Skocz do zawartości
IGNORED

PRE AUDIO - polski gramofon

metal_cezar

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dink

(Konto usunięte)

Są dwa rzędy zdjęć. Razem sześć. Patefon w środku w lewej kolumnie jest innym, niż na pozostałych zdjęciach. Zapewne robiony w tym samym zakładzie kamieniarskim, ale wykonany jest z cienkiej płyty kamiennej. Pozostałe wykonano z grubej płyty z ledem w środku. Nawet widać inne proporcje umieszczenia talerza od krawędzi obrysu płyty kamiennej. Nie mam nic przeciwko urodzie cmentarnej tych patefonów, ale nie wciskaj kitu. Pozdrawiam Dink

Są dwa rzędy zdjęć. Razem sześć. Patefon w środku w lewej kolumnie jest innym, niż na pozostałych zdjęciach. Zapewne robiony w tym samym zakładzie kamieniarskim, ale wykonany jest z cienkiej płyty kamiennej. Pozostałe wykonano z grubej płyty z ledem w środku. Nawet widać inne proporcje umieszczenia talerza od krawędzi obrysu płyty kamiennej. Nie mam nic przeciwko urodzie cmentarnej tych patefonów, ale nie wciskaj kitu. Pozdrawiam Dink

zdjęcia były robione obiektywem szerokokątnym. Trochę zniekształcił

daj meila dostaniesz duże fotki jakie chcesz porównać

heh żaden w was nie słuchał a krytykuje

Jak piszę, że jest lepszy od poprzednich moich gramofonów - to chyba tak właśnie uważam jeśli by tak nie było to domagał bym się zwrotu pieniędzy i na pewno nie wypowiadał bym się na jego temat pozytywnie? To chyba oczywiste

Powiem tak: jeśli twój pierwszy post miał kogokolwiek zachęcić do zakupu to przyniósł chyba odwrotny skutek. Przynajmniej w moim odczuciu. Pachnie tu namolną reklamą producenta tych nagrobków.

Można zrobić porównanie z czymś od 0-2kzł i będzie wiadomo. To, że to składak to oczywiste, ale może zagrać. Jak, to może wyjść w teście. ;-)

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

ze 2-3 ms-ce temu jeden taki sprzedał się do czech za 1200 zł, obserwowałem tą aukcje na allegro z ciekawości i dlatego , że nie wiedziałem nic o tym jaki to sprzęt, teraz stało się jasne , na 100 km. jedzie kryptoreklamą

Kolego, ale wciskasz kit. To jest ramię z Twojego wpisu poprzednio zamieszczonej miniatura - dwie miniatury - porównaj. Znaczy, że masz kilka różnych modeli Sony /ramion/ i próbujesz manipulować. Zresztą, to ostatnie, które pokazłeś też jest Soniego.

Sorry, pomyliłem zdjęcia.

Sorry, pomyliłem zdjęcia.

Nie mogę wkleić tego zdjęcia. To jest szóste zdjęcie wstecz, to z ciężarkiem na "sznurku". Ty pokazujesz w ostatnim swoim poście ramię z cieżarkiem inaczej zamocowanym. Również jest inne jarzmo.

To jest wcześniej zamieszczone przez Ciebie zdjęcie. Porównaj.

Tak to ja wkleiłem dwa zdjęcia z widocznymi złaczami RCA, a nie autor tematu.

Cała ta dyskusja nie ma chyba w ogóle dalej sensu, do niczego nie prowadzi i jest do D u p y.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No trudno - chciałem dobrze a wyszło jak zwykle;-) napisze kolejnego posta tym razem w dziale DIY może tym nie spotkam się z krytyką;-)

