Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz stereo ??

christof138

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 20 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 20 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki

don111

kupiles se juz lepszy sprzet czy dalej grzejesz smietnikowe wzmaki nada

Luxman - może być - po mądrym tjuningu potrafi ta firma zagrać na poziomie.

Onkyo - odradzam - DC servo na układach scalonych.

Może być Yamaha, ale porządna, bo są tanie - byle orginalna, nie grzebana.

Najlepszy jest Sansui, niestety drogi.

tuning odpada- kolega się nie zna na elektronice, a ja nie chce mu w tym grzebać.

Co do onkyo- czy dc servo na scalakach jest podatne na awarie/drogie w naprawie czy po prostu powoduje degradacje dźwięku?

a co do yamah- myślałem nad seria 700 (np AX-700, szkoda, że jednak trzymają ceny...) lub serią 500

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 20 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 20 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki

nie rozumiem śmietnikowego języka, pytasz czy może stwierdzasz fakt na podstawie swojego zerowego doświadczenia w temacie ?

Kup tanio np. Harman Hk680 -ma troche cofniętą górę i ogólnie przyjemne brzmienie lub Technics SU-8600 który jest jeszcze mocniejszy i różni się min. większą obecnością góry i większym basem. Obie konstrukcje na darlingtonach i obie są bardzo mocne.

Jeśli brzmienie kolumn jest gładkie lub ciepłe to wybierz technicsa, jeśli trochę ostre gdzieś to weź hk.

Oczywiście obie konstrukcje podchodzą pod pułap 400-550zł ale naprawdę warto.

Serii 500 nie kupuj, trzeba zawsze poczekać i trafi się taniej

DC servo degraduje dzwięk.Onkyo to dobre urządzenia ale taki układ trzeba wymienić na max.dobry, a to kosztuje.

Ja będę się zawsze upierał, że warto dołożyć parę groszy i mieć Yamahę AX-870 naprawdę basem zwala z nóg, jest to naprawdę bardzo, bardzo mocny wzmacniacz, ale to już powtarzałem w innych tematach.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

A ja polece

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam takiego i myśle, że spełni powyższe wymagania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

marcinw899 i co wybrałeś?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja będę się zawsze upierał, że warto dołożyć parę groszy i mieć Yamahę AX-870 naprawdę basem zwala z nóg, jest to naprawdę bardzo, bardzo mocny wzmacniacz, ale to już powtarzałem w innych tematach.

Yamaha AX 870 ma się nijak do starszych konstrukcji. Dźwięk ma zamulony z wycofaną średnicą. Taka AX 700 gra zdecydowanie lepszym dźwiękiem: jest przezroczysta, ma wykop, scenę i co najważniejsze czytelną średnicę.

ja nic :)

kolega w tej chwili skłania się ku yamaszce AX-730.

jednak, że posiadając kolumny i źródło, którym do hi endu daleko, myśli jeszcze nad tańszą serią 500.

Koledze bardzo spodobał się Harman hk680, jednak ceny...

Ukryta Zawartość

(nawet nie została osiągnięta cena minimalna)

Ech Parantula miał racje- przez forum i dobre opinie ci idioci z allegro żądają bardzo wysokich cen :/

Ukryta Zawartość

Seria 500, a 800 to przepaść.

jaja sobie robicie ? chcecie za darmo 10 letni wzmacniacz który obecnie by kosztował w granicach 3-4 tys. ?

sam takiego HK 680 kupiłem 2 lata temu za równo tysiąc zł, w idealnym stanie i biorąc pod uwagę jak gra to nie uważam ani trochę że przepłaciłem

to jeden z najlepszych wzmacniaczy jaki możesz dostać do 1k i stosunkowo nowy, o ile stan wizualny jest ok a techniczny idealny (nie grzebany) to cena rzędu 700-800zł jest bardzo atrakcyjna i uczciwa

bląd w opisie czy w nazwie aukcji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaczynam przygodę ze sprzętem stereo i narazie zakupiłem wzmacniacz denon pma-710ae, do tego jbl es 80. Jak dla mnie bajka. Słucham najczęściej muzyki klubowej - house. Jednak po zakupie wzmacniacza usłyszałem od jednego znajomego "mogłeś wybrać onkyo a-5vl w tym przedziale cenowym", ktoś inny poleca jeszcze coś innego... A moje pytanie do bardziej obeznanych w temacie: Czy wybierając w tym przedziale cenowym inny wzmacniacz np. onkyo ja jako początkujący usłyszałbym jakąś różnicę? Jeżeli tak to jaką?

NAD 3045 już stoi i muszę powiedzieć, że to jest to czego szukałem. Gra bardzo ciepło, ale wyraźnie, górę fajnie słychać. Znajomi powiedzieli, że gra jak w święta ;) Swój stary amplituner wymieniłem na Marantza CD539 (jeszcze nie słuchany) w budce na Hali Banacha i jeszcze dostałem gratis tuner FM. Niebawem odbieram gramofon Dual 606. Tylko siedzieć i słuchać.

P.S. Widzę, że mój problem był kolejnym powodem do świętej wojny na wzmaki...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.