Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova Powerstation Mk2

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 21 Września 2011 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 21 Września 2011 - nie na temat

System "pokazał", ale pewności brak? Dobre.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Właśnie to weryfikuję, ale system wyprodukował takie ostrzeżenie. Dodatkow jednomyślność niektórych wypowiedzi jest bardzo czytelna.

Jak na razie tylko użytkownik paradox wyjaśnił to przez PW i obecnie nie biorę go pod uwagę.

no i co w sprawie słychać?

no i co w sprawie słychać?

Dwie osoby zweryfikowane, reszta milczy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No no ciekawie sie tu zrobilo prawie wojna tylko po co ?

Mi to obojetne czy np. za kabel Audionova zaplace przykladowo 400pln i firma zarobi na tym 300pln czy za inny HI End zaplace 4000pln i tamta firma zarobi na tym 3000pln bo tez opisala ten kabel jako 8 cud swiata :)

Jestem pewien ze 99% lub nawet 100% firm w tej branzy na swiecie leje wode opisujac te wszystkie "cudowne" kable ;)

Nie chce tu bronic Audionovy zeby nie bylo ze ja jestem jakims klonem itp. ale pamietam jak szukalem tanich kabli i wlasnie tu na forum wielu ludzi zachwalalo glosnikowego Moonwalk-a ktorego kupilem w wersji bi-wire i bylem z niego zadowolony jak na kabelek w tej cenie i nie zastanawialem sie nad tym ile przeplacilem i ile bajek jest w opisie tego kabla po prostu fajnie u mnie zagral i tyle :)

Gdybym mial sie tak zaglebiac we wszystko co kupuje to chyba nic bym nie kupil bo w tych czasach tylko ceny rosna a jakosc wszystkiego pozostawia wiele do zyczenia a oszczednosci w produkcji jakie wprowadzaja powazne firmy to juz skandal wiec moze po prostu trzeba dac na luz i z tym zyc bo inaczej to zwariujemy hehe ;)

Witam,

Podobnie jak kolega myślę że trzeba wrzucić na luz,najważniejsze że produkt czy to będzie Audionovy czy firmy X się u mnie sprawdza i jestem zadowolony.

A to ile za niego zapłaciłem i czy był tego wart, nie wnikam nikt mnie do zakupu nie zmuszał najważniejsze że dobrze brzmi i cieszy mi ucho.

Wczoraj zakupiłem listwę sieciową i okazało się że brak jest jednego elementu,nie ma najmniejszego problemu ze zwrotem lub wymianą w poniedziałek albo wymiana na inną listwę lub zwrot kasy, także Panowie i panie nie tragizujmy.

Pozdrawiam Szanownych Forumowiczów.

No no ciekawie sie tu zrobilo prawie wojna tylko po co ?

Mi to obojetne czy np. za kabel Audionova zaplace przykladowo 400pln i firma zarobi na tym 300pln czy za inny HI End zaplace 4000pln i tamta firma zarobi na tym 3000pln bo tez opisala ten kabel jako 8 cud swiata :)

Jestem pewien ze 99% lub nawet 100% firm w tej branzy na swiecie leje wode opisujac te wszystkie "cudowne" kable ;)

Nie chce tu bronic Audionovy zeby nie bylo ze ja jestem jakims klonem itp. ale pamietam jak szukalem tanich kabli i wlasnie tu na forum wielu ludzi zachwalalo glosnikowego Moonwalk-a ktorego kupilem w wersji bi-wire i bylem z niego zadowolony jak na kabelek w tej cenie i nie zastanawialem sie nad tym ile przeplacilem i ile bajek jest w opisie tego kabla po prostu fajnie u mnie zagral i tyle :)

Gdybym mial sie tak zaglebiac we wszystko co kupuje to chyba nic bym nie kupil bo w tych czasach tylko ceny rosna a jakosc wszystkiego pozostawia wiele do zyczenia a oszczednosci w produkcji jakie wprowadzaja powazne firmy to juz skandal wiec moze po prostu trzeba dac na luz i z tym zyc bo inaczej to zwariujemy hehe ;)

