę nie zapomnieć o właściwym zestrojeniu....bo tylko można popsuć.

Biedna dziewczyn, teraz kaza jej kolumne rozkrecac;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Kabel to ostatnia rzecz jaką się wymienia - chyba, że się przerwie.

Kabel ma być trwały, posiadać dobre styki i ekran. Takie cudo można kupić za 15 zł.

W większości przypadków ludzie kombinują jak koń pod górę. Kabelki, srelki itp.

Ważne by dobrze ustawić kolumny - ich pozycja w pokoju zmienia cholernie dużo. Przestawienie kolumn w inne miejsce o kilkanascie centymetrów może sprawić cuda. Druga sprawa to adaptacja akustyczna. Byłem u wielu osób gdzie w pokoju echo szalało i choćby się za przeproszeniem zesrać to i tak żaden kabel czy nowy wzmacniacz nic nie zmieni.

Straszne, ale większość ludzi nie posiada książek na półkach. Dodatkowo brak dywanów. A wystarczy kupić 400 książek w taniej książce (po 1 zł za sztukę), położyć gruby dywan w oknach powiesić grube zasłony, postawić półki z płytami i książkami i voila!

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Jeśli brakuje ci basu, to problem tkwi najprawdopodobniej w konfiguracji sprzętu, złego ustawienia kolumn lub akustyce pokoju. Wymiana kabli nie pomoże. Tego typu eksperymenty to jedynie szlifowanie odnalezionego, dobrego brzmienia.

W myśl zasady, że zawsze może być lepiej. W Twoim przypadku interkonektami poprawić niskich tonów nie da się.

Jeśli zmiana ustawienia nie pomoże, musisz pomyśleć o wymianie części sprzętu.

yayacek

co to są srelki,itp....?

rozumiem,że raczej na pewno byłeś już spiący.......bo takie przeczytałem głupstewka,że ho,ho.)))

ps.chciałbyś mieć u siebie książki po 1 zł o popieprzonej tematyce?......to se chłopie kup!!!!

yayacek

co to są srelki,itp....?

rozumiem,że raczej na pewno byłeś już spiący.......bo takie przeczytałem głupstewka,że ho,ho.)))

ps.chciałbyś mieć u siebie książki po 1 zł o popieprzonej tematyce?......to se chłopie kup!!!!

Srelki to coś innego niż kabelki czyli wtyczki i sryczki

Jak pisałem w wielu domach książek brak bo kultura czytania umarła. Tak więc co za różnica jakie książki stoją na półkach skoro i tak nie będą czytane.

Sam pochodzę jeszcze z czasów, kiedy książki były czymś tak oczywistym jak dzisiaj kablówka. Kupowałem je od zawsze i co ciekawe czytałem - choć wielu wydać się może dziwnym, że książka może być czytana dla przyjemności a nie z konieczności. Tym sposobem kilkaset książek stoi u mnie w domu na równi z kilkuset płytami.

Stary Audiofilu - pisałem Ci już setki razy byś się nauczył stosować znaki przestankowe i byś umieszczał poprawnie spację.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

• 1 miesiąc później...

no i znowu zgadzam sie z 747, choc tym razem w innym watku ;-)

kable XLO po prostu wymiataja...

Moj bardzo stary Pro 150 (jedna z najstarszych wersji w blistrze XLO) pokonal kilkukrotnie drosze konstrukcje - jedyna jego wada jest pewna rozlazlosc basu. Modele od Signature w gore to juz jest po prostu odlot - bas, wybuchowa dynamika, przestrzen, a przy taym fajnie zdefiniowana muzykalnosc (tzn. bez typowego zamulenia).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.