A no widzisz gdybyś wiedział coś więcej o gramofonach to byś nie łykał kitów, była już mowa o tych "składakach gramofonach". Przede wszystkim nie dał byś się nabrać że sami produkują ramiona. Facet po porostu Cię zagadał, zapewne nie zadałeś żadnego konkretnego pytania a gość nawijał ten makaron i nawinął. Przejrzyj sobie poprzedni wątek dotyczący tego gramofonu niema żadnej konkretnej odpowiedzi dotyczącej spraw technicznych. Opis Pana producenta to po prostu stek bzdur!!! Najbardziej podoba ni się to tych trzech nogach czyli tam gdzie cztery nogi to już mniej stabilnie od trzech, może niej punktów podparcia ale nie zgodzę się z tym stabilniej bzdura!!! i że z kamienia czyli szczegółowy i dynamiczny czyli krew z uszu!!! pozłacanie wyjścia RCA pewnie takie za 2,50 z aledrogo aułdiofilskie. Zapomniałem wysoka jakość kamienia czyli co 100% a nie 95% kamienia w kamieniu mowa trawa. Może bardziej wymowne byłoby zamieszczenie garści konkretnych informacji czyli łożysko, ramię, talerz, silnik. Tych niestety jak na lekarstwo. A najgorsze w tym wszystkim jest żerowanie na ludzkiej naiwności.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Alighieri, staraj się pisać po POLSKU. Please. Toż to oczy bolą...

Ciebie bola, bo na codzien rozmawiasz/piszesz po polsku, ja od lat niestety nie. Pisalem juz wczesniej, jak komus przeszkadza, prosze nie czytac.

Ciebie bola, bo na codzien rozmawiasz/piszesz po polsku, ja od lat niestety nie. Pisalem juz wczesniej, jak komus przeszkadza, prosze nie czytac.

Od 15 lat codziennie produkuję kilkanaście stron po polsku/angielsku. Niektóre myśli łatwiej sformułować w obcym języku. Trzeba się starać. Pozdrówka.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

zwracalem gosciowi kilka miesiecy temu w podobnym watku uwagne na kompletny brak mozliwosci pelnej kalibracji ramienia - niczym z japonczykow z lat 80 ech szkoda gadac! - widac od tamtego czasu jak mlotkiem w sedes - plyta nagrobkowa to nie jest niezbedny rekwizyt w analogu kiedy nie ustawisz przynajmiej orientacyjnie igly, rozumiem ze duze koncerny tego ochoczo nie robily w trosce o marketing, duze koncerny za to proponowaly rozwiazania plug&play dla danej wkladki do danego modelu a tu co jest? przy diy olanie tego to wspomniane lupanie mlotkiem w sedes. Gdzie sa dokladne dane dlugosc efektywna, odleglosc pivot-szpindel, przesieg, kat? :))) mamy dedykowany konkretnie pod to ramie szablon? a jakie inne parametry?

Audiofilski i koniec :-D i autor wątku i producent (ta sama osoba? ;-) ) twierdzą że jest audiofilski, bo płyta nagrobkowa, 3 bo kolce, bo piękne odbicie ramienia w wypolerowanym kamieniu :-) Tka sama bujda jak podstawki pod kable, grające półki i poprawiające przestrzeń gniazdka elektryczne :-D

1. Na 99% składane ze szrotu (widziałem chyba 3 modele i każdy inny, inne ramię, inna płyta nagrobna, inny napęd, inny talerz)

2. Strona internetowa, dramat...

3. Pseudo-marketing (ortografia!!!! stylistyka treści wpisywanych przez niby właścicieli: "No trudno - chciałem dobrze a wyszło jak zwykle;-) napisze kolejnego posta tym razem w dziale DIY może tym nie spotkam się z krytyką;-)" czyt. ok debile nie chcecie to spróbuję w innym dziale może popchnę za chorą kwotę, chociaż w DIY to go zjedzą bez musztardy z takimi infantylnymi tekstami "Pre-Audio to połączenie najwyższej jakości materiałów, precyzyjnego wykonania i wieloletniego doświadczenia, co w konsekwencji daje wysokiej jakości dźwięk" - jaki doświadczenie??? Dowody? Z tego co wiem w DIY nikt nie wierzy w audio-voodoo).

