Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1911 i Onkyo TX-SR608 oraz Onkyo TX -SR607

c702

Rekomendowane odpowiedzi

608 zdecydowanie najlepszy z tej trojki, jak by go zestawic z klejnymi Denonem 2311 Hrmanem 260 to i tak Onkyo 608 wyada najlepiej. zacos dostal te 4 nagrody jako najlepszy amplituner.

Nie rozpedzaj sie tak od Denona 2310 i Harmana jednak odstaje.Najwazniejsze i to go skresla i stawia na straconej pozycji to brak pre-out,co za tym idzie dalszej rozbudowy.Tak na marginesie ten amplituner moze spodobac sie przez pierwsza godzine grania ,dlatego w sklepach ,ludzie sa zadowoleni,po dłuzszym obcowaniu z nim dzwiek staje sie natarczywy i meczacy.Taki efekciarski amplituner dla nie osłuchanych klientów.

Nie zgadzam sie. W tym pulapie cenowym wyjscie preout nie ma az takie znaczenia. kupujac aplituner za 2000zl chcesz dokupic wzmaka za minimum 1500zl ktory bedzie napedzal kolumny za 1500zl. Wydajem isie to choc troche dziwne. Mowimy oczywiscie o sprzecie nowym. Jak ktos szuka uzywanego wzmaka pewnie i amp uzywany nie ebdzie mu przeszkadzal. Taka prawda ze 608 w porowaniniu do 607 zostala poprawiona pod kazdym wzgledem. Jest to poprostu inny amplituner i nie mozna go utozsamiac z wersja poprzednia.

Nikt ci nie kaze odrazu kupywac wzmaka ,bo po co jak masz 2000 tys na amplituner i 2000 na wzmacniacz to po co sobie komplkowac życie .Jak za te pieniądze kupisz NP Marantza SR 9600,SR 14,czy Yamahe az7 które zdeklasuja ten tani amplituner i wzmacniacz.Wszyscy myslicie ze wystarczy kupic byle jaki wzmacniacz podłaczyc go do pre amplitunera i jest High-end.Nic bardziej mylnego.Amplitunery najnowsze to praktycznie komputery które maja wiele procesorów,lan,usb,radi internetowe i Bóg wie co jeszce.I jak to ma grac.Moze lepszy jest dobry komp,bo po co amplituner dla obudowy.Onkyo 608 to amplituner efekciarski i koniec .Zobaczysz jak w przyszłym roku wysypia sie one na allegro tak jak teraz 607.Yak naprawde to nie ma wielkiej róznicy miedzy tymi wszystkimi amplituneram w cenie do 2 tys.Wyglad ,moc,marka moda i to wszystko Ludzie i tak kupuja co im sie spodoba a potem sa troche rozczarowani,nie oznacza to tez abyśmy musieli kupywac to ca nam tak bardzo doradzaja.Napewno odsłuch,mozliwosc rozbudowy,odpowiednie kolumny Cd to powinno zaowocowac.

w tej kalsi cenowej efekciarstwo i funckje graja role moj drogi. 1910 byl wart nagrody EISA byl zdecydowanie lepszy od Onkyo 607 (orpcz plastikowego frontu oczywiscie ) natomiast 608to co innego i teraz on wiedzie prymat w tym pulapie cenowym.

w tej kalsi cenowej efekciarstwo i funckje graja role moj drogi. 1910 byl wart nagrody EISA byl zdecydowanie lepszy od Onkyo 607 (orpcz plastikowego frontu oczywiscie ) natomiast 608to co innego i teraz on wiedzie prymat w tym pulapie cenowym.

Na pewno był lepszy od Onkyo ale uważam, że tę nagrodę powinno dostać jednak urządzenie o sporo lepszej jakości - przynajmniej kiedyś tak było. Mnie osobiście nie urzekł ten ampli. Znajomy kupił go na allegro jako używany 3 miesięczny i też po miesiącu się go pozbył.

szkoda porownywac 1910/1911 do 607 czy 608 cenowo moze i podobnie ale stereo i przede wszystkim kino inplus onkyo-wystarczy na spokojnie porownac dzwiek i nawet bebechy- denon nie ta liga ;] .........

• 2 tygodnie później...

Coś możecie więcej powiedzieć o Onkyo TX-SR608

P.S Mam do sprzedania HARMAN KARDON HK 3470

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam.

Co do nagród to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, czytam wiele testów i opini i dla przykładu Cambridge Audio 650 R dostał tylko 3 gwiazdki w what hifi a za to że ma mało wejść-wyjść HDMI, że nia ma HDMI 1.4 ze nia ma funkcji sieciowych i innych tego typu pierdół a dzwiękowo leje większość ampli z tego przedziału cenowego. Poza tym każdy amplituner kina jest testowany pod kątem kina a większość osbób używa go do stereo wieć teoretycznie nie każdy najbardziej nagradzany musi być najlepszy w stereo. Nie chce się wypowiadać który lepszy z podanych bo sam prywatnie używam yamahę :) ale po wynikach sprzedaży wielu z Was by się zdziwiło co klienci wybierają po odsłuchu a nie po marketingu. Nie będe pisał bo któryś z dystrybutorów by się mógł obrazić :)