Widzisz, gdyby chodziło o to, że powiedzmy bebechy są warte 300 zł a za całość płacisz powiedzmy tysiąc, to nie ma problemu. Ale jak czytasz, że do produkcji użyto najwyższej jakości kabli z miedzi 99999999999999, a po rozkręceniu okazuje się, że to zwykłe kabelki z Castoramy.... Albo że „najwyższej jakości” gniazda „niemieckiej firmy Schuko” a w środku taniutkie, choć solidne gniazda przemysłowe ABL nawet bez miedzianych elementów (tylko zwykła blacha chromowana - ok 3 zł sztuka)... Albo zamiast „inteligentnych filtrów” krążek ferrytowy... A to wszystko (mimo nazwy HIGH-END POWER DISTRIBUTION) posklejane i poskręcane delikatnie mówiąc …niechlujnie”. Albo zamiast „najwyższej jakości kabli zaprojektowanych i wyprodukowanych we własnych fabrykach” kable kupione na hurcie od masowego producenta. Jest mnóstwo przykładów na to, że głównym wysiłkiem AN było wyprodukowanie etykietek oraz fikuśnych skrótów użytych technologii (koniecznie z angielska i koniecznie 3-6 literowo). Nie mam nic przeciwko kupieniu voodoo jakiegoś wytwórcy (zwłaszcza, gdy mnie stać). Ale mam wiele przeciwko kupowaniu miedzi beztlenowej i high-endu a dostawaniu zwykłej skrętki i partackiemu wykonaniu. Być może i Moonwalk dobrze gra. Ale czy nie uwiera Cię myśl, że AN wcale się nad tym kablem nie napracowała, tylko wybrała produkt z katalogu i dorobiła ideologię a Ty zabuliłeś 6x więcej tylko za tę „nadbudowę”. Wiem, wiem, to dosyć częste. Tak jak kradzież radioodbiorników samochodowych. Ale to nie znaczy, że nie należy tego potępiać.

Ostatnio można wyłonić 3 główne typy producentow audiofilskich.

1) Budujący lub posiadajacy Markę. Liczący sobie słono, ale starający się stosować własne unikalne rozwiązania, inwestujący w poszukiwania, zachowujący określoną wartość postrzeganą, rozwijający sieć dystrybucyjną i serwisową. Wśród nich mnóstwo „oklepanych” marek. Wszystkie te Ixosy, McIntoshe, Krelle, Cambridge itp.

2) Aspirujący (najczęściej dalekowschodni lub manufaktury lokalne): starający się zwabić klientów świetnej jakości komponentami przy bardzo umiarkowanej cenie, stosujący rozwiązania sprawdzone, ale wysokiej jakości. Czasami problemy z awaryjnością, serwisem i dystrybucją ale za to niska cena rekompensujące ew. wpadkę. Zdażają się jednak prawdziwe rodzynki. Z czasem wyłaniają się z nich Prawdziwe Marki (np. Xindak).

3) Wikingowie. Nazywam ich „wikingami”, bo to sprytni i waleczni kolesie, którzy nie są nastawieni na wieloletnią pracę, nie chcą przekazywać legendarnej marki wnukom. Są gotowi stosować tzw. „wymyki” i „knyfy”. Liczy się fortel i wygrana. Chcą jak wikingowie albo sasowie na brytyjskim brzegu: wpaść, złupić, zgwałcić i zwiać z łupami. Właśnie Ci spryciarze odkrywają, że kabel głośnikowy można wielokrotnie drożej sprzedać jako sieciówkę z miedzi beztlenowej.

Pytanie: której grupie chcecie zaufać?

I jeszcze jedna sprawa. Jako człowiek w miarę uczciwy, będę miał silne opory przed sprzedaniem mojego HIGH-END POWER DISTRIBUTION za więcej niż 100 zł wiedząc, ile jest faktycznie warty. Jeszcze 2-3 lata takiej filozofii i jak myślisz, za ile sprzedasz swojego Moonwalka? Bez ironii, świetna nazwa. BTW, nieźle się na nazwą napracowali, co? Ciekawe, jaki miał symbol katalogowy u producenta...