4. Pierwszy raz widzę żeby użytkownik sprzętu tak zachwalał swój nowy nabytek, wraz z masą zdjęć, opisem quasi-technicznym, etc. :-D

Życzę powodzenia ale jeśli się ktoś da nabrać to jednostki, bo za taki składak można zapłacić max 200-300 pln :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Od 15 lat codziennie produkuję kilkanaście stron po polsku/angielsku.

OK wyraznie zaliczasz sie do osob, ktore rozumieja ze nie jest to komfortowa sytuacja dla zachowania czystosci jezyka.

Niektóre myśli łatwiej sformułować w obcym języku.

Swiete slowa

Trzeba się starać

Probuje

Pozdrówka.

Pozdrawiam rowniez

Eee, tam! Gadacie wszyscy po kolei, a >thrak< to normalnie se włosy z głowy publicznie rwie, hehe. Tak się uniósł...jejku!

Ja tam sobie już ten gramofonik kamienny zakupiłem. Jak kipnę, to mi go żonka na grobie postawi...i wszystko będzie jasne, kto tu spoczywa. Nawet nazwiska nie będzie potrzeba. Tylko napis Pre-Audio będzie zamazany.

Pozdro,

Yul

Eee tam włosy :-D akurat co do tej "materii" to myślę że jestem bliżej Yula Brennera niż daleko nie szukająć Marleya :-) nic se nie rwę ale żałość by mnie ogarnęła jakby się dowiedział że jakiś bidul kupił ten nagrobek i szrotowate ramię zamiast porządnego PJ tudzież gównianego Technicsa :-D zdrowie :-D

jakbym

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Tak, tak, głupie forum i durni Ci forumowicze, że tego wspaniałego patefona nie chcą za jedyne kilka wszawych tysi :-D

Mi frega un cazzo di quello che scrivi qui, e chi obrazicie, perché so quello che sto facendo è grande e questa è una grande idea. Posso solo metal_cezar pietà signor, che voleva solo vantarsi del suo nuovo hardware, e qui, come al solito, forse per gelosia ha mangiato così ho usato su questo forum. Perdita di tempo per scrivere a voi ciao ciao

metal_cezar tudzież pre-audio pomyliły Ci się nicki :-] w tym wątku miał być tylko metal_cezar :-] chyba, że jeszcze więcej was tu. Jeszcze kilka podejśc i mozę w końcu jakiś baranauskas się da naciąć za kilka kafli na ten kafel :-D

Thrak vi darà la pace della mente è quello di come Lord matołków questo paese andando in malora. Penso che questo probabilmente solo scrivere zazdraości o sei profondo se si pensa che voglio ancora una volta su questo forum, e incollare alcune foto così tanto abitare. Questo non è il palco. Con poco tempo a comparire in una rivista top-shelf e poi si scende szczena. Hehe

Dobra, a teraz coś dla normalnych:-). Nie chcę się tu tłumaczyć i wszystkiego opisywać bo wiem, że to nie ma sensu, ale powiem tylko jedno prowadzę legalną zarejestrowaną działalność gospodarczą i jak każdy przedsiębiorca płacę podatki i muszę wystawiać fakturę sprzedaży. Więc nie wiem czy by mi się to opłacało takie wyciąganie czegokolwiek ze starych gramofonów. Jakie miałbym wtedy koszta no bez przesady. Na sprzęt udzielam pisemnej gwarancji i na ramię też jest gwarancja zagranicznego producenta. I na koniec jak bym chciał reklamować w jakiś sposób swój produkt to napewno nie robiłbym tego na tym forum, bo już kiedyś cię przekonałem, że to nie ma sensu. Pozdrawiam

レディース中古オーディオ。より多くのばかばかしい。と下部に達し、このトランスレータを使用します。ブックマークDIYのが - ようこそ!

A tak szczerze to wkurzają mnie tu niektóre wypowiedzi. To co konstrułuję to nie robię tylko zmyślą o wzbogaceniu się, ale i po to by pokazać, że my też coś potrafimy, a nie tylko plastikowe PJ kupować za granicy. Tylko polak polakowi może tak koło dupy robić. Spory za słownictwo ale mam już tego dość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.