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

napisz :) zgadzam sie z toba ze pewne nagrody przydzielane sa za pewne osiagi w przypadku amplitunera na pewno znaczaca rola jest dzwiek w kinie. Jednakze kazdy z testow uwzglednia tez chc troche dzwiek w stereo. Po za tym w tym przedziale cenowym wydaje mi sie ze kazdy z dzwiek uw stereo byl by zadowolony. Po za tym moj drogi podales amplituner ktory jest ponad 2 krotnie drozszy :)

Napisz prosze tez jestem ciekaw co sie sprzedaje najwiecej. i w jakiej konfiguracji :) Jesli nie tu to tez poprosze na priv'a :)

Tak ale to był przykład na czym polgał test nie chodziło mi o bezpośrednią konforntacje z 1911 czy 608.

Pondto 1911 najwięcej krytykuje się za plastikowy panel i brak preout. Plastikowy panel nie ma nic wspólnego z dzwiękiem obrazem jakością itd więc akurat mi to zupełnie nie przeszkadza co do pre out to prawda jest taka że 99% osób które to kupują i tak nie wiedzą po co to i nigdy tego nie użyją.

tu jest fajny test 1911 do którego także trzeba podejść jak do każdego testu.

Ukryta Zawartość

Dynamika i bezpośredni styl prezentacji towarzyszy niemal wszystkim nagraniom. Ten rodzaj wigoru nie jest jednak wcale tani i efekciarski, a przypomina wiele wzmacniaczy stereofonicznych.

Denon oferuje najwyższą moc z całej testowanej trójki, chociaż różnice są minimalne. Amplituner dysponuje końcówkami o mocy 105 W przy 8 omach każda, w trybie stereofonicznym osiągamy 2 x 100 W.

Wszystkie amplitunery są bardzo dobre tylko każdy gra inaczej i trzeba dopasować do swoich preferencji do kolumn, kabli itd.

Podam Wam dobry przykład z przed tygodnia. Przychodzi do nas do sklepu Klient rozmowa kino chce kupić, klient mówi byłem u kolegi słuchałem Yamahę z Paradigmem, tragedia, bardzo mi się nie podobało, pan mi coś doradzi mówi do mnie. Więc ja trochę z uśmiechem na twarzy mu mówie takie zestawienie używam prywatnie i dla mnie jest najlepsze zestawienie jakie może być a przetestowałem już wiele. ( 5 zestawów miałem w domu w samym 2009 roku i do tego dziesiątki konfiguracji w sklepie )

Moim zdaniem dobre konfiguracje to np:

Yamaha + Paradim / Wharfedale / Klipsch / Mission

Onkyo + Jamo / Klipsch

Denon + Dali / Taga / Koda Harmony / Canton / JBL

Powinno dobierać się przciwieństwa

jeżeli kolumny grają ciepło dużo basu amplituner powinien być jasny i odwtotnie wtedy jesteśmy w stanie uzyskać równowage tonalną. Następnie regulujemy już kablami najlepiej po wygzaniu.

Ukryta Zawartość

zgodze sie z Toba nigdy nie twierdzilem ze 1911 jest slaby... I zgadzam sie z Toba w sprawie doboru amplitunera do kolumn, pewne ustawienia graja ze soba bardzo ladnie pewne mniej...

Witam.

Co do nagród to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, czytam wiele testów i opini i dla przykładu Cambridge Audio 650 R dostał tylko 3 gwiazdki w what hifi a za to że ma mało wejść-wyjść HDMI, że nia ma HDMI 1.4 ze nia ma funkcji sieciowych i innych tego typu pierdół a dzwiękowo leje większość ampli z tego przedziału cenowego.

Z góry przepraszam za off-top ale odniosłeś się do sprzętu jakim jestem zainteresowany. Możesz ustosunkować się do problemów, jakie podobno występują w tym amplitunerze i są opisywane w poniższym wątku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skorzystam z okazji i zapytam: z którą z wymienionych marek ampli najlepiej zagra monitor audio?

Seria BX gra ze wszystkim dobrze ale z każdym ampli troche inaczej także tu odsłuch to podstawa.

Seria M zdecydowanie coś jasnego, na moje ucho Yamaha

Seria RX także ze wszystkim dobrze wypada, ale raczej radził bym omijać ciepłe kolcki

Co do CA 650 R to jak byś mógł wypisz mi te problemy bo podany wątek długi a z czasem i językiem u mnie słabo aby nad tym posiedzieć.

Dziś go testowałem około godziny, góra i średnica jak na ampli kina wspaniała, tryb stereo niejeden wzmacniacz by chicał tak grać. Coś mi początkowo nie pasowało w basie wydawał się pusty i płytki, lecz po zmianie kabli z chord na ultralink matrix wszystko chodziło jak powinno.

Cambridge Audio z czystym sumieniem mogę polecić każdemu kto szuka kina z dobrym stereo.

Onkyo 905 w czasie swojej produkcji był dużo droższy a że był to sprzęt wybitny w tej chwili legenda nie trzeba nikomu tłumaczyć. Idąć takim tokiem myślenia to ja wole Arcama AVR 600 lub moje marzenie Yamaha DSP-Z11 :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.