W sumie racja, że kiepsko jest gdy producent podaje nieprawdziwe dane i opisy. Jednak zastanawiam się kto tego w dzisiejszym czasie nie robi. W kazdym razie jakoś przeszła mi ochota na Audionove.

Widzisz, gdyby chodziło o to, że powiedzmy bebechy są warte 300 zł a za całość płacisz powiedzmy tysiąc, to nie ma problemu. Ale jak czytasz, że do produkcji użyto najwyższej jakości kabli z miedzi 99999999999999, a po rozkręceniu okazuje się, że to zwykłe kabelki z Castoramy.... Albo że „najwyższej jakości” gniazda „niemieckiej firmy Schuko” a w środku taniutkie, choć solidne gniazda przemysłowe ABL nawet bez miedzianych elementów (tylko zwykła blacha chromowana - ok 3 zł sztuka)... Albo zamiast „inteligentnych filtrów” krążek ferrytowy... A to wszystko (mimo nazwy HIGH-END POWER DISTRIBUTION) posklejane i poskręcane delikatnie mówiąc …niechlujnie”. Albo zamiast „najwyższej jakości kabli zaprojektowanych i wyprodukowanych we własnych fabrykach” kable kupione na hurcie od masowego producenta. Jest mnóstwo przykładów na to, że głównym wysiłkiem AN było wyprodukowanie etykietek oraz fikuśnych skrótów użytych technologii (koniecznie z angielska i koniecznie 3-6 literowo). Nie mam nic przeciwko kupieniu voodoo jakiegoś wytwórcy (zwłaszcza, gdy mnie stać). Ale mam wiele przeciwko kupowaniu miedzi beztlenowej i high-endu a dostawaniu zwykłej skrętki i partackiemu wykonaniu. Być może i Moonwalk dobrze gra. Ale czy nie uwiera Cię myśl, że AN wcale się nad tym kablem nie napracowała, tylko wybrała produkt z katalogu i dorobiła ideologię a Ty zabuliłeś 6x więcej tylko za tę „nadbudowę”. Wiem, wiem, to dosyć częste. Tak jak kradzież radioodbiorników samochodowych. Ale to nie znaczy, że nie należy tego potępiać.

Ostatnio można wyłonić 3 główne typy producentow audiofilskich.

1) Budujący lub posiadajacy Markę. Liczący sobie słono, ale starający się stosować własne unikalne rozwiązania, inwestujący w poszukiwania, zachowujący określoną wartość postrzeganą, rozwijający sieć dystrybucyjną i serwisową. Wśród nich mnóstwo „oklepanych” marek. Wszystkie te Ixosy, McIntoshe, Krelle, Cambridge itp.

2) Aspirujący (najczęściej dalekowschodni lub manufaktury lokalne): starający się zwabić klientów świetnej jakości komponentami przy bardzo umiarkowanej cenie, stosujący rozwiązania sprawdzone, ale wysokiej jakości. Czasami problemy z awaryjnością, serwisem i dystrybucją ale za to niska cena rekompensujące ew. wpadkę. Zdażają się jednak prawdziwe rodzynki. Z czasem wyłaniają się z nich Prawdziwe Marki (np. Xindak).

3) Wikingowie. Nazywam ich „wikingami”, bo to sprytni i waleczni kolesie, którzy nie są nastawieni na wieloletnią pracę, nie chcą przekazywać legendarnej marki wnukom. Są gotowi stosować tzw. „wymyki” i „knyfy”. Liczy się fortel i wygrana. Chcą jak wikingowie albo sasowie na brytyjskim brzegu: wpaść, złupić, zgwałcić i zwiać z łupami. Właśnie Ci spryciarze odkrywają, że kabel głośnikowy można wielokrotnie drożej sprzedać jako sieciówkę z miedzi beztlenowej.

Pytanie: której grupie chcecie zaufać?

I jeszcze jedna sprawa. Jako człowiek w miarę uczciwy, będę miał silne opory przed sprzedaniem mojego HIGH-END POWER DISTRIBUTION za więcej niż 100 zł wiedząc, ile jest faktycznie warty. Jeszcze 2-3 lata takiej filozofii i jak myślisz, za ile sprzedasz swojego Moonwalka? BTW, nieźle się na nazwą napracowali, co? Ciekawe, jaki miał symbol katalogowy u producenta...

Tutaj kolego muszę ci przyznać rację, przesadzają z tymi płomiennymi opisami.Czyli marketingowy bełkot......

Fakt jest jednak niezaprzeczalny iż jakość wykonania listwy A-vy jest baaaaaaaaardzo kiepściunia co zostało udokumentowane przez kolegów z forum.

Woodolec masz racje tak nie powinno byc jednak zauwaz ze w tych czasach takie praktyki stosuje wiele firma nie tylko z tej branzy niestety jestesmy "oszukiwani" na kazdym kroku od jedzenia zaczynajac konczac na hmm... np. materialach budowlanych itd.

Wszystko co kupujemy ma etykiete super extra i naj niaj a na koniec jeszcze mamy promocyjna cene :)

Wiadomo mozemy z tym walczyc ale czy wygramy hmm... raczej nie albo z tym zyc i nie przejmowac sie za bardzo ze ten super hiper produkt nie jest wcale taki cudowny ;)

Wyboru zakupu dokonujemy sami nikt nas nie zmusza a poza tym mamy tez prawo do zwrotu towaru jesli nam sie nie spodoba bez podania przyczyny wiec nie ma sie co martwic na zapas a wiadomo ze predzej czy pozniej dana firma czy tez producent ktory produkuje lub tez sprzedaje towary kiepskiej jakosci upadnie lub zostanie zjedzony przez konkurencje i to mysle bedzie wystarczajaca nauczka :)

Woodolec masz racje tak nie powinno byc jednak zauwaz ze w tych czasach takie praktyki stosuje wiele firma nie tylko z tej branzy niestety jestesmy "oszukiwani" na kazdym kroku od jedzenia zaczynajac konczac na hmm... np. materialach budowlanych itd.

Wszystko co kupujemy ma etykiete super extra i naj niaj a na koniec jeszcze mamy promocyjna cene :)

Wiadomo mozemy z tym walczyc ale czy wygramy hmm... raczej nie albo z tym zyc i nie przejmowac sie za bardzo ze ten super hiper produkt nie jest wcale taki cudowny ;)

Wyboru zakupu dokonujemy sami nikt nas nie zmusza a poza tym mamy tez prawo do zwrotu towaru jesli nam sie nie spodoba bez podania przyczyny wiec nie ma sie co martwic na zapas a wiadomo ze predzej czy pozniej dana firma czy tez producent ktory produkuje lub tez sprzedaje towary kiepskiej jakosci upadnie lub zostanie zjedzony przez konkurencje i to mysle bedzie wystarczajaca nauczka :)

No tak. Ale niestety, czasem nie widać na pierwszy rzut oka, czasem brak wiedzy, czasem zacięcia. Ja sam nie rozkręciłbym listwy, gdyby nie ten wątek. To najlepiej pokazuje, że trzeba piętnować. Jak kupuję coś „przepłacając” za markę, to przynajmniej wiem, że nie będę „zrobiony” na takich rzeczach jak gniazdka. Możesz sobie rozebrać dowolną kolumnę B&W lub Focala i nie doznasz jakiegoś „zgrzytu”. Nie będzie to może nirwana, ale ściema też nie.

kurcze, właśnie zamierzam kupić te wtyki AN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i mnie trochę zmroziliście:(

Czy ktoś miał z nimi do czynienia? A może w tej cenie (13 zł/szt.) są lepsze propozycje na rynku?

Może te widły?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś miał z nimi do czynienia? A może w tej cenie (13 zł/szt.) są lepsze propozycje na rynku?

Też się nad nimi zastanawiałem. Ceny są normalne. Jeśli to faktycznie miedź, to nie trzeba chyba się martwić. Może najwyżej okaże się, że przepłaciłeś na 4 wtykach powiedzmy 20 zł w stosunku do jebaya. Żadna tragedia. Są różne fajne Nakamichi, Alphardy itp. Jedno zastrzeżenie praktyczne: cięższe kable mogą wyłamać podobne wtyki. Kiedyś tak miałem. W końcu kupiłem banany WBT za 250 zł (od strony kolumn) za 4 sztuki a od strony wzmacniacza wkręciłem gołe kable :)

Ukryta Zawartość

Woodolec wierze ze B&W sobie nie pozwoli na cos takiego bo to jednak swiatowa firma i jakies normy stara sie trzymac a Audionova jak widac normy ma takie jak ma no i tak jak powiedzialem predzej czy pozniej zniknie z rynku dzieki takiej polityce wlasnie ;)

burz

ja bym odpuscil te Audionova i kupil cos innego za np. 6 pln/szt. bo roznicy raczej w jakosci nie bedzie zadnej ;)

hmm, problem w tym, że przy wtykach za 5-6 zł nie ma informacji, z czego są wykonane. Po mojej "przygodzie" z mosiądzem chcę mieć pewność, że kupuję miedź... Masz jakiś namiar na miedziane końcówki (banany, widły) w cenie 6 zł?

Woodolec - kabelki to AQ type 4, więc niczego nie wyłamią:)

hmm, problem w tym, że przy wtykach za 5-6 zł nie ma informacji, z czego są wykonane. Po mojej "przygodzie" z mosiądzem chcę mieć pewność, że kupuję miedź... Masz jakiś namiar na miedziane końcówki (banany, widły) w cenie 6 zł?

Woodolec - kabelki to AQ type 4, więc niczego nie wyłamią:)

Jak widać z tych paru stron, tu także nie masz pewności co kupujesz. Jak myślisz, gdzie to kupione? Może w tej samej fabryce i z tego samego kosza co te Nakamichi i Alphard :) Za to jak wybulisz ciężkie 6 zł za wtyk i się nie sprawdzą, to łatwo będzie wymienić :) Taka kwota nie boli :)

Inna sprawa, że 13 zł Cię nie zrujnuje :) Tylko po co przedłużać życie AN?

Ukryta Zawartość

Może te widły?:

Ukryta Zawartość

Nie lepiej kupić banany rurkowe z pewnego źródła?

Ukryta Zawartość

Tutaj przynajmniej masz pewność, że jest to rzeczywiście miedź OFC i prawdziwe 24 karatowe pozłacanie. W Audionovej... nie wiadomo co, nie masz teraz w ogóle żadnej pewności. No i kosztuje 6zł a nie 13zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie lepiej kupić banany rurkowe z pewnego źródła?

Ukryta Zawartość

Tutaj przynajmniej masz pewność, że jest to rzeczywiście miedź OFC i prawdziwe 24 karatowe pozłacanie. W Audionovej... nie wiadomo co, nie masz teraz w ogóle żadnej pewności. No i kosztuje 6zł a nie 13zł.

nie sądzę że prolink robi bananki z miedzi raczej z jakiegoś stopu,, nie w tej cenie

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

nie sądzę że prolink robi bananki z miedzi raczej z jakiegoś stopu,, nie w tej cenie

Wlasnie. Wtyki z miedzi za 6zł. Jasne. To juz w tym przypadku bardziej bym uwierzyl Audionovie niz Prolinkowi. Az mi sie teraz nasuwaja wtylki Bullet Plug RCA, rowniez z pozlacanej miedzi. A kosztuja 500zl za 4szt.

?👈

Tak naprawdę nie ma powodu, by anonimowa żółta rączka nie wyprodukowała takich wtyków za 6 zł :) Sama miedź jest łatwa do obróbki i kosztuje 9000 zł/tonę. To kolesie od voodoo wmówili nam, że jak już umieszczają na zadku wzmacniacza gniazdka z miedzi, to muszą podnieść cenę o 1000 zł. W rzeczywistości nie wiesz czy ta miedż, którą właśnie za 3-miesięczną pensję kupiłeś ma naprawdę czystość 99,999999999999999999999. Ja przynajmniej sprawdzić tego nie potrafię. Zawsze wzruszały mnie teksty typu: producent nie oszczędzał i użył przetwornika z najwyższej półki, Burr-Brown 798569857”. A potem wchodzi się na stronę producenta i przetwornik kosztuje 3,45 USD w hurcie...

Napisałem, że akurat wtyków AN to bym się nie bał. Niewiele można stracić a jest szansa, że są to całkiem przyzwoite chińskie odpowiedniki markowych produktów.

Ukryta Zawartość

Może te widły?:

Ukryta Zawartość

W polinku kupisz też dobrej jakości banany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cenę musisz sprawdzić,bo nie pamiętam

A nie czytałem całości,dopiero teraz patrze,że już polink był.

Wlasnie. Wtyki z miedzi za 6zł. Jasne. To juz w tym przypadku bardziej bym uwierzyl Audionovie niz Prolinkowi. Az mi sie teraz nasuwaja wtylki Bullet Plug RCA, rowniez z pozlacanej miedzi. A kosztuja 500zl za 4szt.

Ale to nie w polinku. Bullet'y,WBA,Goertz tyle kosztują,jak byłyby tańsze to byłoby podejrzane.Zadzwoń do polinka i zapytaj z czego są te banany,na pewno nie będą lać wody,że to jakiś super stop z meteorytu tunguskiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Cytat z aukcji Prolinka:

"Seria Prolink Exclusive/Premium stworzona została z myślą o bardziej wymagających klientach, dla których istotna jest jakość przy zachowaniu umiarkowanej ceny. Wszystkie produkty oparte są na miedzi beztlenowej (OFC) o bardzo wysokim stopniu czystości - 99,96% lub 99,998%. Posiadają one metalowe (wykonane z brązu) odlewane złącza, pokryte 24-karatowym złotem w celu zapewnienia optymalnego przepływu sygnału. To tylko kilka najważniejszych cech tej serii produktów. Stanowią one wzorzec godny naśladowania w tej klasie."

Czyli jak widac przewody sa z miedzi, a złącza z brązu. Czyli wiadomo, banany czy jakies inne wtyki RCA sa zrobione z brązu.

?👈

... tyle, że wpis powyżej - i fotki widełek oraz bananka - dotyczy firmy POLINK (nie PRolink)...

Wysłałem maila do Polinka z pytaniem, z czego te banany, bo widełki mają opisane jako "miedź złocona".

... tyle, że wpis powyżej - i fotki widełek oraz bananka - dotyczy firmy POLINK (nie PRolink)...

Wysłałem maila do Polinka z pytaniem, z czego te banany, bo widełki mają opisane jako "miedź złocona".

Dla niektórych Austria i Australia to to samo.:-)

Wtyk bananowy BFA 4mm - zlocony Przewod max.6mm2 za 8 szt około 39.36 bez wysyłki. w sumie mają chyba 4 rodzaje bananów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Już wszystko jasne, mam odpowiedź z f-my Polink. Jakby kogoś interesowało, to banany są wykonane z pozłacanego mosiądzu.

Czyli na placu boju zostają te Audionovy po prawie 13 zł/szt.

Wychodzi,że jeszcze Ultralink ma miedziane

Ukryta Zawartość

RMS ma Ultralinka można zapytać,.bo te są droższe,a mają jeszcze inne banany tej firmy.

Ukryta Zawartość

Już wszystko jasne, mam odpowiedź z f-my Polink. Jakby kogoś interesowało, to banany są wykonane z pozłacanego mosiądzu.

Czyli na placu boju zostają te Audionovy po prawie 13 zł/szt.

Tak, 13 zł za sztukę za banany chińskie kosztujące 0,5$, wykonane ze stopu zawierającego 80% miedzi, czyli brązu.

A wystarczy poszukać i znaleźć to:

Ukryta Zawartość

za chyba 9 zł/szt. Doskonałe bananki z miedzi z dodatkiem berylu.

A szukając dalej wpaść na to:

Ukryta Zawartość

39 złotych za 10 sztuk.

Nie musicie dziękować ;-)

oldbeat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmm, te Hollow Banana namierzyłem już wcześniej... ale gdzie toto kupić? No i skąd znasz cenę? No i czy to określenie "zrobiony z miedzi Berrylium" nie oznacza po prostu brązu berylowego?

Co do Oehlbacha, to wysłałem zapytanie o materiał, z jakiego są wykonane.

A przy okazji, te Audionovy po prawie 13 zł/szt. są już niedostępne, mają być za ok. 2 m-ce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.